Σελίδα 60 από 103 ΠρώτηΠρώτη ... 1050585960616270 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 591 έως 600 από 1023

Θέμα: Όσα Λένε & Γράφουν

Rides
    2

Προεπιλογή

Γιαννη αυτο που θελω να πω ειναι οτι με καποιους ανθρωπους ειναι αδυνατον να επικοινωνησουμε δικτυακα.
    Διοτι απλως δεν μας καταλαβαινουν και δεν τους καταλαβαινουμε, χωρις να υπαρχει κακη προθεση απο καμια πλευρα, απλα υπαρχει αδυναμια επαφης μεσω του τροπου γραφης που εχει ο καθενας μας.
    Ειναι φυσιολογικο καποιων κειμενα να μας αγγιζουν και να νοιωθουμε τι θελουν να μας πουν και αλλων παλι οχι.
    Για να δωσω ενα παραδειγμα, σε μια παλια συζητηση με τον βανβικ στο θεμα που εχουμε για τους 4τροχους, ελεγε οτι τον αγγιζαν τα γραπτα του στρατη και χανοταν ομορφα, σε αντιθεση με εμενα που δεν αντεχα να διαβασω ουτε σειρα.
    Αντιθετα με αγγιζαν κειμενα του καββαθα, του κληρονομου, του κλεανθη.
    Τα οποια ισως δεν αγγιζαν τον βανβικ ή και αλλους.

Παρακαλω λοιπον και εδω να κανουμε το εξης.
    Οσων τα γραπτα δεν μας αγγιζουν να τα αγνοουμε, ας μην απανταμε, αφου στο γραπτο λογο δεν μπορω να σου μεταφερω αυτο που αισθανομαι, ουτε εσυ εμενα, κριμα δεν ειναι κουβεντα στην κουβεντα να ψυχρανθουμε?

2. The Following User Says Thank You to Stathis For This Useful Post:

Nino (24-05-13)

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο PANOS-E60 Εμφάνιση μηνυμάτων
    εγω Αντωνη συμφωνω με όλο το ποστ σου αλλά θελω να κάνω ένα σχόλια στο κομμάτι που κάνω quote.

πως αντιλαμβανόμαστε το "κρατος' ? Ειναι κάτι εξω από εμάς τους ίδιους ? Ειναι κάτι αφηρημενο και απρόσωπο που έχει αναλάβει υποχρεώσεις απέναντι στον καθένα μας ? Ειναι ενας αντίπαλος γιά ολόκληρη τη ζωή μας ? Προσπαθεί να μας ξεγελάσει και εμείς αντιστεκόμαστε ?

εγω το βλέπω σαν μια μεγάλη επιχείρηση, η οποία στελεχωνεται από συμπολίτες μας (ισως και συγγενείς μας) και οι οποίοι κάνουν ένα εργο που δεν θέλει κανείς ιδωτης να κάνει. Το εργο αυτό όμως διέπεται από οικονομικούς κανόνες, ψηφίζει και εκτελεί προυπολογισμό η Βουλή γιά να εκτελεστεί. Λοιπόν,αυτη η επιχείρηση έπεσε έξω, πτωχευσε. Οι εκπρόσωποί μας πολιτικοί που το διοίκησαν, το εριξαν στα βραχια.

Ποός εχει δικαιώματα σήμερα από το πτωχευμένο κράτος ? Η δική μου λογική λέει κανείς δεν εχει. Ψηφίσαμε, εκλέξαμε ... και χασαμε. Από ποιόν ζητάμε να μας προστατευσει ? Ολοι χασαμε, εγω το μισθό μου, εσύ τη σύνταξη, ο άλλος τα ομόλογά του, ο άλλος το μαγαζί του.

Θελω να πω, οι αναφορές μας στην έννοια κράτος που οφείλει να αποκαταστησει όλες τις αδικίες, μορούν να περιμένουν, εως ότου αυτό το κράτος ξαναμπορέσει να εκτελέσει προυπολογισμό χωρις τρυπες ... Μπορούμε όλοι να βαλουμε ενα χερακι σε αυτη την κατευθυνση.

αυτά πάντα φιλικά και με εκτίμηση.
    Πάνο μου θίγεις πολλά θέματα και είναι δύσκολο να σου απαντήσω σε όλα.
    Περιληπτικά θα προσπαθήσω να σου πώ τις απόψεις μου στα κυριότερα.

1) Ναι. Το κράτος είναι κάτι έξω απο εμάς γιατί έτσι μας έκανε να το βλέπουμε χρόνια τώρα. Πότε βοήθησε ένα επιχειρηματία η ένα πολίτη να κάνει σχέδια;
    Δεν γράφουμε συνεχώς πως μας ξεγελά π.χ. βάζοντάς μας να αγοράζουμε σπιτια και ακριβά αυτοκίνητα που μετά φορολογεί ανελέητα ;;
    Εμπιστεύεσαι εσύ αυτό το κράτος ;; που την μιά σου λεεί ασπρο και την άλλη μαύρο;

2) Απο ποιούς συμπολίτες μας στελεχώνεται (εχω κι εγώ συγγενείς όπως όλοι μας) απο αυτούς που ΕΔΩ βρίζουμε τρωκτικά, τεμπέληδες κλπ βλέποντας τους σαν μιάσματα;;;

3) Σαφώς και χάσαμε όλοι. Και όλοι έχουμε το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί. ¨
    Ομως δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να στοχοποιούμε συνεχώς ορισμένες κοινωνικές ομάδες .

Η μάλλον καταλαβαίνω. Γιατί έτσι είναι ποιό εύκολο να στρέψουμε την κοινή γνώμη εναντίον τους και στην συνέχεια να την αφανίσουμε.
    Δια της "σαλαμοποιήσεως"

4. The Following 3 Users Say Thank You to Samaro For This Useful Post:

Bitz (24-05-13), Kostas_1 (23-05-13), Nino (24-05-13)

Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Stathis Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ρε κωστα και τους μισθους, απο τους οποιους γινονται οι κρατησεις ποιος τους δινει?
    Οι εξωγηϊνοι?
    Λεφτα φορολογουμενων ειναι και αυτα.
    Δεν γινεται αυτος που πληρωνει να εχει λιγοτερες παροχες απο αυτον που πληρωνεται, να καταργησουμε καθε νομο της φυσικης και της λογικης τοτε επειδη ετυχε ατομικα να μη μας βολευει.
    Γινεται? .
    Ο μισθος ειναι η ανταπόδοση στην εργασια. Αδικη πολλες φορες ειτε προς τα πανω ειτε προς τα κατω. Αυτος που εργαζεται πληρωνεται. Αν η θεση που καλυπτει δεν χρειαζεται ειναι αλλο θεμα στο οποιο εχουμε τις ιδιες αποψεις. Ας διωξουν οσους τεμπελοκομματικους προσελαβαν και μας φορτωσαν να τους πληρωνουμε.

Επισης αλλο θεμα ειναι τα Μετοχικα Ταμεια.

Στα υπολοιπα συμφωνω.

6. The Following 3 Users Say Thank You to Kostas_1 For This Useful Post:

Nino (24-05-13), Stathis (23-05-13), vagmag (24-05-13)

Περιοχή
    salonica
    Rides
    1

Προεπιλογή

πραγματικά αυτή η έλλειψη αυτοκριτικής, αυτό το συνεχόμενο παραμύθι του ότι δεν φταίμε σε τπτ και απλά την πατήσαμε, είναι ότι χειρότερο μπορεί να έχει ένας άνθρωπος που δεν του αρέσει η κατάσταση στην οποία ζεί.

δεν υπάρχει περίπτωση ρε παιδιά να βγούμε απο αυτά τα σκ@τ@ που είμαστε με αυτή την λογική.

δεν φταίμε δλδ εμείς και ένα οργανωμένο σχέδιο είναι δλδ αυτό το οποίο μας έφερε εδώ που μας έφερε?

ωραία λοιπόν, θα πω ένα δυο πράγματα, να δώ αν συμφωνούμε.

τρεις και μισή αεροδρόμιο μακεδονία. πάω στο έβερεστ απέναντι απο την είσοδο να πάρω ένα καφεδάκι να κάνω ένα τσιγάρο. 4,10 το φρέντο στο πλαστικό, 0,70 λεπτά το νεράκι.

πόσοοοοοοοοο? 4,10 κύριε. ναι οκ, για το νερό ξαναρωτάω...με κοιτάζει...

φύλλο παραπόνων έχετε? τι το θέλετε? τι σε νοιάζει του λέω. θέλω φύλλο παραπόνων. δεν έχουμε. γιατί δεν έχετε? υπάλληλος είμαι κύριε...ε και? εκπσόσωπος του μαγαζιού δεν είσαι?

κουνάω το κεφάλι και του λέω. μου θέλετε και 4 ευρά τον καφέ και ούτε ένα μπλοκάκι δεν έχετε.

απο πίσω ένας μάγκας λέει στην γκόμενα...τι του λέει μωρέ του πιτσιρικά ο άλλος. τι του λέω εεε???πλέρωνε μλκ είκοσι λεπτά πάνω το νεράκι, όταν βάση νόμου υπάρχει προτινόμενη τιμή, όταν βάση νόμου τέτοια καταστήματα πρέπει να έχουν φύλλα παραπόνων.

την προηγούμενη εβδομάδα. μίντια μαρκτ...τα αμεα φουλ, το σεκιούριτι μπροστά. ο άλλος μόλις παρκάρει. ρωτάω το σεκιούριτι...καλά δεν τον βλέπεις?

και τι θες να κάνω μου λέει. ε τι του λές τώρα αυτού του μλκ δλδ, που αύριο μεθαύριο αν χτύπα ξύλο κάποιος δικός του πάθει κάτι και χρειάζεται τέτοιες θέσεις δεν θα βρίσκει να παρκάρει? τότε θα βρίζει τους άλλους πάλι, αλλά για τα δικά του κουβέντα.

οι υπάλληλοι που πάνε στις υπηρεσίες και δουλεύουν, πόσες αναφορές έχουν κάνει για αυτούς που δεν πατάνε το πόδι τους ποτέ, πόσες αναφορές έχουν κάνει για αυτούς που τα αρπάζουν, πόσες αναφορές έχουν κάνουν για αυτούς που πάνε 9 το πρωί και την κάνουν στις 11?

καμμία απολύτως, γι'αυτό και γίνεται ότι γίνεται. παρόλα ταύτα, αν γίνει κουβέντα, βλαστιμάνε την ώρα και τη στιγμή που αυτοί είναι οι συνεπείς, αλλά κάποιοι άλλοι κάνουν ζωούλα εις βάρος τους...

έτσι και με τους συνταξιούχους. πάλι δεν φταίει κανείς, σκοτεινές δυνάμεις έχουν σκιάσει αυτό τον ιερό τόπο που λέγεται ελλάδα, ενώ εμείς οι ίδιοι τον καταντήσαμε ένα απέραντο μπορντέλο.

1000 άτομα διαβάσαμε τον άλλο που κυκλοφορεί όπως κυκλοφορεί με το νέο μέλος της οικογενείας, και μόνο μπράβο που δεν του είπαμε, πάρε κάνα ακόμα να'χεις, πλυν ένα δύο εξαιρέσεων.

και μετά ψάχνουμε να βρούμε τι μας φταίει. την στιγμή που η τυπικότητα στην ελλάδα είναι έννοια συνιφασμένη με την βλακεία και την παραξενιά.

θα έπρεπε να ντρεπόμαστε και μόνο που καθόμαστε και κρίνουμε τα πάντα, χωρίς πρώτα να κάνουμε έστω και την πιο μικρή αυτοκριτική. είμαστε στην κυριολεξία καμμένα χαρτιά, μόνο και μόνο απο την νοοτροπία μας που είναι 800 χρόνια πίσω. απλά νομίζουμε ότι είμαστε ευρωπαίοι επειδή ξαφνικά πείραμε πεμβέ και καγιέν, χτίστηκε το μολ και κόσμος, επειδή φορέσαμε το ρόλεξ και το μπλουζάκι μπέρμπερι.

για τα βουνά και τα χωράφια είμαστε και τπτ άλλο.
    sympether with chiefτης

/
    //Μ3 BORN ON THE RACETRACK TO LIVE IN THE STREETS

8. The Following 13 Users Say Thank You to Thomelef For This Useful Post:

330Ci STEPTRONIC (24-05-13), A8hnaios (23-05-13), chrisgiapz3 (24-05-13), EVERGET (23-05-13), Kostas_1 (24-05-13), Monsta (23-05-13), oldcarskickass (24-05-13), PANOS-E60 (23-05-13), S8N (23-05-13), Stamatis (23-05-13), Stathis (23-05-13), strof (23-05-13), vagmag (24-05-13)

Περιοχή
    Γερακας
    Rides
    1

Προεπιλογή

Μια γρηγορη απάντηση Αντωνη.

1) φοβαμαι το κρατος που κατηγορούν πολλοί σημερα, αυτό το κράτος αγαπησαν τα προηγούμενα χρονια. Το κρατος που διόριζε, το κρατος που πλήρωνε αργόμισθους, το κράτος που εκανε τα στραβα ματια στο αυθαίρετό τους, στη φοροδιαφυγή τους κλπ. Πολλοί ψηφισαν ακόμα και στις τελευταίες εκλογες (μετα την πτωχευση δηλαδη) κόμματα που υποσχεθηκαν ότι το δημόσιο ΔΕΝ θα αλλάξει. Δεν εννοώ ότι ανήκεις σε αυτούς, προς θεού.

2) δεν ανήκω σε αυτούς που στοχοποιούν ομάδες, το αντίθετο. Λεω και ξαναλέω επί 3 χρονια εδω πέρα, ότι ευθυνόμαστε όλοι, χωρίς καμμία εξαίρεση. Σε επίπεδο μονάδων και όχι κοινωνικών ομάδων, ναι κάποιοι ευθύνονται λίγο παραπάνω. Προφανως εχω κατακρίνει ιδεολογίες με τις οποίες διαφωνώ, αλλά μόνον αυτό.

3) η ευθύνη για μένα αρχίζει από την κάλπη και από αυτήν δεν απαλασσεται κανείς μας.

10. The Following 6 Users Say Thank You to PANOS-E60 For This Useful Post:

Bitz (24-05-13), Kostas_1 (24-05-13), S8N (23-05-13), Samaro (23-05-13), Stathis (23-05-13), vagmag (24-05-13)

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Stathis Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μαλλον δεν καταλαβες τι διαβασες αντωνη, ή πιο σωστα δεν διαβασες καν, διοτι αυτο που εγραψα και quotαρισες δεν επιδεχεται καμια παρερμηνια.
    Ουτε καν κακοπιστη.

Επισης σε παρακαλω μην ξαναπαραβαλεις γραπτο μου, διοτι με ενοχλει, καποια στιγμη θα τα πουμε απο κοντα και θα σου αποδειξω οτι η εντυπωση που σου εχω δωσει ειναι λαθος.
    Επισης αν σε ενοχλει κατι που γραφω ή νοιωθεις οτι φωτογραφιζεσαι σε παρακαλω να το αναφερεις για να το σβησω, δεν εχω προθεση να προσβαλω κανεναν.
    Απο την αλλη εχω καποιες αποψεις οπως ολοι και αν με κατι δεν συμφωνω δυστυχως δεν μπορω να πω ψεματα με μονο σκοπο να γινω αρεστος σε καποιον-καποιους που ετυχε να εχουμε κοινο ενδιαφερον το αυτοκινητο. Λυπαμαι.

Φιλικα παντα.
    Στάθη,

Το ότι διάβασα το πόστ σου δεν αμφισβητείται, πολύ περισσότερο μάλιστα που το θυμήθηκα κιόλας.

Αν δεν κατάλαβα καλά αυτό που έγραψες, πράγμα το οποίο σε ρωτάω άλλωστε, είμαι πρόθυμος να δεχτώ όποια άλλη ερμηνεία θα δώσεις.

Επειδή ομολογώ δεν έχω την δική σου εμπειρία στο διαδύκτιο, θα ήθελα να μου υποδείξεις πως αλλοιώς μπορώ να αναφερθώ στα κείμενά σου.

Δέχομαι πως ίσως δεν έχεις την πρόθεση να προσβάλεις κανένα μέσα απο τα κείμενα σου, αλλά δυστυχώς τουλάχιστον σε μένα το κάνεις συνεχώς.
    Θα ήταν καλό ίσως σε κάποια συνάντηση του φόρουμ, να καταφέρεις να αλλάξεις την εντύπωσή μου.

Τέλος δεν ζήτησα ποτέ απο σένα η κάποιον άλλο, να συμφωνεί με τις απόψεις μου η να μου γίνεται αρεστός έχω όμως την απαίτηση να μην με βρίζει αμέσως η εμμέσως !

Φιλικά πάντα

Rides
    2

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Samaro Εμφάνιση μηνυμάτων
    Επειδή ομολογώ δεν έχω την δική σου εμπειρία στο διαδύκτιο, θα ήθελα να μου υποδείξεις πως αλλοιώς μπορώ να αναφερθώ στα κείμενά σου.
    το αναλυω πιο πανω, απο τη στιγμη που δεν χρησιμοποιουμε ιδια δικτυακη γλωσσα ειναι ατοπο να προσπαθησουμε να επικοινωνουμε δικτυακα, θα φερει περεταιρω προβληματα και παρεξηγησεις οπως εχει ηδη συμβει.
    αρα το ιδανικο θα ηταν η μεταξυ μας ανταλλαγη αποψεων να περιοριστει σε καποιες συναντησεις.

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Samaro Εμφάνιση μηνυμάτων
    Δέχομαι πως ίσως δεν έχεις την πρόθεση να προσβάλεις κανένα μέσα απο τα κείμενα σου, αλλά δυστυχώς τουλάχιστον σε μένα το κάνεις συνεχώς.
    σου ζητω ταπεινα συγγνωμη.

13. The Following 3 Users Say Thank You to Stathis For This Useful Post:

Bitz (24-05-13), Kostas_1 (24-05-13), spar@ (24-05-13)

Περιοχή
    Στη διαδήλωση του φραπέ
    Rides
    1

Προεπιλογή

Λένε και γράφουν (ΥΠΟΙΚ) ότι εκτός από το 90/100 προκ φόρου ΚΑΙ για ....'φορολόγηση αποζημίωσης απόλυσης' !!!!

Πως να μη το διασκεδάζεις μετά ;
    Attached Images Attached Images

15. The Following User Says Thank You to Monsta For This Useful Post:

Stathis (23-05-13)

Rides
    2

Προεπιλογή

κωστα στις ανωνυμες και τις επε ηταν ηδη 80%, οποτε ο βρεγμενος τη βροχη δεν τη φοβαται.
    αραγε ειχε ενδιαφερθει κανεις γι αυτο στο παρελθον (οταν δεν τον αγγιζε)?
    μαλλον οχι, ας τη φανε τωρα λοιπον, μηπως και καταλαβουν για ποιο λογο φωναζουμε τοσα χρονια.

17. The Following 3 Users Say Thank You to Stathis For This Useful Post:

Kostas_1 (24-05-13), Monsta (23-05-13), S8N (23-05-13)

Περιοχή
    Στη διαδήλωση του φραπέ
    Rides
    1

Προεπιλογή

Ναι ναι ΕΠΕ είχα. I knows.

Σελίδα 60 από 103 ΠρώτηΠρώτη ... 1050585960616270 ... ΤελευταίαΤελευταία

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα