Νέο αθλητικό κέντρο στη Θέρμη, ανακατασκευή του γηπέδου της Τούμπας, επένδυση 80 εκατομμυρίων ευρώ μέσα σε πέντε χρόνια για την ομάδα του ΠΑΟΚ και 150 εκατ. ευρώ μέσα στα επόμενα οκτώ χρόνια, με παράλληλη δημιουργία χιλίων θέσεων εργασίας στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Αυτά εξήγγειλε ο Ιβάν Σαββίδης στη χθεσινή εκδήλωση που διοργάνωσε στο Μακεδονία Παλλάς, παρουσία βουλευτών, εκπροσώπων των τοπικών Αρχών και προσωπικοτήτων της πόλης.
«ΠΑΟΚ. Η αναγέννηση μιας ομάδας. Η αναγέννηση της Μακεδονίας» έγραφε στις οθόνες που βρίσκονταν γύρω γύρω και έξω από την αίθουσα της εκδήλωσης. Ο Ιβάν Σαββίδης ήταν ξεκάθαρος στις τοποθετήσεις του και αυτό που ήθελε να κάνει γνωστό σε όλους είναι ότι θέλει να επενδύσει ένα μεγάλο ποσό, όμως περιμένει και την υλοποίηση των υποσχέσεων της κυβέρνησης για τη ρύθμιση των χρεών. «Από το 2002 έως το 2006 η ομάδα δημιούργησε οφειλές 11 εκατομμυρίων ευρώ. Από τότε μέχρι σήμερα το ποσό αυτό έχει αυξηθεί περισσότερο από 200%. Εγώ είμαι έτοιμος να πληρώσω άμεσα τα οφειλόμενα. Ο ΠΑΟΚ χρωστάει και ο ΠΑΟΚ θα πληρώσει. Οχι όμως αυτές τις προσαυξήσεις όταν σε άλλες εταιρείες σβήνονται χρέη. Αν δεν υλοποιήσουν τις υποσχέσεις τους, υπάρχει και ο δρόμος του υποβιβασμού, οπότε το κράτος δεν θα πάρει τίποτε. Το ξέρω ότι αν γίνει αυτό θα με βρίζουν οι φίλαθλοι, αλλά όταν ήρθα ήξερα ότι υπάρχει και αυτό το ενδεχόμενο».
ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ. Οσον αφορά τα έργα, ο Ιβάν Σαββίδης είπε ότι η Τούμπα θα καλυφθεί με ένα σιδερένιο κέλυφος, θα αποκτήσει σκέπαστρο σε όλη την έκταση των κερκίδων και θα φτάσει τις 35.000 θέσεις χωρητικότητας.
Το αθλητικό κέντρο θα γίνει στη Θέρμη. Η πρώτη φάση σε έκταση 220 στρεμμάτων και η 2η σε 600 στρέμματα, ενώ ως προσωπικό του στόχο έθεσε το «να είναι η ομάδα αυτοσυντηρούμενη. Δεν πρέπει ο ΠΑΟΚ να συντηρείται από έναν άνθρωπο, ακόμη και αν αυτός είναι ο Σαββίδης», είπε χαρακτηριστικά.