Σελίδα 5 από 9 ΠρώτηΠρώτη ... 34567 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 41 έως 50 από 87

Θέμα: E90 M3 ESS vs RS6 EVOTECH

Rides
    2

Προεπιλογή

κοιταξε, το δεν μας πεφτει λογος ειναι σχετικο.
    φυσικα δεν μας πεφτει λογος, ουτε πηγαμε μεσα στο σπιτι καποιου να του κανουμε κριτικη για τις επιλογες του.

οι συζητησεις, αυτη που γινεται εδω και αυτες που εχουν γινει στο παρελθον, γινονται διοτι καποιοι επιλεξαμε να εκθεσουμε δημοσια τις αποψεις μας σε φορουμ.
    και η καθε αποψη που εκφερει ο καθενας και για τον α' ή β' λογο δεν συμφωνει με εναν αλλο, δεν σημαινει οτι χρειαζεται να οδηγησει στον τσακωμο.
    εφοσον βεβαια τηρειται η στοιχειωδης ευγενεια και φιλικη συμπεριφορα.

ετσι για ολα αυτα που λες δεν διαφωνω, μπραβο και χαιρομαι που το αμαξι σου δεν εχει κανενα προβλημα. μακαρι να παει για παντα ετσι, εσυ τι πιστευεις οτι θα χαιρομουνα αν χαλαγε?
    το ανεφερα μονος μου οτι η υπερσυμπιεση στα Μ54 ειναι αλλη υποθεση.
    επισης ανεφερα οτι του φιλου μας εμενε σε καθε βολτα απο "χαζα" προβληματα, πραγματα που μονος του δημοσιοποιησε φυσικα, δεν εβαλα ντετεκτιβ εγω για να τα μαθω ουτε και χαρηκα γι αυτα αν αυτο καταλαβες.

απλως ανεφερα οτι τελικα δεν δουλεουν ολα 100% σωστα, απαντωντας στο οτι αυτα τα κιτ ειναι 100% απροβληματιστα. και εφερα το παραδειγμα οτι ακομα και τα Μ54 που ειναι τερατα αξιοπιστιας μενουν κι αυτα καμια φορα...
    φυσικα δεν ειμαι σε θεση να ξερω τι κανει ο καθενας στο αυτοκινητο του.
    ισως και ο ρωσος να πηρε καμια δικη του πρωτοβουλια και ετσι εσπασε.
    το ξερουμε? μπορουμε να πουμε ναι ή οχι?

κατα τα αλλα το ποστ μου αφορα το κομπερσαρισμα του Ε92. το οποιο πιστευω εχοντας μελετησει οσο επιτερπουν οι γνωσεις και η εμπειρια μου αυτο το μοτερ, αλλα και μιλωντας με σοβαροτατους μηχανικους και βελτιωτες στη γερμανια, οτι δεν γινεται να διατηρησει τα ιδια επιπεδα αξιοπιστιας μετα απο 50% αυξηση ισχυος.
    ακομα και που το συζηταμε αυτο ειναι αστειο.
    και λεγοντας το αυτο, εχοντας αυτην την αποψη δεν σημαινει οτι καταφερομαι εναντιον καποιου επειδη δεν τον συμπαθω και ευχομαι να του καει το μοτερ!

απλα συλλεγοντας ολα τα στοιχεια εικαζω οτι θα του καει το μοτερ, και ασχετα αν θα ειναι φιλος ή αγνωστος, ασχετα αν θα πω τη γνωμη μου δημοσια ή θα την κρατησω για τον εαυτο μου, αυτο που στο τελος θα γινει δεν θα αλλαξει.

και μακαρι εγω (και οι μηχανικοι του ντιβιζιον φυσικα, οπως και μερικοι σοβαροι βελτιωτες) να μην τα βλεπουμε σωστα και τα μοτερ να αντεξουν 200.000 χιλιομετρα...
    και εκει που εφτασε η αγορα, οι ταξιτζηδες να αρχισουν να παιρνουν V8 & V10 να τα κομπερσαρουν να βαζουν και υγραεριο και εμεις να λεμε ποσο μακακες ειμαστε τοσα χρονια...!

2. The Following 6 Users Say Thank You to Stathis For This Useful Post:

deepBLUE (11-03-11), gnx (15-03-11), katsaraios (11-03-11), Monsta (11-03-11), Nick bmwlover (15-03-11), Thomelef (11-03-11)

Περιοχή
    Elefsina
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο deepBLUE Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ενδιαφερουσα και ισσοροπημενη η αποψη σου !!!
    Δεν ειμαι ο ειδικος για να αντιπαρατεθω για πραγματα τα οποια ειτε δε γνωριζω ειτε δεν ειμαι απολυτα σιγουρος !!!!
    Τα πραγματα για τα οποια εχω καποια γνωση αλλα και βεβαιοτητα για το τι συμβαινει η εχει στο παρελθον συμβει μπορω να μιλησω και εξηγω:
    Επειδη πιο πανω κανεις αναφορα για χαζα προβληματα και για αμαξια που εμεναν σε καθε βολτα (και καταλαβαινω τι θες να πεις και ποιον εννοεις)μπορω να σου απαντησω πως για ενα κοψιμο λουριου δε φταιει ο κατασκευαστης ess αλλα αυτος που εφτιαξε εδω στην Ελλαδα μια αλλη τροχαλια αλλα προφανως οχι στα απαιτουμενα στανταρ !!!
    Γιατι λοιπον γι αυτο πρεπει να χρεωθει ο ess η οπως αλλιως μπορει να τον λενε τον καθε κομπρεσσορα αντι του εδω κατασκευαστη αλλα και του ιδιοκτητη του που πηρε ενα τετοιο ρισκο ?
    Γιατι ποτε πριν δε κοπηκε το λουρι ?
    Το ποσο μια μετατροπη αποδιδει αυτο που λεει ο κατασκευαστης η οχι ειναι πολλοι παραγοντες που παιζουν ρολο και κυριος ο μηχανικος που το φτιαχνει.
    Τωρα το αν αποδιδουν η οχι τι να πω...το εχουμε χιλιοδει το εργο πολλες φορες με καυγαδες διαφωνειες και χασιμο της ουσιας αλλα και της πραγματικοτητας και παντα καποιο αλλα και δικαιολογια και παρανοηση θα υπαρχει !!
    Δε βρισκω λοιπον λογο για αντιπαραθεση ειδικα στο θεμα αυτο μιας και ο κατοχος καθε τετοιου προτζεκτ εχει βγαλει τα συμπερασματα του, οπως και ο καθε τυχερος που ειτε συμπτωματικα ειτε στημενα βρεθηκε στο δρομο του
    Εγω προσωπικα δε πειραματιστηκα ποτε στο να δωσω κατι παραπανω απο αυτο που μου δινει ο κατασκευαστης εκατσα στ αυγα μου.
    Οστοσο αυτο που ειδα σε σχεση με αλλα τυχαια αμαξια που βρεθηκαν κατα καιρους στο διαβα μου ειναι πως εγω οσες φορες απανωτες και αν το πιεσα ποτε δεν ειπε οχι σε σχεση με αλλα που μετα απο 2 πατηματα καπνιζαν σα τζιμινιερες και εκαναν δεξια να κρυωσουν.(δε μιλαω συγκεκριμενα ουτε για γνωστους)
    Τουλαχιστον σε οτι ζητησα κανω το κεφι μου χωρις να προβληματιζομαι ζεσταθηκε κρυωσε εσπασε...βεβαια αυτο δε σημαινει πως στο μελλον αποκλειεται να γινει και αυτο..ποτε δε ξερεις !!!
    Απο την αλλη εβγαλα και τα συμπερασματα μου για το αν τελικα επρεπε κατι να πειραχτει η οχι (και αν ναι μεχρι ποιου σημειου)για περεταιρω αποτελεσματα απο αλλους εκτος του επισημου αντιπροσωπου.
    Το πιο βασικο βεβαια ειναι πως αν ο καθε κατοχος ενος τετοιου προτζεκτ ειναι ικανοποιημενος τοτε δε μας πεφτει λογος υπο την εννοια πως αυτος το χαιρεται !!!
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο NickE60 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Στάθη δεν φταίει ο ESS αν η φτιαχτή upgrade (made in Greece) τροχαλία είχε κακή κατασκευή (πιο βαθιά λούκια απ' ότι έπρεπε) και έκοψε 2 φορές το λουρί μέσα σε 5 μήνες. Το "σοβαρό" αυτό πρόβλημα έχει λυθεί κοντά ένα χρόνο τώρα στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο ..αλλά οι Κασσάνδρες απ' όπου σίγουρα θα το άκουσες κι εσύ, ακόμα μιλάνε για ζημιές ...και δεν θέλουν ούτε να ακούσουν πως τα Μ54ESS σχεδόν 400ριζουν σε δύναμη και προπαντός αξιόπιστα!
    Ας έκανα κι εγώ το 231 > 400 αξιόπιστα ...κι ας μου κοβόταν το λουρί κάθε 10.000 χλμ ...ούτε τροχαλία δεν θα άλλαζα... (που λέει ο λόγος)

...χωρίς βέβαια να κάνω οποιαδήποτε σύγκριση με Μ. Άλλο το ένα κι άλλο το άλλο.
    Επειδή με αφορά έμμεσα το θέμα κατασκεύασα μια τροχαλία καινούρια απο σφυρήλατο αλουμίνιο και το αυτοκίνητο δεν παρουσίασε πάλι πρόβλημα απο όσο ξέρω.

Το κόψιμο λουριού είναι κάτι που δεν ευθύνεται ο ess αλλά ο κατασκευαστής της τροχαλίας που εκτός απο λάθος βάθος στα λούκια είχε και λάθος μοίρες γωνίας στο λούκι για τον ιμάντα με τις 5 τραπεζοειδείς αυλακώσεις.

4. The Following 3 Users Say Thank You to stratos For This Useful Post:

deepBLUE (11-03-11), m-power_01 (11-03-11), NickE60 (11-03-11)

Περιοχή
    Elefsina
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Stathis Εμφάνιση μηνυμάτων

ετσι για ολα αυτα που λες δεν διαφωνω, μπραβο και χαιρομαι που το αμαξι σου δεν εχει κανενα προβλημα. μακαρι να παει για παντα ετσι, εσυ τι πιστευεις οτι θα χαιρομουνα αν χαλαγε?
    το ανεφερα μονος μου οτι η υπερσυμπιεση στα Μ54 ειναι αλλη υποθεση.
    επισης ανεφερα οτι του φιλου μας εμενε σε καθε βολτα απο "χαζα" προβληματα, πραγματα που μονος του δημοσιοποιησε φυσικα, δεν εβαλα ντετεκτιβ εγω για να τα μαθω ουτε και χαρηκα γι αυτα αν αυτο καταλαβες.

απλως ανεφερα οτι τελικα δεν δουλεουν ολα 100% σωστα, απαντωντας στο οτι αυτα τα κιτ ειναι 100% απροβληματιστα. και εφερα το παραδειγμα οτι ακομα και τα Μ54 που ειναι τερατα αξιοπιστιας μενουν κι αυτα καμια φορα...
    Κανω παράθεση συγκεριμένου κομματιού του πόστ γιατί δεν έχω επίγνωση για τα υπόλοιπα και δεν μπορώ να φέρω γνώμη.

Αλλά το κόψιμο ιμάντα δεν έχει να κάνει με την συμπίεση του "σκυλιού" Μ54. Είναι πρόβλημα στα περιφεριακά (σαν να είχε πρόβλημα η εξάτμηση που δεν έχει σχέση με τον κινητήρα) οπότε δεν είναι πρόβλημα των εσωτερικών κινούμενων μερών και κατ' επέκταση του Μ54

6. The Following User Says Thank You to stratos For This Useful Post:

deepBLUE (11-03-11)

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο NickE60 Εμφάνιση μηνυμάτων
    δεν ξέρω για τις βόλτες γιατί δεν ήμουν μπροστά την πρώτη φορά, αλλά την δεύτερη φορά ήμουν μπροστά και ήταν 3 μήνες σίγουρα μετά την πρώτη, άνοιξε το καπώ και πιάνω την τροχαλία ..και δεν ήταν τροχαλία ...περιστροφικό μαχαίρι ήταν..... αλλά το ανέλαβε ο Στράτος και λύθηκε το θέμα από τότε
    αυτο λεω Νικο, οτι το αμαξι εβγαινε μονο για βολτα και οι 3 μηνες δεν ειναι αντιπροσωπευτικοι. Σε ενα αλλο αμαξι θα ηταν υποθεση μιας εβδομαδας και πολυ λεω. Αφου η τροχαλια ηταν απαραδεκτη

Rides
    2

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο stratos Εμφάνιση μηνυμάτων
    Κανω παράθεση συγκεριμένου κομματιού του πόστ γιατί δεν έχω επίγνωση για τα υπόλοιπα και δεν μπορώ να φέρω γνώμη.

Αλλά το κόψιμο ιμάντα δεν έχει να κάνει με την συμπίεση του "σκυλιού" Μ54. Είναι πρόβλημα στα περιφεριακά (σαν να είχε πρόβλημα η εξάτμηση που δεν έχει σχέση με τον κινητήρα) οπότε δεν είναι πρόβλημα των εσωτερικών κινούμενων μερών και κατ' επέκταση του Μ54
    φιλε μου διαβαζεις αυτο που εγραψα εγω ή απαντας σε κανεναν αλλο?

που ειπα εγω για συμπιεση του σκυλιου, ή εσωτερικα κινουμενα μερη?

ανεφερα "χαζο" προβλημα και ειπα οτι εμεινε απο αυτο.

ειπα κατι λαθος? ή κατι που δεν εγινε?

ας μην ομως στεκομαστε σε αυτο διοτι δεν ειναι η ουσια του παροντος θεματος, αλλα ενα μεμονωμενο παραδειγμα που εξηγησα για ποιο λογο το ανεφερα.

αν εχεις κατι να προσθεσεις για τον s65 σε ακουω.

Περιοχή
    Elefsina
    Rides
    1

Προεπιλογή

φιλε μου διαβαζεις αυτο που εγραψα εγω ή απαντας σε κανεναν αλλο?

που ειπα εγω για συμπιεση του σκυλιου, ή εσωτερικα κινουμενα μερη?

ανεφερα "χαζο" προβλημα και ειπα οτι εμεινε απο αυτο.

ειπα κατι λαθος? ή κατι που δεν εγινε?

ας μην ομως στεκομαστε σε αυτο διοτι δεν ειναι η ουσια του παροντος θεματος, αλλα ενα μεμονωμενο παραδειγμα που εξηγησα για ποιο λογο το ανεφερα.

αν εχεις κατι να προσθεσεις για τον s65 σε ακουω.
    Απλά σταθηκα στο σημείο:

που δεν έχει σχέση το κίτ κομπρέσσορα με το καθεαυτό μοτέρ Μ54 που είναι τέρας αξιοπιστίας αφου η τροχαλία αποτελεί περιφεριακό εξάρτημα.

Οσο για τον S65 δεν έχω γνώση οπότε δεν έχω να προσθέσω κάτι στη συζήτηση πάνω σε αυτό

Rides
    2

Προεπιλογή

τι να σου πω στρατο δεν καταλαβα σε ποιο σημειο διαφωνεις, αφου αυτα που απαντησες τα ειχα γραψει μονος μου.

τελος παντων, ας μιλησουμε για το Μ3, αν θελετε να συνεχισουμε τη συζητηση για τον Μ54 ευχαριστως, μεταφερετε τα ποστ στο αναλογο θεμα.

Περιοχή
    Σε τσαντηρι (ΝΟ ΦΟΡΟΣ)
    Rides
    0

Προεπιλογή

Σταθη, ολοι γνωριζουμε οτι η αυξημενη ιπποδυναμη εχει σιγουρα αυξημενη καταπονηση και μειωμενη αξιοπιστια στο χρονο. Το ποσο, εξαρταται απο παρα πολλους παραγοντες.... Χρηση, συντηρηση, σωστο tuning τα σημαντικοτερα, καθως και κατασκευαστικη τυχη (ωστε να μην υπαρξει αστοχια μηχανικου εξαρτηματος) μιας και η αυξημενες καταπονησεις φερνουν στην επιφανεια προβληματα που σαν ατμοσφαιρικο δεν θα τα εβγαζε ποτε.
    Οταν υπαρχει ο συνδυασμος των παραπανω, σε ενα ιδιοκτητη που γνωριζει και 'αισθανεται' την αυξημενη καταπονηση οποτε 'καταλαβαινει' και πως να χρησιμοποιει το μοτερ του και να συμπεριφερεται αναλογα, η μειωση της αντοχης του μοτερ ειναι λιγη (εξαρταται βεβαια και απο τον βαθμο της συνολικης αυξησης της ιπποδυναμης)
    Εγω οπως γνωριζεις προσωπικα εχω το αυτοκινητο πανω απο ενα χρονο FI και εχω διανυσει περιπου 15000 χλμ χωρις καποιο προβλημα. Δεν χτυπαω βεβαια 300ρες καθε μερα αλλα ουτε και το παω μονο μεχρι την καφετερια. Και βεβαια προσαρμοζω και τον τροπο οδηγησης μου αναλογα (πχ. ακομα και οταν οδηγω γρηγορα, οταν δεν υπαρχει λογος, αλλαζω την ταχυτητα ενα κλικ νωριτερα πχ 7000-7200 σαλ.)
    Οι S κινητηρες σιγουρα δεν ειναι η καλυτερη πλατφορμα βελτιωσης αλλα δεν σημαινει οτι δεν μπορουν να βελτιωθουν και με την σωστη χρηση να αντεξουν στο χρονο

12. The Following 2 Users Say Thank You to turbodog For This Useful Post:

m-power_01 (11-03-11), Panos 316T (15-03-11)

Προεπιλογή

Συγγνωμη κιολας αλλα s65 εννοουμε αυτο???

Περιοχή
    Κηφισια
    Rides
    1

Προεπιλογή

στο θεμα μας τωρα, στο Μ3 Ε92, αν δει κανεις και διαβασει ποσο προηγμενος και οριακος ειναι αυτος ο κινητηρας θα καταλαβει πολυ ευκολα ακομα και αν δεν εχει πολυ ειδικες γνωσεις οτι δεν ειναι τοσο ευκολο να παει απο τα 420 στα 650 αλογα. ειναι μαλλον αδυνατο αυτο να γινει χωρις να αποφευχθει η εκρηξη.
    ειναι πολυ μεγαλη η αυξηση της ιπποδυναμης και λογικα δεν θα "αντεξει" σε χρηση κοντραδικη για πολυ καιρο,αυτο βεβαια ειναι μαλλον γνωστο εστω και ενδομυχα στους ιδιους τους κατοχους...νομιζω

Αχαριστια & Αγνωμοσυνη το ελληνικο σπορ

"Ολα ειναι δρομος τωρα μονο στην Αθηνα"

Σελίδα 5 από 9 ΠρώτηΠρώτη ... 34567 ... ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP