Σελίδα 60 από 126 ΠρώτηΠρώτη ... 1050585960616270110 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 591 έως 600 από 1409

Θέμα: Επικαιροτητα - Προβληματισμοι ...5 (μ.μ. 2)

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Rides
    2

Προεπιλογή

επειδη η συζητηση αυτη ειναι δυσαρεστη γιωργο, ας την κανουμε απο κοντα.

φυσικα και εχω ακουσει για μαυρη εργασια, την εχω νοιωσει κιολας, καθως μερικους μηνες που δουλεψα στο περιοδικο motosport (του παπανδρεου για οσους θυμουνται καθως εχει κλεισει χρονια τωρα), δεν πηρα ουτε ενα ενσημο, ενω δεν καταβληθηκαν ουτε δωρα ουτε αδειες κλπ.
    τον κατήγγειλα τοτε με αποτελεσμα μια ανεκτελεστη διαταγη πληρωμης 500 χιλιαδων δραχμων απο το δικαστηριο (δεν ειχε στο ονομα του τιποτα για να του παρω), ενω το ικα μας καλεσε σε πεντε ακορασεις (στην τελευταια δεν πηγα γιατι βαρεθηκα πλεον) και τελικα τον δικαιωσε προφανως με καποιο λαδακι, καθως και μαρτυρα ειχα (πρωην συναδελφο) και στην ταυτοτητα του περιοδικου αναφερομουν ως αρχισυντακτης.
    ουτε λογος για ταυσυτ φυσικα (το ταμειο των δημοσιογραφων, που ο καββαθς το εδινε κανονικα).
    υπαρχει πολυ αλητεια και εκμεταλευση εκει εξω δυστυχως.

2. The Following 3 Users Say Thank You to Stathis For This Useful Post:

katsaraios (05-03-12), Konstantinos E60 (06-03-12), Nino (05-03-12)

Περιοχή
    Μαρουσι
    Rides
    1

Προεπιλογή

Αρη ολοι οι υπαλληλοι του οεκ θα μεταταχθουν και θα απορροφηθουν (εστω προσωρινα) απο τον ΟΑΕΔ το συνολο αυτων περιπου 1200.
    Αυτος θα ειναι και ο φορεας που θα συνεχισει τις ανειλλημενες υποχρεωσεις του ΟΕΚ.
    η ατυχια σου ειναι οτι επεσες πανω σε μια μεταβατικη περιοδο.
    Το κακο ειναι οτι στην Ελλαδα αυτες οι μεταβατικες περιοδοι μπορει να κρατησουν...
    Στα ταμεια τωρα αυτο το δραμα με τις απιστευτες καθυστερησεις στην εκδοση των συνταξεων καποια στιγμη θα πρεπει να σταματησει, ή να ξεκινας απο την αλλη μερα με εναντι μεχρις οταν γινει εκκαθαριση.
    Σταθη σαφως και πρεπει να εκδιωχθουν ολοι αυτοι που πληρωνονται για να ταλαιπωρουν τον κοσμο, αν και πιστευω ή οποια "βασιλεια" τους εχει τελειωσει το εχουν δεν το εχουν καταλαβει.
    Οπως εχουν τελειωσει και τα πολιτικα κομματα αν και αυτα ακομα δεν θελουν να το καταλαβουν.
    Για το εφαπαξ του ιδιωτικου τομεα εχω παραδειγματα απο γνωστους και ναι υπαρχει σημαντικος αριθμος εργαζομενων που συνταξιοδοτουνται απο μια επιχειρηση ειδικα σε μεγαλες εταιρειες και οταν φυσικα εχουν junior θεσεις.
    Στα αλλα εχεις απολυτο δικιο ειδικα σε οτι αφορα τις εργοδοτικες εισφορες οι οποιες κατα τη γνωμη μου αγγιζουν τα ορια του παραλογισμου, οπως και καθε τι φορολογικο που ισχυει για επιχειρησεις και αποτελει ανασταλτικο παραγοντα αναπτυξης.
    Ετσι οσο αυτοι συνεχιζουν με αυτες τις πολιτικες μονο η υφεση θα μεγαλωνει και μιας και θα εχουν τους εγαζομενους απο τον ΟΕΚ θα τους χρησιμοποιησουν για να εγγράφουν καθημερινα τις χιλιαδες των ανεργων.
    Μεχρι να...?

4. The Following 4 Users Say Thank You to Nino For This Useful Post:

aristent (05-03-12), Panos 316T (06-03-12), PANOS-E60 (05-03-12), Stathis (05-03-12)

Rides
    2

Προεπιλογή

μπραβο αρη το βρηκες, εκτος ολων των αλλων ειμαι και αντιφατικος.
    πες μου τι ισχυει τελικα για να σου απαντησω.
    ποιος πληρωνει τις εισφορες ο εργοδοτης ή ο εργαζομενος?

Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Stathis Εμφάνιση μηνυμάτων
    μπραβο αρη το βρηκες, εκτος ολων των αλλων ειμαι και αντιφατικος.
    πες μου τι ισχυει τελικα για να σου απαντησω.
    ποιος πληρωνει τις εισφορες ο εργοδοτης ή ο εργαζομενος?
    Η κότα έκανε το αβγό ή το αβγό την κότα μου κάνει το ερώτημα αυτό.
    Είναι σαν να λέμε, ο εργαζόμενος πληρώνεται από τον εργοδότη ή ο εργοδότης πληρώνει τον εργαζόμενο?
    Ο εργοδότης πληρώνει τις εισφορές μεν, αλλά τα χρήματα αυτά ανήκουν στον εργαζόμενο αφού είναι μέρος του μισθού του.

Εγώ ρώτησα άλλο όμως.
    Αν είτε μειώνονται οι εισφορές είτε αυξάνονται ο μισθός του εργαζομένου είναι ο ίδιος, όπως ο ίδιος είπες, τότε τι λόγο έχει ο εργαζόμενος να ενδιαφέρεται αν το αφεντικό του πληρώνει υψηλές εισφορές?
    Αφού και χαμηλές να πλήρωνε, πάλι ο μισθός του υπαλλήλου ο ίδιος θα ήταν.
    Αν υπήρχε ανταποδοτικότητα, δηλαδή λιγότερες εισφορές για το αφεντικό-μεγαλύτερος μισθός για τον υπάλληλο, που θα ήταν και το λογικό, τότε πράγματι η μείωση του μη μισθολογικού κόστους θα ήταν θετική και για τους 2.

Τώρα όμως υπάρχει μονόπλευρο όφελος για την πλευρά του εργοδότη με τον εργαζόμενο να έχει ίδιο μισθό με πριν και τα ταμεία μειωμένα έσοδα (με ό,τι αυτό συνεπάγεται για συντάξεις, περίθαλψη κλπ) από τις λιγότερες εισφορές που καταβάλλει ο εργοδότης.
    the more people agree with me
    the more I think I'm wrong

Περιοχή
    salonica
    Rides
    1

Προεπιλογή

ο εργαζόμενος τις πληρώνει, αλλά η κ@λ@τρυπίδα του εργοδότη γίνεται τετράγωνη. πως γίνεται πάλι αυτό, ποτέ δεν το κατάλαβα.
    sympether with chiefτης

/
    //Μ3 BORN ON THE RACETRACK TO LIVE IN THE STREETS

8. The Following User Says Thank You to Thomelef For This Useful Post:

Stathis (05-03-12)

Rides
    0

Προεπιλογή

Με όσα διάβασα τελευταία εδω μέσα για τους εργοδότες, καταννόησα γιατί όλοι ανήκουν στην αριστερα !!!

Rides
    2

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Samaro Εμφάνιση μηνυμάτων
    Με όσα διάβασα τελευταία εδω μέσα για τους εργοδότες, καταννόησα γιατί όλοι ανήκουν στην αριστερα !!!
    ετσι, καθε πρωϊ περναμε απο τον περισσο για κατηχηση...

11. The Following User Says Thank You to Stathis For This Useful Post:

katsaraios (05-03-12)

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Stathis Εμφάνιση μηνυμάτων
    ετσι, καθε πρωϊ περναμε απο τον περισσο για κατηχηση...
    Τότε θα βρεθούμε εκεί, συντροφε !

Περιοχή
    salonica
    Rides
    1

Προεπιλογή

α ρε άρη...πολύ θα γούσταρα να σε είχα για αφεντικό. και την ψυχή σου θα μου έδινες ρε αγόρι.
    sympether with chiefτης

/
    //Μ3 BORN ON THE RACETRACK TO LIVE IN THE STREETS

Rides
    0

Προεπιλογή

Στάθη, μισθός του υπαλλήλου είναι οι μεικτές του αποδοχές + οι εισφορές σου.

Ενας υπάλληλος σου κοστίζει ακριβώς όσα βγάζεις απο την τσέπη σου.

Είτε το μερίδιο σου στο ταμείο το πληρώνεις εσύ, είτε το πληρώνει αυτός, απο την τσέπη σου τα ίδια χρήματα θα βγουν.

Αυτό που πρέπει να γίνει σε όλους όσους είμαστε υπάλληλοι συνείδηση, είναι πως συνεισφέρουμε είτε απ ευθείας είτε αναγκαστικά (μέσω του εργοδότη) ένα τεράστιο ποσό στα ταμεία και το κράτος, που πολλές φορές αγγίζει το 50% των χρημάτων που "ονομαστικά" αμείβεται η εργασία μας.

Συνοψίζω με νούμερα.
    Ενας μεικτός ονομαστικός 2.500 ευρώ μας δίνει (με τα δώρα και τα επιδόματα) ετήσιες αποδοχές 35.000 ευρώ.
    Από αυτά αφαιρούνται 5.700 ευρώ, που είναι οι ασφαλιστικές εισφορές που πληρώνει ο εργαζόμενος και πάνε στο ασφαλιστικό ταμείο.
    Επιπλέον ο εργοδότης στο ποσό των 35.000 ευρώ πληρώνει 29,56% εισφορές επίσης στο ασφαλιστικό ταμείο (10.500 αν τα υπολογίζω σωστά.
    Οπότε ο υπάλληλος έχει μισθό 45.000 ευρώ.
    Απο τις 45.000 ευρώ λοιπόν, οι 16.200 πάνε στην κοινωνική ασφάλιση και ακόμα 8.000 πάνε στους απ ευθείας φόρους.
    Ο υπάλληλος λοιπόν παίρνει 20.000 ευρώ στην τσέπη.

Το ερώτημα είναι, ανεξάρτητα ποιός "θεωρητικά" τα πληρώνει, είναι λογικό το 50% του εισοδήματός μας να πηγαίνει σε ένα άπατο πηγάδι;

Είναι λογικό ο εργοδότης να έχει τη δυνατότητα να ΜΗΝ πληρώσει το δικό του (ονομαστικά μερίδιο) στο ΙΚΑ ας πούμε, ενώ ο υπάλληλος το κάνει κάθε μήνα?

Ποιόν εξυπηρετεί κάτι τέτοιο?
    Τον υπάλληλο που πληρώνει ή τον εργοδότη που το κλέβει από τον υπάλληλο και το κράτος?

Εχω, και έχεις δουλέψει για χρόνια στον ιδιωτικό τομέα.
    Ας πούμε λοιπόν, ότι απο το 86/87 που έχουμε ένσημα, ότι έχουμε μέχρι σήμερα δώσει, (τυπικά για την υπόθεση, γιατί είναι πολλά παραπάνω) 500 ευρώ το μήνα εισφορές.
    Αυτό μας κάνει 190.000 ευρώ.

Σύνταξη δηλαδή 190 μηνών ένα χιλιάρικο το μήνα.
    16 χρόνια δηλαδή.
    Στην ηλικία μας.
    Αν το πάμε σε πλήρη σύνταξη, τότε στα 65 μας με 20 χρόνια ζωή ακόμα αφήνουμε και ένα υπολειμματικό 100.000 και βάλε για το ταμείο.

Επειδή όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι, εγώ προσωπικά με τα σημερινά δεδομένα, θα αφήσω ένα κομπόδεμα στο κράτος, πάνω απο 200.000.

Αντί να λέμε πόσα μας κοστίζει direct ο υπάλληλος στο Ταμείο, θα έπρεπε να ρωτάμε γιατί αυτό το ταμείο πρέπει να περιθάλψει τσάμπα τον κάθε σκατοαλβανό, ουκρανό, τσετσένο και πακιστανό, που έρχεται κάνει 50 μεροκάματα το χρόνο και τον πληρώνουμε μια ζωή επειδή όλα αυτά τα σκατά που σέρνει μέσα του και έφερε απο τη γαμωχώρα του στο τέλος θα φάνει και αυτόν και τα λεφτά μας και τα "δικά σου" λεφτά και του κράτους.

Επίσης, για την συζήτηση που έχει ανοίξει και μιας και πρέπει για άλλη μια φορά να βλέπουμε ή άσπρο, ή μαύρο, δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει το ΙΚΑ να σηκώνει όλο το βάρος των βρωμιάρηδων και να μην πάρει ένα μέρος ας πούμε και το ΤΕΒΕ, ή το Ταμείο Μηχανικών, μιας και από όσο ξέρω, στη δικιά μου δουλειά τουλάχιστον, δεν έχω πάρει κανέναν βρωμιάρη για μεροκάματο.

Για όσους πάλι αρχίσουν τα "συμπαθητικά" PM όλων των αποχρώσεων, ναι είμαι φασιστάκι, ρατσιστής, καπιτάλας πουλημένος, Πασόκος βαμμένος και φυσικά κομμoυνίσταρος καθώς ο κάθε ένας ερμηνεύει όπως του καπνίσει τον κάθε διάλογο που προσπαθούμε να κάνουμε εδώ για να καταλήξουμε στο ΣΩΣΤΟ που μπορεί να μην είναι και στην τελική η δική μας άποψη.

Ενα πράγμα που έχω καταλάβει - και δεν μιλάω πιά στον φίλο μου τον Στάθη, με τον οποίο μπορούμε να σκοτωθούμε και μετά να πάμε βόλτα στην Κηφισιά- είναι πως έξυπνος είναι ο άνθρωπος που ακούει πολύ και αλλάζει γνώμη.

και αυτό προσπαθούμε.
    Να πούμε τι πιστεύουμε και να οδηγηθούμε σε ένα συμπέρασμα.
    χωρίς παρωπίδες.

Αυτά

ρε γμτ κάθε φορά λέω να γράφω μόνο για μαλκιες αλλά δεν κρατιέμαι.
    το έχω στο αίμα μου να γράφω σεντόνια.

(και να τα "ακούω" σε PM ύστερα)

15. The Following 13 Users Say Thank You to Stamatis For This Useful Post:

bakalos (05-03-12), gant (05-03-12), GiannisRob (06-03-12), katsaraios (05-03-12), Lambros46 (05-03-12), Leonidas_E39 (06-03-12), Monsta (06-03-12), Nikos (05-03-12), Panos 316T (06-03-12), PANOS-E60 (06-03-12), Samaro (05-03-12), Skyline_IS (05-03-12), tamtamcafe (06-03-12)

Σελίδα 60 από 126 ΠρώτηΠρώτη ... 1050585960616270110 ... ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP