Σελίδα 8 από 28 ΠρώτηΠρώτη ... 67891018 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 71 έως 80 από 277

Θέμα: ΝΑΙ Η ΟΧΙ

Περιοχή
    Μαρουσι
    Rides
    1

Προεπιλογή

2. The Following User Says Thank You to Nino For This Useful Post:

compactM3 (30-06-15)

Περιοχή
    Athens
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Z4 DCT Εμφάνιση μηνυμάτων
    Κανεις μεγάλο λάθος.....

Πριν 5 μερες είμασταν στον ELA..... Γι αυτο και δεν είχαν θέμα οι τράπεζες....τωρα που δεν εχουμε ELA είμαστε στάσου στο χάος......μην βλέπετε ανεμόμυλους εκει που δεν υπαρχουν.....
    την ημερα που τους καλεσαν στο Μαξιμου δεν ημασταν στον ELA, και τα ορια τα εθεσαν ο Στουρναρας με τους τραπεζιτες.....

Μην το βλεπουμε κομματικα.

Περιοχή
    Athens/ Κορυδαλλός
    Rides
    0

Προεπιλογή

5. The Following 3 Users Say Thank You to Christopherk For This Useful Post:

compactM3 (01-07-15), gant (30-06-15), Ε91 (30-06-15)

Rides
    1

Προεπιλογή

Ακολουθούν εντελώς υποκειμενικές-προσωπικές απόψεις.
    Tο ιδανικό σενάριο είναι να κλείσουν συμφωνία πριν την Κυριακή και να προτείνουν στον ελληνικό λαό να πει ναι στο δημοψήφισμα.
    Ο κίνδυνος εδώ είναι βέβαια παρά την προτροπή του πρωθυπουργού, ο λαός να επιμείνει στο οχι.
    Για το λαό μιλάμε όχι για τους βουλευτές του...

Ένα ενδεχόμενο ναι νιώθω ότι θα μας φορτώσει μια δεδομένη συμφωνία της προτελευταίας στιγμής, που σίγουρα είναι χειρότερη από μια συμφωνία της τελευταίας στιγμής.
    Θα υπάρξει και μια αναταραχή λόγω των εκλογών που θα ακολουθήσουν αλλά όλα αυτά ξεπερνιούνται.

Σε ένα ενδεχόμενο όχι δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θα ανοίξουν οι τράπεζες την Τρίτη.
    Δεν βλέπω να εκλείπουν οι λόγοι ενός bank run.
    Αντιθέτως με το φτωχό μου μυαλουδάκι τους βλέπω να γιγαντώνονται.
    Σε αυτή την περίπτωση οι τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές μέχρι να αλλάξει κάτι.
    Αυτό το κάτι θα είναι είτε ένας συμβιβασμός και μια συμφωνία σε ένα νέο πρόγραμμα... Είτε η λειτουργία των πιεστηρίων για την κοπή εθνικού νομίσματος.
    Κλειστές τράπεζες σα να λέμε μέχρι να λήξει η διαπραγμάτευση ή δραχμή.

Προσωπικά την ψήφο μου στις εκλογές την έχω μετανιώσει.
    Πήγα να τη δω αλτρουιστής και πιάστηκα μ@λ@κας νιώθω.
    Η δουλειά πάγωσε, τα έργα του ΤΔΕ παίρνουν τον π@υλο, τα έξοδα συνεχίζουν να τρέχουν, μας βάλαν διπλά τέλη επιτηδεύματος και θέλουν να μας αυξήσουν τη φορολογία γιατί λέει μέχρι τώρα εγώ δεν πλήρωνα...
    Είμαι ηλίθιος...

Συγγνώμη αλλά αυτή τη φορά και εγώ και ο αδερφός μου θα ψηφίσουμε σκεπτόμενοι μόνο τη δουλεία μας. Αρκετό πέτσο έφαγα και αρκετά σκοτίστηκα για ένα μισθό που παίρνει άλλος.
    Ναι.-

Επίσης ρε γμτ πιάστηκα μ@λ@κας.
    Την παρασκευή σήκωσα μόνο τα χρειαζούμενα χρήματα για να δώσω στο προσωπικό και φραγκοδίφραγκα για μας.
    Το Σάββατο να πω την αλήθεια δεν έδωσα σημασία. Σιγά είπα...
    Και τώρα προσπαθώ να κάμω δουλειά με 50 ευρώ την ημέρα εγώ και 50 ο αδερφός μου (τα 60 τα κάμαν αυθαίρετα 50 τα ατμς. Δεν εχουν 20αρικα).
    Σκατά.
    Ίσα που βάζω καύσιμα για να πάνε τα αμάξια στη δουλειά.
    Το βράδυ βγαίνω μια βόλτα και πίνω ένα φρέντο.
    Και τώρα που το λέμε... Πάω για το φρέντο μου.

Καλή τύχη παιδιά.

7. The Following 11 Users Say Thank You to ghost-rider For This Useful Post:

bakalos (03-07-15), chrisgiapz3 (30-06-15), compactM3 (01-07-15), joseph (02-07-15), Konstantinos E60 (02-07-15), Lambros46 (01-07-15), Loukas (30-06-15), mitsos_chania (30-06-15), Panmilios (02-07-15), Ptboul (01-07-15), Vassilis ///M (01-07-15)

Περιοχή
    χαιδαρι
    Rides
    1

Προεπιλογή

Αυτό το βρήκα ενδιαφέρον χωρίς να σημαίνει ότι το υιοθετώ
    https://www.enallaktikos.gr/ar16183e...IQsWE.facebook

9. The Following 4 Users Say Thank You to Bitz For This Useful Post:

compactM3 (02-07-15), I_MNL (04-07-15), Panos 316T (02-07-15), Ε91 (02-07-15)

Περιοχή
    Athens
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Bitz Εμφάνιση μηνυμάτων
    ΚΑΙ ειναι 100% σωστο, οπως και τα νουμερα του

11. The Following User Says Thank You to compactM3 For This Useful Post:

I_MNL (04-07-15)

Rides
    1

Προεπιλογή

Τον Μάρτιο ακόμα γράφανε τι θα συμβεί αν δεν βρεθεί μια λύση. (Λύση είτε υπογράψουμε συμφωνία είτε πάμε σε άλλο νόμισμα.)

https://www.thepressproject.net/arti...ble-for-Greece

Περιοχή
    Thessaloniki
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Bitz Εμφάνιση μηνυμάτων
    Γενικά από την αρχή έχει πολλά σημεία που δε συμφωνώ και θεωρώ ότι μπορεί να παραπληροφορεί.....
    Δεν έχω δυνατότητα να κάνω αντιπαράθεση σε όλο το κείμενο. Αναγκαστικά θα επιλέξω μερικά.... (ελπίζω να μην κατηγορηθώ πάλι, που κάνω επιλογή).... με κόκκινο τα τμήματα του άρθρου που σχολιάζω....

Σας λένε τα κανάλια ότι το χρηματιστήριο της Αμερικής έπεσε περίπου 2,20% στις 29/06/2015 που γράφω αυτές τις γραμμές ενώ το χρηματιστήριο της της Γερμανίας έπεσε 4,56 %. Άχρηστη πληροφορία. Τι σημαίνει για τον Μέσο Έλληνα; Τίποτα!

Εάν, όμως, σας έλεγαν ότι οι Γερμανοί επενδυτές στις 29/06/2015 έχασαν 80 δισεκατομμύρια ευρώ επειδή το χρηματιστήριο της Γερμανίας έπεσε 4,56 % και οι Αμερικανοί επενδυτές έχασαν 60 δισεκατομμύρια $ επειδή το χρηματιστήριό τους έπεσε περίπου 2,20%, είναι διαφορετικό...

εδώ παραθέτω ότι αυτή η πτώση μπορεί να είναι 80δις (δεν μπορώ , δεν έχω τις τεχνικές γνώσεις να το επιβεβαίωσω), αλλά μπορούμε να δούμε ότι σε ένα χρόνο κέρδισε πολύ περισσότερα από το σημείο που βρίσκεται σήμερα
    https://www.bloomberg.com/quote/DAX:IND (πατήστε να δείτε 1Y, ή ακόμα και 5Y)

Το κομμάτι της DEUTSCHE BANK, δεν μπορώ να το κρίνω, αλλά κάποιο μεγάλο παιχνίδι έχει πεχτεί, κάποια μεγάλη κομπίνα, για την όποια ή για μέρος αυτής έχει μπει και ΤΕΡΑΣΤΙΟ πρόστιμο στην εν λόγω τράπεζα. Το πρόβλημα είναι πολύ καιρό, και είναι από τα θέματα που έχει απασχολήσει το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα. Δεν αφορά εμάς, αλλά όποιον σκέφτεται να επενδύσει σε αυτή την τράπεζα ή να έχει καταθέσεις εκεί. Προσωπικά θα φοβόμουν πολύ.

Δηλαδή επειδή ίσως αλλάξουμε νόμισμα και ενώ θα είμαστε στην Ευρώπη, όπως η Αγγλία που είναι στην ευρωπαική οικογένεια με δικό της νόμισμα, οι Τούρκοι σύμμαχοί μας στο ΝΑΤΟ θα μας επιτεθούν;

Αν αλλάξουμε νόμισμα , απλά δε θα είμαστε Άγγλοι. Θα τυπώσουμε νέο νόμισμα, σε συνθήκες γραφειοκρατικής χρεοκοπίας, πράγμα όμως που θα σημαίνει ότι ουσιαστικά θα έχει συνεχείς υποτιμήσεις και διολισθήσεις, μέχρι να υπάρξει μία ισορροπία. Δεν έχει σχέση με τη δύναμη ή την ισορροπία που έχει βρει ένα οποιοδήποτε άλλο νόμισμα που υπάρχει χρόνια....

2) Αχρήστευσαν τα capital controls γιατί όσοι βγάλανε έξω τα λεφτά τους και είχαν πολύ χρόνο να το κάνουν, τώρα έχουν ξένες κάρτες χρεωστικές και πιστωτικές.

Σίγουρα κάποιοι το έκαναν, και σίγουρα μπορεί να έχουν και κάρτα να βγάζουν χρήματα ή να αγοράζουν με πιστωτική.... Ξέρετε πολλούς ;;; Εγώ ακόμα και επιχειρηματίες που ξέρω, δεν έχω πολύ κόσμο που θα μπορούσα να σκεφτώ ότι έκανε τέτοια κίνηση , ολοκληρωμένη. Το θέμα είναι ότι ο κόσμος ταλαιπωρείτε και ότι πάλι οι πλούσιοι βγαίνουν κερδισμένοι....

14. The Following 2 Users Say Thank You to vagmag For This Useful Post:

chrisgiapz3 (02-07-15), compactM3 (02-07-15)

Περιοχή
    Thessaloniki
    Rides
    1

Προεπιλογή

Συνεχίζω το σχολιασμό του άρθρου...

Η μπαρουφολογία της υποτίμησης (συζήτηση με τον "αγαπούλα" το αυτοκολλητάκι μου που μάλλον θα ψηφίσει ΝΑΙ )

(Αγαπούλας) - Μα αν δεν τους τρομάξει το ΟΧΙ μας και πάμε σε δραχμή θα έχουμε υποτίμηση ...

( ΕΓΩ ) - Και;

( Αγαπούλας)- Τι και; Με νεύρα ...

( ΕΓΩ ) - Και που σε πειράζει εσένα και το υπόλοιπο 99,9 % των Ελλήνων εννοώ; Το ευρώ που έχεις στις τσέπες σου την 1 Μάη του 2014 είχε 1,38 δολάρια, στις 13 Μαρτίου 2015 έκλεισε στο 1,04997 δολάρια. Sorry που σε στεναχωρώ αγαπούλα, αλλά αυτό είναι Υποτίμηση και μάλιστα βαρβάτη μέσα σε 10 μήνες ύψους 24% και σε ξαναρωτάω... ΚΑΙ; Πού σας έβλαψε, εσένα και το 99,9 % των Ελλήνων η υποτίμηση του ευρώ;

Κατ' αρχήν το κατάλαβες ότι έγινε υποτίμηση ή τσάμπα σε στεναχώρησα τώρα που στο είπα; Η αλήθεια είναι η εξής: εάν δεν είσαι trader και αν δεν παίζεις στο forex με τα νομίσματα ή αν δεν είσαι μεγάλος επιχειρηματίας και να συναλλάσσεσαι σε συνάλλαγμα, η υποτίμηση ή ανατίμηση ενός νομίσματος δεν πρέπει να σε απασχολεί και πολύ.

Aκόμα και αν είσαι μεγάλος επιχειρηματίας υπάρχουν τα οικονομικά εργαλεία (futures , options), μπορείς να κάνεις Hedge και να προστατευτείς ανάλογα. Ώστε να μη χάσεις ούτε σεντς από ενδεχομένη υποτίμηση ή ανατίμηση. Μάλιστα η υποτίμηση βοηθάει πολύ τον τουρισμό και τις εξαγωγές....

Η υποτίμηση του ευρώ έναντι το δολαρίου, ΔΕΝ μας επηρεάζει άμεσα, μιας και οι περισσότερες εισαγωγές είναι σε ευρώ, και μέχρι σήμερα έχουμε το ίδιο νόμισμα. Είναι έχει δυναμώσει, είτε έχει αποδυναμωθεί σε σχέση με το οποιοδήποτε νόμισμα ΔΕΝ επηρεάστηκε ούτε η τιμή του , ούτε η αγοραστική μας δύναμη. Το διάστημα αυτό , όσα προϊόντα έρχονται , από Κίνα, Αμερική κλπ που είναι σε δολάριο ..... ακρίβυναν κατά τουλάχιστο τόσο όσο άλλαξε η ισοτιμία. (Το ίδιο συνέβει και για αγορές από Αγγλία, μίας και η ισοτιμία με την Λίρα επίσης άλλαξε).
    Ο λόγος που δεν επηρεαστήκαμε είναι ότι τα περισσότερα προϊόντα είναι από Ευρώπη.
    Αν είμαστε σε δραχμή ή άλλο νόμισμα, θα την καταλάβουμε τη διαφορά... γιατί τότε , οποιαδήποτε υποτίμηση του δικού μας νομίσματος , θα σημαίνει και αύξηση της τιμής του προϊόντος
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη vagmag : 02-07-15 στις 15:17

16. The Following 2 Users Say Thank You to vagmag For This Useful Post:

A8hnaios (02-07-15), chrisgiapz3 (02-07-15)

Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο vagmag Εμφάνιση μηνυμάτων
    Σίγουρα κάποιοι το έκαναν, και σίγουρα μπορεί να έχουν και κάρτα να βγάζουν χρήματα ή να αγοράζουν με πιστωτική.... Ξέρετε πολλούς ;;; Εγώ ακόμα και επιχειρηματίες που ξέρω, δεν έχω πολύ κόσμο που θα μπορούσα να σκεφτώ ότι έκανε τέτοια κίνηση , ολοκληρωμένη.
    Eγώ ξέρω πολύ κόσμο που είναι και εργαζόμενοι σε πολυεθνικές στην Ελλάδα πχ που το έχουνε κάνει.
    Δεν υπάρχει άνθρωπος που να σπούδασε στο εξωτερικό πχ και να γύρισε μετά Ελλάδα για δουλειά που να μην χρησιμοποίησε τον λογαριασμό που είχε ως φοιτητής ώστε να στείλει χρήμα έξω.

Ξέρω δικηγόρο σε επαρχιακή πόλη που έπαιρνε ''προμήθεια'' από πελάτες ώστε να μεταφέρει με αυτοκίνητο χρήμα σε τράπεζες του εξωτερικού. Προφανώς μαύρο χρήμα, γιατί όποιος δεν φοβάται κ είναι φορολογημένα τα στέλνει με έμβασμα.

18. The Following 2 Users Say Thank You to Harisp For This Useful Post:

compactM3 (02-07-15), vagmag (02-07-15)

Σελίδα 8 από 28 ΠρώτηΠρώτη ... 67891018 ... ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP