Σελίδα 5 από 7 ΠρώτηΠρώτη ... 34567 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 41 έως 50 από 64

Θέμα: Βλάβη Ελαστικών...!

Περιοχή
    Πατρα
    Rides
    2

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο nikos bob Εμφάνιση μηνυμάτων
    Στην Ελλαδα όλα επιτρέπονται και όλα απαγορεύονται.

Για να ακριβολογήσω χωρις να θελω να επηρεασω κανεναν, θα σας πω ότι ισχυει σχτικα με την διατρηση του σκελετου (radial) και από εκει και περα αποφασίζετε, προσωπικα θα κοιταγα πρωτα την ασφαλεια μου και της οικογενειας μου.

1) όταν ο σκελετος του ελαστικου σχιστει -τρυπηθεί από προκα ,βιδα,γυαλι ή ότι άλλο, χανεται η ομοιογενεια του, αρα στο σημειο εκεινο γινεται και πιο αδυνατο και ευπαθες.
    2) όταν ανοιξει αυτή η συνεχεια της γομας του ελαστικου είναι ευκολα προσβασιμο το νερο να ελθει μεσα στα ''συρματα-λινα'' του σκελετου. Αυτό μακροπρόθεσμα δημιουργει διαβρωση, η διαβρωση σκουρια και το συρμα-λινο (radial) ti κανει ; ανοιγει και το λαστιχο ενδεχεται να κλαταρει.
    3) Αν το πελμα εχει φαει την τρυπα ο σωστος με πολλα εισαγωγικα(''...") βουλκανισμος (επισκευή) εναι μονον από μεσα με ειδικα μασονακια αυτοκολητα τα οποια όμως ΔΕΝ κανουν για τους γρηγορους γιατι σε μια γρηγορη βολτα στριφταδικη με την παραμορφωση που δεχεται το λαστιχο (δειτε φορμουλα 1) ..απλα ξεκολανε.

Για την λεγομενη ενεση φυσικα ουτε λογος για μονιμη λυση, προσωρινα όμως για να κανουμε ένα ταξειδι κι αφου εχουμε δει καποιον άλλο καποια στιγμη να το κανει δεν είναι τιποτα και μπορούμε να την κανουμε και μονοι μας (προσωρινα παντα) μεχρι να αποφασισουμε τι θα κανουμε με το λαστιχο.

Τωρα σχετικα με τα runflat η αποψη της επισκευης μονον ως προς το πελμα είναι ιδια με αυτή των συμβατικών.

Για τους λαστιχαδες που υποστηριζουν την αλλαγη, η εξηγηση εχει ως εξης, και εχουν δικιο:
    α) αν παθεις λαστιχο σε ένα συμβατικο αυτοκινητο με παλαιου τυπου ελαστικα και το παρεις χαμπαρι νωρις πριν σε ειδοποιησει καποιος άλλος κορναροντας, σημαινει ότι το λαστιχο δεν εχει παραμορφωθεί και δεν χρειαζεται και μεγαλος πανικος.
    Βγαζεις γρυλλο, λυνεις μπουλονια (που τα'χει σφιξει ο άλλος μ'αεροκλειδο,) ριχνεις μπινελικια σου τρωνε τον κ@λο οι διερχομενοι, σου πεφτει το αυτοκινητο κατω αν δεν τό'χεις φρεναρει καλαή δεν το'χεις στηριξει καλα, δεν λασκαρει η ζαντα από το μουαγιε αν εχουν να βγουν οι αλουμινένιες ζαντες χρονια και αφου λυσεις τα μπουλονια αρχιζεις να κλωτσας το λαστιχο....και τελικα πεφτει το αμαξι πανω στο ποδι σου...!

β) με τα Runflat όμως το θεμα είναι ότι μπορει (κι εχει γινει απειρες φορες πιστεψτε με) να μην παρεις χαμπαρι το λαμπακι που αναβει, ή να μην εχεις σεταριστει σωστα 'η να το δεις και να πηγαίνεις με διακοσια και να πεις θα σταματήσω αργοτερα και αργοτερα και αργοτερ κλπ
    Αμεσως μολις αναψει σε σωστα σεταρισμενο αυτοκινητο (reset or Init) πρεπει να πεσουμε στα χλμ και να κανουμε ελεγχο τουλάχιστον οπτικο (δυσκολο να καταλάβεις) 'η να παμε με τα 50-80 χλμ μεχρι ένα βενζιναδικο για συμπλήρωμα.
    Κανενα Tubeless ελαστικο δεν χανει τον αερα ακαριαια (εξαιρείται το κλαταρισμα που ισχυει για όλα) ετσι λοιπον μην ξεροντας αν ο οδηγος εχει κοψει ταχυτητα 'η αν εχει συνεχισει με διακοσια ο λαστιχας φοβαται -και καλα κανει- να επισκευασει με οτιδήποτε το λαστιχο γιατι μετα είναι συνυπεύθυνος για ότι ισως προκυψει.

Υπαρχουν και αλλα πολλα ...πολλα... και θελουν ωρα για αναλυση, δειτε όμως πιο κατω και το βιντεο που δειχνει την φαση ''έκρηξης '' από κλαταρισμα σε ελαστικο με τα ιδια χλμ σε συμβατικο και σε runflat και αποφασιστε μονοι σας τι θα κανει ο καθενας.

https://www.youtube.com/watch?v=FumXPC8MQAI

Συμφωνω απολυτα με αυτα που αναφερεται, παντα ομως σε σχεση με την θεωρεια.
    Στην πραξη εσεις προσωπικα εχετε ακουσει -δει ποτε κλαταρισμα ελαστικου που να οφειλεται στην διαβρωση - σκουρια μετα απο σωστη επισκευη στο πελμα;
    Κυριε Νικο κανεις δεν πεταει ενα ελαστικο που εχει ακομα αρκετη ζωη γιατι χανει αερα απο μια προκα, το επισκευαζει και παει στο δρομο του με ασφαλεια.
    Η διαβρωση του ελαστικου μετα την επισκευη επεται, καθως ειναι σιγουρο οτι θα εχει προηγηθει η χρονικη αντικατασταση του.

Περιοχή
    Hellas
    Rides
    1

Προεπιλογή

Χωρις να θελω ουτε να θιξω ουτε να υπερβαλω, σκεψου το εξης:

Πας με το εργαλειο σου με 100 χλμ και αισθάνεσαι ασφαλης.
    Πας με το ιδιο εργαλειο με 200 χλμ ...και αισθάνεσαι το ιδιο ασφαλης.
    Πας με τον κοφτη των 250 χλμ/ωρα και αισθανεσι το ιδιο ασφαλης...γιατι εχεις-με εργαλειο-α , αν όμως λεω αν εχεις κανει κατι από αυτά που λεμε ''επισκευή ελαστικου'' για ποση ωρα νομιζεις ότι θα αισθάνεσαι ανετα πριν να ερθει η παραμορφωση και η ξαφνικη απωλεια ;;;

Και κατι τελευταιο, εχετε ολοι αναρωτηθεί και αν ναι ξερετε ποια είναι η απαντηση γιατι μπαινει ο περιορισμος στα αυτοκινητα παραγωγης οσο ''γρηγορα'' κι αν είναι κι οσα αλογα κι αν εχουν στα 250χλμ/ωρα μαξ..και για καποια μοντελα καποιων αλλων προδιαγραφών 280 ;;;

Φανταζομαι ότι μαντευετε οσοι δεν ξερετε την απαντηση, αν παλι όχι τοτε ναι είναι οι προδιαγραφες ελαστικων και οι δεικτες ταχύτητας σε συνδιασμο με την θερμοκρασια.
    Φανταστητε τωρα το Μ5-6 κλπ να ανεβοκαταιβαινει πεζοδρομια και λακουβες συν σαμαρακια και μετα να παμε να του ''βγαλουμε'' οι μαγκες τον κοφτη και να πηγαινει 330χλμ/ωρα, .....no coment but stay away from me ![B][/B]

Και κατι τελευταιο για τον φιλο μου τον Αλεξ, εισαι σιγουρος ότι στην χιονισμενη και αλατισμενη βορειας Ελλαδας πχ Εθνικη το αλατι και το νερο με την αυξημενη υγρασία δεν θα κανουν την δουλεια πιο ευκολα ;;;

Παντα φιλικα...

https://www.bmw.ie/ie/en/owners/main...lat_Tyres.html

3. The Following User Says Thank You to nikos bob For This Useful Post:

chrisgiapz3 (20-08-14)

Rides
    0

Προεπιλογή

Φανταζομαι ότι μαντευετε οσοι δεν ξερετε την απαντηση, αν παλι όχι τοτε ναι είναι οι προδιαγραφες ελαστικων και οι δεικτες ταχύτητας σε συνδιασμο με την θερμοκρασια.
    ομολογω οτι ειμαι ενας απο αυτους που δεν το ηξερε.νομιζα οτι οφειλεται σε αλλους λογους που ειχαν να κανουν με μηχανικα και οχι με ελαστικα!
    στα M ομως γιατι βαζουν συμβατικα?εκει δεν ειναι που θα χρειαζοταν περισσοτερο τα ρανφλατ για λογους ασφαλειας οπως λες?δλδ. αν ειναι ενα αυτοκινητο που κινδυνευει ο κατοχος του περισσοτερο να παθει ζημια στον δρομο απο ενα ξαφνικο κλαταρισμα ειναι ενα M που τρεχει με πολλα χιλιομετρα.δλδ. εκει που του βαζουν συμβατικα του λενε πανε σκοτωσου?
    ξερω εκει θα πεις αν καποιος παει να αγορασει ενα ακριβο αυτοκινητο και εχει ρανφλατ θα το αποριψει.θα πει στην αντιπροσωπεια καλα με δουλευετε?
    και γιατι να μην κανουν το ιδιο και αυτοι που πανε αν αγορασουν ενα 3αρι-5αρι με πανω απο 2-2.500 κε. που κιαυτα ειναι γρηγορα μοντελλα?που παρα πολλοι ιδιως στην αμερικη το κανουν.φευγουν απο την εταιρεια και απο καθε εταιρεια αυτοκινητων που εχουν ρανφλατ πανω τους.
    θελω να πω με λιγα λογια οτι αφου ειναι θεμα ασφαλειας εμενα μου φαινεται παραλογο να μην τα βαζουν στα πιο γρηγορα αυτοκινητα και εκει να κανουν εκπτωση στην ασφαλεια για να πουλησουν.
    ειμαι και εγω υποστηρικτης της αποψης σου απλα θετω και ενα ερωτημα σε εσενα που εισαι και πιο ειδικος,εντελως φιλικα παντα!
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη dreamer : 20-08-14 στις 08:10

Περιοχή
    Hellas
    Rides
    1

Προεπιλογή

Η απάντηση σχετικά είναι :
    Εκτός από τα 3,5 υπάρχουν και τα 7αρια πχ που φοράνε run flat.
    Όσο για τα Μ μοντέλα οι λόγοι είναι πολλοί.

Περιεκτικά :
    Βάρος
    Ύψος πλαϊνού
    Διάστασεις
    Χαρακτήρες φορτίου
    Χαρακτήρες ταχύτητας

Ον ολιγεις οι εταιρείες ελαστικών δεν έχουν (ακομα) προχωρήσει στα ειδικά ελαστικα, πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα γίνει και αυτό. (να μην ξεχνάτε και τα μειωμένα κεφάλαια εν μέσω κρίσης παντού )

Όσο για την Αμερική, υπάρχει μεγάλη διαφορά σε όλα σχετικά με την Ευρώπη...
    Αλλά είναι μεγάλο θέμα αυτό και δεν έχω τώρα χρόνο...
    Σε κάποια συνάντηση.. ίσως.

6. The Following User Says Thank You to nikos bob For This Useful Post:

dreamer (20-08-14)

Rides
    0

Προεπιλογή

Έγινε Τελικά η επισκευή του ελαστικού με προτροπή του λάστιχα παρά τα όσα γράφονται από τον κατασκευαστή για την πίεση να βάζω μπρος και πίσω πίεση 2.2...

Rides
    0

Προεπιλογή

Περιπου το 2009 γυρνωντας Κυριακη απο Χαλκιδικη (σα τη Χαλκιδικη δε εχει...) μου αναβει το λαμπακι των ελαστικων , ψιλοακουγεται θορυθος οποτε στα επομενα 100 μετρα σταματαω δεξια. Κατεβαινοντας διαπιστωσα οτι το ελαστικο πισω απο τον οδηγο ειχε διαληθει και ειχε ανοιξει στα πλαγια. Σιγουρα δε μπορουσα να συνεχισω οποτε ταλαιπωρηθηκα με οδικη, με πηγε μεχρι ενα βουλκανιζατερ εβαλα μια παλιατζουρα συμβατικο και γυρισα σπιτι. Το χαλασμενο ελαστικο σταλθηκε στην pirelli και εγω οντας απογοητευμενος απο τα rf εβαλα συμβατικα 4αδα. Πηρα και αποζιωση απο το λαστικο γιατι λεει ηταν ελατωματικο.
    Αυτη τη στιγμη ξαναφοραω rf michelin. Ο λογος που ξαναγυρισα ειναι οτι με τα συμβατικα ειχε χαλασει η οδικη συμπεριφορα του αυτοκινητου(επλεε λιγο το αμαξι στις στροφες). Οπως επισης και οτι κουβαλουσα μαζι κιτ και τρομπες κτλ και επειδη χρειαστηκε να τα χρησιμοποιησω εφαγα ταλαιπωρια.
    Γνωμη μου ειναι σε αμαξι που πουλαει ο κατασκευαστης με rf να φοραμε rf.

Και κατι ακομη... στα bmw αντιθετα με τα mercedes δεν υπαρχει αισθητηρας πιεσης στο καθε ελαστικο. Το αμαξι καταλαβαινει την απωλεια αερα απο την αλλαγη των στροφων της ροδας που χανει αερα.Οποτε αν δεν ελενχουμε συχνα την πιεση και αυτη πεφτει σιγα-σιγα σε ολα ταυτοχρονα δεν προκειτε να μας αναψει κανενα λαμπακι... Θελει προσοχη ειδικα οταν ειναι να φορτωσουμε βαρος.

Στάλθηκε από το thl T11 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2

Rides
    0

Προεπιλογή

σε αυτα τα RFT ελαστικα που δεν υπάρχει ρεζέρβα, μήπως η λύση είναι να εχουμε μαζί αυτό το πράγμα που ειναι σαν μακαρόνι και το βάζουμε στην τρύπα που χάνει; Θα εχουμε στο πορτ μπαγκαζ λίγο AVA αλοίφουμε τα πέλματα μεχρι να δούμε από που χάνει αφού θα κάνει αφρό και μετά βάζουμε στην τρύπα το μακαρόνι. Ασε που πολλές φορες η πρόκα ή βιδα φαίνεται με το μάτι. Βεβαια προσωρινή λύση αλλά για καμια εβδομαδα ειμαστε εντάξει. Μετά πάμε στο πρωτο βενζινάδικο φουσκώνουμε το ελαστικό και συνεχίζουμε το ταξίδι μας. Ασε που μπορούμε να εχουμε στο πορτ μπαγκάζ ηλεκτρική τρομπα ελαστικών να τα φουσκώνουμε μονοι μας! Πάμφθηνα το μακαρόνι και η τρόμπα και χωρις καθόλου κόπο! Όταν φτασουμε στον προορισμό μας με την ησυχία μας ψάχνουμε καλό βουλκανιζατερ να βάλουμε μπάλωμα, αφου δε θα το εχουμε κινήσει χωρίς αερα για να καταστραφεί ή αν ακολουθησουμε τις οδηγιες του κατασκευαστή αγοράζουμε καινούργιο σε καλή τιμή και το βάζουμε στον καλύτερο. Ενώ ο αφρός από ό,τι εχω μαθει, κανει αναγκαστική αλλαγη του ελαστικού!
    Βρήκα βίδα στο Rav4 και αναγκάστηκα βεβιασμένα να πάω στο βουλκανιζατερ τασος που ειναι μεγαλο και ολο το 24ωρο και μου γρατσουνίσαν την ζάντα κατα την αφαιρεση του ελαστικου για να βάλουν το μπάλωμα. Σου λεει ηλθες στην νύχτα μη μου θες και καλλιτεχνίες. και σε ενα αλλο που πήγα για φθηνη αλλαγη ελαστικων επίσης μου γρατσουνίσαν τις ζάντες στην εξωτερική στεφάνη. ¨Αρα το γρατσουνισμα ειναι ο κανόνας

10. The Following User Says Thank You to anton For This Useful Post:

mark e92 (26-11-14)

Rides
    0

Προεπιλογή

Τα εχει πει και ο nikos bob πιο πανω. Το μακαρόνι λεγεται ένεση. Αλλα είναι επιφυλακτικος για το μπάλωμα μετα. Παντως σε όλα τα αυτοκινητα ειχα κανει μπάλωμα και ποτε δεν χρειαστηκε να τα αλλάξω μετα λογω κλαταρίσματος και ήμουν και αγριο νιάτο! Έτρεχα δηλαδη πολύ και μάλιστα στις στροφες! Αφου ετρωγα το πελμα πριν αλλάξω τα ελαστικα. Το μπαλωμενο λαστιχο τελικά πάει μπρος ή πίσω? Ιδιαιτερα στα συμβατικά ελαστικά αφού στα RFT δε θα καθίσει το ελαστικο? Γιατι τωρα τελευταια λένε ότι τα παλαια ελαστικά πάνε πάντα μπροστα ειτε είναι μπροστοκινητο, ειτε πισωκινητο, ειτε τετρακινητο. Τα καινουργια λενε στα φορουμ πάντα πίσω, άρα τα μπαλωμένα μπροστα?
    Από πού να πάμε να αγορασουμε καλό σετ? Μου κανει εντύπωση που ανοιγει την τρύπα πρώτα με άλλο σουβλί και μετα βαζει την ενεση. Μάλιστα βάζει και κολλα. Στα βουλκανιζατερ δεν βάζουν κόλλα και το βάζουν κατευθειαν το μακρόνι με το ίδιο εργαλειο αλλά χωρίς να προηγηθει διανοιξη της τρύπας!

Rides
    0

Προεπιλογή

διαβασα στα φορουμς οτι η καλυτερη ενεση ειναι το σετ tip top της ΒΜW. 25 ευρω κάνει.Το βάζουν σε μηχανές.
    Μάλιστα σκέφτηκα εαν κάνεις πρωτα ένεση και μετα μπαλωμα-βουλκανισμο από μεσα σε δευτερο χρονο δε θα εχεις κινδυνο οξειδωσης του ελαστικου αφού δε θα μπορει να μπει υγρασια από εξω αφού από εκει θα ξεκιναει η ενεση!

Rides
    0

Σελίδα 5 από 7 ΠρώτηΠρώτη ... 34567 ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP