Τα ενοικια; Η Ιατρικη περιθαλψη αν δε σε καλυπτει το ταμειο; Τα οδοντιατρικα;
Δεν εχω ζησει στις ΗΠΑ, αλλα εχω παει αρκετες φορες. Ρουχα, ηλεκτρονικα, αυτοκινητα, βενζινη ειναι τζαμπα, συμφωνω. Το φαϊ στο εστιατοριο ομως;
Yey(ναι)
Nay(όχι)
Δεν εγκαταλείπω αυτή τη λαμπρή χώρα, αλλά το σκέφτομαι
Δεν το έχω σκεφτεί ως τώρα και δεν με απασχολεί
Τα ενοικια; Η Ιατρικη περιθαλψη αν δε σε καλυπτει το ταμειο; Τα οδοντιατρικα;
Δεν εχω ζησει στις ΗΠΑ, αλλα εχω παει αρκετες φορες. Ρουχα, ηλεκτρονικα, αυτοκινητα, βενζινη ειναι τζαμπα, συμφωνω. Το φαϊ στο εστιατοριο ομως;
"You live more for five minutes, going fast on a bike, than other people do all of their life". - Marco Simoncelli R.I.P.
Υπάρχουν ντάινερς που τα λένε με 7 δολλάρια τη μπριζόλα με λαχανικά πατάτες και καφέ
και υπάρχουν και ιταλικά με 5 δολλάρια φουλ μενού.
υπάρχουν φυσικά και εστιατόρια που δεν φεύγεις με λιγότερα απο 500 τάλαρα για δυο άτομα.
Δεν λέει κάτι.
Η βασική διαβίωση είναι φτηνότερη.
Οσο για την Ιατρική περίθαλψη, χαχαχαχαχα ας γελάσω.
Πληρώνω με το έτσι γουστάρω 1.200 ευρώ το μήνα κρατήσεις για να πάρω σύνταξη 500 ευρώ στα 70 και αν πάθω κάτι να χώσω φακελλακι;
Με 15.000 ευρώ, κοντά 18.000 δολλάρια το χρόνο, σε ασφάλεια, στην αμερική νομίζω θα μου πλέναν και το αμάξι.
A8hnaios (30-09-11), imolarot (28-09-11), Monsta (27-09-11), Stathis (29-09-11), steliosm46 (20-05-12)
Ένα ένα.
Ας ξεκινήσουμε με το γεγονός ότι ο 'μισθός' του μέσου Αμερικάνου είναι πολύ υψηλότερος από του μέσου Έλληνα. Αυτό είναι λοιπόν υπεραρκετό για να καλύψει την όποια διαφορά ενοικίου, αν και το Ohio (Cleveland) δεν φημίζεται για 'ακριβή' πόλη / πολιτεία.
Ιατρική Περίθαλψη.
Αυτό είναι κάτι το οποίο διαπραγματεύεσαι με τον εργοδότη. Στη τελευταία μου δουλειά στη Καλιφόρνια ως bookeeper / tax assistant σε εταιρεία που πουλούσε χονδρική computer components, η εταιρεία μας κάλυπτε όλους την ιατρική μας περίθαλψη. Για τα οδοντιατρικά είχα κάνει μόνος μου ξεχωριστή ασφάλιση, η οποία τότε δεν ήταν καθόλου ακριβή.
Το φαϊ σε εστιατόρια σ αφήνω να συγκρίνεις και να κρίνεις μόνος σου. Το μόνο σίγουρο είναι ότι στην Αθήνα, η κατάσταση στις τιμές έχει ξεφύγει εδώ και καιρό. Η 2η περίπτωση είναι κάπως upper scale αλυσίδα εστιατορίων (φέρνει κάπως σε TGIF), αλλά με φοβερό κρέας και σε ποσότητες που εδώ σημαίνει = 2 μερίδες.
https://www.tastesofgreece.us/
https://blackangusorlando.com/menu/
Αν ηξερα οτι το παιδι μου θα εχει μια καλυτερη τυχη....ναι θα πηγαινα.
Τωρα αν θα μπορουσα να συνυπαρξω με αυτον το λαο....δεν ξερω.
"ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΑΠ ΤΟΝ ΑΡΗ" (Τζιμακος)
Panos 316T (04-10-11), Vasilis (27-09-11)
Η νοοτροπια του λαου αυτου ετσι οπως την καταλαβαινω νομιζω οτι δεν θα μου ταιριαζε.
Το αμερικανικο ονειρο ειναι πλεον νεκρο και θαμμενο.
Πιστευω οτι ειναι ενας τηλεκατευθηνομενος λαος και παρα πολυ χειραγωγημενος.
Πατριδα-θρησκεια-οικογενεια και παμε
Δεν εχω ζησει εκει και σιγουρα η αποψη μου εχει να κανει με οτι ακουω και βλεπω-διαβαζω στα μμε,αλλα νιωθω οτι δεν θα ταιριαζε το ελαχιστα πιο ελευθερο πνευμα μου με αυτην την χωρα.
εχω συναναστραφει με αρκετους Ελληνες που ζουν εκει και μου αφηνουν μια πικρη επιγευση αγνοιας της πραγματικοτητας και μιας εντυπωσης οτι εκει ειναι η χωρα της απαγγελειας.
με δυο αμερικανους απο τη Νεα Υορκη που εχω συχνες επαφες μεσα στη χρονια την ιδια εντυπωση μου αφηνουν.
νιωθω οτι ζουν σε ενα πολυ διαφορετικο κοσμο (ισως και να ζουν στ αληθεια) απο τον πραγματικο.
Πραγματικα Κωστα δεν θα ηθελα να θηξω κανεναν,αλλα σκεψου λιγο σαν Κωστας που Δεν εχεις ζησει στην Αμερικη πως ειναι η εικονα των αμερικανων στα ματια μας.
Δεν ξερω αν ειναι ευκολο να βγεις απ εξω και να κρινεις αλλα με ενδιαφερει η γνωμη σου οπως παντα![]()
"ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΑΠ ΤΟΝ ΑΡΗ" (Τζιμακος)