Σελίδα 64 από 90 ΠρώτηΠρώτη ... 1454626364656674 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 631 έως 640 από 994

Θέμα: Επικαιροτητα - Προβληματισμοι ...02 2013

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Περιοχή
    Γερακας
    Rides
    1

Προεπιλογή

Θωμα, ακόμα και αν ειναι 100% ακριβη οσα λες για την πιτσα χατ (το δεχομαι) δεν αναιρούν τη λογική της ελευθερης αγορας. Ο.κ. εστω ο επιχειρηματίας εκανε λαθος εκτιμήσεις. Τι θα γίνει τωρα ? Θα πληρωνει ζημιογονα επιχείρηση από την περιουσία του ? Υπαρχει λογική σε αυτό ? Εχει ξαναγινει πουθενά στον δυτικό κοσμο ?

ο υπαλληλος ειναι ενας συντελεστης της παραγωγής, ο επιχειρηματιας (οπως ξερεις) εχει αλλους 50 συντελεστες στο κεφαλι του ... κοβει εδω, κοβει εκεί, κοβει παρα κει, δεν βγαίνει. Game over. Υπαρχει κάτι άλλο να γίνει ? Γιατί δεν αντιπρότειναν οι εργαζόμενοι κάτι για να ζησει η δουλειά ? Το ντελιβερυ π.χ. ... το να δουλεψουν με τα μισά λεφτά για 6 μηνες π.χ. και να ξανακατσουν στο τραπεζι μετά τους 6 μηνες ... Δεν ξερω ... παντως προσωπικά θα εκανα τα αδυνατα, δυνατα να μη χασω τη δουλειά μου, στο βαθμό που θα περνούσε από το χερι μου.

2. The Following User Says Thank You to PANOS-E60 For This Useful Post:

sheriff (17-04-13)

Περιοχή
    salonica
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο PANOS-E60 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Θωμα, ακόμα και αν ειναι 100% ακριβη οσα λες για την πιτσα χατ (το δεχομαι) δεν αναιρούν τη λογική της ελευθερης αγορας. Ο.κ. εστω ο επιχειρηματίας εκανε λαθος εκτιμήσεις. Τι θα γίνει τωρα ? Θα πληρωνει ζημιογονα επιχείρηση από την περιουσία του ? Υπαρχει λογική σε αυτό ? Εχει ξαναγινει πουθενά στον δυτικό κοσμο ?

ο υπαλληλος ειναι ενας συντελεστης της παραγωγής, ο επιχειρηματιας (οπως ξερεις) εχει αλλους 50 συντελεστες στο κεφαλι του ... κοβει εδω, κοβει εκεί, κοβει παρα κει, δεν βγαίνει. Game over. Υπαρχει κάτι άλλο να γίνει ? Γιατί δεν αντιπρότειναν οι εργαζόμενοι κάτι για να ζησει η δουλειά ? Το ντελιβερυ π.χ. ... το να δουλεψουν με τα μισά λεφτά για 6 μηνες π.χ. και να ξανακατσουν στο τραπεζι μετά τους 6 μηνες ... Δεν ξερω ... παντως προσωπικά θα εκανα τα αδυνατα, δυνατα να μη χασω τη δουλειά μου, στο βαθμό που θα περνούσε από το χερι μου.
    και εγώ μαγαζί έχω, και ξέρω πολύ καλά τι παίζει. κανείς δεν είπε ότι έπρεπε να κάτσουν και να μπαίνουν μέσα. δεν ανοίγουν γι'αυτό το λόγο τα μαγαζιά και οι επιχειρήσεις.

το τι έγινε εν τέλη μεταξύ αφεντικών και υπαλλήλων, κανείς μας δεν έχει ιδέα, περα απο τους ίδιους, αν και μας έδωσε ο κώστας μια εικόνα με το παράδειγμα του φίλου του.

εγώ σε όλο αυτό το θέμα, στέκομαι στο ότι το βάρος πέφτει στους υπαλλήλους που δεν δέχτηκαν τις καινούριες συμβάσεις, ενώ τα αφεντικά πρέπει να την περάσουν λάδι για την κακή τους διαχείρηση να το πώ, στρατηγική να το πώ, δεν ξέρω, επειδή είναι αφεντικά?

η εταιρεία λειτουργούσε λάθος. και δεν το λέω για τα ντελίβερυ, το εξήγησα πιο πάνω γιατί. όλοι ξέρουμε ότι ο όρος πιτσαρία δεν είναι το ίδιο με αυτό που ήταν κπαποτε και αποτελούσε οικογενειακή έξοδο.

αν η συγκεκριμένη τώρα θεωρούσε ότι αποτελούσε εξαίρεση, τι να πώ.

αλλά δεν μπορεί βρέξει χιονίσει να φταίνε μια ζωή οι υπάλληλοι. τις απόψεις μου τις ξέρετε σε αυτά τα θέματα, αλλά εδώ η κατάσταση είναι διαφορετική.
    sympether with chiefτης

/
    //Μ3 BORN ON THE RACETRACK TO LIVE IN THE STREETS

4. The Following User Says Thank You to Thomelef For This Useful Post:

S8N (17-04-13)

Περιοχή
    Στη διαδήλωση του φραπέ
    Rides
    1

Προεπιλογή

Nice facepalm.

Πάνω σε αυτό που είπε ο Στάθης:

Σε ...άλλες χώρες, όχι βέβαια εδω και κάτω από παρόμοιες συνθήκες εύρεσης εργασίας (κράτος & ιδιωτικός τομέας υπό πλήρη κατάρρευση), ο ενδιαφερόμενος θα έπαιρνε τη Χ part-time εργασία για πχ 200¤, ενώ θα προσπαθούσε να βρει και μία δεύτερη να συμπληρώσει εισόδημα. ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ, θα το πάλευε και θα είχε τα μάτια του ανοιχτά για κάτι καλύτερο.

Στο εξωτερικό πάντως έτσι κάνουν, ειδικά οι φοιτητές που έχουν μεγάλη ανάγκη να καλύψουν τα ατομικά τους έξοδα κ δίδακτρα.

6. The Following 3 Users Say Thank You to Monsta For This Useful Post:

PANOS-E60 (16-04-13), S8N (17-04-13), Stathis (16-04-13)

Rides
    2

Προεπιλογή

Μου κανει μεγαλη εντυπωση αυτο που αναφερεις θωμα επειδη στην αθηνα εχουν ολα κανονικα delivery.
    Επειδη αυτα ειναι με φραντσαιζ να υποθεσω, ισως ο επιχειρηματιας της θεσσαλονικης ειχε αλλη στρατηγικη.
    Που επαναλαμβανω μου κανει εντυπωση διοτι η οικογενεια σταματησε να πηγαινει στην πιτσαρια εδω και χρονια.

Εγω αλλο ηθελα να πω, οχι ειδικα για την περιπτωση της πιτσα χατ θεσσαλονικης.

8. The Following User Says Thank You to Stathis For This Useful Post:

Thomelef (16-04-13)

Περιοχή
    salonica
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Stathis Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μου κανει μεγαλη εντυπωση αυτο που αναφερεις θωμα επειδη στην αθηνα εχουν ολα κανονικα delivery.
    Επειδη αυτα ειναι με φραντσαιζ να υποθεσω, ισως ο επιχειρηματιας της θεσσαλονικης ειχε αλλη στρατηγικη.
    Που επαναλαμβανω μου κανει εντυπωση διοτι η οικογενεια σταματησε να πηγαινει στην πιτσαρια εδω και χρονια.

Εγω αλλο ηθελα να πω, οχι ειδικα για την περιπτωση της πιτσα χατ θεσσαλονικης.
    με τον μόρμον κάθε σαββάτο πηγαίναμε και τις παίρναμε, ενώ οι γυναίκες περίμεναν πότε θα γυρίσουμε. το 5 λεπτά που ανέφερα, ήταν πολύ...με τα πόδια ήταν πέντε λεπτά.
    sympether with chiefτης

/

Περιοχή
    Στη διαδήλωση του φραπέ
    Rides
    1

Προεπιλογή

Προφανώς ρε Θωμά ούτε το αφεντικό τη πέρναγε "λάδι" αφού ήταν στο χείλος του γκρεμού, βαράγανε τα καμπανάκια - οι σειρήνες και τελικά έκλεισε.

11. The Following User Says Thank You to Monsta For This Useful Post:

S8N (17-04-13)

Περιοχή
    salonica
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Monsta Εμφάνιση μηνυμάτων
    Προφανώς ρε Θωμά ούτε το αφεντικό τη πέρναγε "λάδι" αφού ήταν στο χείλος του γκρεμού, βαράγανε τα καμπανάκια - οι σειρήνες και τελικά έκλεισε.
    ε ναι...δικά του τα γένια, δικά του και τα χτένια. ζήτησε απο το προσωπικό να κάνουν ντελίβερυ με ένα γεύμα την ημέρα και για μισθό τα τιπς, λόγο του ότι έβλεπε - ήξερε ότι κάτι δεν πάει καλά αλλά δεν έκανε και τπτ για να αλλάξει την κατάσταση, και το προσωπικό του είπε πάρε τα @@ μας.

να μιλήσουμε για κάποιον ο οποίος κάνει τα πάντα, τρέχει όλη μέρα, προσπαθεί να μείνει όρθιος, γενικότερα να κάνει τον αγώνα του, να πώ οκ, μπορούσαν οι υπάλληλοι να κάνουν πίσω.

αν και εδώ που τα λέμε, ο κυριοτερος λόγος αποτυχίας της πιτσαρίας, ήταν η κατακόρυφη πτώση της ποιότητας.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Thomelef : 16-04-13 στις 21:52
    sympether with chiefτης

/

13. The Following 2 Users Say Thank You to Thomelef For This Useful Post:

bakalos (17-04-13), S8N (16-04-13)

Περιοχή
    Στη διαδήλωση του φραπέ
    Rides
    1

Προεπιλογή

τα σχόλια στο capital έχουν πολύ γέλιο.

Οι μισοί λένε στα τσακίδια, επειδή λέει ήταν ακριβή και κακής ποιότητας.

Γι αυτό μάλλον δε δέχτηκαν κ οι εργαζόμενοι τους νέους όρους, θα βρήκαν αλλού δουλειά με περισσότερα λεφτά κ καλύτερη πίτσα χαχαχαχαχα.

έδιτ: άντε τώρα για φραπεδούμπα αμισθι.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Monsta : 16-04-13 στις 22:25

15. The Following 2 Users Say Thank You to Monsta For This Useful Post:

S8N (16-04-13), Stathis (17-04-13)

Περιοχή
    Athens
    Rides
    0

Προεπιλογή

Περα απ' αυτο που λεει ο Θωμας, οποιος εργαζεται πρεπει να αμοιβεται αναλογως της αποδοσης του. Το να προσφερεις ενα γευμα την ημερα αντι αμοιβης δειχνει ελλειψη σεβασμου. Δουλεια ψαχνει ο ανθρωπος, οχι συσσιτιο. Ενας λογικος υπαλληλος απ' την αλλη, βλεποντας τις θυσιες που κανει το αφεντικο του, πιθανοτατα θα συναινεσει σε μειωση μισθων. Εχω πολλα τετοια παραδειγματα. Οι συγκεκριμενοι δε νομιζω οτι ειχαν ονειρο να σταδιοδρομησουν εκει, ουτε εκστασιαζονταν ψηνοντας πιτσες οπως ο μπομπ ο σφουγγαρακης φτιαχνοντας καβουροπατι. Νεαρα παιδια ηταν με μισθους της πλακας. Θα μπορουσαν να τα βροντηξουν και να παιρνουν τα ιδια απο το ταμειο ανεργιας. Καπου πρεπει να οφειλονται λοιπον οι αντιδρασεις τους. Κατι πηγαινε στραβα. Ποιος ξερει, ενδεχομενως να ενδιαφερονταν περισσοτερο για τη βιωσιμοτητα της επιχειρησης απ' οτι τα αφεντικα.

Δεν εχω δουλεψει ποτε ως υπαλληλος, ο πατερας μου ομως μου εμαθε να εκτιμω τη δουλεια μου και να χρεωνω αναλογως. Οταν δουλευεις τζαμπα, δινεις την εντυπωση πως κανεις κατι ευκολο κι ασημαντο. Αυτο δεν ισχυει μονο για ενα επιστημονα που βαζει την υπογραφη του και φερει ευθυνη εφ' ορου ζωης, ισχυει και για τον υπαλληλο, και για τον εργατη, για ολους. Δεν εχω σκοπο ουτε να χαιδεψω αυτια ουτε να λαικισω, ειμαι σκληρος με τα συνεργεια μου και γνωριζουν οτι στο εργοταξιο Θεος ειμαι εγω, η μηχανη ομως δουλευει πιο αποτελεσματικα οταν τους δωσεις να καταλαβουν οτι στην ουσια ειμαστε συνεργατες γιατι ο ενας δινει ψωμι στον αλλο. 15 χρονια μηχανικος σκεπτομενος ετσι δε δυστυχησα, ουτε εφερα δυστυχια ακομα κι αυτες τις δυσκολες ωρες.

17. The Following 21 Users Say Thank You to S8N For This Useful Post:

aristent (17-04-13), bakalos (17-04-13), bill_m3 (16-04-13), Bitz (17-04-13), gant (16-04-13), hades7 (16-04-13), katsaraios (16-04-13), Konstantinos E60 (17-04-13), Leonidas_E39 (17-04-13), Monsta (17-04-13), Nino (16-04-13), ntinos (17-04-13), Panos 316T (16-04-13), PANOS-E60 (17-04-13), Ptboul (17-04-13), Samaro (16-04-13), scania124 (17-04-13), Skyline_IS (16-04-13), Stathis (17-04-13), Thomelef (16-04-13), vagmag (17-04-13)

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο S8N Εμφάνιση μηνυμάτων
    Περα απ' αυτο που λεει ο Θωμας, οποιος εργαζεται πρεπει να αμοιβεται αναλογως της αποδοσης του. Το να προσφερεις ενα γευμα την ημερα αντι αμοιβης δειχνει ελλειψη σεβασμου. Δουλεια ψαχνει ο ανθρωπος, οχι συσσιτιο. Ενας λογικος υπαλληλος απ' την αλλη, βλεποντας τις θυσιες που κανει το αφεντικο του, πιθανοτατα θα συναινεσει σε μειωση μισθων. Εχω πολλα τετοια παραδειγματα. Οι συγκεκριμενοι δε νομιζω οτι ειχαν ονειρο να σταδιοδρομησουν εκει, ουτε εκστασιαζονταν ψηνοντας πιτσες οπως ο μπομπ ο σφουγγαρακης φτιαχνοντας καβουροπατι. Νεαρα παιδια ηταν με μισθους της πλακας. Θα μπορουσαν να τα βροντηξουν και να παιρνουν τα ιδια απο το ταμειο ανεργιας. Καπου πρεπει να οφειλονται λοιπον οι αντιδρασεις τους. Κατι πηγαινε στραβα. Ποιος ξερει, ενδεχομενως να ενδιαφερονταν περισσοτερο για τη βιωσιμοτητα της επιχειρησης απ' οτι τα αφεντικα.

Δεν εχω δουλεψει ποτε ως υπαλληλος, ο πατερας μου ομως μου εμαθε να εκτιμω τη δουλεια μου και να χρεωνω αναλογως. Οταν δουλευεις τζαμπα, δινεις την εντυπωση πως κανεις κατι ευκολο κι ασημαντο. Αυτο δεν ισχυει μονο για ενα επιστημονα που βαζει την υπογραφη του και φερει ευθυνη εφ' ορου ζωης, ισχυει και για τον υπαλληλο, και για τον εργατη, για ολους. Δεν εχω σκοπο ουτε να χαιδεψω αυτια ουτε να λαικισω, ειμαι σκληρος με τα συνεργεια μου και γνωριζουν οτι στο εργοταξιο Θεος ειμαι εγω, η μηχανη ομως δουλευει πιο αποτελεσματικα οταν τους δωσεις να καταλαβουν οτι στην ουσια ειμαστε συνεργατες γιατι ο ενας δινει ψωμι στον αλλο. 15 χρονια μηχανικος σκεπτομενος ετσι δε δυστυχησα, ουτε εφερα δυστυχια ακομα κι αυτες τις δυσκολες ωρες.
    Δυστυχώς όμως δεν σκέφτονται όλοι έτσι Αρη !

19. The Following User Says Thank You to Samaro For This Useful Post:

S8N (16-04-13)

Σελίδα 64 από 90 ΠρώτηΠρώτη ... 1454626364656674 ... ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP