Αρχικό μήνυμα απο
fanisk
Ας το διαβασει ο Αρης και ο Γιαννης γιατι νομιζουν οτι μας φταινε οι ΔΥ γενικα, και οχι αυτοι που κακως βρισκονται στις θεσεις τους.
Φάνη κουβέντα κάνουμε, απόψεις εκφράζουμε.
Εγώ, μιας και αναφέρθηκες προσωπικά, ούτε δ/υ είμαι, ούτε έχω όνειρο να γίνω.
Και δεν είπα πως πολλά απ'όσα λέγονται, τα περισσότερα μάλιστα, δεν είναι αληθή.
Είπα να μην μένουμε σ'αυτά και μόνο, γιατί χάνουμε το πραγματικό πρόβλημα κι αυτό είναι το λάθος, γιατί αν δεν ξέρεις τον πραγματικό εχθρό σου τότε δεν θα μπορέσεις ποτέ να τον νικήσεις.
Και οκ, δέχομαι αυτό που είπες πριν πως δεν θεωρείς ότι είναι το βασικότερο.
Όταν όμως όλα τα ποστ σου περιστρέφονται γύρω απ'τους δ/υ, τότε δεν καταλαβαίνω γιατί ασχολείσαι κατ'αποκλειστικότητα με κάτι που ο ίδιος παραδέχεσαι πως δεν είναι το μείζον.
Δεν λέει κανείς πως ο δημόσιος τομέας είναι καλός, τουλάχιστον δεν έχω αντιληφθεί κάτι τέτοιο.
Εγώ (για να μη μιλάω για άλλους χωρίς να έχω καμία εξουσιοδότηση) λέω πως σοβαρά προβλήματα υπάρχουν στο δημόσιο τομέα της χώρας, όπως και στον ιδιωτικό, όμως τίποτα από τα 2 δεν είναι η βασική αιτία για όσα συμβαίνουν στη χώρα μας, αφού πρόκειται για μια παγκόσμια, τεχνητή κατά τη γνώμη μου, κρίση που ξεκίνησε από αλλού και βρήκε πάτημα στην Ελλάδα (απ'τους πιο αδύναμους κρίκους της Ευρώπης και εδώ έρχονται τα προβλήματα του δημόσιου-ιδιωτικού τομέα) για να επεκταθεί και στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Αφορμή λοιπόν τα προβλήματα του ελληνικού μικρόκοσμου, όχι η πραγματική αιτία της τραγικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα και φυσικά, τα (εγκληματικά) μέτρα που παίρνονται αυτό δείχνουν, γιατί αν το πρόβλημα ήταν ο δημόσιος τομέας και μόνο, με τις περικοπές που έχουν γίνει και λίγο καλύτερη οργάνωση θα ήταν όλα ρόδινα.
Όμως και 100.000 μόνο δ/υ να αφήσουν, η κατάσταση το ίδιο τραγική θα παραμείνει κι αυτό γιατί το πρόβλημα επαναλαμβάνω είναι πολύ βαθύτερο.
Ελπίζω να έγινε κατανοητό λοιπόν πως δεν τάσσομαι υπέρ κανενός τομέα, απλά θεωρώ άδικο η κουβέντα να μονοπωλείται κάπου όταν η ουσία είναι αλλού, κάτι που βλέπω πως είναι σε γενικές γραμμές παραδεκτό.
Από εκεί και πέρα κρίση έχει ο καθένας και μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του για το ποιος λέει τι.
the more people agree with me
the more I think I'm wrong