PANOS-E60 (26-02-11)
Stathis (27-02-11)
Για αρχη ας συμφωνησουν επιτελους οι μαλακ$ς να ισχυει το epass της αττικης οδου και στην εθνικη αθηνων -θεσσαλονικης....που το συζητανε τοσα χρονια και δεν τα βρισκουν στο αντιτιμο και στο ποιος θα παρει τα περισοτερα......
Μονο εδω γινετε αυτο, να γεμιζεις τα αμαξια μπλιμπλικια για τον καθε δρομο......
Να κανουν τα αυτονοητα.......
Κατα τα αλλα....οκ εμεις πληρωνουμε για ολα ο λαος, και εχουμε απαιτησεις, ΑΛΛΑ χωρις τα ιδιωτικα κεφαλαια δεν θα γινοταν τιποτα.....τωρα αν υπαρχει διαφθορα, αυτο ειναι δουλεια των διωκτικων μηχανισμων να το τακτοποιησουν το θεμα......σε μια αλλη ζωη.....ΑΛΛΑ ξαναλεω.....χωρις ιδιωτικα κεφαλαια σε κανενα μα σε κανενα μερος του κοσμου τιποτα δεν πηγε μπροστα.......
Αλλα στην Ελλαδα ειμστε και ολα τα καταστρεφουμε μονοι μας......
Αυτο ειναι το τελειο για να χαρακτηρισει εναν Ελληνα....
Κατεβηκε ο Θεος στην Γη και παει σε εναν ελληνα και του λεει:
- Πες μου μια ευχη να σου πραγματοποιησω.........
-Αφου σκεφτεται για 10 δευτερολεπτα λεει.....
-θεε μου , βλεπω τον γειτονα μου να προοδευει.....να παει καλα η δουλεια του, να εχει ωραιο σπιτι, αμαξι, οικογενεια, και πολλα λεφτα........
-Ε θες να σου δωσω και σενα το ΙΔΙΑ???, ΡΩΤΗΣΕ Ο θΕΟΣ.....
-ΟΧΙ ΘΕΕ ΜΟΥ.....ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΟΥΝ ΟΛΑ ΤΟΥ ΠΟΥΣΤ# ΑΥΤΟ ΘΕΛΩ!!!!!!!!
Ετσι....αυτη ειναι η λογικη μας.....παλυ καλα οχι ολων , αλλα πολλων παρα πολλων.........
Konstantinos E60 (01-03-11), Leonidas_E39 (27-02-11), NickE60 (27-02-11), Nino (27-02-11), scania124 (27-02-11), sierra (28-02-11), Stathis (27-02-11), Thomelef (27-02-11), Vasilis (27-02-11)
επιβραβευω το ποστ σου διοτι σεβομαι το χρονο που σπαταλησες ωστε να εκφρασεις την αποψη σου.
με το περιεχομενο δεν συμφωνω ομως διοτι για πολλοστή φορα αναμασωνται τα ιδια πραγματα.
τα οποια δεν προωθουν τη συζητηση για το θεμα των διοδιων ωστε να καταληξει καπου, αλλα την πισωγυριζει στα γνωστα: "ληστες επιχειρηματιες", "λαμογια πολιτικοι", "ο καημενος ο λαος" (που αυτος τους εκλεγει παντως, γιατι αραγε?), "η κακουργα κενωνια" κλπ κλπ...
τα τραγουδακια και τα λοιπα στοιχεια απο το youtube με αφηνουν παγερα αδιαφορο απο τη στιγμη που δεν μπορω (ουτε εχω το χρονο) να ελεγξω την αξιοπιστια τους (για τα στοιχεια).
οσο για το πρωτο ποστ, μαλλον το γνωριζω αφου εγω το εγραψα...
