Σελίδα 59 από 100 ΠρώτηΠρώτη ... 949575859606169 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 581 έως 590 από 999

Θέμα: Επικαιροτητα - Προβληματισμοι ...10 2012

Περιοχή
    Α.Ηλιουπολη
    Rides
    2

Thumbs up

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Stathis Εμφάνιση μηνυμάτων
    πραγματι εξαιρετικο αρθρο, οπως και πολλα απο τα σχολια.

αξιζει να μπει σε νεο νημα ωστε να σχολιαστει ξεχωριστα, θα φτιαξω και κατι αλλο μαζι και θα το βαλω.
    Η Γιορτή του Πολυτεχνείου – και όλη η μυθολογία που πλάστηκε σχετικά – υπήρξε ένας καθεστωτικός μύθος. Ήταν η τελετουργία που νομιμοποιούσε την εγκαθίδρυση της Κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Αναδείκνυε «σύμβολα» και «ήρωες» – θεμέλια απαραίτητα για κάθε καθεστώς που διψά για νομιμοποίηση.

Η γιορτή του Πολυτεχνείου, λοιπόν, δεν έχει καμία ιστορική αντιστοίχηση με τα πραγματικά γεγονότα. Υπήρξε καθαρά καθεστωτικό σύμβολο και για ένα λόγο ακόμα: Σηματοδοτεί μια περίοδο, όπου οι «ηττημένοι» του Εμφύλιου, κερδίζουν την ηγεμονία μέσα στη χώρα. Δεν άσκησαν ποτέ την διακυβέρνηση, αλλά επέβαλαν τη δική τους λογική στο καθεστώς και στους ιδεολογικούς μηχανισμούς του: τα Πανεπιστήμια, τα σχολεία, τη διανόηση, τον Τύπο, τα ΜΜΕ. Είμαστε μια μοναδική περίπτωση που την πρόσφατη ιστορία την έγραψαν τελικά οι ηττημένοι, όχι οι νικητές. Και την έγραψαν εξ ίσου στρεβλά

Το Πολυτεχνείο λοιπόν, όχι ως γεγονός αλλά ως επέτειος, μύθος, σύμβολο, υπήρξε μια «κολυμβήθρα του Σιλωάμ», για να δώσει στην Αριστερά, μετά από 27 χρόνια παρανομίας, μια «ηθική νίκη».

Ήταν μια «νίκη», μετά από μια εξέγερση που η ίδια η Αριστερά δεν την ήθελε, δεν τη στήριξε, κάποια στιγμή την κατήγγειλε κι όλα, και στη συνέχεια τν οικειοποιήθηκε πλήρως!

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΟΛΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Current World Population Clock

U.S.National Debt Clock

Always we need a ballance between the car and the woman as a perfect man dream!

Rides
    1

Προεπιλογή

Όχι thomelef αυτό που λες είναι μισή αλήθεια και μιλάς συνεχώς με αυστηρό ύφος που δεν σε αφήνει να δεις τα πράγματα πιο αντικειμενκά. Και αυτός που φοροδιαφεύγει (δηλαδή σχεδόν όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, ταξιτζήδες, γιατροί, δικηγόροι κλπ, όπως και καταστηματάρχες, εισοδηματίες κλπ, κλπ) μας αγγίζει και μας μειώνει το εισόδημα (και είναι πάρα πολλοί αυτοί).
    Συμφωνώ με τον περιβόητο εξορθολογισμό του Δημοσίου και με απολύσεις αλλά ταυτόχρονα φοβάμαι ποιος και με τι κριτήρια θα γίνουν αφού βλέπεις τι γίνεται, μπορεί να φύγουν οι χρήσιμοι και να μείνουν οι άχρηστοι.
    Στον ιδιωτικό τομέα αυτό είναι πιο ευκρινές στο δημόσιο όμως;
    Ας μείνουν λίγοι και καλοί που να πληρώνονται αναλόγως, αλλά το βλέπω δύσκολο.

