Σελίδα 6 από 44 ΠρώτηΠρώτη ... 4567816 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 51 έως 60 από 435

Θέμα: M3,M5,335,535 απορίες

Περιοχή
    Thessaloniki
    Rides
    1

Προεπιλογή

Δε θα κάνω πολλά χιλιόμετρα ... όπως δεν κάνω και τώρα με το Μ3. 10.000 το χρόνο το πολύ.

Η καθημερινή μου διαδρομή είναι ορεινή με μικρό και στενό σχετικά δρόμο. Η Μ5 δε αισθάνεται άνετα μάλλον

Ίσως η 92άρα Μ3.... αλλά έχει έκτακτες εισφορές... και θέλει σίγουρα άλλα 15.000-20000 ευρώ. Η Μ5 είναι είναι απευθείας ανταλλαγή.

Σήμερα σκεφτόμουν ότι με τη Μ5 επιτέλους θα έχω την άφθονη ροπή χαμηλά, αλλά θα ξενερώσω ίσως ψηλά... όπως μου είχε συμβεί με το 350Ζ.... και ότι ίσως τελικά η 92άρα να συνδιάζει καλύτερα τα δύο αυτά μοτέρ.... της 46άρας και της 39άρας....

Από την άλλη στις δύο πρώτες στροφές με αντάμειψε με έκπληκτικά drifάκια.... και ο ουρανός καθάρισε... προς στιγμήν... αλλά άρχισαν να παίνουν σκέψεις κομπρέσορα... μιας και είδα έναν στο συνεγείο

Αν η 335 ήταν λιιιιιγο διαφορετική.... ίσως ήταν η λύση, αλλά δεν είμαι έτοιμος ξανά για τούρμπο, για λαγκ, για υστέρηση στο γκάζι, για έλλειψη μπλοκέ κλπ κλπ

2. The Following User Says Thank You to vagmag For This Useful Post:

120ie87 (06-06-13)

Περιοχή
    Zimbabwe
    Rides
    1

Προεπιλογή

Z3M? ...

Περιοχή
    Όλα μας τα λεφτά στους Quandt...!
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο vagmag Εμφάνιση μηνυμάτων
    Δε θα κάνω πολλά χιλιόμετρα ... όπως δεν κάνω και τώρα με το Μ3. 10.000 το χρόνο το πολύ.

Η καθημερινή μου διαδρομή είναι ορεινή με μικρό και στενό σχετικά δρόμο. Η Μ5 δε αισθάνεται άνετα μάλλον

Ίσως η 92άρα Μ3.... αλλά έχει έκτακτες εισφορές... και θέλει σίγουρα άλλα 15.000-20000 ευρώ. Η Μ5 είναι είναι απευθείας ανταλλαγή.

Σήμερα σκεφτόμουν ότι με τη Μ5 επιτέλους θα έχω την άφθονη ροπή χαμηλά, αλλά θα ξενερώσω ίσως ψηλά... όπως μου είχε συμβεί με το 350Ζ.... και ότι ίσως τελικά η 92άρα να συνδιάζει καλύτερα τα δύο αυτά μοτέρ.... της 46άρας και της 39άρας....

Από την άλλη στις δύο πρώτες στροφές με αντάμειψε με έκπληκτικά drifάκια.... και ο ουρανός καθάρισε... προς στιγμήν... αλλά άρχισαν να παίνουν σκέψεις κομπρέσορα... μιας και είδα έναν στο συνεγείο

Αν η 335 ήταν λιιιιιγο διαφορετική.... ίσως ήταν η λύση, αλλά δεν είμαι έτοιμος ξανά για τούρμπο, για λαγκ, για υστέρηση στο γκάζι, για έλλειψη μπλοκέ κλπ κλπ

Kαλά μην νομίζεις πως ο V8 του Ε92 συνδυάζει ιδανικά τον S54 και τον S62. Σαν λειτουργία είναι σαν πιο πολυτισμένος S54, και εάν το Μ3 είναι χειροκίνητο και όχι MDCT τότε το μοτέρ δείχνει ακόμη πιο άδειο χαμηλά από ότι ο S54. Oπότε εάν όντως θες ροπή χαμηλά, τότε ξεχνάς Μ3 Ε92.

Δεν θα έλεγα όχι στην αλλαγή από Ε46 σε Ε39, για την εμπειρία, αρκεί να βρεις πολύ καλό Μ5 που να αξίζει τον κόπο της αλλαγής αυτής. Προς το παρόν, καλά αυτοκίνητα φαίνονται το μπλέ με τις BBS (πρώην Τσιάρτα) και το μαύρο από την Κηφισιά.

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο 120ie87 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Z3M? ...
    Εντάξει ο φίλος θέλει αμάξι, όχι καρούλι....
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη EVERGET : 06-06-13 στις 08:00
    "There was s'thing of a sweet spot around the turn of the millennium, during which BMW produced two seminal masterpieces that have never quite bettered by their successors - the E46 ///M3 and the E39 ///M5" [BMW Car, 01/14]

5. The Following 4 Users Say Thank You to EVERGET For This Useful Post:

imolarot (06-06-13), Leonidas_E39 (06-06-13), m_power_lunatic (06-06-13), vagmag (06-06-13)

Περιοχή
    Σε τσαντηρι (ΝΟ ΦΟΡΟΣ)
    Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο vagmag Εμφάνιση μηνυμάτων

To 92αρι εχει ροπη περισσοτερη απο το 46αρι για αυτο που το θελεις. Σου κανει αλλα ειναι αρκετα ακριβοτερο και εχει και ενα καρο φορους. Θα σου στοιχιζει αρκετα ακριβοτερα απο το 46αρι η κατοχη του. Αν το οικονομικο δεν ειναι προβλημα τοτε ειναι καλη λυση

Το κομπρεσσορα στο 46αρι τον ξεχνας γιαυτο που το θελεις. Στα Μ3 ειναι ολοι φυγοκεντρικοι και ναι μεν δινουν δυναμη ψηλα και κανουν το αυτοκινητο αρκετα γρηγορο αλλα κατω απο τις 4 δεν κανουν τιποτα. Δεν ειναι ολοι οι κομπρεσσορες για δυναμη χαμηλα. Για κοντρες μια χαρα ειναι, αλλα για δυναμη χαμηλα δεν κανουν οι συγκεκριμενοι.

Το μοτερ του Ε39 δεν ειναι μοτερ 350Ζ που το πηραν απο κανα φορτηγακι και το εβαλαν στην καροτσα αυτη. Εχεις αφθονη ροπη λογω κυβικων και φυσικα και δυναμη ψηλα. Που με ενα ΦΠΕ παιζεις στα 450 και πολυ δυναμη χαμηλα-ψηλα. Το συγκεκριμενο μοτερ εχει την δυνατοτητα με περιφεριακες βελτιωσεις να βγαλει αλογα (σε αντιθεση με το 46αρι που ειναι σχεδον τερματισμενο απο το εργοστασιο). Αλλα φυσικα ειναι μια παλια καροτσα σε σχεση με τα υπολοιπα (με οτι συνεπαγεται αυτο) και φυσικα καιει αρκετα περισσοτερα απο το 46αρι.

Εχεις οδηγησει 335? Το turbo lag δεν ειναι μεγαλο και αν εχεις ελευθερωσει εξατμιση και βοηθας την τουρμπινα να εχει γρηγοροτερο spool up τοτε ειναι σχεδον αμελητεο. Με ΦΠΕ πας 370-400 με πολυ ροπη(υπερβολικη θα ελεγα) και με ενα aftermarket μπλοκε εισαι Οκ. Βεβαια δεν εχει την ξυραφενια αισθηση των ατμοσφαιρικων και φυσικα δεν θα εχει την ακριβεια στον ελεγχο δυναμης-ροπης του 5λιτρου Μ5 αλλα τα καταφερνει και αυτο αρκετα καλα με το drift.

Και μια ακομα προταση. Κρατα το 46αρι και κοντυνε το με ενα 4.10 και ασχολησου με το set up της αναρτησης. Απο οτι θυμαμαι το αυτοκινητο εχει εισαγωγη AlphaN-προγραμμα οποτε εισαι οκ. Ισως ενα αλλο προγραμμα (Evolve πχ) μαζι με καταλυτες να σου δωσει λιγο ακομα. Η οικονομικοτερη λυση για να βελτιωσεις τα drift αν ειναι αυτο που ψαχνεις

7. The Following 7 Users Say Thank You to turbodog For This Useful Post:

EVERGET (06-06-13), imolarot (06-06-13), nik200 (06-06-13), steliosm46 (06-06-13), Thomelef (06-06-13), vagmag (06-06-13), Vasilis M3 (06-06-13)

Περιοχή
    Thessaloniki
    Rides
    1

Προεπιλογή

έχω οδηγήσει 335. Πολύ καλό GT. Τέλειο. Αλλά πέραν του πολιτισμού... όλα τα άλλα θα ήθελα να τα αλλάξω.

ΤΟ lag είναι μικρό, αλλά υπάρχει.
    Η υστέρηση στο γκάζι είναι μικρή αλλά υπάρχει και είναι αισθητή.

Η δύναμη πολύ. Και γίνεται εύκολα περισσότερη.

Αλλά δε μπορώ να πατάω το γκάζι τώρα και να έρχεται η δύναμη με διαφορά χρονική. Σε κόντρα, δεν πειράζει μιας και πας τέρμα γκάζι. Σε στροφιλίκη όμως ή σε μπάντα μου αρέσει να είναι πιο άμεση η εντολή με την εκτέλεση.

Πριν πάρω το Μ3 είχα καταλήξει σε ένα 335, αλλά ευτυχώς το οδήγησα, με ξενέρωσε... και δεν το πήρα.

Τα περισσότερα, τα αγοράζω για να τα δοκιμάσω.
    Και τώρα θα πρέπει να δώσω ένα πολύ καλό Μ3, που αν δεν μείνω ευχαριστημένος από το Μ5, τότε θα τραβάω τα μαλλιά μου.

9. The Following User Says Thank You to vagmag For This Useful Post:

nikos1400 (06-06-13)

Περιοχή
    underworld
    Rides
    0

Προεπιλογή

παρε 996 ντουρμπον
    αντε γεια...

11. The Following User Says Thank You to hades7 For This Useful Post:

BILL007 (06-06-13)

Περιοχή
    VOULA
    Rides
    1

Προεπιλογή

Tι budget εχεις Βαγγελη ?
    Θες να κανεις ανταλλαγη ενα προς ενα η δινεις και καποια διαφορα ?
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Nikos : 06-06-13 στις 10:43

Περιοχή
    Σε τσαντηρι (ΝΟ ΦΟΡΟΣ)
    Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο hades7 Εμφάνιση μηνυμάτων
    παρε 996 ντουρμπον
    Μην μπερδευεις τον ανθρωπο. Να Driftarei θελει λιγο καλυτερα και να κανει καμια αρχοντικη παντα διαρκειας οπως τα Μ3 ξερουν να κανουν και οχι να ειναι ο the king του 100-300 και να κανει κοντρες με Μ8 ΚΜi (Κλαιν Μαιν i)

14. The Following 7 Users Say Thank You to turbodog For This Useful Post:

BILL007 (06-06-13), hades7 (06-06-13), imolarot (06-06-13), nikos1400 (06-06-13), steliosm46 (06-06-13), Thomelef (06-06-13), vagmag (06-06-13)

Περιοχή
    VOULA
    Rides
    1

Προεπιλογή

Στη διαδρομη που περιγραφεις το Μ5 σιγουρα δε στραγγαλιζεται.
    Με 50 κιλα ροπη απ τα οποια τα 42 ειναι διαθεσιμα απο τις 1500 στροφες περιπου βαζεις 6η 50 μετρα απ το σπιτι σου και τη ξαναβγαζεις οταν φτασεις στον προορισμο σου.
    Το μοτερ του καθε αλλο παρα κρεμαει ψηλα, ανεβαζει γρηγορα και γραμμικα εως τον κοφτη χωρις κανενα δισταγμο .
    Αν βεβαια εχεις συνηθησει στις 8αρες του Μ3 τοτε να ξερεις οτι δεν ειναι το ιδιο πραγμα.
    Η αισθηση της ροπης ειναι πολυ μεγαλυτερη απ οτι στο Μ3 παροτι το βαρος του αυτοκινητου εχει αρκετο κοστος στο τελικο αποτελεσμα.
    Σε συγκριση με νορμαλ Μ3, το Μ5 του ριχνει ευκολα αρκετες καροτσες ειδικα απο ρολλ-ονς.
    Για μενα τα αδυνατα σημεια του ειναι τα φρενα και οι αντιστρεπτικες.
    Μαζι με μια μπαρα θολων το αυτοκινητο μεταμορφωνεται. Δεν ειναι κοφτερο σαν Μ3 αλλα εχει πολυ καλυτερη συμπεριφορα απο στοκ Μ5 και ακομα και μια ανηφορικη ορεινη διαδρομη με γρηγορο στροφιλικι γινεται πολυ πιο ευχαριστη απ οτι περιμενει κανεις απο αυτοκινητο με τετοιο ογκο και βαρος.
    Προσωπικα ειμαι 100% αντιθετος με οποιαδηποτε βελτιωση πλην τελικων εξατμισης και καραργησης του κοφτη τελικης.
    Ειναι κινητηρας που παιρνει δυσκολα εξτρα ιπποδυναμη και για να γινει αυτο θελει πολυ χρημα με σχετικα δυσαναλογο αποτελεσμα και βαρυ τιμημα στην καταναλωση. Συν το οτι ρισκαρεις να γινεις τακτικος επισκεπτης του συνεργειου σου.
    Διαφορετικα το αυτοκινητο ειναι απιστευτα αξιοπιστο.
    Τα 98-00 μοντελα ειχαν σοβαρο θεμα με τον κινητηρα τους που εκαιγε τεραστιες ποσοτητες λαδιου και τα air flow meters.
    Στο δικο μου απαιτησαμε να αλλαχτει το μπλοκ στην εγγυηση οταν επιτελους βγηκε ο νεος κινητηρας και εκτοτε η καταναλωση ηταν αστεια (το μαξ που θυμαμαι ηταν 1500ml στα 10,000χλμ μια και μοναδικη φορα. Διαφορετικα κατα μεσο ορο 700-1000 ml).
    Δυστυχως η BMW ως πονηρος βλαχος τοτε, δεν εκανε ανακληση και το αφησε στη διακρητικη ευχερεια του πελατη να απαιτησει την αλλαγη. Παντως οποιος το κυνηγησε, αλλαξε μοτερ . Οι υπολοιποι καινε ακομα 1 λιτρο καθε 600-700 χιλιομετρα τουλαχιστον.
    Γι αυτο θα πρεπει να παρεις ενα απο τα τελευταια μοντελα εκτος και αν βρεις καποιο με αλλαγμενο μπλοκ.
    Η καταναλωση οπως σου εχω ξαναπει δεν ειναι πολυ μεγαλη.
    Πολη 17 λιτρα, εθνικη με 160-180 γυρω στα 12.5 και μικτη εθνικη και γρηγορο επαρχιακο δικτυο περιπου 14.
    Προυποθεση να συντηρειται σωστα το αυτοκινητο. Αν το παρεις και σε βαλουν στο τριπακι να αρχισεις τα κολπα με την ECU κλπ φοβαμαι οτι θα γινεις ο καλυτερος φιλος του βενζινα σου χωρις κανενα οφελος.
    Στα αρνητικα θα εβαζα τις 4 πορτες που προσδιδουν αλλο χαραχτηρα, πιο κυριλε και μεγαλιστικο απο το αλητικο Μ3 και το οτι δεν εχει τα φουσκωματα στα φτερα που κανουν τη διαφορα, συν την ελλειψη 19αρας ζαντας.
    Το εσωτερικο ειναι πραγματικα εκπληκτικο ακομα και με τα σημερινα δεδομενα και στο μονο σημειο που φαινεται η ηλικια του αυτοκινητου ειναι στο οτι οι πορτες απο μεσα δεν κανουν την εσοχη αλλα ειναι καθετες πραγμα που χτυπαει λιγο ασχημα στους πιο παρατηρητικους.
    Διαφορετικα η θεση οδηγησης ειναι αψογη, κουμπωνεις κυριολεκτικα και το βραδυ η αισθηση ειναι οτι εισαι σε airbus 340.
    Αυτα βεβαια ισχυουν σε αψογα συντηρημενα αυτοκινητα και οχι χρεπια που αποτελουν την πλειοψηφια των διαθεσημων στην αγορα αυτοκινητων.
    Γνωμη μου ειναι αν δεν εχεις οικογενεια και δε χρειαζεσαι τον εξτρα χωρο να μη το παρεις.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Nikos : 06-06-13 στις 11:22

16. The Following 10 Users Say Thank You to Nikos For This Useful Post:

EVERGET (06-06-13), hades7 (06-06-13), imolarot (06-06-13), Leonidas_E39 (09-06-13), m_power_lunatic (06-06-13), nikos1400 (06-06-13), PANOS-E60 (06-06-13), STREETRACING (06-06-13), Thomelef (06-06-13), vagmag (06-06-13)

Περιοχή
    Όλα μας τα λεφτά στους Quandt...!
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Nikos Allroad Εμφάνιση μηνυμάτων
    Προσωπικα ειμαι 100% αντιθετος με οποιαδηποτε βελτιωση πλην τελικων εξατμισης και καραργησης του κοφτη τελικης.
    Ειναι κινητηρας που παιρνει δυσκολα εξτρα ιπποδυναμη και για να γινει αυτο θελει πολυ χρημα με σχετικα δυσαναλογο αποτελεσμα και βαρυ τιμημα στην καταναλωση. Συν το οτι ρισκαρεις να γινεις τακτικος επισκεπτης του συνεργειου σου.
    .
    Είσαι αντίθετος και με την αντικατάσταση των μαμά χταποδιών (που είναι τα ίδια με του 545 και του 745) με aftermarket όπως του evolve?

Aπό ότι δηλώνει ο evolve, πρέπει να αξίζει τον κόπο και το χρήμα (περίπου στα 2k) μιας και το να πάρεις +30bhp με ατμο βελτίωση είναι μεγάλο πράγμα, που μάλιστα υπογραμμίζει το πόσο φημωμένο είναι το μοτέρ με τα μαμά χταπόδια.

https://www.evolveautomotive.com/exh...e-exhaust_828/

"The largest major restriction point of the E39 M5 S62 V8 engine is the exhaust manifolds / headers.
    The Evolve 4-1 headers can be used in isolation without any other performance upgrade and give a minimum gain of 30hp and 27lb.ft torque"
    "There was s'thing of a sweet spot around the turn of the millennium, during which BMW produced two seminal masterpieces that have never quite bettered by their successors - the E46 ///M3 and the E39 ///M5" [BMW Car, 01/14]

18. The Following 5 Users Say Thank You to EVERGET For This Useful Post:

BILL007 (06-06-13), doctore (06-06-13), imolarot (06-06-13), turbodog (06-06-13), vagmag (06-06-13)

Σελίδα 6 από 44 ΠρώτηΠρώτη ... 4567816 ... ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP