Εμφάνιση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας: Μετανάστευση GO WEST

Ψήφισαν
150. Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου
  • Yey(ναι)

91 60,67%
  • Nay(όχι)

24 16,00%
  • Δεν εγκαταλείπω αυτή τη λαμπρή χώρα, αλλά το σκέφτομαι

24 16,00%
  • Δεν το έχω σκεφτεί ως τώρα και δεν με απασχολεί

11 7,33%
Σελίδα 55 από 59 ΠρώτηΠρώτη ... 5455354555657 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 541 έως 550 από 581

Θέμα: Μετανάστευση

Περιοχή
    Athens, Greece
    Rides
    2

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο trueno Εμφάνιση μηνυμάτων
    Πριν από ενα χρόνο συνάδελφος παραιτηθηκε και μετανάστευσε στην Σαουδικη Αραβία γιατί ειχε μια πολύ κλή πρόταση από εταιρεία Πληροφορικης. Πριν από κανενα μηνα ηρθε Αθηνα και πέρασε να μασ επισκεφθεί στην δουλεια. Σε ερωτησή μας πως ειναι τα πράγματα κάτω , μας είπε για την απίστευτη ζέστη αλλά και κάτι που με εκανε να ανατριχιάσω....
    Επιασαν κάποιον για ενα εγκλημα που είχε κάνει , τον αποκεφάλισαν , και αφησαν το αποκεφαλισμένο πτώμα σταυρωμένο στην κεντρικη πλατεία επί τρεις μέρες..."Κάθε πρωι που πήγαινα για δουλεια το εβλεπα" , μας είπε ,"και φρικαρα"..
    Σκληρο αλλα αν ειχε διαπραξει φονο/βιασμο/παιδεραστια μια χαρα το βρισκω. Δεν τους αξιζει κατι αλλο. Θα επρεπε να γινει και στη πλατεια Συνταγματος καποια στιγμη μηπως αλλαξουν τα μυαλα μερικων που κακως τους ταιζουμε στις φυλακες (οσοι μπηκαν γιατι μερικοι ειναι ακομα ελευθεροι).

2. The Following 5 Users Say Thank You to fanisk For This Useful Post:

freddys (01-06-13), imolarot (01-06-13), Ptboul (26-05-13), S8N (26-05-13), Vassilis ///M (27-05-13)

Rides
    0

Προεπιλογή

Γενικά πολύς κόσμος της πληροφορικής φεύγει από "το Ελλάντα".

Ενας φίλος μου βρήκε μια πολύ καλή θέση στη Νορβηγία κι αυτός πριν περίπου ένα χρόνο και μου λέει συνέχεια να πάω κι εγώ.

Trueno, αν δεν γίνομαι αδιάκριτος τι αντικείμενο ακριβώς είχε ο συνάδελφός σου;
    A bmw fan

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο viper Εμφάνιση μηνυμάτων
    Γενικά πολύς κόσμος της πληροφορικής φεύγει από "το Ελλάντα".

Ενας φίλος μου βρήκε μια πολύ καλή θέση στη Νορβηγία κι αυτός πριν περίπου ένα χρόνο και μου λέει συνέχεια να πάω κι εγώ.

Trueno, αν δεν γίνομαι αδιάκριτος τι αντικείμενο ακριβώς είχε ο συνάδελφός σου;
    Εχεις πμ

Περιοχή
    Α.Ηλιουπολη
    Rides
    2

Red face

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΟΛΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Current World Population Clock

U.S.National Debt Clock

Always we need a ballance between the car and the woman as a perfect man dream!

Περιοχή
    Στη διαδήλωση του φραπέ
    Rides
    1

Προεπιλογή

Μπράβο στα παιδιά !!

Δήμητρα και Αλέξανδρος: America, America!

Του Μαρίνου Σακελλαρίου

Τις προάλλες είπα σε κάποιον ότι έχει μετακομίσει η κολλητή μου στο Σαν Φρανσίσκο και μου απάντησε «Σαντηχαλκιδικηδενέχει». Και ναι, χιούμορ είναι ακριβώς αυτό που χρειάζομαι για να μου λείπει λιγότερο και να γεμίζει το κενό της υπομονής μέχρι να καταφέρω να βγάλω τα ναύλα μου και να επισκεφτώ εκείνη την ακτή του Ειρηνικού ωκεανού.

Το πρώτο κύμα γνωστών μου μεταναστών βγήκε στον πηγαιμό για τη βόρεια Ευρώπη πριν κάνα δυο χρόνια και σχεδόν όλοι έχουν γυρίσει πίσω στην ψωροκώσταινα. Άλλοι έχοντας εμπλουτίσει με καινούρια χαρτιά τη συλλογή των πτυχίων τους και με έξτρα κορνίζες στα παιδικά τους δωμάτια, άλλοι έχοντας εξασκήσει το σερβιτοριλίκι με Lower / Proficiency -κάπου έπρεπε να γίνει απόσβεση μετά από τόσα χρόνια εκμάθησης αγγλικών-, άλλοι πήγαν κι ήρθαν για την παρέα και ελάχιστοι τελειώσανε την πρώτη πίστα και βγάλανε υποτυπώδεις ρίζες στην ξενιτιά. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους τελευταίους, που μου ξαλαφρώνουν το e-shopping αφήνοντάς με να στέλνω πακέτα σπίτια τους κι έτσι γλιτώνω τα ακριβά μεταφορικά για Ελλάδα καμιά φορά.

Το προκείμενο της ιστορίας είναι οι προσωπικοί μου «Brangelina», ο Αλέξανδρος και η Δήμητρα. Η κολλητή μου, καιρό πριν, βρήκε τον μισό Έλληνα - μισό Αμερικανό Αλέξανδρο, τόνε τύλιξε, τόνε παντρεύτηκε και, αντί να ζήσουνε εδώ καλά κι εγώ καλύτερα, πετάρισαν πάνω από τη Γηραιά Ήπειρο, τον Ατλαντικό και την αμερικανική ενδοχώρα και προσγειώθηκαν στο Σαν Φρανσίσκο.

Το βίωσα από πολύ κοντά και δεν εύχομαι ούτε στον εχθρό μου να περάσει το κακό που πέρασε η Δήμητρα για να αποκτήσει την πολυπόθητη βίζα/πράσινη κάρτα/πράσινο φως για το «εκεί». Ήτανε σαν να έβλεπα το «Hunger games», μόνο που στο τέλος έμεινε αυτή κι ο πρέσβης, που όσα και να τάζουν τα σοκολατάκια, ΔΕΝ την κακόμαθε.

Έχοντας αμφότεροι λάβει όρχεις σε διάφορα χρώματα και μεγέθη, είχανε ψιλοεγκαταλείψει το αντικείμενο των σπουδών τους και τα αντίστοιχα πτυχία και χόμπι τους, που περιστρέφονται γύρω από τη γραφιστική, το σχέδιο και άλλα τέτοια χαρωπά όσον αφορά την ελληνική σταδιοδρομία.

Προφανώς, οι Viral Graphics (το σχεδιαστικό ντουέτο του Αλέξανδρου και του συνεργάτη του, και τσάκο και το διαδικτυακό τους στέκι viralgraphics.bigcartel.com/) για σκοτεινούς λόγους δεν μπόρεσε να πείσει τους Έλληνες είτε σαν κοινό είτε σαν πελάτες, αλλά, όλως τυχαίως, η παγκόσμια metal και hardcore -και όλα τα συναφή- σκηνή κάνει κρα για να δει artwork για δίσκους και συναυλίες από τα χεράκια τους, και κάποια από τα έντυπα που έχουνε σποραδικά κυκλοφορήσει με δουλειά τους ανήκουν ήδη στη σφαίρα του συλλεκτικού. Αντίστοιχα, η Δήμητρα μπορεί να είναι το πιο ταλαντούχο κορίτσι που ξέρω, αλλά ούτε καμιά γκαλερί ξεπούλησε ούτε βιοπορίστηκε ποτέ από τις ζωγραφιές της. Δεδομένα, και στους δύο λείψανε οι γνωριμίες και τα ρουσφετιλίκια, αλλιώς δεν θα είχανε ξενιτευτεί, γιατί να το κρύψομεν άλλωστε;

Άντε και μεταναστεύσανε, ποιο είναι το επόμενο βήμα; Η ζωή θα ήταν πιο εύκολη αν, όπως στην αφετηρία της Monopoly, τσάκωνες τα 2 χιλιάρικα από την τράπεζα, έτσι επειδή πάτησες το πόδι σου στο πρώτο τετραγωνάκι. Αμ δε… Σπίτι με πληθυντικό αριθμό συγκατοίκων, τσουχτερό ενοίκιο και δουλειές που απλώς βοηθάνε να βγει ο μήνας αξιοπρεπώς, να σου μείνει και μια Κυριακή να πας να δεις το Αλκατράζ, βρε αδερφέ!

Το αγόρι -που είχε ξαναζήσει στο Αμέρικα- βρήκε πιο γρήγορα δουλειά σε ένα δισκοπωλείο, μετά το σχόλασμα της οποίας ξεματιάζεται να σχεδιάζει και να ετοιμάζει δουλειές για τα απανταχού συγκροτήματα. Το κορίτσι, αφού έπρεπε να περάσει το σοκ της κρυάδας στον ξένο τόπο και το στάδιο της προσαρμογής στα καινούργια δεδομένα (τόσες καινούργιες λιχουδιές να δοκιμάσει κανείς!!!), έπεσε στα νύχια κορεάτισσας αφεντικίνας σε μια μπουτίκ και, ω του θαύματος, ξύπνησε μέσα της και η έμπνευση.

Κάτι που ξεκίνησε στην ουσία σαν σχεδιαστικό ημερολόγιο, με χιουμοριστικές παραπομπές στη ρουτίνα τους ή με παραποιημένα θέματα της ποπ κουλτούρας, άρχισε να αποκτά χαρακτήρα. Όσο λάμβανα, σε σχεδόν καθημερινή βάση, το καινούριο σκίτσο από τον βίο και την πολιτεία της κολλητής μου στο Σαν Φρανσίσκο, τόσο πιο πολύ βεβαιωνόμουν ότι αυτό το πράγμα πρέπει να το δουν κι άλλοι. Αν μη τι άλλο, μου φαινόταν άδικο να μην το μοιράζομαι με τους άλλους ανθρώπους που έχουν ακόμα πεινασμένο μάτι για αισθητική, για έξυπνο χιούμορ και για έντονο χρώμα!

Έτσι γεννήθηκε η «kitteh» (society6.com/OlenkaMorozova). Η γατούλα της Δήμητρας που ενσαρκώνει διαφορετικές προσωπικότητες, σε διαφορετικές διαστάσεις, σε κάθε καινούριο σχέδιο. Cartoon για ενήλικες με τις γενναίες δόσεις αρρωστημένης φαντασίας, με τα προβλήματα και την ολόδική της γκλαμουριά -πρόκειται για γάτα φτιαγμένη από «γάτα» άλλωστε.

Καλλιτεχνικώς και χαρτζιλικοειδώς, η ανάσα ήρθε όταν το society6.com πήρε τα σχέδια της και τα ενσωμάτωσε σε καμβάδες, αφίσες, μπλούζες, ζακέτες, τσάντες, μαξιλάρια, θήκες για iphone και κάρτες αλληλογραφίας. Και κάπου εδώ ο πόλεμος με την πιστωτική ξεκινά! Όχι για την ηλίθια τυπικούρα «να στηρίξω τη φίλη μου στην προσπάθειά της», αλλά επειδή η ευχή μου πραγματοποιήθηκε και η kitteh απέκτησε και εκτός σελίδας υπόσταση.

Υποθέτω πως αν η ιστορία των παιδιών ήτανε μύθος του Αισώπου, το ηθικό δίδαγμα θα ήταν να απαλλαγούμε από τον φόβο της αποτυχίας. Εγώ τους θαυμάζω επειδή απενοχοποίησαν διάφορες κοινωνικές εμμονές, βλέπε τα «πρέπει να έχω κάνει αυτό μέχρι τα 30», «ας μείνω στο comfort zone μου γιατί ποτέ δεν ξέρεις», «θα παρατήσω τα όνειρά μου, αφού την πρώτη φορά που αποπειράθηκα κάτι πήρα το μπούλο», και τέτοια...

Ένα βήμα τη φορά και δεν χάνουμε το δάσος για ένα γαμημένο δέντρο. Είτε το δέντρο λέγεται διεφθαρμένο μέχρι τη 13η διάσταση κράτος είτε γονείς με άλλα όνειρα είτε ψευδαισθήσεις κοινωνικού κύρους είτε προσωρινό βόλεμα. Κανείς δεν είπε ότι θα είναι εύκολο, κανείς δεν έταξε μάννα εξ ουρανού, και στην τελική, μερικοί άνθρωποι είναι κυνηγοί και γουστάρουν τις προκλήσεις στη ζωή τους. Για τους υπόλοιπους, υπάρχει και το δημόσιο, non;

7. The Following 2 Users Say Thank You to Monsta For This Useful Post:

Eleni (03-06-13), freddys (09-06-13)

Περιοχή
    Α.Ηλιουπολη
    Rides
    2

Thumbs up O Kαναδάς αναζητά εργαζομένους από την Ελλάδα

Η επαρχία Μανιτόμπα του Καναδά αναζητεί χιλιάδες ειδικευμένους εργαζόμενους από την Ελλάδα και τη Νότια Ευρώπη που επιθυμούν να μεταναστεύσουν.

Η Μανιτόμπα στρέφεται προς την αγορά εργασίας της Ελλάδας, Ιταλίας, Πορτογαλίας και Ισπανίας στρατολογώντας εποχιακούς αλλά και μόνιμους εργάτες.

Αυτή η τακτική είναι μέρος του επαρχιακού προγράμματος και η συγκεκριμένη μονάδα προσλήψεων θα έρθει σε επαφή με τις κοινότητες των Ελλήνων, Ιταλών, Ισπανών και Πορτογάλων, αναφέρει η κυβερνητική ανακοίνωση.

Η Μανιτόμπα ζητάει άτομα ηλικίας 21-45 ετών ειδικευμένα στη βιομηχανία, τις επιχειρήσεις, τις υπηρεσίες, το εμπόριο και άλλες ειδικότητες και πρόκειται να στρατολογήσει 250.000 εργαζόμενους μέχρι το 2020.

Στην Ελλάδα η αποστολή στρατολόγησης νέων εργατών/ μεταναστών θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από 8-12 Ιουνίου, όπου η ομάδα εργασιακής στρατολόγησης της Μανιτόμπα, θα πραγματοποιήσει συνεντεύξεις με ενδιαφερόμενους για άδεια εργασίας στον Καναδά.
    https://www.immigratemanitoba.com/how-to-immigrate/

https://www.immigratemanitoba.com/ch...e-recruitment/

https://www.immigratemanitoba.com/choose-manitoba/

MANITOBA CANADA MIGRATION UPDATE:
    Friends of Canada received this through the HIIC: APPLICATION DEADLINE EXTENDED UNTIL THE JOB FAIR (JUNE 8)

JOB FAIR JUNE 8 – 12, 2013 ATHENS, GREECE

Job opportunities in Manitoba, Canada

Representatives of the Manitoba governmentΆs immigration program are visiting Greece in
    June 8 – 12, 2013 to interview Greek nationals, qualified skilled workers interested in temporary and long-term employment, for pre-arranged jobs in industry, business, service, trades and other skilled occupations in Manitoba, Canada.
    .
    Ευκαιρίες απασχόλησης στη Μανιτόμπα, Καναδάς.
    Ειδικοί εκπρόσωποι του ματαναστευτικού προγράμματος της επαρχιακής κυβέρνησης της Μανιτόμπα του Καναδά θα επισκεφθούν την Ελλάδα στις αρχές Ιουνίου με σκοπό να αναζητήσουν ειδικευμένους εργάτες που ενδιαφέρονται για βραχυπρόθεσμη ή μακροπρόθεσμη απασχόληση στην Επαρχία Μανιτόμπα του Καναδά. Οι κάτοχοι ελληνικού διαβατηρίου που ενδιαφέρονται παρακαλούνται να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Επαρχιακής Κυβέρνησης της Μανιτόμπα για να πληροφορηθούν σχετικά με το Manitoba Provincial Nominee Program ( Πρόγραμμα Προτεινόμενων για την Επαρχία της Μανιτομπα): Για άμεση ενημέρωση, επικοινωνήστε με τον αντιπρόσωπο HIIC που αναφέρονται παρακάτω.

How to Apply for a Scheduled Interview
    To participate in the Job Fair June 8-12, 2013 in Athens, apply for a scheduled interview. To be considered for an interview for the Job Fair in Athens, for temporary employment or permanent immigration, you will need to provide the following as soon as possible:

1. An application form (request by email - see below)
    2. Resume
    3. A copy of your Greek Passport
    4. A copy of your English certificate/proficiency

For an application and assistance with the documents above, email the HIIC representative as soon as possible :

Manitoba Hellenic Initiative Committee, HIIC;
    victoriaschindle@gmail.com ; (204) 513 1533 cell/text
    Winnipeg, Manitoba, Canada www.hiic.ca

English requirement
    There is some flexibility with provision of IELTS test score for now at these pre-screening stages. If a candidate has completed post-secondary education in an English speaking country and can provide documents evidencing the fact, and does not have a registration for the IELTS test or IELTS score, it is likely to be sufficient to get a scheduled interview with a MPNP representative. The language proficiency will be somewhat assessed during the interview and a candidate might be required to provide IELTS score at the later date.
    Manitoba Greek Community:
    https://www.stdemetrioschurch.com/Community.html

International Experience Canada:
    https://www.canadainternational.gc.c...ex.aspx?view=d

Temporary Worker Program:
    https://www.cic.gc.ca/english/work/apply-who.asp

Πηγες..!

Good Luck!

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΟΛΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Current World Population Clock

U.S.National Debt Clock

Always we need a ballance between the car and the woman as a perfect man dream!

9. The Following 5 Users Say Thank You to A8hnaios For This Useful Post:

BILL007 (06-06-13), Eleni (06-06-13), oldcarskickass (07-06-13), Ptboul (06-06-13), S8N (06-06-13)

Περιοχή
    Στη διαδήλωση του φραπέ
    Rides
    1

Προεπιλογή

Πολύ ενδιαφέρον. Να το δουν όλα τα νέα παιδιά !!!!

11. The Following 2 Users Say Thank You to Monsta For This Useful Post:

Eleni (06-06-13), S8N (06-06-13)

Περιοχή
    βόλτες με το μάτζικ μπας
    Rides
    2

Προεπιλογή

Καναδά γουστάρω, άλλη νοοτροπία, πολιτισμός, τοπία, Κεμπέκ ίσως και να πήγαινα.
    Κάποτε θα τα θυμόμαστε όλα αυτά και θα γελάμε.

13. The Following 3 Users Say Thank You to Ptboul For This Useful Post:

Eleni (06-06-13), hades7 (06-06-13), S8N (06-06-13)

Περιοχή
    Αθήνα
    Rides
    1

Προεπιλογή

Eίναι και σε πρωτοσέλιδο εφημερίδας

15. The Following 3 Users Say Thank You to BILL007 For This Useful Post:

A8hnaios (06-06-13), Eleni (06-06-13), Ptboul (06-06-13)

Περιοχή
    Athens
    Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Monsta Εμφάνιση μηνυμάτων
    Πολύ ενδιαφέρον. Να το δουν όλα τα νέα παιδιά !!!!
    Φα 'να πστ ρε. Και ποιος θα μείνει εδώ να πληρώνει συντάξεις?

17. The Following 2 Users Say Thank You to S8N For This Useful Post:

Eleni (06-06-13), Ptboul (06-06-13)

Σελίδα 55 από 59 ΠρώτηΠρώτη ... 5455354555657 ... ΤελευταίαΤελευταία

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP