Σελίδα 57 από 81 ΠρώτηΠρώτη ... 747555657585967 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 561 έως 570 από 987

Θέμα: Επικαιροτητα - Προβληματισμοι ...3

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Περιοχή
    Athens
    Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο PANOS-E60 Εμφάνιση μηνυμάτων
    ...Το πως ακριβώς ορίζουν την εμπορική αξία των ακινήτων οι μηχανικοί γιά λογαρισμό των Τραπεζών θα μας το βεβαιώσει ο S8Ν, μιάς και κάνει πολλά χρόνια αυτή τη δουλειά. Χρησιμοποιούν συγκριτικά στοιχεία από την αγορά, αγοραπωλησιών και φυσικά συγκρίνουν συγκρίσιμα μεγέθη (έτος κατασκευής, ποιότητα κατασκευής κλπ). Οπως καταλαβαίνεις όταν η αγορά είναι ανοδική, η εκτιμώμενες αξίες είναι διαρκώς ισορροπημένα υψηλές. Οταν η αγορά είναι σε ύφεση, τα ίδια ακίνητα έχουν ισορροπημένα (σχεδόν) χαμηλές αξίες.
    Έτσι όπως τα λέει ο Πάνος είναι. Το 2006 με έβαλε φίλος σε πιστωτικό ίδρυμα σαν εξωτερικό συνεργάτη μηχανικό για εκτιμήσεις. Είχα πολλές δουλειές στο γραφείο αλλά ήταν πιεστικός ο μαλέας. Τα χρήματα ήταν αστεία αλλά είπα να το κάνω επικουρικά. Το τι έχω δει δε λέγεται. Προεγκεκριμμένα δάνεια εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε ανθρώπους που δεν είχαν στον ήλιο μοίρα. Κάποιους να ζητούν επισκευαστικό σε σπίτια πιο καινούργια κι απ' το δικό μου. Άλλους να θέλουν να λαδώσουν για να τους βγάλω μεγαλύτερη την αξία του ακινήτου τους (ποτέ δεν πήρα ευρώ και ποτέ δεν έκανα κάτι τέτοιο).

Σε γενικές γραμμές ήμουν πολύ αυστηρός. Τόσο αυστηρός που με πήρε το 2008 ο υπεύθυνος και αφού με επέπληξε, μου είπε χαρακτηριστικά: "Είπαμε, δε χαρίζουμε χρήματα αλλά δε χάνουμε και πελάτες!"

Εγώ συνέχισα ακάθεκτος. Έχω πάει σε κωλομεζονέτα υπογείου-ισογείου-Α' ορόφου στη Βάρκιζα που επωλήθη προς 800.000 ευρώ και την έχω κοστολογήσει 390.000 προ κρίσης. Έχω πάει και σε διαμέρισμα στη Νίκαια όπου ζητούσαν 30.000 ευρώ για να αποπληρώσουν χρέη κι έκανα το παν να τους βοηθήσω, αν και μπορεί να τους πήρα στο λαιμό μου.

Το χειρότερο είναι να μπαίνεις σε φτωχικά σπίτια ανθρώπων που χρωστούν και οι οποίοι προσπαθούν να κάνουν μεταφορά ποσών από το ένα ίδρυμα στο άλλο. Εγώ κυριολεκτικά καταρρέω όταν βλέπω τα παιδικά δωμάτια: αθώα, όμορφα διακοσμημένα, φωτογραφίες και παιχνίδια παντού, ανεμελιά. Κι από πίσω γονείς οικονομικά κατεστραμμένοι.

Σίγουρα κι αυτοί έχουν μερίδιο της ευθύνης αλλά κυρίως ευθύνονται οι τράπεζες. Εκείνες διέφθειραν τον κόσμο, εκείνες τον έκαναν άπληστο. Μας τα 'πρηξαν στα τηλέφωνα για δάνεια και κάρτες. Μας έστελναν στη Πορτογαλία να δούμε την Εθνική, μας πλήρωναν διακοπές, γάμους και δεξιώσεις και μας δάνειζαν για ν' αγοράσουμε τη βίλλα και την κούρσα των ονείρων μας. Κανείς δεν έβαλε φρένο σ' αυτό το όργιο δανεισμού. Και όσοι βλέπαμε τη φούσκα και είμασταν αυστηροί και φειδωλοί, γίναμε τα μαύρα πρόβατα. Τουλάχιστον δεν είμαστε οι αποδιοπομπαίοι τράγοι.

Οι τράπεζες είναι απαραίτητες, έτσι όμως όπως λειτουργούν στην Ελλάδα μ' έχουν κάνει να τις σιχαθώ. Κάποιοι λένε πως τις βούλιαξε το κράτος. Εγώ πιστεύω πως έπεσαν στην παγίδα που έστησαν οι ίδιες.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη S8N : 08-12-11 στις 00:18

2. The Following 14 Users Say Thank You to S8N For This Useful Post:

A8hnaios (08-12-11), aristent (08-12-11), bill_m3 (08-12-11), Eleni (08-12-11), Konstantinos E60 (08-12-11), kplc16 (08-12-11), Monsta (08-12-11), Nino (08-12-11), PANOS-E60 (08-12-11), pilot (08-12-11), Ptboul (08-12-11), Samaro (08-12-11), Stathis (08-12-11), Thomelef (08-12-11)

Περιοχή
    Λευκαδα
    Rides
    5

Προεπιλογή

...αυτο το χερακι εχει μονο σημασια!

Περιοχή
    Τρίκαλα
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο S8N Εμφάνιση μηνυμάτων
    Έτσι όπως τα λέει ο Πάνος είναι. Το 2006 με έβαλε φίλος σε πιστωτικό ίδρυμα σαν εξωτερικό συνεργάτη μηχανικό για εκτιμήσεις. Είχα πολλές δουλειές στο γραφείο αλλά ήταν πιεστικός ο μαλέας. Τα χρήματα ήταν αστεία αλλά είπα να το κάνω επικουρικά. Το τι έχω δει δε λέγεται. Προεγκεκριμμένα δάνεια εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε ανθρώπους που δεν είχαν στον ήλιο μοίρα. Κάποιους να ζητούν επισκευαστικό σε σπίτια πιο καινούργια κι απ' το δικό μου. Άλλους να θέλουν να λαδώσουν για να τους βγάλω μεγαλύτερη την αξία του ακινήτου τους (ποτέ δεν πήρα ευρώ και ποτέ δεν έκανα κάτι τέτοιο).

Σε γενικές γραμμές ήμουν πολύ αυστηρός. Τόσο αυστηρός που με πήρε το 2008 ο υπεύθυνος και αφού με επέπληξε, μου είπε χαρακτηριστικά: "Είπαμε, δε χαρίζουμε χρήματα αλλά δε χάνουμε και πελάτες!"

Εγώ συνέχισα ακάθεκτος. Έχω πάει σε κωλομεζονέτα υπογείου-ισογείου-Α' ορόφου στη Βάρκιζα που επωλήθη προς 800.000 ευρώ και την έχω κοστολογήσει 390.000 προ κρίσης. Έχω πάει και σε διαμέρισμα στη Νίκαια όπου ζητούσαν 30.000 ευρώ για να αποπληρώσουν χρέη κι έκανα το παν να τους βοηθήσω, αν και μπορεί να τους πήρα στο λαιμό μου.

Το χειρότερο είναι να μπαίνεις σε φτωχικά σπίτια ανθρώπων που χρωστούν και οι οποίοι προσπαθούν να κάνουν μεταφορά ποσών από το ένα ίδρυμα στο άλλο. Εγώ κυριολεκτικά καταρρέω όταν βλέπω τα παιδικά δωμάτια: αθώα, όμορφα διακοσμημένα, φωτογραφίες και παιχνίδια παντού, ανεμελιά. Κι από πίσω γονείς οικονομικά κατεστραμμένοι.

Σίγουρα κι αυτοί έχουν μερίδιο της ευθύνης αλλά κυρίως ευθύνονται οι τράπεζες. Εκείνες διέφθειραν τον κόσμο, εκείνες τον έκαναν άπληστο. Μας τα 'πρηξαν στα τηλέφωνα για δάνεια και κάρτες. Μας έστελναν στη Πορτογαλία να δούμε την Εθνική, μας πλήρωναν διακοπές, γάμους και δεξιώσεις και μας δάνειζαν για ν' αγοράσουμε τη βίλλα και την κούρσα των ονείρων μας. Κανείς δεν έβαλε φρένο σ' αυτό το όργιο δανεισμού. Και όσοι βλέπαμε τη φούσκα και είμασταν αυστηροί και φειδωλοί, γίναμε τα μαύρα πρόβατα. Τουλάχιστον δεν είμαστε οι αποδιοπομπαίοι τράγοι.

Οι τράπεζες είναι απαραίτητες, έτσι όμως όπως λειτουργούν στην Ελλάδα μ' έχουν κάνει να τις σιχαθώ. Κάποιοι λένε πως τις βούλιαξε το κράτος. Εγώ πιστεύω πως έπεσαν στην παγίδα που έστησαν οι ίδιες.
    Το κάνω QUOTE για να το δούνε και άλλοι...

5. The Following 4 Users Say Thank You to bill_m3 For This Useful Post:

Lambros46 (08-12-11), nikos1400 (08-12-11), Thomelef (08-12-11), Vasilis (08-12-11)

Rides
    0

Προεπιλογή

Προβλημα η αγραμματοσυνη.
    Και του υπαλληλου της τραπεζας και του πελατη.
    Μεγαλο θεμα να ειναι κανεις ΖΩΟ.

7. The Following 3 Users Say Thank You to Stamatis For This Useful Post:

katsaraios (07-12-11), Stathis (07-12-11), Thomelef (07-12-11)

Περιοχή
    All around
    Rides
    0

Προεπιλογή

Συγκλονιστικη φωτογραφια!!!!

9. The Following User Says Thank You to Akis 330Ci For This Useful Post:

PANOS-E60 (07-12-11)

Περιοχή
    Κηφισια
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Stamatis Εμφάνιση μηνυμάτων
    Προβλημα η αγραμματοσυνη.
    Και του υπαλληλου της τραπεζας και του πελατη.
    Μεγαλο θεμα να ειναι κανεις ΖΩΟ.
    of topic-ειδικα αν εχεις ζωα συνεργατες-συναδελφους αγραμματους @αμα τα Μεγαλε......εντελως προσωπικη γνωμη για προσωπικη εμπειρια φυσικα...

Αχαριστια & Αγνωμοσυνη το ελληνικο σπορ

"Ολα ειναι δρομος τωρα μονο στην Αθηνα"

Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Stathis Εμφάνιση μηνυμάτων
    η κυρια κανονικα δεν θα επρεπε να το πει ουτε του παπα...!

κανει παυση πληρωμων αφηνει να τις βγαλουν το σπιτι στον πληστηριασμο και το αγοραζει ξανα στα 91 χιλιαρικα (μπορει και χαμηλοτερα ποιος να χτυπησει σπιτι στην αμερικη αυτην την περιοδο? αλλα και να το χτυπησουν θα παρει καποιο αλλο, υπαρχει υπερπροσφορα).

ετσι ουσιαστικα θα αγορασει ενα σπιτι στο 1/4 της τιμης του.
    τα χρηματα που εχει δωσει ως τωρα πανε χαμενα μεν (οποτε το τελικο κοστος θα παει στο 50% της αρχικης τιμης), αλλα η χασουρα δεν ειναι τοσο μεγαλη αφου για ακινητο μισου εκατομυριου το νοικι που θα πληρωνε η κυρια καπου εκει θα ηταν πανω κατω, οσο η δοση της.
    και θα αυξανοταν κιολας με τα χρονια, δεν θα εμενε σταθερο.

not even to the priest, κυρια μου, not even to the priest...
    Σιγά μην την αφήσουν τα κοράκια των πλειστηριασμών να αγοράσει η ίδια το σπίτι της.

Αλλά και πάλι, ναι μεν είναι κερδισμένη σε σχέση με το δάνειο που είχε συνάψει αρχικά (450.000+ δολλάρια) αλλά αν δεν είχε πάρει κανένα δάνειο και αγόραζε σήμερα σπίτι θα το έπαιρνε 91.000 δολλάρια, ενώ τώρα θα της κοστίσει τουλάχιστον 216.000.

Θύμα των πλασματικών αξιών είναι λοιπόν η κυρία αυτή και τίποτα παραπάνω.
    Και δεν πρόκειται να πάρει καμία κρατική επιχορήγηση για τη χασούρα της, σε αντίθεση με τις τράπεζες.
    "η Fed του Μπερνάνκι επιμένει στη συνταγή του χωρίς όρια «Τυπωθήτω» για να καλύψει τις τοξικές ζημιές των «τραπεζών - ζόμπι», αδιαφορώντας για την υποβάθμιση του ίδιου της του νομίσματος και τις δραματικές επιπτώσεις που αυτή έχει για τον μέσο Αμερικανό εργαζόμενο, που πληρώνεται σε ενα όλο και πιο «πληθωρισμένο» δολάριο.
    οι αγορές περιμένουν πλέον από την Fed να τυπώσει πάνω από μισό τρισεκατομμύριο «φρέσκα» δολάρια για τις τράπεζες στις αρχές του 2012, ώστε να καλυφθούν αφενός οι νέες μαύρες τρύπες από τα μη εξυπηρετούμενα, ενυπόθηκα στεγαστικά δάνεια"

https://www.tovima.gr/finance/article/?aid=433120
    the more people agree with me
    the more I think I'm wrong

Rides
    2

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο PANOS-E60 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αν εξαιρεσεις το μαύρισμα στον τειρεσία που αυτόματα την αποκλείει από κάθε μελλοντικό δανεισμό, έχεις δίκιο Στάθη.
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο aristent Εμφάνιση μηνυμάτων
    Σταθη μηπως ομως της λοιπουν τα 90,000 για να συμπληρωσει τα 91,000 της τιμης του σημερα???....και μη μου πεις θα παρει δανειο....ουτε σεντ δεν θα της δινουν!!!
    αν εχει σταθερο μισθο και με υποθηκη στη μειωμενη πλεον αξια εκτιμω οτι θα παρει δανειο...
    αν δεν μπορει η ιδια, ισως μπορει καποιο αλλο μελος της οικογενειας. τα ξερετε μωρε, υπαρχουν τροποι...

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Driver M Εμφάνιση μηνυμάτων
    Σιγά μην την αφήσουν τα κοράκια των πλειστηριασμών να αγοράσει η ίδια το σπίτι της.
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Stathis Εμφάνιση μηνυμάτων
    αλλα και να το χτυπησουν θα παρει καποιο αλλο, υπαρχει υπερπροσφορα.

αλλά αν δεν είχε πάρει κανένα δάνειο και αγόραζε σήμερα σπίτι θα το έπαιρνε 91.000 δολλάρια, ενώ τώρα θα της κοστίσει τουλάχιστον 216.000.
    κανε με προφητη να σε κανω πλουσιο...

Rides
    0

Προεπιλογή

αλλά αν δεν είχε πάρει κανένα δάνειο και αγόραζε σήμερα σπίτι θα το έπαιρνε 91.000 δολλάρια, ενώ τώρα θα της κοστίσει τουλάχιστον 216.000.
    και άμα είχε μείνει στην κουζίνα της, το χειρότερο που θα ειχε πάθει θα ήταν να της καεί το στιφάδο.

Αρη κουράστηκα να τα λέω.
    Κανένας δεν είπε στον κόσμο να έρθει να δανειστεί.
    Με το ζόρι κανένας δεν υπέγραψε.

Δεν υπερασπίζομαι καμμία ΓΑΜΩτράπεζα μα καμμία.
    Αλλά γιατί ρε φίλε εσύ δεν χρωστάς?
    γιατί το δικό σου σπίτι δεν πήγε στα κοράκια?

Επειδή έχεις μυαλό και το χρησιμοποιείς.
    Οι βλάκες ας πρόσεχαν.
    Σε ποιόν απο εμάς εδώ έχουν πάρει το σπίτι του;
    Σε ποιόν απο εμάς εδώ έχουν χτυπήσει την πόρτα οι δικαστικοί επιμελητές?

Είπαμε, καταραμένες να είναι οι τράπεζες,αλλά είναι σαν τη φωτιά ρε συ Αρη.
    Κοντά σε ζεσταίνει.
    Πιό κοντά σε καίει.

Το πόσο θα πλησιάσεις είναι θέμα ευφυίας.

14. The Following 6 Users Say Thank You to Stamatis For This Useful Post:

A8hnaios (08-12-11), PANOS-E60 (07-12-11), pilot (08-12-11), Stathis (07-12-11), Thomelef (07-12-11), Z4 DCT (07-12-11)

Περιοχή
    Athens, Greece
    Rides
    2

Προεπιλογή

Αλλά και πάλι, ναι μεν είναι κερδισμένη σε σχέση με το δάνειο που είχε συνάψει αρχικά (450.000+ δολλάρια) αλλά αν δεν είχε πάρει κανένα δάνειο και αγόραζε σήμερα σπίτι θα το έπαιρνε 91.000 δολλάρια, ενώ τώρα θα της κοστίσει τουλάχιστον 216.000.
    Αυτο δεν στεκει, ειχε μια αναγκη τοτε, την πληρωσε τοτε. Με την ιδια λογικη βγαινουμε ολοι μαλακες που πληρωσαμε διπλα και τριπλα λεφτα τα BMW μας. (αφου τωρα τα πουλανε/-με ολοι τσαμπα).

Σελίδα 57 από 81 ΠρώτηΠρώτη ... 747555657585967 ... ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP