Το Πενβε
Το Οξαποδω
Evo 8/9
ghost-rider (25-08-13)
Που να ηξερα το 2007 οταν πουλησα το μπλοκατο 530 Ε60 με 6230 χλμ τι θα επακολουθουσε!!!
Δεν μετανιωνω ομως για την αγορα του Μ5 και δεν ειναι τα φορολογικα μονο ο λογος της αγορας αλλου αυτοκινητου.
Αυριο το πρωι με ενα μικρο μερος των χρηματων που θα διαθεσω για την αγορα αυτοκινητου, παω πληρωνω τα τελη του Μ5, το κυκλοφορω σπαστα οπως εκανα μεχρι τωρα και ολα καλα.
Βασικα θελω μια αλλαγη, κατι αλλο, διαφορετικο, να ασχοληθω μαζι του τον ελευθερο χρονο μου και γενικα να παω λιγο κοντρα στην εποχη.
Εκανα ομως λαθος οταν αποφασισα τι θα παρω χωρις πρωτα να το εχω οδηγησει, αν και για να ειμαι ειλικρινης το evo που πηγα στα Καλαβρυτα το ειχα οδηγησει αρκετες φορες στο παρελθον, οχι ομως σε τετοια διαδρομη!!!
Το evo ειναι αμαξι πιστας, εκει δεν προβληματιζει το εντονο λαγκαρισμα που εχει χαμηλα και μπορεις σιγα-σιγα οδηγώντας-μαθαινοντας το να ανακαλυψεις το DNA..... των ενεργων διαφορικων.
Κατα τα λεγομενα ιδιοκτητων evo, σε δημοσιο ανοικτο σε κυκλοφορια δρομο για να το ευχαριστηθεις, ή πρεπει να γραφεις τους αντιθετα ερχομενους οδηγους στα α........σου και να παιζεις την ζωη σου και την ζωη των αλλων κορωνα -γραμματα, ή θα πρεπει να χαλασεις ενα σεβαστο ποσο σε βελτιωση για να περιορισεις το τουρμπο λαγκ.
Αυτα τα εμαθα μετα την αποφαση της αγορας, αλλα ευτυχως πριν την πραγματοποιηση της....
Δεν με ενδιαφερει κατι σε SUV ή τυπου φορεστερ, θελω ενα 4θεσιο παιχνιδι..... μεχρι 15000 ευρω και 2000 κυβικα, που να μην χρειαζεται να πηγαινω αερα-πατερα για να το ευχαριστηθω.
Τα subaru sti εχουν θεματα με βλαβες και γενικα δεν ειναι αλεξισφαιρα οπως τα εβο, εχουν πιο λαιτ τουρμπινες και τετρακινηση, ειναι ομως ποιο ευχρηστα με λιγοτερο λαγκ.
Κατι σαν και αυτο θα βολευε απο ολες τις αποψεις......, στα + του για εμενα και η χαμηλη του αεροτομη!!!
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/4019348/
Αυτες τις μερες θα οδηγησω ενα τετοιο και βλεπουμε.....![]()
A8hnaios (27-08-13), Bazil Van Sinner (26-08-13), bill_m3 (25-08-13), Leonidas_E39 (25-08-13), S8N (25-08-13), vagmag (25-08-13)
Μια και έπεσε ο σκουμπης στο τραπέζι έχω να πω ότι αν πας σε STi (να πας λέω εγώ) πρόσεχε να είναι γνήσιο και όχι WRX που έγινε STi.Το λέω γιατί ο φίλος μου που ψώνησε το DTM ψαχνόταν για σκούμπι και είχαμε κάνει βόλτα ένα WRX και στο καπάκι ένα STi σε αντιπρ. και τα δυο καραμαμά.Άλλο αμάξι το STi όχι μόνο από γκάζια σε όλα.Έχουν πολλές μηχανικές διαφορές.Ααα και το WRX πολύ λαγκ και αυτό,αλλά πολύ ξεκούραστο σε μαμά μορφή.Αυτά από μένα.
Δηστυχως μαθαίνουμε την αξιοπιστία των αυτοκινήτων αφού τα αγοράσουμε.
Τα Subaru είναι πολύ αξιόπιστα. Οσο και αν ακούγεται περίεργο.
Προβλήματα έβγαλαν τα 5αρια σαζμαν σε wrx που αυξήθηκε η ιπποδυναμη τους. Τα 6αρια δεν αντιμετώπισαν τέτοια προβλήματα. Επίσης προβλήματα έβγαλαν οι ελληνικές μετατροπές wrx s 260 και sti 330 του καλφακακου (πώληθηκαν απο την ελληνική αντιπροσωπεία ως μετατροπές της μαμάς εταιρίας). Σε μετατροπές τύπου ΦΠΕ τα sti είναι απροβληματιστα. Τα μπλοκ των Έβο άντεχαν σε μεγαλύτερες ιπποδυναμεις με μαμά μοτέρ.
Να έχετε υπόψη ότι πώληθηκαν πολύ περισσότερα Subaru απο evo. Με οτι αυτο σημαίνει σε ενημέρωση τουλάχιστο στην Ελλάδα. Μιας και έχεις φίλο με evo ρώτησε σχετικά με την αξιοπιστία των άλλων αυτοκινήτων φιλών του.
Για εμένα πάντως το evo το νιώθεις πιο ζωντανό στα χέρια σου λόγω ενεργών διάφορικων και πολύ κοντης κρεμαγιερας. Το Subaru sti , είναι επίσης νεκρό χαμηλά. Μ ένα καλό προγραμμα απο βελτιώνεται πολύ, αλλα πρέπει να ζητήσεις δύναμη χαμηλά... Μαμα κάτω απο τις 3500 - 4000 είναι ανύπαρκτο. Θυμάμαι σε βόλτα με sti 2004 φίλου ( τότε είχα το φορεστερ 2.5 ), σε στροφή που με το φορεστερ πατουσα με δεύτερη σχέση και ανέβαζε πολύ γρήγορα, πατησα το γκάζι περιμένοντας την έκρηξη ισχύος... Και δε συνεβει τίποτα σε βαθμό που νόμιζα ότι είχα μέσα τέταρτη σχέση και όχι δευτερα ( κοίταξα στο μοχλό ταχυτήτων , έβγαλα και ξανά έβαλα τη σχέση μέχρι να πείστω οτι ειχα σωστη σχεση στο κιβωτιο ) Πάνω απο τις 4000 σκότωνε αλλα κάτω ήταν εντελώς ψόφια.
Γνώμη μου είναι ότι τα Subaru είναι πολύ καλύτερα απο την επόμενη γενιά ( απο αυτή που κοιτάξεις ), και απο τη μεθεπόμενη hawk eye , έχουν και ρυθμιζομενα διαφορικα όπου πλέον γίνονται αρκετά πίσω...γλέντικα...
A8hnaios (27-08-13), alexm (25-08-13), Bazil Van Sinner (26-08-13), EVERGET (25-08-13), nikos valvetronic (25-08-13), S8N (25-08-13)
Το wrx έχει μικρότερο turbo td04, πίσω σιλικονουχο διαφορικοκαι μπροστά ελεύθερο, 5αρι σαζμαν, πολύ πιο άνετη ανάρτηση .
To sti, πέραν της τουρμπινας , έχει closed deck μπλοκ , έχει μπλοκέ μπρος πίσω. Απο γενιά σε γενια αλλάζει τόσο η τουρμπινας, όσο και ο τύπος μπλοκέ εμπρός πίσω. ( γραναζωτο, helical , κλπ), upside down αμορτισέρ, παχύτερες αντιστρεπτικές , brembo φρένα και αλλα.
Δεν τα θυμάμαι και καλα.
Αν φτάσεις να κοιτάς σοβαρά πες μου να σου δώσω ένα δυο τηλέφωνα να ρωτήσεις ή να ρωτήσω ότι θέλεις.
alexm (25-08-13)
Ένας γνωστός μου είχε πάρει καραμαμά WRX γερμανίας και άλλαξε δυο διαφορικά πίσω.Μόνο αυτό του έβγαζε και στο τέλος έβαλε cusco και ησύχασε.
Επίσης 218 άλογα και χωρίς καθόλου φτερούγα κολλόυσε στα 230,λίγα δεν είναι??
vagmag (25-08-13)
σε συζητησεις με φιλους και απο οτι διαβαζω στα ξενα φορα, το sti λογο μικροτερης τουρμπινας εχει λιγοτερο lag απο τα evo.
λενε οτι τα μοντελα 02 σε σχεση με τα 04 δεν εχουν πολλες διαφορες και ειδικα στα διαφορικα καμια!!!
δεν εχω γνωσεις στα sti και δεν ξερω τι ισχυει και τι οχι!!!
παντως αυτοι που εχουν τα sti τις τελευταιας γενειας μιλανε για πολυ σουπερ ουαου..... διαφορικα, αλλα και οτι το 2,5 μοτερ ειναι χαρτινο και καποια στιγμη θα σπασει, απλα δεν ξερουν το ποτε......![]()
vagmag (25-08-13)
Renault Clio Sport εχεις οδηγησει ποτε ? Η megane RS ? Η ειναι πολυ μικρα γι αυτο που θελεις ?
Bazil Van Sinner (26-08-13), vagmag (25-08-13)
Για το λαγκ αναμεσα Έβο και σουμπαρου δεν ξέρω... Μαμά δύσκολα βρίσκεις... Και οι προγραμματιστες στην Ελλάδα είναι όσοι πολλοί..
02-04 πρέπει να φοράνε μπρος -πίσω suretrack ( διαφορικο της sti) και τα 2005 helical μπροστά και suretrack πίσω αλλα σε συνδιασμο με dccd πολλα απο αυτά.
Τα 2006-2007 helical μπροστά και δισκατο πίσω... Επίσης με dccd .
Tο DCCD (Driver Controlled Center Differential). Με απλα λόγια ρυθμίσεις τη δύναμη που θα παει στο εμπρός και πίσω διαφορικο.
Αυτοί που έχουν λοιπόν τα ρυθμίζομενα διαφορικο είναι σίγουρα πολύ ευχαριστημένοι.
Και στα Subaru ισχύει ότι και σε όλους τους φαν... Το παλιό είναι καλύτερο. Τα διλιτρα στροφαρουν πιο ψηλά. Τα δυόμισαρια είναι και αυτά τετρακυλινδρα αλλα έχουν περισσότερα κυβικά... Συνήθως σε αυτα τα κυβικά βγαίνουν 5κυλινδρα ή 6κυλινδρα σε άλλες εταιρίες .
Παρόλαυτα... Τα τελευταία 6 χρόνια νομίζω σε Ευρώπη και Αμερική πωλούνται 2,5αρια. Με πολύ καλή ροπή χαμηλά, και πλέον αρκετές δυνατότητες βελτίωσης μέχρι ψηλα. Τα καλα διλιτρα τα κρατάνε οι γιαπωνεζοι για εκεί..( νομίζω δεν πληρούν και ρύπους για Ευρώπη και Αμερική
).
alexm (25-08-13)
Το παλιο τραβαει κομπρεσορα και λεει "αλαχ αλαχ" απο το γκαζι.
Και ειναι και πιο ομορφο απο το νεο.
nikos valvetronic (25-08-13)