3. The Following 2 Users Say Thank You to micz For This Useful Post:

Panos 316T (19-11-12), Ptboul (19-11-12)

Rides
    3

Προεπιλογή

Εγω παντως μετα απο πολλα χρονια απουσιας στο εξωτερικο μιας και σπουδασα και μετα δουλεψα εδω,αποφασισα να γυρισω στην Ελλαδιτσα μας.Τωρα αν κανω καλο η κακο θα το δειξει ο χρονος,απλα τους βαρεθηκα τους ξενους και τις ιδιοτροπιες τους,θελω να ζησω πλεον στην πατριδα μου,που εχουν πεσει ολοι να την φανε και να προσπαθησω με καθε τροπο να την βοηθησω και εγω.Ολοι μου λενε οτι κανω μ@λ@κια που φευγω αλλα στ"@ρχιδια μου.

5. The Following 9 Users Say Thank You to E60_Arkadia For This Useful Post:

Bazil Van Sinner (18-11-12), bill_m3 (18-11-12), Bitz (18-11-12), joseph (18-11-12), Konstantinos E60 (19-11-12), Nino (18-11-12), Panos 316T (19-11-12), PANOS-E60 (18-11-12), Ptboul (19-11-12)

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο E60_Arkadia Εμφάνιση μηνυμάτων
    Εγω παντως μετα απο πολλα χρονια απουσιας στο εξωτερικο μιας και σπουδασα και μετα δουλεψα εδω,αποφασισα να γυρισω στην Ελλαδιτσα μας.Τωρα αν κανω καλο η κακο θα το δειξει ο χρονος,απλα τους βαρεθηκα τους ξενους και τις ιδιοτροπιες τους,θελω να ζησω πλεον στην πατριδα μου,που εχουν πεσει ολοι να την φανε και να προσπαθησω με καθε τροπο να την βοηθησω και εγω.Ολοι μου λενε οτι κανω μ@λ@κια που φευγω αλλα στ"@ρχιδια μου.
    Η γνωμη μου ειναι πως αν εχεις πολλα λεφτα κατσε στην ελλαδα. ειναι μια πολλη ωραια χωρα....σε καμια αλλη περιπτωση και ξερεις γιατι;

Γιατι αν αρρωστησεις και χρειαστει να πας σε γιατρο ή να νοσηλευτεις, θα νοσταλγησεις τους ξενους
    Γιατι αν χρειαστει να στειλεις τα παιδια σου σχολειο θα νοσταλγησεις τους ξενους
    γιατι αν θες να κυκλοφορησεις στο δρομο σαν ανθρωπος σε κοινωνια και οχι σε @@@&^%$%% θα νοσταλγησεις τους ξενους
    γιατι αν θες να κανεις τις δουλειες σου σε υπηρεσιες θα νοσταλγησεις τους ξενους
    γενικα πιστευω οτι αν δεν εχεις πολλα χρηματα, θα νοσταλγεις τους ξενους σε καθημερινη βαση....

7. The Following User Says Thank You to dunhill For This Useful Post:

Panos 316T (19-11-12)

Περιοχή
    Thessaloniki
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο micz Εμφάνιση μηνυμάτων
    Όχι thomelef αυτό που λες είναι μισή αλήθεια και μιλάς συνεχώς με αυστηρό ύφος που δεν σε αφήνει να δεις τα πράγματα πιο αντικειμενκά. Και αυτός που φοροδιαφεύγει (δηλαδή σχεδόν όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, ταξιτζήδες, γιατροί, δικηγόροι κλπ, όπως και καταστηματάρχες, εισοδηματίες κλπ, κλπ) μας αγγίζει και μας μειώνει το εισόδημα (και είναι πάρα πολλοί αυτοί).
    Συμφωνώ με τον περιβόητο εξορθολογισμό του Δημοσίου και με απολύσεις αλλά ταυτόχρονα φοβάμαι ποιος και με τι κριτήρια θα γίνουν αφού βλέπεις τι γίνεται, μπορεί να φύγουν οι χρήσιμοι και να μείνουν οι άχρηστοι.
    Φταίει ο κλέφτης (ιδιωτικός τομέας), αλλά φταίει δύο φορές ο αστυνόμος (εφοριακός) που χρηματίζεται (δύο φορές κλέφτης). Αυτός λοιπόν είναι ο δημόσιος λειτουργός, που είναι εκεί για το κοινό καλό και όχι της τσέπης του.

Τωρα για την αξιολόγηση στο δημόσιο, από τη μία έχεις δίκιο, ότι πρέπει να μείνουν οι άξιοι και γιατί όχι να πληρωθούν αδρά, αλλά δεν είδα τόσα χρόνια αλλά ακόμα και σήμερα να μάχεται ο δημόσιος υπάλληλος για αξιοκρατία, και αξιολόγηση, αλλά αντίθετα μάχεται και διεκδικεί, για όλους. Και μου κάνει εντύπωση πόσο δυνατό είναι το σύστημα αυτό, μιας και ενώ σήμερα έφτασε ο ικανός να φοβάται μήπως χάσει τη δουλειά του, και να παίρνει μισθό πείνας...δεν αντιδράει απέναντι στο διπλανό του, που μπορεί να είναι χαραμοφάης, αργόμισθος, κλέφτης ή οτιδήποτε άλλο. Ο ίδιος ο δημόσιος δεν θέλησε την αξιοκρατία.
    Ακόμα και σήμερα δε βρίσκουμε 1 δημόσιο υπάλληλο να περισσέυει από το σύστημα. Δε βρίσκουμε 1 να μην είναι κατάλληλος για τη δουλειά ! Για αυτή την κατάσταση δεν αντιδράει κανείς.

9. The Following 7 Users Say Thank You to vagmag For This Useful Post:

doctore (18-11-12), joseph (18-11-12), nikos1400 (18-11-12), Panos 316T (19-11-12), Ptboul (19-11-12), Stathis (18-11-12), Thomelef (18-11-12)

Περιοχή
    salonica
    Rides
    1

Προεπιλογή

η εισφοροδιαφυγή φίλε μικζ έχει μια τεράστια έξαρση την τελευταία τριετία. ουσιαστικά κανείς δεν μπορεί να πεί πιο είναι το ακριβές νούμερο, και όλα στηρίζονται πάνω σε θεωρίες.
    η εισφοροδιαφυγή ισχύει λόγο έλλειψης ζήτησης, και πλέον όλες οι εταιρείες έχουν κλατάρει.
    δικηγόροι, γιατροί, λογιστές και λοιποί μπλοκάκηδες, μπορεί να είναι μεν στην αγορά εργασίας, σε καμμιά περίπτωση δεν είναι κομμάτι της σοβαρής οικονομίας μιας χώρας, μιας και εκτός των γιατρών που πουλάν την πολύ σημαντική υγεία, οι υπόλοιποι πουλάν αέρα.
    και άντε έφαγαν και 500.000.000 γιατροί και δικηγόροι.
    τα νούμερα που χάνονται απο την βιομηχανία απο ένσημα φπα κτλ κτλ, έχεις ιδέα που φτάνουν?
    η νεοσετ που κλείνει. μόνο ένσημα μηνιαίως γνωρίζεις τι καταβάλει? χωρίς να σου αναφέρω φπα για αγορές, φπα απο πωλήσεις, περαιώσεις κτλ κτλ?
    σε πληροφορώ ότι μόνη της καλύπτει την τρύπα των μπλοκάκηδων.
    εγώ θα ρωτήσω το άλλο. ακόμα και να μαζευόντουσαν όλα τα μαύρα...θα προτιμούσατε να τα δώσουμε πάλι σε άχρηστες θέσεις εργασίας, ή στην πραγματική ανάπτυξη?
    η άλλη καραμέλα τώρα....αποκρατικοποιήσεις. για εταιρείες που χρωστάνε 2 και τρείς φορές την ονομαστική τους και ακίνητη αξία τους. εταιρείες που θα έπρεπε να χαρίζονται μπας και μπορέσουν να λειτουργήσουν κάποτε σαν κανονικές, με προυπόθεση να μποροπυν να βγάζουν τα έξοδα τους μόνες τους.

όχι φίλοι μου. μπορείτε να λέτε ότι θέλετε...η κατάρευση της οικονομίας μας είναι λόγο κακοδιαχείρησης. ποτέ δεν έβγαζε η χώρα τα έξοδα της, ήταν μια τεράστια φούσκα και όλοι νόμιζαν ότι θα πήγαινε έτσι για πάντα...δεν είναι τυχαίο ότι απο όπου πέρασε το δημόσιο έφησε συντρίμια.
    και σήμερα δεν ντρέπονται να μιλάνε για ανάπτυξη οι άχρηστοι, να μιλάνε για τον τουρισμό, ενώ τα ξενία παραμένουν ακόμα ερείπια στα καλύτερα τουριστικά σημεία της χώρας.
    οι άνθρωποι δεν είναι νούμερα. ειλικρινά αυτό εν έτη 2012, είναι ότι πιο αστείο έχω ακούσει...χωνέψτε το, αλλά τα πάντα γίνονται για τα νούμερα.

sympether with chiefτης

/
    //Μ3 BORN ON THE RACETRACK TO LIVE IN THE STREETS

11. The Following 4 Users Say Thank You to Thomelef For This Useful Post:

A8hnaios (19-11-12), Bitz (18-11-12), Stathis (18-11-12), vagmag (18-11-12)

Rides
    2

Προεπιλογή

Κοίτα, το να ξορκίζουμε για όλα τα δεινά το δημόσιο ...........................................

Σε τελική ανάλυση για το ποιος φταίει δεν είναι δυνατό να φταίει μόνο ένας, φταίνε πολλά πράγματα. Και τέλος πάντων η δική μου γνώμη είναι ότι δεν γεννηθήκαμε όλοι λιοντάρια, όπως και η γαζέλα έχει δικαίωμα στη ζωή. Εγώ δεν το βλέπω τόσο σκληρά και ανταγωνιστικά γιατί η κοινωνία ΔΕΝ πρέπει κατά την γνώμη μου να είναι ζούγκλα.
    με καλυψαν οι προλαλησαντες για πολλα απο τα γραφομενα.
    φυσικα ολοι εχουμε μεριδιο ευθυνης για την κακη πορεια.
    ομως, το δημοσιο ειναι ο μεγαλος ασθενης, το αντρο της παρασιτοκρατιας και της διαφθορας.
    για τα περισσοτερα αισχη και κλεψιες των ιδιωτων ευθυνεται το δημοσιο, με τους μηδενικους ελεγχους, τις δοσοληψιες κατω απ το τραπεζι, δεν ειναι τυχαιο οτι δημοι, εφοριες και πολεοδομιες ειναι οι πιο διεφθαρμενες υπηρεσιες σε πανευρωπαϊκο (μπορει και παγκοσμιο επιπεδο).

επισης οταν αναφερομαι σε ζουγκλα δεν αναφερομαι κυριολεκτικα, παρολο που τον τελευταιο καιρο αρχιζουμε -δυστυχως- να το βλεπουμε και αυτο.
    αναφερομαι στο οτι στην κοινωνια μας υπαρχει ανταγωνισμος σε ολα και οποιος αυτο δεν το βλεπει δυστυχως πλαναται.
    η διαφορα ειναι οτι πλεον ο ανταγωνισμος αυτος ειναι αθεμιτος σχεδον παντου, τουλαχιστον στην πραγματικη ζουγκλα αν εισαι γρηγορος μαλλον θα επιβιωσεις ειτε εισαι λιονταρι ειτε γαζελα...

περαν αυτο ομως που ειδα πολυ ωραιες αποψεις που με καλυψαν οπως προανεφερα, θα ηθελα να θεσω ενα αλλο μεγαλο θεμα που γεννηθηκε τελευταια και το αντιμετωπιζω καθημερινα.

ειναι η απελευθερωση του αριθμου ραντεβου του ικα, που απο κει που ειχε αστικη χρεωση, εγινε πενταψηφιο με αποτελεσμα να ξεσπασει μια μεγαλη μαχη εταιριων οπως βλεπουμε απο τις διαφημισεις στην τηλεοραση.
    η μαχη αυτη δεν ξερω αν εχει νικητες και ηττημενους, το σιγουρο ομως ειναι οτι δημιουργησε θυματα.
    καθημερινα ερχονται γεροντες να πληρωσουν το λογαριασμο στα καταστηματα και κυριολεκτικα κλαινε με τις χρεωσεις.

αυτη η κοινωνια ειμαστε, μια κοινωνια που ριχνει ανυποψιαστο υπεργηρο κοσμο βορα στα νυχια κερδοσκοπικων εταιριων, για μια υπηρεσια που θα επρεπε να ειναι δωρεαν.

13. The Following 6 Users Say Thank You to Stathis For This Useful Post:

aristent (18-11-12), nikos1400 (18-11-12), Nino (18-11-12), Panos 316T (19-11-12), Ptboul (19-11-12), Thomelef (18-11-12)

Περιοχή
    Καλαμαριά
    Rides
    1

Προεπιλογή

Είπαν στην tv προχθές Στάθη ότι θα ξαναγίνει δωρεάν.
    Ζήσε το σήμερα. Για το αύριο δεν ξέρεις.

15. The Following 2 Users Say Thank You to gant For This Useful Post:

joseph (18-11-12), Stathis (18-11-12)

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο gant Εμφάνιση μηνυμάτων
    Είπαν στην tv προχθές Στάθη ότι θα ξαναγίνει δωρεάν.
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Nick bmwlover Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μακαρι να μπορεσω να τον πιουμε παρεα...

Περιοχή
    ΛΑΡΙΣΑ
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Stathis Εμφάνιση μηνυμάτων
    ......, θα ηθελα να θεσω ενα αλλο μεγαλο θεμα που γεννηθηκε τελευταια και το αντιμετωπιζω καθημερινα.

ειναι η απελευθερωση του αριθμου ραντεβου του ικα, που απο κει που ειχε αστικη χρεωση, εγινε πενταψηφιο με αποτελεσμα να ξεσπασει μια μεγαλη μαχη εταιριων οπως βλεπουμε απο τις διαφημισεις στην τηλεοραση.
    η μαχη αυτη δεν ξερω αν εχει νικητες και ηττημενους, το σιγουρο ομως ειναι οτι δημιουργησε θυματα.
    καθημερινα ερχονται γεροντες να πληρωσουν το λογαριασμο στα καταστηματα και κυριολεκτικα κλαινε με τις χρεωσεις.

αυτη η κοινωνια ειμαστε, μια κοινωνια που ριχνει ανυποψιαστο υπεργηρο κοσμο βορα στα νυχια κερδοσκοπικων εταιριων, για μια υπηρεσια που θα επρεπε να ειναι δωρεαν.

+10000000

αν και γελαει η μανα μου με την διαφημηση με το ζευγαρι γεροντακια" ο αριθμος μας,το ραντεβου μας".....απλα επειδη δεν εχει καταλαβει οτι η κρατικη διαφθορα δεν εχει τελος,ακομη και σε δυσκολες οικονομικα εποχες οπως αυτη που διανυουμε τωρα!!!

Σελίδα 59 από 100 ΠρώτηΠρώτη ... 949575859606169 ... ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP