Η προτεινόμενη συνδεσμολογία....
![]()
Η προτεινόμενη συνδεσμολογία....
![]()
BILL007 (10-02-10), bmwcompactjohn (10-02-10), m-power_01 (11-02-10)
Η συζήτηση μας έχει πολύ ενδιαφέρον.Και εμένα στην πράξη το ίδιο έχω διαπιστώσει φίλε gyima.Όμως στη θεωρία θα ήθελα πολύ να το ψάξω και ο φίλος fast-enough μπορεί να βοηθήσει.Πάντως σιγά τους τύπους...1ός και 2ός κανόνας Kίρχοφ και νόμοι του Οhm.Στο λύκειο τα κάναμε αυτά...Oσοι δεν τα θυμούνται δεν είναι δύσκολο.Σηκωθείτε απο καρέκλες,ντιβάνια,καναπέδε ς,ανάκλυντρα και παραγγείλτε το νεο μου βιβλίο με τίτλο "D.I.Y Destroy It Yourself"
"Κινέζικα" --εντός εισαγωγικών-- είναι στροβιλισμοί,ανάδελτα (για ηλεκτρομαγνητικά πεδία) και τέτοια...
Για να δούμε πως θα εξελιχθεί...Έχει πολύ ενδιαφέρον...![]()
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη BILL007 : 10-02-10 στις 20:07
Φίλε Βασίλη και φίλε gyima.
Όλα όσα παραθέτονται πιο πάνω, σαφώς και έχουν περισσότερο ενημερωτική τάση και όχι πρακτική.
Αυτό συμβαίνει γιατί όλη μας η κουβέντα στηρίχθηκε σε υποθετικά στοιχεία, τα οποία μπορεί να απέχουν πολύ από την πραγματικότητα.
Η θεωρία λοιπόν αυτή είναι αν πρόκειται για μόνο ένα LED με τα χαρακτηριστικά που είπαμε και σαφώς μιλάμε για νόμους και κανόνες Κιρχοφ και Ομ...
Στην πράξη καλύτερα είναι τα ακυρωτικά με διατάξεις διόδων, τρανζίστορ, ταλαντωτών ίσως κλπ κλπ... διότι δεν ανεβάζουν κατανάλωση με θερμικό κόστος....
BILL007 (10-02-10)
Εκεί είναι και το πρόβλημα άλλωστε με αυτά.Γιατί αν θές μια wattική αντίσταση στα 5W και γίνεται barbeque τότε άστα να πάνε...
Μια φωτιά,μια πυρκαγιά θα τραγουδάγαμε...
Εγώ όλα τα κατάλαβα στο παραπάνω διάγραμμα και σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου.
Το μόνο που έχω ως μια απορία γενικής γνώσης είναι το εξής.
Στην παραπάνω διάταξη αν κάνουμε τους υπολογισμούς βγάζω ότι η κατανάλωση είναι περίπου 1 Watt*.Για να ξεγελάσουμε όμως το board computer ας πούμε ότι θέλουμε 5watt.
Πώς μπορούμε να αυξήσουμε θεωρητικά "την κατάλωση" ?
*Δεν ξέρω αν τα υπολόγισα σωστά στην ισχύ. Αρχικά υπολόγισα το R ολικο των παράλληλων,απο τον τύπο R=R1*R2/(R1+R2) και το έβλαλα 6 (δεν είχα προσέξει ότι το έγραφες απο κάτω,LOL!).Μετά έκανα το R ολικό όλου του κυκλώματος και το έβγαλα 29. Έπειτα V=I*R ολικό και βρήκα το V .Έπειτα στον τύπο Ρ=V*I βγάζω 1Watt
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη BILL007 : 10-02-10 στις 20:23
η ισχύς όπως πολύ σωστά λες είναι p=v*i αλλά v=12 και i=0,416 όπως σημειώνω αριστερά. Οπότε p=5W...
To V για όλο το κύκλωμα είναι σταθερό από την πηγή και είναι 12V. H αντίσταση είναι γνωστή στα 29Ω οπότε αρχικά υπολογίζεις το ρεύμα Ι που το βρίσκεις Ι=V/R = 12/29= 0,416A και τελικά υπολογίζεις τη συνολική p που είναι 5W. Το κύκλωμα το σχεδίασα για να έχει P 5W...
Πήγα στον Ζεφκα και ρώτησα τη γνώμη του και μου είπε να βάλω ένα λαμπάκι 5w, στη μπλαφονιέρα του φαναριού...
![]()
Ο χειρότερος άντρας η καλύτερη γυναίκα...
Κύριοι μια και μπερδεύτηκα με αυτά που γράφετε, μπορείτε να μου πείτε εγω στα πίσω led τι να κάνω για να μη ανάβει το bc μπρστά;![]()
Ο χειρότερος άντρας η καλύτερη γυναίκα...
εβαλες γνησια πισω λεντ η αφτερμαρκετ?δοκιμασες προγραμματισμο??για πισω αν ειναι αφτερμαρκετ ρωτα τον προμηθευτη σου,κανονικα επρεπε να παιξουν κατευθειαν χωρις σφαλματα!!!αν ειναι γνησια θελεις οπωσδηποτε προγραμματισμο το modul!!!και 2 διαφορετικα πλεξουδακια