δεν ειμαι ομως και προβατο (θελω να πιστευω), ωστε να μου σερβιρει ο καθενας στο ιντερνετ ή στις εφημεριδες (τηλεοραση δεν βλεπω) οτι θελει κι εγω να το αποδεχομαι και να το αναπαραγω χωρις να το ψαξω να το διασταυρωσω και να το κριτικαρω...
δυστυχως η αληθεια ειναι αυτη που εγραψε ο γιαννης.
και με την κατασταση να δυσκολευει αυτο θα το βλεπουμε και θα το εισπρατουμε ολο και περισσοτερο...
gnx (27-02-11)
καλα για τις πολυαριθμες ομαδες νομικων ειδικα απο τη πλευρα του δημοσιου...δεν θα εβαζα και το χερι μου στη φωτια.
Μαλλον για ολιγους μιζαδορους που δρουν κατ'εντολη υψηλα ισταμενων..
Ενταξει εχουν νομικες υπηρεσιες αλλα δεν ειναι αδιαφθορες.
Τωρα στα υπολοιπα μπορει να μην εχεις αδικο,αλλα και αυτο το ρημαδι το κρατος καποιες φορες θα πρεπει να δει και την αλλη πλευρα... αν οντως ανταποκρινονται στους ορους και αν τηρουν τις προδιαγραφες και τα χρονοδιαγραμματα...
Κατι που νομιζω οτι δεν γινεται (το πιο απλο παραδειγμα με την ποιοτητα παχος της ασφαλτου αλλα αυτο ειναι αλλη κουβεντα).
Παντα υπηρχαν διοδια και παντα ο Ελληνας τα πληρωνε χωρις γκρινια, το προβλημα ξεκινησε οταν εγινε αυτη η ασυδοτη τοποθετηση σταθμων.
Δεκα διοδια ως τη Θεσσαλονικη! απο τα τεμπη ως την Κατερινη τρια για μια αποσταση 60 χιλ.
Για να μη μιλησω για την Κορινθου Πατρων ενα δρομο που σε καθε του στροφη "ακους" και "βλεπεις" την αδικοχαμενη ζωη!!! τις κραυγες αγωνιας και πονου...
Τεσπα το κινημα δεν πληρωνω μπορει να ξεκινησε απο τα δικαια αιτηματα των κατοικων συγκεκριμενης περιοχης, αλλα μεσα του κρυβει κατι πιο μεγαλο πια...
Δεν ειναι τζαμπατζηδες οπως νομιζει και χαρακτηριζει ο ..... υπουργος, ειναι ανθρωποι που εστω και ετσι κανουν τη δικη τους εξεγερση απεναντι σε ενα αναλγητο κρατος που μονο θελει θελει και παιρνει...
Κανουν την αντισταση τους σε νομους που (παρα τις νομικες υπηρεσιες χαχαχα) βγαινουν σε μια βραδια με σκοπο την καταστολη της "παρανομιας" απο τους κοπριτες τζαμπατζηδες ενω την ιδια στιγμη συναδελφοι του και αυτοι πρωην υπουργοι χαιρουν της πληρης ασυλιας για τις κλοπες που εκαναν... σκανδαλα πολιτικοοικονομικα που οι "επιτροπες" δεν βρηκαν κατι ,η αν βρηκαν ειναι πια παραγεγραμμενα...
Δεν ξερω αν ειναι σωστο η οχι , ξερω ομως οτι στα διοδια κατι πρεπει να αλλαξει, να κατσουν να μιλησουν να τα συμφωνησουν να ρωτησουν και συγκοινωνιολογους ( δεν μπορει να βαζεις σταθμο οπου γουσταρεις) και αρχισουμε ολοι μαζι απο την αρχη με λογικη και συνεση και τιμες προσαρμοσμενες στους μισθους και την οικονομικη κατασταση της χωρας.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Nino : 26-02-11 στις 21:38
katsaraios (26-02-11), NickE60 (27-02-11), z3 2.2 (26-02-11)
σε καποια απο αυτα που λες συμφωνω, αλλα μην καταληξουμε παλι τη συζητηση στα λαμογια πολιτικους τις μιζες κλπ.
ετσι θα χασουμε το θεμα μας που ειναι τα διοδια.
συμφωνω οτι απο λαρισα εως θεσσαλονικη το κακο εχει παραγινει, το εχω γραψει αλλωστε ειναι γελοιο, αλλα μην ξεχναμε οτι γινεται μεγαλο και ακριβο εργο στην περιοχη που ειναι η παρακαμψη των τεμπων.
και τα δημοσια εργα-υποδομες ειθισται να τα πληρωνουν οι πολιτες και κατοικοι της εκαστοτε χωρας.
δεν γινεται να λεμε, θελω να χρησιμοποιω τα νεα εργα, θελω να συνεχιστουν, αλλα αρνουμαι να τα πληρωσω μεσου του φορου μου ή του αντιτιμου.
αυτο που ψαχνουμε εδω -εικαζω- ειναι αν οι οροι ειναι σωστοι και αν το αντιτιμο ειναι λογικο. που σε πολλες περιπτωσεις συμφωνω δεν ειναι. σε αλλες ειναι ομως.
αληθεια οποιος δεν θελει να πληρωνει τα νεα εργα γιατι δεν παει απο τους επαρχιακους δρομους που ειναι δωρεαν?
εγω πηγα περσι που τα τεμπη ηταν κλειστα και παρολο που εκανα παραπανω χρονο απολαυσα διαδρομες και ειδα μερη που αλλιως πιθανοτατα ποτε δεν θα εβλεπα.
ειναι ευκαιρια να γνωρισουμε την αλλη ελλαδα, αλλα οταν θελουμε δρομο ευρωπαϊκων προδιαγραφων δεν γινεται να τον εχουμε -φανταζομαι- δωρεαν.
E60_Arkadia (26-02-11), PANOS-E60 (26-02-11)
Το θεμα δεν ειναι αν θα πρεπει ή οχι να πληρωνουμε διοδια,το θεμα ειναι οτι εχουν ξεφυγει πολυ οι τιμες διοδιων με αποτελεσμα αυτες τις κινησεις αγανακτησης απο τον λαο.Ολοι ζηταν απ τον Ελληνα να κανει υπομονη και να βοηθησει να βγει η χωρα απο αυτη την κριση,οκ,αλλα και αυτοι δεν κανουν τιποτα ωστε να βοηθησουν με ενα μικρο τροπο τον Ελληνα στην απλη του καθημερινοτητα.Δηλαδη τοσο κακο κανει στην Ελλαδα αν εν μεσω οικονομικου προβληματος ΔΕΝ αυξηθουν τα διοδια??! Για μενα απ την στιγμη που πληρωνουμε υπερογκα πλεον τελη ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ειναι ακυρα τα διοδια...
Στάθη μάλλον πρέπει να ξαναδιαβάσεις το πρώτο ποστ για να καταλάβεις τι παίζει..
Σε μια άσχημη οικονομικά συγκυρία την οποία προκάλεσαν κάποιοι... έχουμε πολιτικούς που υποστηρίζουν ξεδιάντροπα κάποιους ..και αυτοί οι κάποιοι με τη σειρά τους κάνουν ότι γουστάρουν σε αυτούς που μοναδικός σκοπός ύπαρξης τους είναι να πληρώνουν τη ζημιά. Αυτοί και κανένας άλλος. Ότι λαμογιά και να γίνει ...θα πληρώσει ο μ@λάκας ο Έλληνας! Ότι λάθος και να γίνει ..θα πληρώσει ο μ@λάκας ο Έλληνας. Ότι φαγοπότι και να γίνει.. θα πληρώσει ο μ@λάκας ο Έλληνας. Ότι ελλείμματα δημιουργούνται ..θα πληρώσει ο μ@λάκας ο Έλληνας. Όταν ο Έλληνας κατάλαβε προς στιγμήν πόσο μ@λάκας είναι και ξεκίνησε να δείχνει την αντίδρασή του ..ελήφθησαν περιοριστικά μέτρα εναντίον του... τα οποία σύντομα θα βρει τρόπο να τα ξεπεράσει ..ίσως με άλλου είδους αντίδραση και ίσως μεγαλύτερου κόστους για το κράτος του και τους "ηγέτες" του ..που συνεχίζουν επιδεικτικά να ταΐζουν και υποστηρίζουν τους κολλητούς... και που δεν λένε να καταλάβουν πως τους πήραν όλους χαμπάρι και πως δεν έχουν πολύ χρόνο μπροστά τους..
Φυσικά και δεν είναι τα 2.80 ..είναι η αντίδραση. Είναι η προσπάθεια του Έλληνα να δείξει πως δεν είναι φυτό και πως δεν ζει μόνο για να βλέπει τους άλλους να κλέβουν και τρώνε τους κόπους του μπροστά στα ίδια του τα μάτια...
και ναι, βλέποντάς το ως μονάδα, από τη δική μου οπτική γωνία, που δεν μου περισσεύουν και που μου τη δίνει να με κλέβουν και να μου λένε στα μούτρα πως είμαι φυτό και πως ζω για να πληρώνω, όχι δεν θέλω δρόμους οι οποίοι μου έχουν στοιχίσει 4 φορές ακριβότερα απ' όσο στοίχισαν στον Ισπανό πολίτη, και που μετά από ένα-δυο χρόνια να πρέπει να τους ξαναπληρώσω επειδή ..αστάθμητοι παράγοντες (μετά από χρυσοπληρωμένες μελέτες) συνέβαλλαν στο να μετατραπούν σε πίστα εντούρο ή να σβήσουν από το χάρτη εν μια νυκτί..
Υπάρχει ο ιδιωτικός τομέας, υπάρχει κι ο κρατικοδίαιτος ιδιωτικός τομέας ο οποίος έχει νοοτροπία δημοσίου και τα παίρνει και από τον ιδιώτη φορολογούμενο (έμμεσα) και από το δημόσιο (ευθέως)... φέρτε λεφτά συνεχώς...
Όποιος νομίζει πως κάνει καλό, ή τρέφει φιλανθρωπικά προς τους εργολάβους αισθήματα, ή συμπάθεια, ας τους πληρώσει, ας βρει και τον τραπεζικό τους λογαριασμό να τους καταθέτει μια ενίσχυση κάθε τόσο, εγώ δεν θα το κάνω και πολλοί σαν κι εμένα..
Τα χρήματα των διοδίων πηγαίνουν στα ταμεία των εταιριών. Στο κράτος πηγαίνει μόνον ο φόρος που πάλι εμείς πληρώνουμε. Οι εταιρείες μαζί με τις τράπεζες που δήθεν βάζουν τα κεφάλαια, έχουν φαλιρίσει προ πολλού γιατί μοιράζαν τόσα χρόνια μπόνους στους εαυτούς τους....(αλήθεια πως γίνεται αυτό??) κι όχι επειδή δεν πληρώνει ο κόσμος διόδια, επίσης δεν θέλουν να ρισκάρουν το παραμικρό ποσό από δικά τους κεφάλαια (των μητρικών) για την "επένδυση" που κάνουν και τα έχουν προωθήσει σε ασφαλέστερα κράτη ...να τα έχουν εδώ, που πίνουν το αίμα του κόσμου? είναι ρίσκο ... θέλουν λοιπόν με τα δικά μας χρήματα να λειτουργούν, από αυτά να τρώνε και να μοιράζουν μίζες ..και με ότι περισσεύει να "επενδύουν" σε επενδύσεις του στυλ: Δώσε μου λεφτά να στο φτιάξω και όταν το τελειώσω ..επειδή είσαι φυτό και επειδή όλα σε αυτόν τον τόπο γίνονται για το καλό σου ...για να το χρησιμοποιείς, θα συνεχίσεις να μου δίνεις λεφτά για πάντα.. και όσα θέλω εγώ.. όχι όσα νομίζεις εσύ πως αξίζει να δίνεις....
τα λέει όλα ο Μηλιώκας, πόσο επίκαιρος! Να μας χαιρόμαστε!!
https://www.youtube.com/watch?v=0XgB...eature=related
https://www.youtube.com/watch?v=rz2ITEcXTkU
https://www.youtube.com/watch?v=Kg_E...eature=related
Dr. Yamastura (27-02-11), Driver M (27-02-11), Leonidas_E39 (27-02-11), Nino (27-02-11), Stathis (27-02-11)
Για να μπουμε και στην ουσια του θεματος-προβληματος,γιατι πλεον αποτελει προβλημα πρεπει να δωθουν αμεσα λυσεις.
Λυσεις που και τις "ιδιωτικες" επενδυσεις θα διαφυλαξουν (μη χαθει και η εμπιστοσυνη για οποιαδηποτε μελλοντικη επενδυση και οχι απαραιτητα σε αυτον το τομεα)αλλα και το περι δικαιου αισθημα και μιας συγκοινωνιακης λογικης που δεν θα δημιουργει αλλα μεγαλυτερα προβληματα απο αυτα που υποτιθεται οτι προσπαθει να λυσει.
Ως εκ τουτου επιστροφη στη μεχρι προσφατως(κανα δυο τρια χρονια πισω) λειτουργια των σταθμων διοδιων με τον τροπο που λειτουργουσε ,σαφως με ενα αναπροσαρμοσμενο τιμολογιακα κομιστρο και η νεα τοποθετηση σταθμων οπου και αν δημιουργειται νεος δρομος-αξονας συγχρονων προδιαγραφων.
Επανεξεταση ολων των συμβασεων των διαδικασιων και των ορων παραχωρησης. Κατι βεβαια που θα πρεπει να γινει οχι μονο σε αυτο το τομεα και κατι βεβαια το οποιο δεν θα πρεπει να γινει απο επιτροπες του κοινοβουλιου.
Το να πληρωνει ο πολιτης για υπηρεσιες (ποιοτητας και ασφαλειας) και ωφελη που ο ιδιος χρησιμοποιει δεν ειναι παραλογο,παραλογο ειναι οταν το αυτονοητο γινεται στοχος κατακτησης...
Το να υπαρχουν δυο γμ-μενοι οδικοι αξονες μονης κυκλοφοριας ωστε να ταξιδευουν οι ανθρωποι με ασφαλεια(και ταχυτητα) δεν ειναι και ονειρο απατηλο που στο 2011 που ζουμε να το διαπραγματευομαστε...
Οσο για τους παραπλευρους δρομους προς αποφυγη πληρωμης διοδιων... δεν υπαρχουν και ουτε για να παει καποιος απο την Αθηνα στη Θεσσαλονικη θα πρεπει να περασει απο τα Μετεωρα.. αλλα το σημαντικοτερο και το πλεον επικινδυνο ειναι, οτι οι επαρχιακοι αυτοι δρομοι (που μπορει να αποτελουν μια φυσικου καλλους περιηγηση -εκδρομη) δεν εχουν προδιαγραφες να υποδεχτουν αυξημενη κινηση οχηματων.
Ειναι τρομερα επικινδυνοι και οποιος εχει ζησει σε επαρχια το γνωριζει απο πρωτο χερι.
Ολοι θα πρεπει να ριξουμε νερο στο κρασι μας αλλα πρωτοι αυτοι που πινουν τις "βαριες" ετικετες!!
aristent (27-02-11), giannis_compact (28-02-11), NickE60 (27-02-11), Stathis (27-02-11)