Αρχικό μήνυμα απο
ghost-rider
Να μιλησουμε λιγο και για αλογα μιας o sp@r ρωτησε χθες.
Αν συγκριθει η ιπποδυναμη του με τις τιμες που ανακοινωνουν τα εργοστασια( κ συγκεκριμενα η audi στο S3 προηγουμενης γενιας) το αυτοκινητο εχει 230 με 240 ιππους.
Και οι χρονοι του ειναι εξαιρετικοι για τετοια ιπποδυναμη.
Σε αυστηρο δυναμομετρο, οπως πχ αυτο του προγραμματιστη ο οποιος εχει αναλαβει τον πραγραμματισμο του, θα δειξει 210 και βεβαια πολλα εργοστασιακα θα παιξουν δυστηχως πολυ χαμηλοτερα απο αυτα που ανακοινωνουν οι κατασκευαστες.
Παμε και στον προγραμματιστη για τον οποιο γινεται λογος?
Σιγουρα καποιοι αλλοι υποσχονται 270 και 290 με τις ιδιες πιεσεις.
Τωρα για το κατα ποσον μπορουν να υπαρξουν τετοιες διαφορες, ο καθενας ειναι ελευθερος να πιστευει οτι του αρεσει.
Καποτε το πιστευα κ εγω. Τα ονειρα μου καποια στιγμη απλα γκρεμιστηκαν. Συγκεκριμενα το καλοκαιρι που μας περασε οταν καταλαβα ποσο τραβαει ενα "γκολφ 400 ιππων" απλα κοιτωντας ποσο γρηγορα γεμιζει τις αποστασεις. Γιατι οταν με ειχε παει βολτα ο ανθρωπος νομιζα οτι ημουν σε μαχητικο... Δεν ειχα ξανανιωσει κατι τοσο δυνατο.
Στη συνεχεια απλα σταμπαρα αποστασεις και χιλιομετρα εξοδου.
Το φιναλε κολοκυθοσπορος. 330? Σιγουρα το ξεκολι@ζε δε λεω. Μ3? Στην καλυτερη τα ιδια... Μπορει να εμενε και λιγο πισω το γκολφ.
Μα που πηγαν τ'αλογα?
Η φασαρια καθως και η κλοτσια που εδινε σε επιβατες και κοντερ μια στο τοσο δημιουργουσε τρελη ψευδαισθηση...
Δε θα κατσω να αναλωθω με το ποιος ηταν κλπ. Δε θελω να δυσφημισω κανεναν, ο καθενας οταν ανακατευτει οφειλει να ανασκουμπωθει και να λαβει τα μετρα του.
Απο εκει και περα προτιμησα και εγω και ο αδερφος μου να μιλησουμε με εναν ανθρωπο που ξερει τι λεει, δεν υποσχεται λαγους με πετραχειλια και δεν δοκιμαζει τη δουλεια του με βολτες στο δρομο, αλλα και να μην του σκανε μηχανες στη δοκιμη...
Πιθανον καποιος αλλος να το εκανε καλυτερα, αλλα προτιμω να συμφωνησω για 5 και να παρω 5 απο το να συμφωνησω για 10, να μου δειξουν οτι πηρα 10 και στην πορεια με ασχημο τροπο να διαπιστωσω οτι πηρα 6 η και λιγοτερα καμια φορα.
Προσωπικες αποφασεις αυτα τα deal και υποκειμενικες. Ο καθενας το βλεπει απο τη σκοπια του. Σαφως μπορει να γινει και καλυτερο αλλα προς το παρον τα προσυμφωνημενα τα εχουμε και δεν υπαρχει λογος να "γκρινιαξουμε" για κατι, ενω εχουμε ενημερωθει για καθε ρισκο που θα υπαρξει αν καποια στιγμη "χρειαστει" να παιξει παραπανω. Ειτε για μακροπροθεσμη φθορα αν τσιγκλιθει λιγο ακομα μονιμα, ειτε για πιθανη βραχυπροθεσμη αν ζητησουμε κατι θεωρητικα ακατορθωτο για ενα ανοιγμα.
Το συγκεκριμενο audi γραφει πανω απο 40.000 χλμ το χρονο, αυτη τη στιγμη εχει στην πλατη του 230.000 και απλα δε θελαμε να ρισκαρουμε.
Με το προγραμμα και το τουρμπο αν δεν κανω λαθος εχει περιπου 30.000 ενω λαδι δεν συμπληρωνουμε ουτε για δειγμα.
Απλα καθε 10.000 αλλαγη και δεν ζητα ανεξαρτητα απο τον τροπο οδηγησης.
Το συγκεκριμενο στυλ, εν παση περιπτωση, ανθρωπου και μονο μου αρεσει και ηταν και το βασικοτερο κινητρο της επιλογης, περα απο την εμπειρια του συγκεκριμενου προγραμματιστη μιας και ειναι αρκετα χρονια στο χωρο ενω σιγουρα πριν απο καμια 10ετια περιπου ανεβαζε τα μικρα 1,8Τ σε μεγαλυτερες ιπποδυναμεις, παραπλησιες με αυτες πιο δυνατων εκδοσεων για λογαριασμο των περισσοτερων αντιπροσωπειων vag, οι οποιες το πασσαρανε σαν εργοστασιακη αναβαθμιση πολλες φορες.
Δεν ξερω τι εκανε πριν απο μια πενταετια και αν ξεκινησε τοτε.
Δε νομιζω.
Και εκτος αυτου νομιζω οτι ειναι και μηχανολογος μηχανικος?
Ενας λογος παραπανω, να μιλησω και να συμφωνησω με καποιον που κατεχει σωστα το αντικειμενο και δεν ξερει μονο να δουλευει καλα τα προγραμματα ενος υπολογιστη. Οσο και να θελουμε, ασχετος νομιζω δεν μπορει να θεωρηθει.