Σελίδα 64 από 141 ΠρώτηΠρώτη ... 1454626364656674114 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 631 έως 640 από 1409

Θέμα: Επικαιροτητα - Προβληματισμοι ...5 (μ.μ. 2)

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Stathis Εμφάνιση μηνυμάτων
    κατι ληστρο-προνομια οπως αυτο του "εφ απαξ" πρεπει να καταργηθει γιωργο.

πριν μερες μου ελεγε ενας πολυ καλος μου φιλος που δουλευει σε τραπεζα οτι πηγε η διευθυντρια του ικα της περιοχης του να διαπραγματευτει επιτοκιο για το εφ απαξ της.
    η καλη αυτη κυρια εβγαλε τη συνταξη σε μια μολις εβδομαδα και πηρε στο χερι 210 χιλιαδες ευρω.
    εν ετη 2012, εν μεσω μνημονιου, με ολα αυτα που ζουμε, 210 χαριστικα χιλιαρικα.

ε, οχι ρε παιδια.
    ο χ ι ρ ε π α ι δ ι α . . .

Το μεγαλύτερο λάθος, είναι πως παλαιότερα, όταν οι μισθοί στο δημόσιο ήταν ψίχουλα χρησιμοποίησαν την ονομασία ''μικτά''. Άρα παραμυθιάζονταν οι δημόσιοι υπάλληλοι ότι δεν παίρνουν χ λεφτά αλλά 2χ. Την εποχή των παχουλών αγελάδων εξακολούθησε αυτή η λογική και οι δημόσιοι υπάλληλοι πίστευαν ότι τους κάνουν ένα κάρο κρατήσεις... Έτσι η κυρία που λες παραπάνω πιστεύει ότι δικαιωματικά πρέπει να πάρει αυτά τα ποσά.
    Και τώρα που μειώνονται οι συντάξεις ο κόσμος παραπονιέται γιατί πιστεύει ότι τους έχουν κρατήσει ένα σκασμό λεφτά...Λεφτά όμως που δεν πέρασαν ποτέ από τα χέρια τους. Λεφτά που ποτέ δεν ήταν δικά τους, ούτε για μια στιγμή. Αυτό είναι μία μεγάλη ακόμα απάτη.

Αλλά πλάνη επίσης θεωρώ την άρνηση του ιδιωτικού τομέα ,στο ότι αυτά τα ποσά κινούσαν την αγορά.

2. The Following 4 Users Say Thank You to m-power_01 For This Useful Post:

aristent (05-03-12), Bitz (05-03-12), Stathis (05-03-12), Thomelef (05-03-12)

Rides
    2

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο m-power_01 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Το μεγαλύτερο λάθος, είναι πως παλαιότερα, όταν οι μισθοί στο δημόσιο ήταν ψίχουλα χρησιμοποίησαν την ονομασία ''μικτά''. Άρα παραμυθιάζονταν οι δημόσιοι υπάλληλοι ότι δεν παίρνουν χ λεφτά αλλά 2χ. Την εποχή των παχουλών αγελάδων εξακολούθησε αυτή η λογική και οι δημόσιοι υπάλληλοι πίστευαν ότι τους κάνουν ένα κάρο κρατήσεις... Έτσι η κυρία που λες παραπάνω πιστεύει ότι δικαιωματικά πρέπει να πάρει αυτά τα ποσά.
    Και τώρα που μειώνονται οι συντάξεις ο κόσμος παραπονιέται γιατί πιστεύει ότι τους έχουν κρατήσει ένα σκασμό λεφτά...Λεφτά όμως που δεν πέρασαν ποτέ από τα χέρια τους. Λεφτά που ποτέ δεν ήταν δικά τους, ούτε για μια στιγμή. Αυτό είναι μία μεγάλη ακόμα απάτη.
    απο που του τα κρατησαν τα λ7 ρε σπυρο, αστεια πραγματα.
    λεφτα του φορολογουμενου και ηταν και ειναι και δυστυχως οπως φαινεται θα ειναι.

Αλλά πλάνη επίσης θεωρώ την άρνηση του ιδιωτικού τομέα ,στο ότι αυτά τα ποσά κινούσαν την αγορά.
    η απαντηση σε αυτο εχει δοθει μερικες σελιδες πριν...
    https://www.bmwfans.gr/forum/showpos...&postcount=505

4. The Following 2 Users Say Thank You to Stathis For This Useful Post:

aristent (05-03-12), m-power_01 (05-03-12)

Περιοχή
    Καλαμαριά
    Rides
    1

Προεπιλογή

πριν μερες μου ελεγε ενας πολυ καλος μου φιλος που δουλευει σε τραπεζα οτι πηγε η διευθυντρια του ικα της περιοχης του να διαπραγματευτει επιτοκιο για το εφ απαξ της.
    η καλη αυτη κυρια εβγαλε τη συνταξη σε μια μολις εβδομαδα και πηρε στο χερι 210 χιλιαδες ευρω.

ε, οχι ρε παιδια.
    Αν αυτό το ποσό είναι αλήθεια πραγματικά είναι τρομερό.
    Εγώ αναφέρομαι στο εφ απαξ που δίνει το ΙΚΑ η και άλλα ταμεία.
    Τώρα όσο για τα ευγενή ταμεία που τόσος ντόρος γίνεται γνωρίζω άτομο με γνώσεις δημοτικού που παίρνει 1280ε και ο άλλος μηχανικός με μεταπτυχιακό 2300, αμφότεροι μετά 32 χρόνια δουλειάς.
    Όσο για το μη ευγενές ΙΚΑ, απλός υπάλληλος μηχανουργείου μετά από 35 χρόνια παίρνει 1780ε και ο άλλος μηχανικός στην Φίλκεραμ-Τζόνσον (που ταχα μου φαλήρησε τελευταία), 2180ε.
    Αυτό που εντέλει χονδρικά πιστεύω είναι, πως ότι πληρώσεις τόση σύνταξη αναλογικά θα πάρεις.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη gant : 05-03-12 στις 15:22
    Ζήσε το σήμερα. Για το αύριο δεν ξέρεις.

Προεπιλογή

απο που του τα κρατησαν τα λ7 ρε σπυρο, αστεια πραγματα.
    λεφτα του φορολογουμενου και ηταν και ειναι και δυστυχως οπως φαινεται θα ειναι.

η απαντηση σε αυτο εχει δοθει μερικες σελιδες πριν...
    https://www.bmwfans.gr/forum/showpos...&postcount=505
    Στο πρώτο κομμάτι συμφωνούμε... απλώς εγώ αναφέρω την ψευδαίσθηση που τους έχουν δημιουργήσει.

Στο δεύτερο και οι δύο επιχειρηματολογίες μου κάνουν λογικές... Και οι δύο νομίζω είναι αποσπασματικές λογικές. Με άλλη αρχή και άλλο τέλος.
    Δεν ξέρω με τι να συμφωνήσω... Ενδιαφέρον θα είχε αυτή η κουβέντα από κοντά. Από υπολογιστή δεν τραβάει

Rides
    2

Προεπιλογή

ποιο ειναι λογικο ρε σπυρο?
    αν σου κλεψει ενας απο το πορτοφολι τα λ7, ειναι λογικη η αγοραστικη δυναμη που αποκτα με το χρημα σου?
    τοτε να μη διωκεται η κλοπη, να ενθαρυνεται κιολας για να αποκτουν ολο και περισσοτεροι πιο μεγαλη αγοραστικη δυναμη.

κατι τετοιο συμβαινει και με τις στρατιες των δ.υ. που δεν χρειαζονται.
    ειναι σαν τα νεκρα κυταρα σε εναν οργανισμο.
    αποτελουν μονο βαρος.

αν ομως οι γραφειοκρατες αυτοι αναγκαζοντουσαν να βρουν δουλεια την ελευθερη αγορα ή να κανουν δικες τους επιχειρησεις, το χρημα που θα περισσευε στους φορολογουμενους παλι στην αγορα θα πηγαινε.
    αρα κομματι του θα πηγαινε και παλι σε αυτους τους πρωην γραφειοκρατες.
    με αλλη αναλογια ομως και αλλους ορους καθως θα επρεπε να προσφερουν κατι αξιολογο ωστε να προτιμηθουν.
    θα επαυε το καθεστως της μοιρασιας τυπου συμμοριας, οπως γινεται σημερα απο τα κομματα και τους διορισμενους ημετερους, οπου δεν υπαρχει κανενα εχεγγυο αξιοκρατειας.

αν εσενα π.χ., αντι να σου περισσευουν 100 ευρω το μηνα να κανεις τα χομπι σου, σου περισσευαν 200, ή 400, (λογω λιγοτερων φορων που θα ηταν αποτελεσμα των λιγοτερων δαπανων του κρατους), μεσω αυτων δεν θα αυξανες το εισοδημα και την αγοραστικη δυναμη των πρωην γραφειοκρατων κατ αναλογια?

οπως λεει και το αρθρο το κρατος δεν παραγει αγοραστικη δυναμη.
    νομοθετει, διοριζει μαφιοζικα και μεταφερει πορους απο μια ομαδα σε μια αλλη.
    οπου και οπως συμφερει το διεφθαρμενο πολιτικο συστημα και τους ακολουθους του.

8. The Following 2 Users Say Thank You to Stathis For This Useful Post:

m-power_01 (05-03-12), Thomelef (05-03-12)

Περιοχή
    Μαρουσι
    Rides
    1

Προεπιλογή

και στην ελευθερη αγορα (ιδιωτικο τομεα) υπαρχει εφαπαξ.https://www.ethnos.gr/entheta.asp?ca...pubid=63620901
    Τα 210 μου κανουν για παρα πολλα για υπαλληλο του ικα ακομα και αν ηταν διευθυντης.
    Το εφαπαξ ειναι ανταποδοτικο βοηθημα εντοκο και τεινει να γινει( και θα γινει) απλα μονο οτι σου κρατησαν θα παρεις.
    Στη οριζοντια λογικη βρε Σταθη οτι τα λεφτα ανηκουν στους φορολογουμενους δεν υπαρχει αντικρουση(αντιλογος) αλλα ξερεις οτι δεν ειναι ετσι.
    Το ιδιο ειναι και με τις επικουρικες,ειναι χρηματα κρατημενα απο τους μισθους.
    Βεβαια με τις νεες νομοθεσιες περι απολυσων και αποζημιωσεων ( κατι λενε το απο 24 μισθους για πανω απο22 χρονια να παει στους 8 πραγμα που σημαινει με μια προειδοποιηση στου τεσσερις) ολα μεθοδευονται στο να "σκοτωνουν τα αλογα οταν γερασουν" και δεν εννοω τον δημοσιο τομεα αλλα τον ιδιωτικο.
    Τεσπα δεν θελω να μπω ουτε σε αναλυσεις ουτε σε ασκοπες αντιπαραθεσεις αλλα σε μια ευνομουμενη χωρα οι εργασιακες συνθηκες οφειλουν να προστατευονται σε οποιο φορεα ασφαλισης και αν ανηκουν και αυτο ειναι πολιτισμος.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Nino : 05-03-12 στις 16:00

10. The Following 2 Users Say Thank You to Nino For This Useful Post:

gnx (05-03-12), Stathis (05-03-12)

Προεπιλογή

ποιο ειναι λογικο ρε σπυρο?
    αν σου κλεψει ενας απο το πορτοφολι τα λ7, ειναι λογικη η αγοραστικη δυναμη που αποκτα με το χρημα σου?
    τοτε να μη διωκεται η κλοπη, να ενθαρυνεται κιολας για να αποκτουν ολο και περισσοτεροι πιο μεγαλη αγοραστικη δυναμη.

κατι τετοιο συμβαινει και με τις στρατιες των δ.υ. που δεν χρειαζονται.
    ειναι σαν τα νεκρα κυταρα σε εναν οργανισμο.
    αποτελουν μονο βαρος.

αν ομως οι γραφειοκρατες αυτοι αναγκαζοντουσαν να βρουν δουλεια την ελευθερη αγορα ή να κανουν δικες τους επιχειρησεις, το χρημα που θα περισσευε στους φορολογουμενους παλι στην αγορα θα πηγαινε.
    αρα κομματι του θα πηγαινε και παλι σε αυτους τους πρωην γραφειοκρατες.
    με αλλη αναλογια ομως και αλλους ορους καθως θα επρεπε να προσφερουν κατι αξιολογο ωστε να προτιμηθουν.
    θα επαυε το καθεστως της μοιρασιας τυπου συμμοριας, οπως γινεται σημερα απο τα κομματα και τους διορισμενους ημετερους, οπου δεν υπαρχει κανενα εχεγγυο αξιοκρατειας.

αν εσενα π.χ., αντι να σου περισσευουν 100 ευρω το μηνα να κανεις τα χομπι σου, σου περισσευαν 200, ή 400, (λογω λιγοτερων φορων που θα ηταν αποτελεσμα των λιγοτερων δαπανων του κρατους), μεσω αυτων δεν θα αυξανες το εισοδημα και την αγοραστικη δυναμη των πρωην γραφειοκρατων κατ αναλογια?

οπως λεει και το αρθρο το κρατος δεν παραγει αγοραστικη δυναμη.
    νομοθετει, διοριζει μαφιοζικα και μεταφερει πορους απο μια ομαδα σε μια αλλη.
    οπου και οπως συμφερει το διεφθαρμενο πολιτικο συστημα και τους ακολουθους του.
    Στάθη μου φαίνεται σαν την κολοκυθιά ... Δηλαδή θα είχα λιγότερες κρατήσεις-φόρους άρα θα είχα περισσότερα καθαρά κέρδη.
    Ναι αλλά δεν θα είχα τόσο μεγάλο τζίρο γιατί δεν θα αγόραζαν οι δημόσιοι. Άρα πάλι θα ήταν λιγότερα τα καθαρά.
    Προφανώς μετράει και η πληθώρα ή μη του δημοσίου συναρτήσει των μισθών.
    Επίσης και τα δύο ωραία δουλεύουν για όσο δουλεύουν. Το πρόβλημα είναι στην μεταβατική περίοδο και δυστυχώς τώρα είμαστε σε αυτή

12. The Following User Says Thank You to m-power_01 For This Useful Post:

Stathis (05-03-12)

Rides
    2

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο nino X3 Εμφάνιση μηνυμάτων
    και στην ελευθερη αγορα (ιδιωτικο τομεα) υπαρχει εφαπαξ.https://www.ethnos.gr/entheta.asp?ca...pubid=63620901
    Τα 210 μου κανουν για παρα πολλα για υπαλληλο του ικα ακομα και αν ηταν διευθυντης.
    Το εφαπαξ ειναι ανταποδοτικο βοηθημα εντοκο και τεινει να γινει( και θα γινει) απλα μονο οτι σου κρατησαν θα παρεις.
    Στη οριζοντια λογικη βρε Σταθη οτι τα λεφτα ανηκουν στους φορολογουμενους δεν υπαρχει αντικρουση(αντιλογος) αλλα ξερεις οτι δεν ειναι ετσι.
    Το ιδιο ειναι και με τις επικουρικες,ειναι χρηματα κρατημενα απο τους μισθους.
    Βεβαια με τις νεες νομοθεσιες περι απολυσων και αποζημιωσεων ( κατι λενε το απο 24 μισθους για πανω απο22 χρονια να παει στους 8 πραγμα που σημαινει με μια προειδοποιηση στου τεσσερις) ολα μεθοδευονται στο να "σκοτωνουν τα αλογα οταν γερασουν" και δεν εννοω τον δημοσιο τομεα αλλα τον ιδιωτικο.
    Τεσπα δεν θελω να μπω ουτε σε αναλυσεις ουτε σε ασκοπες αντιπαραθεσεις αλλα σε μια ευνομουμενη χωρα οι εργασιακες συνθηκες οφειλουν να προστατευονται σε οποιο φορεα ασφαλισης και αν ανηκουν και αυτο ειναι πολιτισμος.
    βρε νινακο μου γιατι με στεναχωρεις.
    διαβασε λιγο το λινκ που εβαλες.
    κατ αρχας το "εφ απαξ" του ιδιωτικου τομεα δεν το δινει το ικα, αλλα ο εργοδοτης.
    και το δινει υπο προϋποθεσεις και ως καποιου ειδους "τιμητικη" αποζημιωση.
    δηλαδη υπαρχει προϋποθεση ο εργαζομενος να εργαζεται στον ιδιο εργοδοτη 21 και πανω χρονια.

διαφορετικα δεν δικαιουται τιποτα.

σε ολα τα αλλα που λες συμφωνω, εκτος απο αυτο που εχουμε ξανασυζητησει περι των χρηματων του φορολογουμενου.

θελω να ακουσω λοιπον, τις κρατησεις που στις περισσοτερες περιπτωσεις ειναι υπερβολικες, ποιος τελικα τις πληρωνει?
    εγω λεω οτι στον ιδωτικο τομεα τις πληρωνει ο εργοδοτης (διοτι η συμφωνια παντα γινεται στα καθαρα, καθως αυτα ενδιαφερουν τον εργαζομενο), ενω στον δημοσιο ο φορολογουμενος πολιτης.
    αν εχεις καποια αλλη αποψη που μου διαφευγει θα ηθελα να την ακουσω.

Στάθη μου φαίνεται σαν την κολοκυθιά ... Δηλαδή θα είχα λιγότερες κρατήσεις-φόρους άρα θα είχα περισσότερα καθαρά κέρδη.
    Ναι αλλά δεν θα είχα τόσο μεγάλο τζίρο γιατί δεν θα αγόραζαν οι δημόσιοι.
    οχι, θα ειχες τον ιδιο ακριβως τζιρο ή και περισσοτρο γιατι δεν θα αγοραζαν μεν οι δημοσιοι εκεινοι που δεν θα μπορουσαν να σταδιοδρομησουν στην ελευθερη αγορα και θα εμεναν ανεργοι, αλλα θα αγοραζαν εκεινοι που τελικα θα τα καταφερναν, οπως και ολοι οι αλλοι που λογω λιγοτερων φορων θα ειχαν περισσοτερα χρηματα για ξοδεμα.
    ετσι οτι θα χαθει απο τη μη παραγωγικη αφαιμαξη του εισοδηματος σου, θα κερδηθει μεσω παραγωγικης αναδιανομης και μαλιστα αυξημενο...

14. The Following 2 Users Say Thank You to Stathis For This Useful Post:

m-power_01 (05-03-12), Thomelef (05-03-12)

Περιοχή
    ΛΑΡΙΣΑ
    Rides
    1

Προεπιλογή Γ'ΔΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ 5/3/2012

Σε αιτηση ενστασης στον ΟΕΚ, για αποριψη επιδοτησης ενοικιου ετους 2009(ναι!!!ακομη δεν εχουν δοθει σε κανεναν τα χρηματα!!!!) της πεθερας μου,χρειαστηκε να επισυναψει το αντιγραφο του εκκαθαριστικου 2010 και του Ε1 2010.....

....ο λογος ηταν οτι ελειπε απο την αρχικη αιτηση το αποκομμα που ειναι αριστερα του εκκαθαριστικου,αυτο που ειναι μαζι με την επιταγη και εχει γραμμενους τους κωδικους και τα ποσα που εχουν δηλωθει στο Ε1....κακως το ειχε κοψει και στη συνεχεια το 'χασε αυτο το αποκομμα αλλα εγινε!!!!.... τι να κανουμε???

....ο υπαλληλος του ΟΕΚ μας ειπε οτι θα αποριφθει η ενσταση, αφου δεν εχουμε εκτυπωση απο την εφορια των κωδικων αυτων μαζι με τα ποσα που εχουν δηλωθει!!!.....η απορια μου ηταν οτι αφου τους πηγαμε το αντιγραφο Ε1, που τα εχει ολα γραμμενα και δεν ηταν και πολλα αφου μονο εισοδημα απο συνταξη εχει η γυναικα,δεν τα αντιγραφουν απο εκει???..

......η απαντηση ηταν ειλικρινης..."θα στο αποριψουν,για μενα κανε οτι θελεις αλλα ξερω οτι θα στο αποριψουν....."

αυτα εγιναν την Παρασκευη 2/3/2012.....και να φανταστεις οτι καθησα και εγραψα ολους τους κωδικους και τα ποσα με το χερι σε μια σελιδα ετσι για να τα εχουν ευκολα,αλλα τζαμπα ο κοπος...."δεν θα τα δεχτουν ρε φιλε,στο λεω...."

Με προσωρινο προβλημα στο ποδι απο "ακανθο στην φτερνα" ,πηγα την πεθερα μου μαζι με τη γυναικα μου στην εφορια για παρουν αυτη την τοσο πολυτιμη εκτυπωση....."δεν την βγαζουν,δεν υπαρχει τετοια εκτυπωση!!!" μου λενε στο κινητο...."το μονο που μπορουν να δωσουν ειναι οτι εχουμε ηδη!!!!"(εκκαθαριστικο και Ε1)..."τι κανουμε?"....

....πηγα στον 1ο οροφο σε καποιο γραφειο που τους ειχα βαλει στορακια, βρηκα μια υπαλληλο της εξηγησα τι και πως,.....παιρνει τηλ στον 3ο οροφο την κ.Βαγγελιω,μπλα-μπλα-μπλα....οκ μου λεει πες απο την κ.Αγλαϊα στην κ.Βαγγελιω(αυτη με τα κοντα μαλλια).....

...πηγα στον 3ο η κ.Βαγγελιω:"δεν βγαινει ευκολα αυτο που ζητας, δωσε μου την ταυτοτητα της κυριας...."

σε 10 δευτερολεπτα εκανε την εκτυπωση!!!!....σηκωθηκε απο την καρεκλα την πηρε απο τον εκτυπωτη 4 βηματα πιο εκει και μου την εδωσε!!!

που εισαι S8N να πεις την ατακα σου????

ΥΣ:...διπλα ακριβως ηταν η αλλη υπαλληλος που ειχε παει η πεθερα μου.....να τις την τριψω στην μουρη την εκτυπωση λεω???....ασε μου λεει καναμε την δουλεια μας παμε να φυγουμε...

...Ελλας της Αγλαϊας και της Βαγγελιως δεν θα πας ποτε μπροστα!!!!

16. The Following 4 Users Say Thank You to aristent For This Useful Post:

Monsta (05-03-12), Panos 316T (05-03-12), Stathis (05-03-12), Thomelef (05-03-12)

Περιοχή
    Kαλαματα
    Rides
    1

Προεπιλογή

ε, οχι ρε παιδια.

Tι να πεις βρε παιδια!! ο πατερας μου περιμενει εδω και 2,5 χρονια!! και ακομα δεν εχει βγει η συνταξη του!!! Γιατι ειχε διαδοχικη ασφαλιση! ΙΚΑ, ΟΓΑ ΚΑΙ ΤΕΒΕ-ΟΑΕΕ,!!!

Ο φακελος γυρναει απο τον ενα ασφαλιστικο φορεα στον αλλο για ελεγχο, οταν παιρνουμε τηλ, και οταν αξιωθουν να το "σηκωσουν" , η αντιμετωπιση ειναι το λιγοτερο απαξιωτικη! "Τι να κανουμε κυριε ετσι ειναι η διαδοχικη"... μπορει να παρει μεχρι και 5 χρονια!!!!
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη joseph : 05-03-12 στις 16:43
    ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΟΣΟΥΣ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ....ΑΦΗΣΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ.

18. The Following 6 Users Say Thank You to joseph For This Useful Post:

aristent (05-03-12), gnx (05-03-12), Monsta (05-03-12), Panos 316T (05-03-12), Stathis (05-03-12), Thomelef (05-03-12)

Σελίδα 64 από 141 ΠρώτηΠρώτη ... 1454626364656674114 ... ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP