Eγω το σκεφτομαι σοβαρα αλλα παντα για modified based on the B32 concept. Τρελο concept ειναι και ενα Τ3 με τα μηχανικα μερη απο Carrera 4 964-993. Παντα με aircooled μοτερ ωστε να εισαι και 4χ4.
Eγω το σκεφτομαι σοβαρα αλλα παντα για modified based on the B32 concept. Τρελο concept ειναι και ενα Τ3 με τα μηχανικα μερη απο Carrera 4 964-993. Παντα με aircooled μοτερ ωστε να εισαι και 4χ4.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη TSAF : 18-11-11 στις 10:16
WRC is for boys
GROUP B was for men
Ενεργητική ασφάλεια:
H μπροστινή ανάρτηση έχει σύστημα αρνητικού offset, (πατέντα της VW του 1980).
1)Κάνει αυτόματη διόρθωση στο "τράβηγμα" του τιμονιού σε περίπτωση διαφορετικών υλικών τριβής του δρόμου.
2)Σε περίπτωση που ένα λάστιχο κλατάρει η απλά χάσει αέρα, αυτοδιορθώνει τραβώντας προς την αντίθετη κατεύθυνση ελαφρά, οπότε και ο έλεγχος είναι πολύ ευκολότερος. (Περίεργη αίσθηση ασφάλειας πραγματικά!).
Εαν δηλαδή σε πιάσει αριστερό λάστιχο εμπρός, το τιμόνι δεν "τραβάει" αριστερά αλλά δεξιά!
Αυτό περιγράφεται στο παρακάτω απόσπασμα βίντεο, από την παρουσιάση του αυτοκινήτου στην Αμερική:
![]()
Oφείλω το ευζείν στους δασκάλους μου και το ζειν στους γονείς μου και στο σύστημα SYNCRO της VW. (δις)
Stathis (18-11-11)
Η πίσω ανάρτηση:
Eκτός του ότι είναι ανεξάρτητη και προοδευτική, (σκληραίνει όσο αυξάνεται το φορτίο), επιπλέον έχει και αυτόματη ρύθμιση της ενδοτικότητας!
Ειδικά για όχημα της κατηγορίας του Τ3 ήταν, και μάλλον είναι ακόμα και σήμερα τριάντα χρόνια μετά, μοναδική:
α)Η αυξομείωση της ενδοτικότητας προκύπτει από την απόσταση των αξόνων που σημειώνεται στην φωτό:
β)Εδώ βλέπετε:
1) γιατί είναι προοδευτικό το ελατήριο ενός Τ3:
λεπτότερο στα άκρα και παχύτερο στο κέντρο.
2)τις διατομές του ψαλιδιού που είναι έτσι για να αντέχει στις τρομερές καταπονήσεις ενός αυτοκινήτου με μεγάλο απόβαρο, πολύ μεγάλο ωφέλιμο φορτίο και πολύ μεγάλες ιπποδυνάμεις.
Και τα καταφέρνει όλα αυτά τέλεια!
Άκου αλλαγή ανάρτησης...
![]()
Oφείλω το ευζείν στους δασκάλους μου και το ζειν στους γονείς μου και στο σύστημα SYNCRO της VW. (δις)
Stathis (18-11-11)
Ντυμένο όλο με ποδιές!
![]()
joseph (19-11-11)
Τα ψαλίδια παραμένουν!
(Γενική άποψη)
(λεπτομέρεια 1-η αντιστρεπτική δοκός)
(λεπτομέρεια 2)
![]()
θα μας βαλεις στα εξοδα εσυ στα καλα καθουμενα... χεχεχε
Μιλώντας για παθητική ασφάλεια, από το 1980 έως το 2001 που οδηγούσα Τ3, είτε 2WD είτε 4WD, είδα και έζησα περιστατικά που πραγματικά εκπλήσσουν, (θετικά για το αυτοκίνητο)!
Και η έκπληξη αυτή προέρχεται από το γεγονός ότι η μη ύπαρξη "καπώ", προδιαθέτει κάπως αρνητικά, δημιουργώντας την άισθηση του επικίνδυνου.
Πολλοί, βλέποντας διαδικτυακές φωτογραφίες κατεστραμμένων Τ3, γίνονται υποστηρικτές της θεωρίας ότι η παθητική ασφάλεια του υστερεί. Δεν θα πρέπει όμως ποτέ να κρίνουμε ένα αποτέλεσμα αν δεν είμαστε μπροστά, αν δεν ξέρουμε τις συνθήκες του ατυχήματος, (κυρίως ταχύτητα, βάρος που μετέφερε το όχημα, σημείο και γωνία πρόσκρουσης οριζόντια και κάθετα).
Οι δύο δεκαετίες καθημερινής πολύωρης συμβίωσης μαζί του, με έπεισαν ότι το αυτοκίνητο προστατεύει πολύ αποτελεσματικά οδηγό και επιβάτες σε σημείο που πραγματικά...ξενίζει λόγω και της ιδιομορφίας της αρχιτεκτονικής του.
Έφθασα στο σημείο να βλέπω Τ3 να έχει εμπλακεί σε ατύχημα και κρίνοντας από τις ζημιές που έχει πάθει το ίδιο, χωρίς να κοιτάω το άλλο εμπλεκόμενο όχημα, να μπορώ να συμπεράνω την κατάστασή του, (του άλλου).
Έτσι λοιπόν ήξερα πως...γρατζουνιά στο Τ3 σήμαινε αυτομάτως μεγάλη ζημιά, βούλιαγμα στο "άλλο". Βούλιαγμα στον προφυλακτήρα του Τ3 σήμαινε...σοβαρό περιορισμό των διαστάσεων του "άλλου".
Θυμάμαι μία περίπτωση που ένα Τ3 είχε...εμφανίσει τις μεταλλικές μπάρες που έχει στην "μούρη" του μέσα από την λαμαρίνα, όπως όταν τυλίγουμε κάτι με λεπτή διάφανη μεμβράνη που παίρνει το σχήμα του περιεχομένου της, (δείτε σχετική φωτό που έχω ποστάρει).
Μου έκανε μεγάλη εντύπωση βλέποντάς το και ήμουν βέβαιος για το τι θα έβλεπα στο "άλλο". Όταν πλησίασα, είδα πως είχε κτυπηθεί στο πλάϊ, οπωσδήποτε με ένα τρόπο όχι ισότιμο. Δεν περίμενα όμως ότι θα μπορούσε με μία τόσο μικρή ζημιά το Τ3, (έφυγε οδηγούμενο από τον τόπο του ατυχήματος), να προκαλέσει κάτι τέτοιο, έστω και σε ένα "δεύτερης" κατηγορίας αυτοκίνητο. Ήταν ένα SIMCA 1508, (πράγματι εντελώς ξεχασμένο), το οποίο είχε μείνει ακριβώς το...μισό.
Είχε συμπιεστεί τόσο πολύ που μόνο το ένα από τα δυό καθίσματα φαινόταν όπως το κοίταγες από μπροστά έχοντας πλέον το φάρδος...τηλεφωνικού θαλάμου και στο πλάϊ δεξιά, το σχήμα της "μούρης" του Τ3!
Αυτά και άλλα πολλά...
![]()
Σας ευχαριστώ πολύ όλους που μου στείλατε το ευχαριστώ σας!
Νάσται καλά!
![]()
μιας και κανουμε συζητηση, το παρακατω βιντεο τι ειναι, μπορεις να μας διαφωτισεις?
κατι διαβασα για κινεζικο αντιγραφο τρανσπορτερ, αλλα δεν καταλαβα....