Συμφωνοι δε μιλαμε για συλλεκτικη αξια ενος απλου ζ3 σε καμια περιπτωση..Αλλα για μια αλλου ειδους αξια που δεν θα την αποκτησει ποτε για παραδειγμα μια μ3 ε92 και ας ειναι ενα φανταστικο αυτοκινητο και m και ετη φωτος μπροστα ακομα και απο μια ζ3μ με s54! Μια ζ3 ομως κουβαλα επανω της μια κλασσικη ομορφια που της προσδιδει διαχρονικη - old time classic αξια που για καποιους μπορει να ειναι σημαντικοτερη απο τη συλλεκτικη!
panose30 (27-06-12)
Σπυρο ενα Ζ3 1.9 με ενα Ζ4 2.0 η διαφορα τους ειναι 300 ευρω στα τελη, ενω η διαφορα στα τεκμηρια ειναι μολις 600 ευρω, ασε που αυτο το θεμα με τα τεκμηρια μια ωραια πρωια θα ξαναπαει απο εκει που ηρθε...
Η δε διαφορα τους ομως σαν αμαξια ειναι τεραστια.
Τωρα Σταθη με την ακριβη εννοια του ορου συλλεκτικο μπορει και να εχεις δικιο, ομως ειναι καλο να εχει καποιος στη προσωπικη του συλλογη (αν μπορει) ενα τετοιο αυτοκινητο που θα κερδιζει ολα τα βλεμματα του μελλοντος ,θα αφηνει μια γλυκεια φαντασιωση στους νεωτερους ενω παραλληλα θα δενει με τις μοναδικες γραμμες και τον χαρακτηρα ακομα και σε αυτη την εποχη.
Προσωπικα Σταθη και ειναι γουστα αυτα περι αισθητικης,η Ε30 και ειδικα η τετραπορτη δεν μου αρεσε ουτε τοτε που ηταν στα ντουζενια της.
βεβαια το Ε30 Μ3 επειδη σημαδεψε και μια εποχη, επειδη πανω του ειχε τους ανεμους των αλλαγων παντα θα το βλεπουμε με διαφορετικο ματι...
Ναι ισως δεν αποτελει οικονομικη επενδυση ( αν και εγω πιστευω το αντιθετο) αποτελει ομως συναισθηματικη και ιστορικη επενδυση και οσα χρονια και αν περασουν η ομορφια της θα παραμενει "ανεγγιχτη"!!
dark knight (27-06-12), giannis z3 (10-09-13), spar@ (27-06-12)
To make the long story short...
Προβλήματα βγάζουν όλα τ΄αμάξια, μηχανές είναι.
Το Ζ3 είναι BMW, δεν είναι ούτε Alfa-Romeo ούτε Citroen, δεν θα σου βγάλει "θέματα", ειδικά αν είναι συντηρημένο έστω με τα βασικά.
Οι κινητήρες είναι πολύ αξιόπιστοι, οι λαμαρίνες δεν βγάζουν σκουριές, τα ηλεκτρολογικά-ηλεκτρικά είναι σχετικά απλής (και δοκιμασμένης) τεχνολογίας, μια χαρά.
Στη θέση σου θα προτιμούσα Ζ3 παραγωγής μετά το β΄εξάμηνο του 1999. Ουσιαστικά μιλάμε για το facelift αλλά υπάρχου λίγα τέτοια και pro-facelift.
Ψάξτο σχολαστικά και παζάρεψε, μην δείξεις οτι αποφασίζεις άμεσα, άσε το χρόνο να δουλέψει για σένα.
Bazil Van Sinner (28-06-12), deepBLUE (27-06-12), Nino (27-06-12), Panos 316T (28-06-12), Ptboul (28-06-12)
Ειδα λιγο απο το θεμα και περιμενα αλλη τοποθετηση τουλαχιστον απο
κατοχους Ζ3..Το λεω αυτο για τον απλο λογο οτι θα επρεπε η εχοντες να ξερεται οτι η συντηρηση του ζ3 κυμαινεται στα επιπεδα πλεον απο fiat punto χιλιαρακι.Κυριολεκτο!Εχω κολλητο οπου εχει μχ5 και πραγματικα κολησε με το τουτου,ειχε το 1.6 και πειρε το 1.8 με τα 148αλογατα,σκυλια και τα δυο του βγηκαν γιατι ειναι καυτης,αλλα!!!!!
Μετα τα 160χιλ και τα δυο μχ5 παρακαλουν τον υψιστο να παρουν λιγακι απο το πατημα των bmw..Εαν εισαι πανω απο 1.85 πραγματικα το μχ5 σου ριχνει πορτα!Εγω την ζετα την εχω δωσει σε κολλητο 1.97 και το οδηγησε το γ@μ@μεν@.
Ανταλακτικα δεν υπαρχει παιδια συγκριση μ42 μ43 μ44 μαζι με τοποθετηση και ενα σερβης καλο του κυνητηρα 1000ευρακια κομπλε!το μχ5 μονο το ψυγειο του που εψαχνε ο κολλητος για να αλλαξει εκανε 280ευρο..Εγω προσφατα παραγγειλα καινουργιο 105ευρο γνησιοτατο!!!
Τι να πρωτο θυμηθω,οπου ζεματαει απο τις θερμοκρασιες το καλοκαιρι απο την πλευρα του συνοδηγου απο την πλευρα του λεβιε ταχυτητων...
Εαν το ζ3 εχει τριγμους στο εσωτερικο του το μχ5 πασχει απο παρκισον απο την πρωτη 5ετια του...
Στο ζ3 μπαινουν ολα απο ε36,παρα πολλα ε46.Ας αναλογιστουμε το μεγεθος απο ανταλακτικα τρακαρισμενων κλπ...
Συγνωμη και για το δικο μου off topic αλλα μην ακουμε και οτι να ναι.
Εαν λεγαμε στο θεμα για ζ4 ναι τα σερβις ακομα πονανε σε σχεση με το μχ5..
clubman (28-06-12), Panos 316T (28-06-12)
το παιδί που έκανε τ ερωτηση τι έγινε, μήπως γράφτηκε στ mazdaforum κ μας ξεχάσε;
Bazil Van Sinner (28-06-12)
Κι εγώ την ίδια απορία έχω...
Θα χτύπησε εργαΛίδι μπάνικο https://www.car.gr/classifieds/cars/view/1126997/
Κάποτε θα τα θυμόμαστε όλα αυτά και θα γελάμε.
Η δευτερη γενιά του ΜΧ5, το λεγόμενο και ΝΒ είναι αιώνες μπορστά από το Ζ3. Πέρα από τα πλαστικά, που οκ, δεν είναι και τόοοοσο πιο χάλια από το μάζντα σε όλα τα άλλα απλά είναι ένα καλό roadster.
Και ξεκινάω από το βάρος, μια Ζ4 1.9 είναι γύρο στα 1260 κιλά ενώ το Μάζντα δεν ξεπερνάει τα 1070...200 κιλά σε σπορ αμάξι είναι χάος,το ξέρω και το ξέρετε πολύ καλά. Γιατί εκτός από την συμπεριφορά σας βάζω και τις επιδόσεις.
Μετά έχουν βγάλει πίσω την πολλαπλών συνδέσμων από το Ε36 και βάζει την trailing arm, για να κάνει χώρο ή και εγώ δεν ξέρω τι, η οποία είναι η μεγαλύτερη πατάτα που έβγαλε ποτέ η BMW.Μεγάλη έμπνευση,εύγε.Όσα Ζ3 έχω πάρει υποστρέφουν το θανατά,και ότι και να πείτε αυτό δεν αλλάζει. Το τιμόνι επίσης είναι σαφώς πιο αργό και με χειρότερη αίσθηση και η θέση οδήγησης ΔΕΝ σε βάζει μέσα στο παιχνίδι.Πολύ βαρύ μπροστά μέρος επίσης.
Το Ζ3 δείχνει σπορ αλλά δεν είναι σε αντίθεση με το μαζντα.
Γενικά το μχ5 είναι ένα καρτάκι και η Ζ3 ένα GT με ανοιχτή οροφή.Θες άνεση ή έχεις συμπάθεια προς την BMW;Πάρε Ζ3. Είσαι άνθρωπος που οδηγάει και δεν βάζει τίποτα άλλο πάνω απο την οδική συμπεριφορά;Παίρνεις μάζντα. Απλά μην κλείνεται τα μάτια και λένε γνώμες άνευ πραγματικότητος.
Εννοειται οτι μιλαμε για mk2 mk2.5 (nb και nblf αντιστοιχα) . Το facelift ειναι σαφως καλυτερο, ενω και στα απλα 1600αρια μπαινουν τα εξτρα που φορουσαν τα 1800αρια και αποκτουν πολυ καλο στησιμο.
Τελος, αν μιλαμε για 10.000¤ και πανω ειναι παραλογο να μιλαμε για Ζ3 τη στιγμη ου σε αυτα τα λεφτα παιζει το mk3 (η αλλιως NC) που ειναι 2 γενιες μπροστα. Αν δεν υπαρχει και προβλημα με φορολογια σημα 2λιτρου τοτε για μενα το s2000 ειναι μονοδρομος