Αρχικό μήνυμα απο
fast-enough
Εγώ θα έλεγα πως είμαι σχετικά προβληματισμένος.
Ξεκινώντας από το πρώτο iphone 2G το οποίο ήταν πραγματικά μπροστά από όλα τα άλλα τότε, μετά πήγα στο 3G και αργότερα στο 3GS.
Αν και είχα αγοράσει αρκετές εφαρμογές, αποφάσισα πριν από 2 χρόνια να αγοράσω το Galaxy S.
Στην αρχή ήμουν ικανοποιημένος με την αγορά του, μου άρεσε στη χρήση, κυρίως διότι ήταν πλήρως παραμετροποιήσιμο.
Βέβαια, στην συνέχεια το έκανα root, του πέρασα διάφορες custom roms και γενικά ψαχνόμουν στον ελάχιστο πλέον ελεύθερο χρόνο μου.
Τελικά, μετά από 20 μήνες συμβίωσης και χρήσης, βαρέθηκα.
Βαρέθηκα να χρειάζεται να κάνω factory resets γιατί κόλλαγε και γινόταν αργό, βαρέθηκα να ψάχνω να βρω την καλύτερη rom, βαρέθηκα να αλλάζω 2 μπαταρίες σε μια μέρα.
Επέστρεψα λοιπόν στο 4S.
Ναι, μου λείπουν πολλά πράγματα από το Android, ναι, θα ήθελα λίγο μεγαλύτερη οθόνη και ίσως λίγο μικρότερο βάρος.
Κατά τα άλλα, το 4S είναι πια το εργαλείο μου, που το χρησιμοποιώ κυρίως για την εργασία μου και ότι θέλω το κάνει απροβλημάτιστα.
Ίσως τα νεότερα Galaxy (και αναφέρομαι κυρίως στο s3) να είναι πραγματικά καλύτερα. Ίσως να μη χρειάζεται να σκαλίζεις όλη την ώρα.
Όμως δεν έχω πια την πολυτέλεια να δώσω 7 κατοστάρικα για να δοκιμάσω το "καλώς έχειν" ή όχι.
Για μένα αυτή ήταν η ειδοποιός διαφορά. Η απροβλημάτιστη χρήση.
Υπάρχουν χαοτικές διαφορές ανάμεσα στο galaxy s και τα σύγχρονα android (δεν θα πω καν s3, και το s2 είναι άψογο).
Ούτε χρειάζεται ν'αλλάζεις ρομ (εκτός κι αν σου αρέσει να σκαλίζεις τα πάντα στο κινητό σου), ούτε resets ούτε τίποτα.
Έχω το htc evo 3d μου ανοιχτό εδώ και 3 βδομάδες συνεχόμενα κι ούτε κανα κόλλημα έχει φάει, ούτε τίποτα και τρέχει όπως αν το άνοιγα τώρα.
Και τα σύγχρονα android λοιπόν έχουν εντελώς απροβλημάτιστη χρήση, ίσως όχι τόσο smooth αλλά αν σκεφτεί κανείς πόσο "κλειστό" και περιορισμένο λειτουργικό είναι το ios και πόσο ανοιχτό το linux based android, τότε δικαιολογείται εύκολα αυτή η μικρή διαφορά που σίγουρα δεν είναι ουσίας.
Άλλωστε και τα wp7,5 είναι τρελά smooth κα δεν μπορείς να βάλεις ούτε ταπετσαρία της επιλογής σου.
Epic fail που λένε. 
Γενικά, το android κάνει τεράστια βήματα μπροστά ενώ το ios έχει επαναπαυτεί στην κεκτημένη του ταχύτητα και στην απήχηση που έχει στο κοινο λόγω μόδας.
Κι αυτό για'μένα είναι το χειρότερο, ότι το 90% των αγοραστών το αγοράζει μόνο και μόνο λόγω ονόματος χωρίς να ενδιαφέρεται για τα υπόλοιπα, κάτι που κάνει κακό στον ανταγωνισμό αλλά και στην ίδια την apple αφού δεν της δίνει πραγματικά κίνητρα να χτυπάει στα ίσια την κορυφή (της τεχνολογίας) αφού ξέρει ότι θα βρίσκεται έτσι κι αλλιώς στην κορυφή των πωλήσεων.
Αργά η γρήγορα όμως αυτο θα της στοιχίσει και πιστεύω ότι από το i5 θα ξεκινήσει η σταδιακή κάθοδος της εταιρείας στις πωλήσεις κινητών, μέχρι τουλάχιστον να δώσει στο κοινό ένα τηλέφωνο αντάξιο της πανάκριβης τιμής του.
the more people agree with me
the more I think I'm wrong