Σελίδα 8 από 10 ΠρώτηΠρώτη ... 678910 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 71 έως 80 από 98

Θέμα: Yγραέριο LPG σε μοτέρ Ν46 Β20 Valvetronic

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Rides
    0

Προεπιλογή

καλησπέρα,

Το κάνει σε όλες τις θερμοκρασίες, άσχετα άν είναι καλοκαίρι ή χειμώμας, αν είναι μετά από πορεία ή κίνηση στην πόλη κλπ. Το έχω εξαντλήσει σε σενάρια και άκρη δεν έβγαλα.

Ο εγκέφαλος του αερίου το μόνο που κάνει είναι να γυρίζει σε αέριο μετά από 35'' από την έναρξη του κινητήρα. Μετά ο ψεκασμός γίνεται από την ECU του αυτοκινήτου και σύμφωνα με την υπάρχουσα χαρτογράφηση σε συνάρτηση με τις μετρήσεις του MAF, λ κλπ.

Το Short term Fuel Trim είναι σε πορεία από -5 έως 0 συνήθως. Αυτό βέβαια αλλάζει ανάλογα το φορτίο και τις στροφές αλλά σε γενικές γραμμές επέλεξα να είμαι λίγο πλούσιος. Όταν ήμουν φτωχότερο είχα μεγαλύτερη κατανάλωση και λιγότερη ροπή (Σαφέστατη διαφορά). Όταν πήγα αρκετά πλούσιος με μεγαλύτερο calibrator κατά δύο νούμερα, μου άναψε κινητήρας με ένδειξη για λάθος στον αισθητήρα MAF.

Με την βενζίνη δεν έχω κανένα πρόβλημα οπότε δεν κοιτάω για πολ/στες.

Από μπεκ είμαι στα Blue και calibrator C4. Και με C5 πάει άριστα αλλά καταναλώνει 0,3-0,5 l/100km παραπάνω.

Rides
    1

Προεπιλογή

Τι fast fuel trim έχεις??Στο slow fuel trim εισαι εντάξει μην ψάχνεσαι άλλο εκει.Το κιτ σου δεν το γνωρίζω για να μην παρεξηγούμε αλλά κάποια πράγματα είναι κοινά οσο αφορά την ρύθμιση.Πάντως η αίσθηση που σου δίνει είναι σαν να μπερδεύει ψεκασμούς στο ρελαντί??Θεωρητικά ο ψεκασμός γίνεται απο τον εγκέφαλο της βενζίνης στην πράξη γίνεται από του αερίου βασιζόμενος αλλά διαφοροποιούμενος από αυτό τον αεριου εξού και τα μπερδέματα στο ρελαντί...Το ότι πάει καλύτερα στις χαμηλές στροφές το αέριο είναι γεγονός (110-115 οκτάνια)εκεί που χάνει είναι ψηλά...

3. The Following User Says Thank You to enatos For This Useful Post:

sakispapakis (06-06-13)

Rides
    0

Προεπιλογή

Το fast είναι το Short που γράφω.

Το kit είναι υγρού ψεκασμού (χωρίς πνεύμονα) και ΔΕΝ παρεμβαίνει πουθενά ο εγκέφαλος του αερίου ούτε προγραμματίζετε όπως στα kit αερίου ψεκασμού. Αν θέλεις άλλη φορά να σου εξηγήσω ακριβώς τη λειτουργία του. Είναι 5ης γενιάς σύστημα που στην τελευταία του έκδοση για άμεσου ψεκασμού κινητήρες δεν έχει καν δικά του μπεκ αλλά ψεκάζει μέσω των μπεκ της βενζίνης καθώς επίσης εκκινεί τον κινητήρα με αέριο.

Αυτό για τα οκτάνια αδερφέ δεν το πολυκαταλαβαίνω. Βοήθησέ με λίγο αν ξέρεις κάτι παραπάνω. Τα οκτάνια δεν έχουν καμία σχέση με την θερμοδυναμική απόδοση του καύσιμου. Όσο πιο πολλά τόσο λιγότερες προαναφλέξεις (πυράκια/knocks) ειδικά σε υψηλής συμπίεσης κινητήρες. Η αλήθεια είναι πως δεν είχα ποτέ πρόβλημα με προαναφλέξεις και γενικά στα 4κύλινδρα μοτέρ η bmw δεν γνωρίζω να έχει πρόβλημα. Η VW από την άλλη με τους FSI που είχε άμα δεν έβαζες 100 πυροβολούσε συνέχεια λόγω υψηλής συμπίεσης.
    Τώρα αν πάει καλύτερα χαμηλά για αυτό το λόγω ΟΚ. Αν μπορείς να μου το εξηγήσεις κάπως αλλιώς σε παρακαλώ γιατί δεν κατέχω πράμα...

Σε ευχαριστώ

5. The Following User Says Thank You to sakispapakis For This Useful Post:

ghost-rider (06-06-13)

Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο sakispapakis Εμφάνιση μηνυμάτων
    Τα οκτάνια δεν έχουν καμία σχέση με την θερμοδυναμική απόδοση του καύσιμου. Όσο πιο πολλά τόσο λιγότερες προαναφλέξεις (πυράκια/knocks) ειδικά σε υψηλής συμπίεσης κινητήρες.

Rides
    1

Προεπιλογή

Εχω την εντύπωση ότι το ίδιο αυτοκίνητο με 95αρα βενζινη, ας αφήσουμε το lpg, είναι μέρα με την νύχτα οταν βάλεις 100αρα.Πέραν αυτού η καθαρότητα του Lpg είναι ετη φωτος καλυτερη από αυτή της βενζίνης, δεν ξέρω αν παρατηρείς την εξάτμιση σου.Και μιας και άνοιξε η κουβέντα λιγο "μελέτη για το σπίτι"..
    https://www.bosch.com.au/content/lan...4_Brochure.pdf

Rides
    1

Προεπιλογή

Μία διευκρίνιση όταν λέμε για οκτάνια στο lpg δεν είμαστε επιστημονικά αληθεις μιας και δεν υπάρχουν καν στο μείγμα προπανίου-βουτανίου.Απλά κατα αναλογία αντιστοιχεί σε μια υποθετική βενζίνη 100+ οκτάνιων.

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο enatos Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μία διευκρίνιση όταν λέμε για οκτάνια στο lpg δεν είμαστε επιστημονικά αληθεις μιας και δεν υπάρχουν καν στο μείγμα προπανίου-βουτανίου.Απλά κατα αναλογία αντιστοιχεί σε μια υποθετική βενζίνη 100+ οκτάνιων.
    Νομίζω πως ούτε στην βενζίνη υπάρχουν οκτάνια αλλά είναι θεωρητική μέτρηση σε σχέση με την "ιδανική καύση" σε πρώτυπο κινητήρα με δεδομένο καύσιμο. Αν σας μπερδεύω ζητώ συγνώμη, δεν είμαι χημικός, αλλά αυτό θυμάμαι από το σχολειο...

Στην ουσία είναι κάτι σαν... βαθμός απόδοσης για τις προαναφλέξεις γι' αυτό μετριέται και στο lpg και σε όλα τα καύσιμα που δουλεύουν με μπουζί. (Δεν είμαι σίγουρος όμως 100%, οπότε αδέρφια μή βαράτε όλοι μαζί)

Rides
    1

Προεπιλογή

ΔΕΝ παρεμβαίνει πουθενά ο εγκέφαλος του αερίου ούτε προγραμματίζετε όπως στα kit αερίου ψεκασμού
    Είσαι σίγουρος ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσης μεταξύ των εγκεφάλων??Στο λέω γιατί υπάρχουν ζωτικές παράμετροι για μια καλή ρύθμιση του κιτ όπως αυτές των προσαρμογών, λαμδα, θερμοκρασίας αέρα κλπ.Μήπως δεν σου το έχουν συνδέσει γιατί συμβαίνει σε πολλά ελληνικά μαστόρια να κοιτάνε το καλώδιο και να μην ξέρουν ΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΚΡΥΨΟΥΝ...

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο enatos Εμφάνιση μηνυμάτων
    Είσαι σίγουρος ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσης μεταξύ των εγκεφάλων??Στο λέω γιατί υπάρχουν ζωτικές παράμετροι για μια καλή ρύθμιση του κιτ όπως αυτές των προσαρμογών, λαμδα, θερμοκρασίας αέρα κλπ.Μήπως δεν σου το έχουν συνδέσει γιατί συμβαίνει σε πολλά ελληνικά μαστόρια να κοιτάνε το καλώδιο και να μην ξέρουν ΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΚΡΥΨΟΥΝ...
    Ναι αυτό είναι απόλυτο. Η μόνη παρέμβαση είναι στην εναλλαγή καυσίμου. Γι'αυτό και θεωρείτε από τα κορυφάια συστήματα μαζί με το αντίστοιχο της vialle.

Περιοχή
    ΑΛΙΜΟΣ-ΚΑΛΑΜΑΚΙ
    Rides
    1

Προεπιλογή

Εγώ πάλι με το valvetronic που αγορασα πριν λίγο καιρο ειχε βάλει υγραεριο απο της 140000 χλμ κ οταν το πείρα εγω το αμαξη ειχε 260000χλμ!μεχρη τωρα όλα κομπλε!μαρκας λοβατο!εχω απίστευτη οικονομία εντελος αδειος με 10¤ δοκιμαστικά με έβγαλε 115χλμ εντός πόλης!!
    A car travels your body
    A bike travels your soul
    ΓΙΩΡΓΟΣ R

Σελίδα 8 από 10 ΠρώτηΠρώτη ... 678910 ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP