Ρε παιδια καθομαστε και συζηταμε τα αυτονοητα...ολοι επωφελήθηκαν απο αυτη την κατάσταση την δανειακή, ολοι έβρισκαν ευκολο χρημα και ολοι εβγαζαν...
Τι να λεμε τωρα....
Παω σε τραπεζα για μια δουλεια μου πριν χρονια....τελειώνω...πηγαίνο τας στη πορτα με φωναζει ενας νεαρος απο ενα γραφειο....Κυριε Γ.........
-Ελα μου?
-Να σας απασχολήσω ενα λεπτακι?
-Ναι αμε? (τι να θελει????)
-Εχω να σας προτεινω ενα ποσο απο προθεσμιακη καταθεση να το διαθεσουμε σε αμοιβαία με 0 ρισκο....σε βαθος χρονου θα εχετε μεγάλο οφελος.....
-Αυτο μου το προτεινε ενα παιδακι που περασε καποια σεμινάρια private banking και μεσα σε 1-5 μερες πηρε μια πιστοποίηση για να διαχειριστεί χρηματα που ο κοσμος εχει μαζέψει με πολυ κοπο.....ΟΛΟΙ ΦΤΑΙΝΕ....οι τραπεζα που τον αφησε και τον εκπαίδευσε, η Τραπεζα της Ελλαδος που υπεγραψε την γαμοπιστοποιηση....και λιγο πολυ και ο ελληνας καταθετης που πιστεψε οτι εμαθε χρηματοοικονομικά σε μια μερα....
Και μετα θα ερχοταν το σημερα και αυτο το @ρχιδακι θα μου ελεγε
- ΑΑχχχ κυριε ταδε ποιος το περιμενε!!!!!!!......
-Βεβαια ο μεγαλος χαμενος αλλα και μεγαλος Μ@λακας θα ημουν εγω εαν δεν του απαντούσα εκεινη την ημερα που μου το πρότεινε....''ρε πουλακι μου εισαι σοβαρος τωρα....κοιτα μην παρεις στο λαιμο σου κανα χριστιανό''
Απο τοτε τον πρόσεχα οποτε πήγαινα στην τράπεζα.......ειχε ''αρπάξει'' οτι γεροντάκι και γρια περνούσε απο μπροστά του....φαντάζομαι ποσο κόσμο έκαψε.....αν σκεφτώ οτι τα ομόλογα και τα αμοιβαία ηταν τα αγαπημένα του προϊόντα......
Αυτα απειδη αναφέραμε το θέμα με τους μπραδερς και τα λεφτα που εχασε σε τετοια προιοντα πολύς κοσμάκης εδω....
Θα συμφωνήσω με ενα πραγμα ομως με πολλους εδω μεσα.....χωρις υγιη δανειζμο....οικονομική ανάπτυξη σε κράτος δεν υπάρχει....αλλιως ο Σταλιν και ο Λενιν με τον Χρουτσωφ και τον Καστρο θα ειχαν γράψει βιβλία οικονομίας που σίγουρα θα ξέραμε ολοι....και δεν θα προσπαθούσαν οι μετέπειτα αντικαταστάτες τους να καπιταλοποιηθουν στα κρυφα.....βλεπε κουβα (εκει και αν θα γινει πάρτι).....Ρωσσια....κα