Εμφάνιση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας: Κατάργηση Πανεπιστημιακού ασύλου

Ψήφισαν
88. Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου
  • Να συνεχίσει να υπάρχει το Πανεπιστημιακό άσυλο

11 12,50%
  • Να καταργηθεί το Πανεπιστημιακό άσυλο

77 87,50%
Σελίδα 8 από 35 ΠρώτηΠρώτη ... 67891018 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 71 έως 80 από 364

Θέμα: Η κατάσταση στα ΑΕΙ και το Πανεπιστημιακό άσυλο

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Περιοχή
    Αθηνα, Leeds
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Dimzan Εμφάνιση μηνυμάτων
    1 Καπου εκει νομιζω παρεπιπτοντως οτι ανηκει και ο lil .

2Το εξω εχει νοημα οταν καποιος καλος μαθητης δεν περναει με το ελληνικο (απαραδεκτο) συστημα εξετασεων σε σχολη που του ταιριαζει και θελει. Τοτε αν παει εξω εχει καποιες βασεις και θα τελειωσει εξω. Μη μου πειτε ομως μαθητες του 12 και 14 να πανε πολυτεχνειο σε αλλη χωρα γιατι αυτο ειναι ουτοπια.

Οτι αλλο θελεις ρωτησε με (μας).
    1 Nop εχω περασει 1 μαθημα!! ( φυσικη χοχοχο ) και αυτο γιατι στα αλλα δεν ασχοληθηκα να τα περασω... γενικα δεν πιστευω οτι υπαρχει "με εκοψε" υπαρχει μονο "κοπηκα"

2 σε αυτην την κατηγορια ανηκω... γι αυτο ειπα οτι ειμαι παθον του τροπου εισαγωγης στην τριτοβαθμια εκπαιδευση, για την ιστορια λογω οικογενειακων επρεπε να περασω Αθηνα, οι σχολες που μου αρεσαν ηταν εκτος αθηνων (επεξεργασιας εικονας κ ηχου, Κερκυρα και και με τεχνολογια ΜΜΕ στην Μυτιλινη) στην αθηνα δεν υπηρχε σχολη πανω σε αυτο που ηθελα να σπουδασω, επεσε πανω και η οικογενεια να περασω σε ΚΑΛΗ σχολη με πιθανοτητες επαγγελματικης αποκαταστασης (ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ) και περασα εν τελει σε μια σχολη που δεν εβρισκα κατι ενδιαφερον... προσπαθησα να παρακολουθησω αλλα δεν ηταν αυτο που ηθελα να κανω στην ζωη μου, μιας και η ιδεα που επικρατει στην κεφαλα μου ειναι πως αμα κανεις κατι που δεν σαρεσει σε ολη του την ζωη εισαι τουλαχιστον δυστυχημενος, αυτο ομως δεν με περιοριζε να αντιληφθω τα σκατα στο παρασκηνιο της σχολης, τους καθηγητες, τους βοηθους τους, τις συνελευσεις τις αιθουσες 70 θεσεων με 150 ατομα... οσο εψαχνα τοσο κρυωνα με το ελληνικο εκπαιδευτικο συστημα....

το μεγαλο Θετικο που με αφησε εκπλικτο εδω (αγγλια) ειναι οτι οι καθηγητες προσεγγιζουν καθε παιδι εξαιταζουν το learning style του τις δυνατοτηες του τα δυνατα του σημεια και χτιζουν πανω στο καθε παιδι ξεχωριστα!!!
    το οτι ειναι ενδιαφερον τα μαθηματα ειναι καθαρα υποκειμενικο γιατι πλεον διδασκομαι κατι που λατρευω! ο Μιχαλης ειχε ερθει ειχαμε κανει μια μινι ξεναγηση στο campus στην βιβλιοθηκη στους καθαρους χωρους στα στουντιο στον εξοπλισμο... υπαρχει ΟΡΓΑΝΩΣΗ....

ναι ειναι ιδιωτικα... (με ευκολιες πληρωμης ωστε να εχουν ΟΛΟΙ προσβαση στην γνωση και στην παιδεια) αλλα αξιζουν τα λεφτα τους... προτιμω ενα ιδιωτικο συστημα που να δουλευει σωστα απο ενα δημοσιο απαξιωτικο προς τον μαθητη που φτυνει ιδρωτα τουλαχιστον 2 χρονια ωστε να περασει σε μια καλη σχολη.....

*στα ιδιωτικα δεν αναφερομαι στα ελληνικα Ι.Ε.Κ. μιας και απο ενα περασμα που εκανα κ απο αυτα μπορω επιοικως να τους χαρακτηρισω απατεωνες....
    (η ολη ιδεα μου και γνωμη εχει σχηματιστει αφου ειδα και εζησα καποια πραγματα ως φοιτητης σε ξενο πανεπηστημιο)

σορρυ για το μακρυ κ λιγο εκτος reply,
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Dioskouroi : 22-03-10 στις 23:56

χίμαιρα, δεινὸν ἀποπνείουσα πυρὸς μένος αἰθομένοιο (Ιλιάς Ζ 182)

2. The Following User Says Thank You to Dioskouroi For This Useful Post:

Kostas_1 (23-03-10)

Περιοχή
    Νεο Ηρακλειο, Αθηνα
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Dioskouroi Εμφάνιση μηνυμάτων
    .........

υπηρχε σχολη πανω σε αυτο που ηθελα να σπουδασω, επεσε πανω και η οικογενεια να περασω σε ΚΑΛΗ σχολη με πιθανοτητες επαγγελματικης αποκαταστασης (ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ) και περασα εν τελει σε μια σχολη που δεν εβρισκα κατι ενδιαφερον... προσπαθησα να παρακολουθησω αλλα δεν ηταν αυτο που ηθελα να κανω στην ζωη μου,

......

Το εχω ζησει κιε γω εν μερει αλλα βρηκα διεξοδο-ενδιαφερον στη σχολη μου.

Μιας και στο φορουμ ειμαστε μεγαλοι και μικροι να ενημερωσουμε εδω τους μεγαλους οτι ειναι σκοτωμα η πιεση για τις υψηλοβαθμες σχολες. Κυριως καλυπτουν τις ανασφαλειες του ελληνα και τις τασεις για επιβεβαιωση απο τους γυρω του, κυριως λογω της γενικοτερης νοοτροπιες. Ο καθε ενας θελει να λεει "το παιδι μου ειναι γιατρος, δικηγορος, πολυτεχνιτης" για να ειναι περηφανος χωρις να εξεταζει την πραγματικη ψυχολογια του παιδιου. Αν αυτο το παιδι συνεχιζει να πιεζεται και στο πανεπιστημιο με μαθηματικη ακριβεια θα καταληξει στα (αντιδραστικα κυριως) κομματα η θα τα παρατησει.

Ας μη γελιομαστε. Το συστημα που εμεις οι φοιτητες βιωνουμε ειναι αυτο που εσεις οι μεγαλυτεροι δημιουργησατε η αφησατε να δημιουργηθει. Ας μην το αναπαραγουμε αλλο.

Στη γερμανια δεν ειναι κακο να πας σε τεχνικο λυκειο. Εδω ειναι χειριστη λυση. Φυσικα εδω βγαζουμε λιγους υδραυλικους που εχουν πολυ δουλεια και απειρους ανεργους δικηγορους.

Σε αλλες ανεπτυγμενες χωρες στο πανεπιστημιο μπαινει το 10-20% αυτων που τελειωνουν λυκειο. Στην ελλαδα μπαινουν σε αει-τει το 50% αυτων που δινουν πανελληνιες! Κι αυτο γιατι ο ελληνας εχει το ψωνιο να στειλει το παιδι του πανεπιστημιο. Αντε να πει η υπουργος παιδιας οτι μειωνει τις θεσεις στα πανεπιστημια (που πραγματικα ετσι θα βελτιωθει η εκπαιδευση στα αει-τει) και θα πεσουν να την φανε ολοι οι ελληναρες! φαυλος κυκλος και εδω δυστυχως.

Η απαντηση μου ειναι να προσπαθησουμε να κανουμε καποια πραγματα συνειδητοποιημενα και να τα εξεταζουμε σε βαθος.

Το πανεπιστημιο δεν ειναι πανακεια!

4. The Following 2 Users Say Thank You to Dimzan For This Useful Post:

Dioskouroi (23-03-10), kloukakis (23-03-10)

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Dimzan Εμφάνιση μηνυμάτων
    Το εχω ζησει κιε γω εν μερει αλλα βρηκα διεξοδο-ενδιαφερον στη σχολη μου.

Μιας και στο φορουμ ειμαστε μεγαλοι και μικροι να ενημερωσουμε εδω τους μεγαλους οτι ειναι σκοτωμα η πιεση για τις υψηλοβαθμες σχολες. Κυριως καλυπτουν τις ανασφαλειες του ελληνα και τις τασεις για επιβεβαιωση απο τους γυρω του, κυριως λογω της γενικοτερης νοοτροπιες. Ο καθε ενας θελει να λεει "το παιδι μου ειναι γιατρος, δικηγορος, πολυτεχνιτης" για να ειναι περηφανος χωρις να εξεταζει την πραγματικη ψυχολογια του παιδιου. Αν αυτο το παιδι συνεχιζει να πιεζεται και στο πανεπιστημιο με μαθηματικη ακριβεια θα καταληξει στα (αντιδραστικα κυριως) κομματα η θα τα παρατησει.

Ας μη γελιομαστε. Το συστημα που εμεις οι φοιτητες βιωνουμε ειναι αυτο που εσεις οι μεγαλυτεροι δημιουργησατε η αφησατε να δημιουργηθει. Ας μην το αναπαραγουμε αλλο.

Στη γερμανια δεν ειναι κακο να πας σε τεχνικο λυκειο. Εδω ειναι χειριστη λυση. Φυσικα εδω βγαζουμε λιγους υδραυλικους που εχουν πολυ δουλεια και απειρους ανεργους δικηγορους.

Σε αλλες ανεπτυγμενες χωρες στο πανεπιστημιο μπαινει το 10-20% αυτων που τελειωνουν λυκειο. Στην ελλαδα μπαινουν σε αει-τει το 50% αυτων που δινουν πανελληνιες! Κι αυτο γιατι ο ελληνας εχει το ψωνιο να στειλει το παιδι του πανεπιστημιο. Αντε να πει η υπουργος παιδιας οτι μειωνει τις θεσεις στα πανεπιστημια (που πραγματικα ετσι θα βελτιωθει η εκπαιδευση στα αει-τει) και θα πεσουν να την φανε ολοι οι ελληναρες! φαυλος κυκλος και εδω δυστυχως.

Η απαντηση μου ειναι να προσπαθησουμε να κανουμε καποια πραγματα συνειδητοποιημενα και να τα εξεταζουμε σε βαθος.

Το πανεπιστημιο δεν ειναι πανακεια!
    Ακριβώς έτσι είναι!! Αντε όλοι να γίνουμε μηχανικοι, γιατροι, δικηγόροι κτλ κτλ απλα γιατί πρέπει! Να γεμίζει ο τόπος πτυχεία και μετά όλοι καταλήγουμε σε ταξί-μπαρ-ντελιβερι

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο NickE60 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Οπότε απ' ότι καταλαβαίνω για εσάς τους φοιτητές δεν υπάρχει θέμα με το άσυλο. Δεν δημιουργεί "κώλυμα" στη μάθηση, ούτε καθιστά πιο "εύκολες" τις καταλήψεις, εισβολές, κλπ. Όλα βαίνουν καλώς με ελάχιστες εξαιρέσεις, οι οποίες νομίζετε ότι μπορούν να αντιμετωπιστούν εύκολα εκ των έσω.

Ρωτάω όλα αυτά γιατί σε λίγα χρόνια ίσως τα παιδιά μου χρειαστεί να φοιτήσουν σε ένα τέτοιο ίδρυμα και ομολογώ πως με αυτά που βλέπω ...έχω ένα άγχος. Τους λέω τα χειρότερα για τους πολιτικούς, ώστε να μισήσουν την πολιτική και να μη διανοηθούν να μπουν σε κυκλώματα τέτοιου τύπου... Θέλω να τα κρατήσω ουδέτερα, μακριά από πολιτικά συμφέροντα, φασαρίες, κλπ.

Έχω λόγους να ελπίζω ότι οι κόποι τους και οι κόποι μου δεν θα πάνε χαμένοι? ή να βρω τρόπο να τους στείλω κι εγώ στο εξωτερικό, όπως κάνει η πλειοψηφία των γονιών που προβληματίζεται με το θέμα αυτό?
    ελπιζω να προλαβα να πω τη γνωμη μου πριν στειλεις τα παιδια σου στο εξωτερικο!χαχα
    επειδη σπουδαζω...εχω φιλους και αδερφια που επεισης σπουδαζουν στην ελλαδα...και συγγενεις καθηγητες στην ελλαδα εχω να πω το εξης...
    ολα αυτα που ακουγονται για τα ελληνικα πανεπιστημια ειναι υπερβολικα...
    σε τρια χρονια εγω με καποιες καταληψεις π εχουν γινει δεν εχω χασει εξεταστικη...εχω χασει ομως αρκετες ωρες εργαστηριων και παραδοσεων...που ομως ΟΛΕΣ αναπληρωθηκαν....δεν εχω μεινει πισω μιας και οι καταληψεις δεν ηταν πολλες....δεν εχω πετυχει εγω αλλα πιο παλια ηταν πολλες...
    το εργο που παραγεται ειναι πολυ....εχουμε πολλους καλους καθηγητες και πολλα μαθηματα....
    δεν εχουμε να ζηλεψουμε τιποτα απο τα ξενα ιδιωτικα πανεπιστημια....
    και θα σου φερω μερικα παραδειγματα....η σχολη των πολιτικων μηχανικων στην ελλαδα....ειναι 5 χρονια....πολλα μαθηματα πολλα εργαστηρια...νομιζω ειναι καπου στα 60-65 μονο τα μαθηματα...χωρια τα εργαστηρια....η σχολη των ηλεκτρολογων μηχανικων εχει 68 μαθηματα και παρα πολλα εργαστηρια...οι αντιστοιχες σχολες στο μπερκλει στην αμερικη ειναι 4ετους φοιτησης με καπου στα 40 μαθηματα και καποια εργαστηρια....μεσα σε αυτα τα μαθηματα ειναι ξενες γλωσες κατι κειμενα και εκθεσεις...ναι καποια πλουσιοπαιδα γιατι μονο πλουσιοπαιδα μπορουν να πανε εκει.....δεν παιρνανε σ΄τα ελληνικα γιατι απλα δεν μοχθουν...πανε εκει τελειωνουν και ερχονται ελλαδα και το παιζουν αποφοιτη εξωτερικου....
    ξερουμε πως επαιρναν πτυχια τοσα χρονια στο εξωτερικο πηγαινοντας τσιγαρα στους καθηγητες.....βλεπε βουλγαρια-ιταλια μερια

Rides
    2

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο DIMITr|S Εμφάνιση μηνυμάτων
    δεν εχουμε να ζηλεψουμε τιποτα απο τα ξενα ιδιωτικα πανεπιστημια....

οι αντιστοιχες σχολες στο μπερκλει στην αμερικη ειναι 4ετους φοιτησης με καπου στα 40 μαθηματα και καποια εργαστηρια....

ναι καποια πλουσιοπαιδα γιατι μονο πλουσιοπαιδα μπορουν να πανε εκει.....δεν παιρνανε σ΄τα ελληνικα γιατι απλα δεν μοχθουν...πανε εκει τελειωνουν και ερχονται ελλαδα και το παιζουν αποφοιτοι εξωτερικου....
    ξερουμε πως επαιρναν πτυχια τοσα χρονια στο εξωτερικο πηγαινοντας τσιγαρα στους καθηγητες.....
    αυτο που λες φιλε μου δεν ισχυει.
    ξερουμε πολυ καλα πως ειναι τα ξενα ιδρυματα και πως τα ελληνικα οσοι ειχαμε την τυχη να φοιτησουμε και στα δυο.

ειδικα στο μπερκλεϊ δεν περνας ουτε απ' εξω πηγαινοντας τσιγαρα στους καθηγητες. ειναι ασεβεια να το λες αυτο και προς το πανεπιστημιο αυτο που ειναι απο τα πιο φημισμενα και καλυτερα στον κοσμο (και οχι αδικα φυσικα) και προς οσους κουραστηκαν να αποφοιτησουν απο αυτο.

στο εξωτερικο (στις προοδευμενες χωρες, δεν ξερω τι γινεται στη βουλγαρια, ή την ουκρανια, ή το καζακσταν), οταν πηγαινεις συνηθισμενος απο εδω στα γνωστα μοτιβα, βλεπεις πολυ συντομα οτι εκει δεν περνανε οι αιωνιοι φοιτητες, η πλακα, ο χαβαλες, το ταβλακι και αγιος ο θεος.
    υπαρχουν δυο περιπτωσεις ή τρως ολα τα χρηματα της οικογενειας σου (που ισως να μην ειναι πλουσια και να στερηθηκε ή να εκποιησε περιουσια για να σου δωσει οτι καλυτερο εφοδιο μπορει) και καταληγεις να δουλευεις σε μακντοναλντς ή σε βενζιναδικα με την ωρα, ή κοβεις τις μαλακιες και καθεσαι να δουλεψεις σοβαρα και να τελειωσεις.

τωρα για τα πτυχια δι αλληλογραφιας, ειναι γνωστα αυτα, αλλα ασχετα με το θεμα.

για το ασυλο θα χαρω να καταργηθει, να μπει η αστυνομια μεσα να τα σαρωσει ολα...!

8. The Following 6 Users Say Thank You to Stathis For This Useful Post:

A8hnaios (26-08-11), Jimmakos (26-08-11), Kostas_1 (26-08-11), Nino (26-08-11), Ptboul (26-08-11), S8N (27-08-11)

Περιοχή
    VOULA
    Rides
    1

Προεπιλογή

Σιγουρα μια πολυ σωστη αποφαση σε οτι αφορα το κομματι της ταξης και της τηρησης των νομων.
    Σε οτι αφορα την διακινηση ιδεων σαφως και πρεπει να μεινει ελευθερη αλλα μεχρι το σημειο που δεν γινεται επικινδυνη για το κοινωνικο συνολο και με την προυποθεση οτι κινειται μεσα στα ακαδημαικα πλαισια.
    Απο εκει και περα, θεωρω γελοιο τον πανηγυρισμο της κυριουλας υπουργου, (της κυριουλας που επι χρονια λυμαινοταν το υπουργειο αναπτυξης μαζι με τα φιλαρακια της αποκομοιζοντας τεραστια οικονομικα ωφελη και αυτη και ο συζηγος της) που παρουσιαζεται ως ο μεσσιας της αλλαγης καποιων θεσμων τους οποιους εσκεμμενα εμπνευστηκαν και θεσμοθετησαν οι προκατοχοι του κομματος της αλλα και του μπλε κομματος για να υποστηριζουν τη διαρκη τροφοδοσια των νεολαιων τους απο φρεσκο κρεας, ειτε με τη θεληση του, ειτε δια των εκβιαστικων μεθοδων του στυλ "ειτε εισαι με μας...ειτε εισαι μονος σου και χαμενος". Και βεβαια μεσα στο κολπο οι αχρηστοι κομματικοποιημενοι καθηγητες, αβουλα ανδρικελα τα οποια ηταν ετοιμα για ολα εκτος απ το να κανουν τη δουλεια τους δηλαδη να μεταδιδουν τις γνωσεις τους στους φοιτητες και να φροντιζουν για τη δημιουργια σωστων και χρησιμων ανθρωπων στο κοινωνικο συνολο και οχι αχρηστων αιωνιων φοιτητων συνεταιρων των κομματων και των συμφεροντων τους.
    Κοινως, τωρα που ολοι εκαναν τη μπαζα τους, τωρα που νιωθουν απαντες βολεμενοι και θεωρουν οτι πλεον η συντηρηση του παλαιου συστηματος "βγαζω εξω τα κομματοσκυλα, τους αναρχικους και τους αντιεξουσιαστες και κανουν τα πανεπιστημια λαμπογιαλα για να αποπροσανατολισω την κοινη γνωμη" δεν εξυπηρετει κανενα συμφερον τους, κατεβαζουν το διακοπτη και εμφανιζονται και ως ριζοσπαστικοι σωτηρες.
    Καταλαβαινω τα σχολια πολλων νεων παιδιων που τα εχουν παραμυθιασει σχετικα με την ευκολια που καποιος φοιτα και παιρνει πτυχιο απ τα ξενα πανεπιστημια.
    Δυστηχως ετσι αρεσκονται στο να παρουσιαζουν καποιοι τα πραγματα για να ριχνουν σταχτη στα ματια των νεων.
    Οι σπουδες σε σοβαρα πανεπιστημιακα ιδρυματα του εξωτερικου ειναι πολυ δυσκολες εως βασανιστικες καποιες φορες.
    Στη νομικη του Φραιμπουργκ οι φοιτητες δινουν εξετασεις καθε χρονο αρχη καλοκαιριου την υλη της χρονιας, ξαναδινουν τον Σεπτεμβριο σε περιπτωση που δεν περασουν καποιο μαθημα και αν φτασουν στο τελος της πενταετους φοιτησης δινουν την υλη της πεμπτης χρονιας και στη συνεχεια την υλη και των πεντε ετων μαζι. Σε περιπτωση που δε τα καταφερουν πανε στραφι κοποι πεντε ετων . Δηλαδη κατι αντιστοιχο με τη νομικη στην Ελλαδα ..... και απειρα αλλα παραδειγματα.
    Σαφως και υπαρχουν πανεπιστημια μουφες αλλα σε αυτα φοιτουν ως επι το πλειστον λαμογια κολλητοι του ελληνικου κομματικου συστηματος που ξερουν τα κολπα και τους μηχανισμους και καποια στιγμη τραβανε μια μεταγραφη σε πανεπιστημιο της Ελλαδος με αδοαφανεις διαδικασιες και ξαφνικα βρισκονται με πτυχιο απο ελληνικο πανεπιστημιο.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Nikos : 26-08-11 στις 13:35

10. The Following 4 Users Say Thank You to Nikos For This Useful Post:

Kostas_1 (26-08-11), pilot (26-08-11), Ptboul (26-08-11), S8N (27-08-11)

Περιοχή
    Ξεσσαλονικη!
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Nikos M5 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Σιγουρα μια πολυ σωστη αποφαση σε οτι αφορα το κομματι της ταξης και της τηρησης των νομων.
    Σε οτι αφορα την διακινηση ιδεων σαφως και πρεπει να μεινει ελευθερη αλλα μεχρι το σημειο που δεν γινεται επικινδυνη για το κοινωνικο συνολο και με την προυποθεση οτι κινειται μεσα στα ακαδημαικα πλαισια.
    Απο εκει και περα, θεωρω γελοιο τον πανηγυρισμο της κυριουλας υπουργου, (της κυριουλας που επι χρονια λυμαινοταν το υπουργειο αναπτυξης μαζι με τα φιλαρακια της αποκομοιζοντας τεραστια οικονομικα ωφελη και αυτη και ο συζηγος της) που παρουσιαζεται ως ο μεσσιας της αλλαγης καποιων θεσμων τους οποιους εσκεμμενα εμπνευστηκαν και θεσμοθετησαν οι προκατοχοι του κομματος της αλλα και του μπλε κομματος για να υποστηριζουν τη διαρκη τροφοδοσια των νεολαιων τους απο φρεσκο κρεας, ειτε με τη θεληση του, ειτε δια των εκβιαστικων μεθοδων του στυλ "ειτε εισαι με μας...ειτε εισαι μονος σου και χαμενος". Και βεβαια μεσα στο κολπο οι αχρηστοι κομματικοποιημενοι καθηγητες, αβουλα ανδρικελα τα οποια ηταν ετοιμα για ολα εκτος απ το να κανουν τη δουλεια τους δηλαδη να μεταδιδουν τις γνωσεις τους στους φοιτητες και να φροντιζουν για τη δημιουργια σωστων και χρησιμων ανθρωπων στο κοινωνικο συνολο και οχι αχρηστων αιωνιων φοιτητων συνεταιρων των κομματων και των συμφεροντων τους.
    Κοινως, τωρα που ολοι εκαναν τη μπαζα τους, τωρα που νιωθουν απαντες βολεμενοι και θεωρουν οτι πλεον η συντηρηση του παλαιου συστηματος "βγαζω εξω τα κομματοσκυλα, τους αναρχικους και τους αντιεξουσιαστες και κανουν τα πανεπιστημια λαμπογιαλα για να αποπροσανατολισω την κοινη γνωμη" δεν εξυπηρετει κανενα συμφερον τους, κατεβαζουν το διακοπτη και εμφανιζονται και ως ριζοσπαστικοι σωτηρες.
    Καταλαβαινω τα σχολια πολλων νεων παιδιων που τα εχουν παραμυθιασει σχετικα με την ευκολια που καποιος φοιτα και παιρνει πτυχιο απ τα ξενα πανεπιστημια.
    Δυστηχως ετσι αρεσκονται στο να παρουσιαζουν καποιοι τα πραγματα για να ριχνουν σταχτη στα ματια των νεων.
    Οι σπουδες σε σοβαρα πανεπιστημιακα ιδρυματα του εξωτερικου ειναι πολυ δυσκολες εως βασανιστικες καποιες φορες.
    Στη νομικη του Φραιμπουργκ οι φοιτητες δινουν εξετασεις καθε χρονο αρχη καλοκαιριου την υλη της χρονιας, ξαναδινουν τον Σεπτεμβριο σε περιπτωση που δεν περασουν καποιο μαθημα και αν φτασουν στο τελος της πενταετους φοιτησης δινουν την υλη της πεμπτης χρονιας και στη συνεχεια την υλη και των πεντε ετων μαζι. Σε περιπτωση που δε τα καταφερουν πανε στραφι κοποι πεντε ετων . Δηλαδη κατι αντιστοιχο με τη νομικη στην Ελλαδα ..... και απειρα αλλα παραδειγματα.
    Σαφως και υπαρχουν πανεπιστημια μουφες αλλα σε αυτα φοιτουν ως επι το πλειστον λαμογια κολλητοι του ελληνικου κομματικου συστηματος που ξερουν τα κολπα και τους μηχανισμους και καποια στιγμη τραβανε μια μεταγραφη σε πανεπιστημιο της Ελλαδος με αδοαφανεις διαδικασιες και ξαφνικα βρισκονται με πτυχιο απο ελληνικο πανεπιστημιο.
    όλη η ουσία!
    Ο Κυβερνήτης είναι υπεύθυνος για το αεροσκάφος και τους επιβάτες για όσο διαρκεί η πτήση. Ο Μηχανικός είναι υπεύθυνος για ΠΑΝΤΑ.

Περιοχή
    Pakistan
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Nikos M5 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Τα ειπες ολα και με προλαβες διοτι αν εγραφα θα πηγαινα για μπανια

Περιοχή
    Ξεσσαλονικη!
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Stathis Εμφάνιση μηνυμάτων
    αυτο που λες φιλε μου δεν ισχυει.
    ξερουμε πολυ καλα πως ειναι τα ξενα ιδρυματα και πως τα ελληνικα οσοι ειχαμε την τυχη να φοιτησουμε και στα δυο.

ειδικα στο μπερκλεϊ δεν περνας ουτε απ' εξω πηγαινοντας τσιγαρα στους καθηγητες. ειναι ασεβεια να το λες αυτο και προς το πανεπιστημιο αυτο που ειναι απο τα πιο φημισμενα και καλυτερα στον κοσμο (και οχι αδικα φυσικα) και προς οσους κουραστηκαν να αποφοιτησουν απο αυτο.

στο εξωτερικο (στις προοδευμενες χωρες, δεν ξερω τι γινεται στη βουλγαρια, ή την ουκρανια, ή το καζακσταν), οταν πηγαινεις συνηθισμενος απο εδω στα γνωστα μοτιβα, βλεπεις πολυ συντομα οτι εκει δεν περνανε οι αιωνιοι φοιτητες, η πλακα, ο χαβαλες, το ταβλακι και αγιος ο θεος.
    υπαρχουν δυο περιπτωσεις ή τρως ολα τα χρηματα της οικογενειας σου (που ισως να μην ειναι πλουσια και να στερηθηκε ή να εκποιησε περιουσια για να σου δωσει οτι καλυτερο εφοδιο μπορει) και καταληγεις να δουλευεις σε μακντοναλντς ή σε βενζιναδικα με την ωρα, ή κοβεις τις μαλακιες και καθεσαι να δουλεψεις σοβαρα και να τελειωσεις.

τωρα για τα πτυχια δι αλληλογραφιας, ειναι γνωστα αυτα, αλλα ασχετα με το θεμα.

για το ασυλο θα χαρω να καταργηθει, να μπει η αστυνομια μεσα να τα σαρωσει ολα...!
    πάρα πολύ σωστά!! Το είδα με τα μάτια μου στο Kingstone στο Λονδίνο..Δεν είναι τυχαίο πως όσοι ξένοι φοιτητές έρχονται εδώ,με προγράμματα ανταλλαγής κλπ, κυριολεκτικά παθαίνουν πολιτισμικό σοκ!!
    Ο Κυβερνήτης είναι υπεύθυνος για το αεροσκάφος και τους επιβάτες για όσο διαρκεί η πτήση. Ο Μηχανικός είναι υπεύθυνος για ΠΑΝΤΑ.

Rides
    0

Προεπιλογή

Ναι ημουν αποτομος.
    Η απαντηση μου ηταν αναλογη της αναφορας που εγινε.
    Οι drive m και dimzan το διατυπωσαν καλυτερα αλλα η ουσια ειναι ιδια.
    Δεν μπορεις να τσουβαλιαζεις ποσο κοσμο και να λες εσεις σπουδαζετε σε ****(το ειπαμε) , ειστε ολοι σε κομματα και σπατε το κεντρο της αθηνας.
    Που ξερει ο καθενας τι κοπο εχω ριξει εγω για να περασω στο πανεπιστημιο?Και συνεχιζω για να το βγαλω στην ωρα του?

Εχει βρεθει η καραμελα των ΜΜΕ, και απο οτι βλεπω εχουν σχηματισει μια χαρα την εικονα που θελουν.

Σελίδα 8 από 35 ΠρώτηΠρώτη ... 67891018 ... ΤελευταίαΤελευταία

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP