Σελίδα 6 από 10 ΠρώτηΠρώτη ... 45678 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 51 έως 60 από 97

Θέμα: Γυαλισμα σε e92 μαυρο

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο stef Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μάλλον μπερδεύεσαι ή δεν θες να δεχτείς κάποια πράγματα. Μιλάμε για ποιότητα δουλειάς όχι για πατσαβουροδουλειές...
    Επίσης σαν Έλληνες από την μία ζητάμε το πάμφθηνο και μόλις το πάρουμε μετά αρχίζουμε τη γκρίνια ότι το αποτέλεσμα δεν είναι το αναμενόμενο...
    Όταν λέμε detailing εννοούμε δουλειές σαν του michaelp900 που πόσταρε νωρίτερα...
    Μου δινεις εντυπωση πως δεν διαβαζεις οσα γραφονται ...

Μια off topic παρατηρηση εκανα σχετικα με τον τροπο χρεωσης και τις κουτοπονηριες ..ουδεμια αναφορα σε detailing και αξιολογηση δουλειας συγκεκριμενων μαστορων ...

Περιοχή
    BMW 6 cylinder
    Rides
    1

Προεπιλογή Γυαλισμα σε e92 μαυρο

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Christopher 325Ci E46 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Με κόστη 1000+ κάνεις ένα εξωτερικό βάψιμο και είσαι κούκλος.

Sent from my Microsoft Lumia

Σωστά !
    Για να πας μετά να το πουλήσεις και να σου πουν ότι έχει φάει στούκο!!!
    Δεν παίζουν αυτά που λες...
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη stef : 18-06-15 στις 11:08
    Detailing Madness

Περιοχή
    BMW 6 cylinder
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Blacktan Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μου δινεις εντυπωση πως δεν διαβαζεις οσα γραφονται ...

Μια off topic παρατηρηση εκανα σχετικα με τον τροπο χρεωσης και τις κουτοπονηριες ..ουδεμια αναφορα σε detailing και αξιολογηση δουλειας συγκεκριμενων μαστορων ...

Στο εμπόριο φίλε μου (και δεν μιλάμε για καταναλωτικά προιόντα) εδώ και δεκαετίες δεν συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ...
    Μάλλον όμως δεν έχεις διαβάσει το topic που αναφέρεται σε σωστό μαγαζί γυάλισμα και όχι για τον τρόπο που τιμολογούν τις υπηρεσίες...
    Detailing Madness

Περιοχή
    Athens/ Κορυδαλλός
    Rides
    0

Προεπιλογή

Σωστά !

Αυτό θα στο πει κανένας στόκος μόνο που θα μείνει μόνο στο εξωτερικό βάψιμο.

Από άλλα πράγματα βλέπεις το τρακαρισμένο αμάξι και το ξέρεις..

Δηλαδή εγώ που θα πάω να βάψω πόρτα οδηγού και πίσω φτερό οδηγού επειδή κάποιο αρχ@δι του ήρθε και μου έκανε καμιά δεκαριά λακκούβες με το χέρι θα μου πει ότι Έχω μαζέψει μπάρες?? Μην το πάρει καλύτερα!

5. The Following 2 Users Say Thank You to Christopherk For This Useful Post:

chrisgiapz3 (20-06-15), dark knight (18-06-15)

Περιοχή
    BMW 6 cylinder
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Christopher 325Ci E46 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αυτό θα στο πει κανένας στόκος μόνο που θα μείνει μόνο στο εξωτερικό βάψιμο.

Από άλλα πράγματα βλέπεις το τρακαρισμένο αμάξι και το ξέρεις..

Δηλαδή εγώ που θα πάω να βάψω πόρτα οδηγού και πίσω φτερό οδηγού επειδή κάποιο αρχ@δι του ήρθε και μου έκανε καμιά δεκαριά λακκούβες με το χέρι θα μου πει ότι Έχω μαζέψει μπάρες?? Μην το πάρει καλύτερα!

Στην Αγγλία το αυτοκίνητο χάνει πολύ μεγάλο μέρος της αξίας του, αν έχει ξαναβαφεί...
    Θα μου πεις ότι στόκοι είναι και οι Άγγλοι....
    Detailing Madness

Περιοχή
    Athens/ Κορυδαλλός
    Rides
    0

Προεπιλογή

Στην Αγγλία το αυτοκίνητο χάνει πολύ μεγάλο μέρος της αξίας του, αν έχει ξαναβαφεί...
    Θα μου πεις ότι στόκοι είναι και οι Άγγλοι....

Πάρε κουτα αμάξι το οποίο θα το έχεις για κάθε μέρα να μην έχεις και παρκινγκ και πες μου πως θα έχει γίνει σε 5 χρόνια. Σούπερ μαρκετ πας και όλο και κάποιο καρότσι θα ξύσει πάντα..

Παράδειγμα πριν λίγες μέρες.

Παππούς πάει να παρκάρει σε χώρο που ούτε σμαρτ δεν έμπαινε, κρακ και σπάσιμο ο προφυλακτήρας του άτυχου TT πού ήταν πίσω του.

Άσε που εδώ φροντίζουν άλλοι για να χάνουν αξίες τα αυτοκίνητα, μέχρι και τα αγρατζουνιστα αχαχαχα

8. The Following User Says Thank You to Christopherk For This Useful Post:

chrisgiapz3 (20-06-15)

Περιοχή
    Athens
    Rides
    1

Προεπιλογή

Σωστά !
    Συγνώμη αλλά αυτό που λες μόνο στο Ελλαδιστάν ισχύει. Αμα έχει φάει στούκο θα φανεί. Σπούδαζα Αμερική και εκεί κατάλαβα οτι το βάψιμο έχει ποινικοποιηθεί μόνο εδω.
    "Winners don't make excuses when the other side plays the game"

10. The Following 2 Users Say Thank You to vchris For This Useful Post:

chrisgiapz3 (20-06-15), georggge46 (18-06-15)

Rides
    1

Προεπιλογή

Η δουλειά που μας έδειξε ο φίλος λίγο πριν είναι εξαιρετική, όμως μην ξεχνάμε ότι από τις φωτό πριν, φαίνεται ότι το αυτοκίνητο σε κάποια σημεία ήταν τελείως κακοβαμμένο . Για ένα απλό γυάλισμα όμως δεν μπορούν να δικαιολογηθούν τέτοια ποσά. Για να μιλήσω και από προσωπική εμπειρία, στο προηγούμενο μου αυτοκίνητο (όχι BMW) που ήταν κόκκινο και μου το έκαναν πουτ@να μέσα σε αντιπροσωπεία στην Πάτρα μάλιστα, είχα την τύχη να γνωρίσω ένα παλικάρι στο Χαλάνδρι (δυστυχώς έχει κλείσει πιά το κατάστημα του) ο οποίος κράτησε το αυτοκίνητο 2 μέρες, όπου πήγαινα και το έβλεπα και το επανέφερε σε κατάσταση καινούργιου με 200 ευρώ. Το αυτοκίνητο είχε γεμίσει ρετσίνια από ένα δέντρο, στην αντιπροσωπεία υποτίθεται το γυάλισαν, πλην όμως έφυγαν τα ρετσίνια και γέμισε ολογράμματα. Ο Θανάσης λοιπόν, καλή του ώρα, επί δύο ημέρες με αλοιφές και κεριά ( autoglym αν θυμάμαι καλά) το έκανε καινούργιο. Μέχρι που το πούλησα το χρώμα του, αν και κόκκινο, παρέμενε εξαιρετικό όπως ακριβώς την πρώτη ημέρα, δεν είχε πάθει το παραμικρό και του είχε κάνει μετά από ένα χρόνο ακόμα ένα ψιλογυάλισμα-κέρωμα με κόστος 70-80 ευρώ περίπου. Τώρα, ο καθένας ξέρει και τι χρειάζεται το αυτοκίνητό του και πόσα μπορεί να διαθέσει, άμα είναι όμως να γίνω ψυχαναγκαστικός και να δίνω ένα σκασμό λεφτά για να μου πουν μπράβο ρε μάγκα πένα το έχεις ή να το χαρεί ο επόμενος, σόρυ αλλά προσωπικά το έχω αποβάλει το μικρόβιο, ας γεμίσει όχι αράχνες αλλά και νυχτερίδες στην τελική. Ναι, το αγαπάω, ναι, το προσέχω αλλά κάπου χρειάζεται και ένα μέτρο.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Koyotte : 18-06-15 στις 13:23

12. The Following 8 Users Say Thank You to Koyotte For This Useful Post:

A8hnaios (18-06-15), BILL007 (18-06-15), chrisgiapz3 (20-06-15), georggge46 (18-06-15), mark e92 (18-06-15), Ptboul (18-06-15), skaros (18-06-15), Vassilis ///M (21-06-15)

Rides
    0

Προεπιλογή

Διαβάζω με εξαιρετικό ενδιαφέρον το thread όπως εξελίσσεται, και, ασχολούμενος ερασιτεχνικά με το detailing αρκετά χρόνια, θέλω να καταθέσω κι εγώ τις προσωπικές μου απόψεις. Να τα πάρουμε με τη σειρά:
    1.Οι εργασίες απλό γυάλισμα - διόρθωση/επαναφορά χρώματος (paint correction) - ντουκοχαρτάρισμα (wet sanding) και κέρωμα είναι εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους.
    2.Πολύς κόσμος μπερδεύει το γυάλισμα με το κέρωμα.
    Το σωστό γυάλισμα προϋποθέτει σωστή προεργασία (μέτρηση πάχους χρώματος - πηλός κλπ.), κατεβάζει το διαφανές βερνίκι και σβήνει τις ατέλειες της βαφής. Το κέρωμα προστατεύει μία ήδη γυαλισμένη προηγουμένως επιφάνεια και της δίνει extra γυαλάδα (glossiness).
    3.Γνώμη μου είναι ότι το 90-95% των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν, λόγω λανθασμένου πλυσίματος, περιβαλλοντικών παραγόντων κλπ., χρειάζονται επαναφορά χρώματος. Οτιδήποτε άλλο είναι ημίμετρο.
    4.Η χρήση αλοιφαδόρου προϋποθέτει τεχνικές γνώσεις και υπομονή, αλλιώς ο κίνδυνος ανεπανόρθωτης βλάβης είναι άμεσος (κάψιμο βερνικιού, ολογράμματα κλπ.). Προσωπικά, παρότι ασχολούμαι χρόνια, δεν έχω αλοιφαδόρο. Δεν το βλέπουν όμως όλοι ("επαγγελματίες" ή ερασιτέχνες) έτσι...Πλακώνουν τον αλοιφαδόρο και όποιον πάρει ο χάρος, αλλά μόλις φύγουν τα λάδια της γυαλιστικής αλοιφής, φαίνεται η ζημιά που έχει γίνει.
    5.To βερνίκι της BMW είναι σκληρό, με αποτέλεσμα να κάνει αράχνη σχετικά δύσκολα, αλλά και εξίσου δύσκολα να γυαλίζεται, γεγονός που επηρεάζει την κοστολόγηση μιας δουλειάς.
    Επίσης, παίζει ρόλο και το μέγεθος του αυτοκινήτου και βεβαίως, όπως προαναφέρθηκε, τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν.
    6.Συνήθως, ό,τι πληρώνεις παίρνεις. Ας μην τα απαξιώνουμε όλα λοιπόν. Στη χώρα μας υπάρχουν επαγγελματίες detailers, με διεθνή αναγνώριση και συνεργασίες,οι οποίοι παραμένουν σοβαροί και χαμηλών τόνων και τα ποσά που χρεώνουν τα θεωρώ απολύτως λογικά για τις υπηρεσίες που προσφέρουν και τα υλικά που χρησιμοποιούν.
    Προσωπικά, είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από τον Μιχαλη (www.swell.gr) και την ίδια άποψη έχουν και όσοι τον έχουν εμπιστευτεί, μετά από συστάσεις μου.
    Πιθανώς και άλλοι επαγγελματίες detailers που αναφέρθηκαν παραπάνω, να είναι εξίσου καλοί, απλά δεν έχει τύχει να έχω προσωπική εμπειρία.

Γνώμη μου είναι, εάν κάποιος θέλει να ασχοληθεί σοβαρά με το άθλημα, να κάνει στην αρχή ένα πραγματικά επαγγελματικό γυάλισμα-κέρωμα και στη συνέχεια μπορεί ο ίδιος με κατάλληλα και σχετικά οικονομικά σαμπουάν και κεριά να διατηρήσει, όσο είναι δυνατόν, το τελικό αποτέλεσμα για αρκετό καιρό.

14. The Following 5 Users Say Thank You to Ε91 For This Useful Post:

BILL007 (18-06-15), chrisgiapz3 (20-06-15), EVERGET (18-06-15), katsaraios (20-06-15), stef (18-06-15)

Rides
    1

Προεπιλογή

Όταν τα βρεις με 70 στείλε και σε εμένα...
    Θα σου κάνω λίστα επι τόπου...
    Για πες μου με ένα μπουκάλι τον 100 ευρώ πόσα αυτοκίνητα βγάζει;
    Οι αλοιφές κοστίζουν αλλά δεν χρησιμοποιεις όλο το μπουκάλι για 1 αυτοκίνητο σωστά;

16. The Following User Says Thank You to mark e92 For This Useful Post:

Blacktan (18-06-15)

Σελίδα 6 από 10 ΠρώτηΠρώτη ... 45678 ... ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP