_____________________ _____________________ _____________________ _____________________ _____________________
RTFM
falken φορούσε ο στάθης στο Μέκτο...
και βαρύ αμάξι και πολύ γρήγορο...ας μας πεί ο βεσπάκιας λοιπόν...
τα cup πάντως αποτελούν κορυφαία επιλογή και για χρήση δρόμου.
μην νομίζετε πως επειδή είναι ημισλίκ δεν κάνουν για καθημερινή χρήση.
sympether with chiefτης
Βασικά το ιδανικό ελαστικό για το Μ3 πρέπει ναι μεν να κρατάει, αλλά και να μην χαλάει το fun to drive του αυτοκινήτου λόγω υπερβολικού traction. H πρόσωπική μου εντύπωση είναι πως το pilot sport χαλάει λίγο την πισωκίνητη διασκέδαση που Μ3 σε σχέση με το conti.
Θα ήθελα να μάθω αν ισχύει το ίδιο για τα cup αλλά και για τα falken που ναι μεν καμία σχέση αλλά φαίνονται συμφέρουσα αγορά.
"There was s'thing of a sweet spot around the turn of the millennium, during which BMW produced two seminal masterpieces that have never quite bettered by their successors - the E46 ///M3 and the E39 ///M5" [BMW Car, 01/14]
Εγω λεω θεωριες τωρα μιας και ουτε Μ3 εχω, ουτε τα λαστιχα αυτα εχω δοκιμασει.
Αλλα προφανως αυτα τα cup ειναι για χρονους μεσα στην πιστα. Αγωνιστικα λαστιχα. Και με πλαγιολισθηση δεν κανεις χρονους. Αρα αλλου τυπου fun to drive, οπως θα δεις στα βιντεακια του manos///3 απο το τρακ-ντεϊ στις Σερρες στο αντιστοιχο θεμα. Νομιζω εκει φορουσε τα michelin pilot cup. Φανταζομαι τα ορια προσφυσης τους ειναι πιο ψηλα, και οταν χανεται η προσφυση χανεται πιο αποτομα. Αλλα στην πιστα θελεις προσφυση. Δεν θες να χανεται νωρις η προσφυση...
Στο δρομο τωρα ειναι αλλο θεμα. Αναλογως τι ζηταει ο καθενας.
Εγω πχ. που δεν εχω και αλογα, προτιμω παλια λαστιχα πισω και καλα μπρος, για να μπορω κι'εγω να "παιζω" καμμια φορα !![]()
_____________________ _____________________ _____________________ _____________________ _____________________
RTFM
EVERGET (12-12-10)
“Λόγω οικονομικού εγκεφαλικού πέρα δώθε δεν θυμάμαι αν έρχονται Αποκριές,Χριστούγεννα,Πάσχ α ή πρωτοχρονιά γι'αυτό δεν ξέρω αν σουβλίσατε δέντρο η αν στολίσατε αρνί!! Πάντως σας εύχομαι το φλουρί να πέσει στο δικό σας αυγό. Καλό Δεκαπενταύγουστο..”
αρχικα ρωταω για νορμαλ χρηση σχετικα "ζωηρη" για το ποσο θα κρατησουν αυτα τα ελαστικα,κατα δευτερον προσωπικη μου γνωμη το e46 m3 δεν το θεωρω καταλληλο αυτοκινητο για drift (ειναι πολυ αυαισθητο και ακριβο αυτοκινητο για το αθλημα),ναι μεν πισωκινητο αλλα προτιμω να σκιζω ενα e30 παρα το m3 μου..λογικα θα επισκευαζονται οπως ολα τα ελαστικα..τωρα επειδη επιασαν λιγα χιονια δεν ξερω ειναι η καταλληλη εποχη για αυτα τα ελαστικα..προτιμω να περασουν τα πολλα κρυα και μετα να τα μπαξω,θα δειξει ομως..
https://www.youtube.com/watch?v=pVK5kyQV5AQ must see!!!
sympether with chiefτης
Συμφωνώ με το φίλο Thomelef πως στις περισσότερες φορές το θέμα είναι ψυχολογικό εξαιτίας όλων αυτών που διαβάζουμε στα φόρα...
Το θέμα είναι πως το Μ3 είναι κατ εμέ ιδανικό για drift αφού και επαρκή δύναμη έχει, και το ιδανικό στήσιμο - διαφορικό για έλεγχο του drift αλλά και είναι το άτιμο τόσο προβλέψιμο και ομαλό στις αντιδράσεις του. Δυστυχώς τα απλά Bmw χωρίς μπλοκέ και με το εργοστασιακό setup ανάρτησης είναι πολλές φορές άτσαλα και καθόλου απολαυστικά στο drift....Πολλές φορές είχα δει το χάρο να έρχεται με το 318is που είχα κάποτε...
Tώρα το ιδανικό είναι να έχεις ένα δεύτερο καλοστημένο πισωκίνητο, του στιλ mx5, rx8, s2000 κλπ και να βιάζεις αυτό εάν λυπάσαι την κούκλα σου!
Sorry που συνέχισα το off topic....Ας πούμε για τα CUP τώρα!!!
"There was s'thing of a sweet spot around the turn of the millennium, during which BMW produced two seminal masterpieces that have never quite bettered by their successors - the E46 ///M3 and the E39 ///M5" [BMW Car, 01/14]