Ptboul (10-01-13)
το πρόβλημα με τους χαμηλους μισθούς, υφίσταται απο την στιγμή που η φορολογία και τα έξοδα του λαού είναι αυτά που είναι. αν γινόταν ένα μοντέλο σύμφωνα με την πραγματική εικόνα του πράγματος, δεν θε υπήρχε κάποιο πρόβλημα.
στην μαμημένη όμως τούτη την χώρα, φαντάζει λογικό το μοντέλο μείωσης εσόδων κατά 50-60-70-80 % και αύξηση εξόδων τουλάχιστο στο 50.
ηιλίθιοι κυβερνούντες. άχρηστα τομάρια που να ψοφίσετε όλοι σας σε μια παγωμένη σκοτεινή γωνιά. κατακάθια του κερατά.
sympether with chiefτης
Οι περισσότερες εταιρίες κλείνουν.
Όσες δεν κλείνουν, μικραίνουν.
Τα 580 ευρώ δείχνουν όαση πλέον, μιας και ο πολύς κόσμος στον ιδιωτικό τομέα εργάζεται 4ώρα και παίρνει 270-300 ευρώ. Πολλοί πάλι όπως η γυναίκα μου, πληρώνονται έναντι και είναι μέσα 3-5 μήνες....
Ποια είναι αλήθεια η πραγματική δύναμη της ελληνικής αγοράς ;;;
Πόσο κάτω ακόμα ;;;
Η συγχώνευση τραπεζών ήταν κάτι το αναπόφευκτο. Πως θα συντηρηθούν τόσα "μαγαζιά" με τόσα "καταστήματα" ;;; Το ποιος αγοράζει ποιον είναι πάντα σχετικό, και καταλήγουν εταιρίες φιλέτα (δεν ξέρω αν το ΤΤ ήταν από αυτά), σε άλλες εταιρίες αμφίβολες κλπ κλπ. Πριν λίγο καιρό έκανε προσπάθεια η Porsche να αγοράσει τη VW και τελικά έγινε το ανάποδο. Πιασ' το αυγό και κουρευτ'ο ....
Αυτές οι κινήσεις δεν είναι λάθος, από την άποψη ότι η αγορά μικραίνει οπότε λογικό είναι να υπάρξει συρρίκνωση και συγχώνευση.
Αν είναι λάθος γιατί γίνονται με δανεικά και αγύριστα είναι αλλουνού παπά Ευαγγέλιο.
Που είναι ο ΠΑΤΟΣ οεο;;;
Leonidas_E39 (09-01-13), Panos 316T (09-01-13), Stathis (10-01-13), Thomelef (09-01-13), Κωνσταντίνος (10-01-13)
δλδ. το τραπεζικο σκηνικο εχει διαμορφωθει ως εξης αν δεν κανω λαθος....
Eurobank - Εθνική
Alpha bank - ΤΤ - εμπορικη
πειραιως - αγροτικη
Πειραιως εχει και τη γενικη.
Η γιουρομπανκ επισης εχει φαει κατα καιρους, την ιντερμπανκ, την κρητης, την κρεντι λυοναι, την εργασιας και νομιζω την μακθρακ και την αττικης.
Καθημερινά νέοι απολυμένοι.
Καθημερινά μικραίνει η αγοραστική δύναμη.
Ο κόσμος πέραν του ότι δεν έχει καν μεροκάματο (για τον ιδιωτικό τομέα πάντα !!!), δεν έχει καν ασφάλιση... Ήμουν προχθές στον ΟΑΕΕ για να ασφαλίσω το μωρό σε εμένα (μιας και η εταιρία στην οποία εργάζεται η γυναίκα μου έκανε αίτηση για το άρθρο 99), και διαπίστωσα, ότι ο περισσότερος κόσμος ήταν εκεί απλά για κάποια ρύθμιση.... Και ρωτώ... είναι δυνατόν να πληρώνει ο άλλος 20-30 χρόνια εισφορές για να του πουν ότι σήμερα είναι αυτός και η οικογένειά του ανασφάλιστοι;;;;
Και οι υπάλληλοι του ΟΑΕΕ (γιατί αυτοί είναι δημόσιοι) στον κόσμο τους. 5 δουλευαν... 15 μιλούσαν, δίναν ευχές μεταξύ τους (ήταν και του Αη Γιάννη), κουτσομπολεύαν... διάβαζαν αθλητικά....
Αυτοί πληρώνονται... λιγότερα από ότι πριν, αλλά πολύ περισσότερο από τον ιδιωτικό τομέα που παράγει.
Επίσης να επισημάνω ότι για να κάνουμε φυσικά τη δουλειά μας, έπρεπε να πάμε πρωινές ώρες.... να κλείσουμε δλδ το κατάστημα μας, για να εξυπηρετηθούμε από τον ασφαλιστικό μας φορέα.![]()
A8hnaios (09-01-13), aristent (09-01-13), Konstantinos E60 (10-01-13), Kostas_1 (09-01-13), nikos1400 (09-01-13), Panos 316T (09-01-13), Ptboul (10-01-13), S8N (09-01-13), Stamatis (09-01-13), Stathis (10-01-13), steliosm46 (10-01-13), Thomelef (09-01-13), Κωνσταντίνος (10-01-13)
Panos 316T (09-01-13)