Σελίδα 4 από 7 ΠρώτηΠρώτη ... 23456 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 31 έως 40 από 69

Θέμα: CNC Η ΓΝΩΡIΜΙΑ...

Περιοχή
    salonica
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο manos///3 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ρε Θωμα πολυ ενδιαφέρον θεμα...Χρονια τωρα βλεπουμε ρομποτικες μηχανες σε ντοκιμαντέρ και δεν εχουμε ιδεα για το πως δουλευουν..

Για εξηγησε μου κατι..
    Στο παραπανω βιντεο εσυ φτιαχνεις ολο τον προγραμματισμο των κινησεων ή το μηχανημα διαβαζει autocad?
    Αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι οι χιλιαδες κινησεις για ενα παραγωμενο προιον..
    μάνο άκου να δείς πως πάει το πράγμα.
    ναι ο προγραμματισμός γίνεται όλος απο την αρχή.
    αρχικά με πρόγραμμα ίδιας φιλοσοφίας ότοκαντ.
    πάνω στο σχέδιο λοιπόν ξανασχεδιάζεις καινούριες γραμμές που
    μετά τις μετατρέπεις σε διαδρομές για εργαλεία.
    δλδ ουσιαστικά το μοντέλο είναι ένας οδηγός για να δημιουργήσεις
    τα λεγόμενα toolpaths.
    αυτό που διαβάζει η μηχανή είναι μόνο νούμερα.
    τα εξειδικευμένα προγραμματα μετατρέπουν τις γραμμές - καμπύλες σε συντεταγμένες.
    δλδ πες οτι είσαι στο οτοκαντ και φτιαχνεις μια γραμμή, της οποίας η αρχή ξεκινάει απο το σημείο 0,0(Χ=0 Υ=0)
    και τελειώνει στο σημείο 1000, 250(Χ=1000 Υ=250).
    μπορείς να φανταστείς πως θα είναι αυτή η γραμμή???
    είναι μια λοξή γραμμή που ξεκινάει απο το υποτιθέμενο σημείο 0 και ανηφορίζει προς τα δεξιά και φτάνει την άλλη άκρη της στο ένα μέτρο μήκος
    με 25 πόντους διαφορά απο την ευθεία του σημείου εκίνησης.
    αυτή τη γραμμή λοιπόν πες οτι είναι μια κοπτική διαδρομή.
    πετάς λοιπόν το εργαλείο σου επάνω και βλέπεις ένα κονδύλι να κινείτε
    πάνω σε αυτή τη γραμμή.
    το θέμα όμως είναι οτι η μηχανή δε μπορεί να το διαβάσει έτσι.
    έτσι λοιπόν με μία ειδική παράμετρο μετατρέπεις αυτό το οποίο βλέπεις στη οθόνη σου σε κάτι που η μηχανή μπορεί να διαβάσει(κάτι σα να μετατρέπεις τη μορφή του αρχείου την ώρα που το σώζεις. δλδ αλάζεις φορμάτ της ζωγραφιάς σε συντεταγμένες).
    δες στη προηγούμενη σελίδα τα ατάτς και το κατεβατό που πόσταρα νωρίτερα και θα καταλάβεις.
    όσον αφορά για το συγκεκριμένο κομμάτι ο συγκεκριμένος τρόπος παραγωγής δεν είναι και ο πιο γρήγορος.
    στην ουσία όμως εδώ φτιάχνεται το αρχικό καλούπι που θα τοποθετηθει σε μηχανή υψηλότερης παραγωγικότητας.
    αυτό θα πάει στον παντογράφο και ο παντογράφος αντιγράφοντας αυτό το μοντέλο θα βγάλει τα τριπλάσια και σε πιο λίγο χρόνο.
    sympether with chiefτης

/
    //Μ3 BORN ON THE RACETRACK TO LIVE IN THE STREETS

Περιοχή
    Θεσσαλονικη
    Rides
    0

Προεπιλογή

μια ερωτηση ποια η διαφορα με τα μηχανηματα που κοβουν με τη βοηθεια του ''νερου''?? Στα αγγλικα ονομαζεται "Waterjet cutting"

Περιοχή
    salonica
    Rides
    1

Προεπιλογή

στο προγραματισμό τους δεν είναι μεγάλη η διαφορά.
    απλά εκεί δεν έχεις να δηλώσεις και να φτιάξεις σχεδιαστικά μόνος
    σου το κάθε εργαλείο που θα βρίσκεται πάνω στη μηχανή.
    απλά ρυθμίζεις τη πίεση του νερού απο ότι φαντάζομαι.
    ο τρόπος για να κινηθεί και εκείνη η μηχανή είναι ακριβώς πάνω στην
    ίδια φιλοσοφία που γίνεται όλη η κουβέντα μας.
    τα συγκεκριμένα μηχανήματα είναι καλά για κοπές πλαστικού - πολυεστέρα
    και αφρώδων υλικών.
    sympether with chiefτης

/
    //Μ3 BORN ON THE RACETRACK TO LIVE IN THE STREETS

4. The Following User Says Thank You to Thomelef For This Useful Post:

liakos (18-01-10)

Περιοχή
    Αθήνα, Κρυονέρι
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο liakos Εμφάνιση μηνυμάτων
    μια ερωτηση ποια η διαφορα με τα μηχανηματα που κοβουν με τη βοηθεια του ''νερου''?? Στα αγγλικα ονομαζεται "Waterjet cutting"
    Η ίδια (σχεδόν) φιλοσοφία είναι όσο αφορά τις κινήσεις, τον g κλπ.

Απλά εκεί αντί για εργαλειοθήκη κλπ. έχουμε δέσμη νερού με άμμο και χιλιάδες bar (ναι, δεν έκανα λάθος, ΧΙΛΙΑΔΕΣ BAR)

6. The Following User Says Thank You to Stefanos_Cool For This Useful Post:

liakos (18-01-10)

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Thomelef Εμφάνιση μηνυμάτων
    ταπεινή μου γνώμη είναι να εργαστείς σαν εξωτερικός συνςργάτης με δικό σου γραφείο...
    δλδ.η χώρα μας πάσχει απο εξυπνάκηδες και ξερόλες που κοιτάνε να τα κάνουν όλα μόνοι τους.
    ΟΜΩΣ. η συνεργασία με εξωτερικούς παράγοντες έχει αποδειχθεί πως με σωστή συνενόηση
    και επαγγελματισμό μπορεί να αποφέρει πολύ καλά αποτελέσματα.
    πιο αναλυτικά αυτό που θέλω να πώ είναι...
    φτιάχνεις ένα πελατολόγιο και τους φτιάχνεις τα προγράμματα. τους τα σετάρεις πάνω στη μηχανή και χρεώνεσαι με το πρόγραμμα.
    με μια καλή τιμή των 250 ευρώ στο πρόγραμμα μπορείς να βγάζεις μέχρι και τα πενταπλάσια για ένα αντικείμενο το οποίο έχει 5 εξαρτήματα με συνδεσμολογία.
    με αυτό τον τρόπο απο τη πλευρά του ιδιοκτήτη της μηχανής, δημιουργείτε η ουσιαστική
    λύση του προγράμματος, χωρίς να επιβαρύνει την εταιρεία του με ακριβοπληρωμένους
    υπαλλήλους, οι οποίοι μπορούν να του ψήνουν το ψάρι στα χείλη και απο την άλλη να ξέρει ακριβώς το κόστος για το set του κάθε καινούριου αντικειμένου που σκέφτεται να
    βάλει στην παραγωγή του.
    με μικρές προβολές σε εκθέσεις κατασκευαστών μπορείς να κάνεις ένα πολύ καλό ξεκίνημα.
    εγώ πρόπερσι είμουν στη διαδικασία για κάτι τέτοιο, αλλά οι υποχρεώσεις της δουλειάς μου δε μου το επέτρεψαν.
    δυστηχώς ή ευτυχώς είμαι άτομο που ότι κάνω το κάνω ατομικά και έτσι το άφησα στην άκρη.
    απο την άλλη όμως υπάρχει και το πρόβλημα του να μάθεις τη σχετική κωδικοποίηση της
    κάθε μηχανής, για να μπορέσεις να κάνεις αυτή τη δουλειά.
    εγώ μέχρι στιγμή απο κώδικα g γνωρίζω την κωδικοποίηση 6 διαφορετικών εταιρειών που κατασκευάζουν τέτοια μηχανήματα για τον κλάδο μας.
    αυτό είναι και το πιο δύσκολο κομάτι.
    σε ευχαριστω θωμα..ισως χρειαστω καποια στιγμη κι αλλες πληροφοριες διοτι θα κανω και την πτυχιακη μου για το ΤΕΙ πανω σε αυτο..

Περιοχή
    Θεσ/νίκη
    Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο stefanos_cool Εμφάνιση μηνυμάτων
    Η ίδια (σχεδόν) φιλοσοφία είναι όσο αφορά τις κινήσεις, τον g κλπ.

Απλά εκεί αντί για εργαλειοθήκη κλπ. έχουμε δέσμη νερού με άμμο και χιλιάδες bar (ναι, δεν έκανα λάθος, ΧΙΛΙΑΔΕΣ BAR)

https://www.youtube.com/watch?v=XNGrVxQFrdI
    Τι εργαλεία ειναι αυτα ρε παιδιά θα μας τρελλανετε....
    Στεφανε μεχρι τι πάχος κοβουν ? Εσυ δεν είχες ποσταρει το βιντεάκι με έναν βραχίονα που έκοβε με λειζερ ? Αν μπορεις ξαναβάλτο, θελω να το αποθηκευσω.

Περιοχή
    Αθήνα, Κρυονέρι
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Konstantinos E60 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Τι εργαλεία ειναι αυτα ρε παιδιά θα μας τρελλανετε....
    Στεφανε μεχρι τι πάχος κοβουν ? Εσυ δεν είχες ποσταρει το βιντεάκι με έναν βραχίονα που έκοβε με λειζερ ? Αν μπορεις ξαναβάλτο, θελω να το αποθηκευσω.

Κωνσταντίνε το waterjet (υδροκοπή) δεν έχει όρια, μπορεί να κόψει από μάρμαρο έως και μασίφ ατσάλι πάχους 10cm (ανάλογα τα ακροφύσια, την μονάδα συμπίεσης κλπ.)
    Ένα Laser διοξειδίου(co2) ~2500w μπορεί να κόψει έως και ~20mm ατσάλι
    για ορείχαλκο και αλουμίνιο πιο κατάλληλα είναι τα laser νεοδημίου (Nd:YAG) διότι δεν κινδυνεύουν από ανάκλαση ακτίνας και φυσικά την καταστροφή της πηγής.(μερικοί συνάδελφοί μου βέβαια κόβουν και με co2 αγνοώντας τις πιθανότητες καταστροφής της πηγής)

Δεν είμαι σίγουρος για ποιο βίντεο λες, ίσως όμως να εννοείς αυτό.
    (δεν είναι δική μου αυτή η μονάδα, ελπίζω να με αξιώσει ο Θεός κάποια στιγμή και να την έχω στο εργαστήριό μου )

10. The Following 2 Users Say Thank You to Stefanos_Cool For This Useful Post:

Konstantinos E60 (19-01-10), Thomelef (18-01-10)

Περιοχή
    Ηλιουπολη
    Rides
    1

Προεπιλογή

πολυ ενδιαφεροντα πραγματα!!!!!!!!!!!!!!

Περιοχή
    Βολος
    Rides
    1

Προεπιλογή

Πολυ ενδιαφερον θεμα. Ισως στο μελλον χρειαστω καποια βοηθεια.

Παντως, οταν η απαιτουμενη ακριβεια δεν ειναι μεγαλη, +- 0,5mm ας πουμε, τοτε και ο παντογραφος με οξυγονο ειναι μια χαρα για κοπη σιδηρου - ατσαλιου, με πολυ μικροτερο κοστος απο υδροκοπη - laser, αλλα για παχη πανω απο 5-6 χιλιοστα, μεχρι 150-160. Τετοιον εχουμε στη μηχανουργειο.

Περιοχή
    Αθήνα, Κρυονέρι
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο nfot Εμφάνιση μηνυμάτων
    Πολυ ενδιαφερον θεμα. Ισως στο μελλον χρειαστω καποια βοηθεια.

Παντως, οταν η απαιτουμενη ακριβεια δεν ειναι μεγαλη, +- 0,5mm ας πουμε, τοτε και ο παντογραφος με οξυγονο ειναι μια χαρα για κοπη σιδηρου - ατσαλιου, με πολυ μικροτερο κοστος απο υδροκοπη - laser, αλλα για παχη πανω απο 5-6 χιλιοστα, μεχρι 150-160. Τετοιον εχουμε στη μηχανουργειο.
    Πολύ σωστά, ειδικά με τα κόστη υπάρχει για την ώρα ένα θέμα ... και φυσικά αυτό συμβαίνει διότι τα αναλώσιμα (αέρια για co2, diodes για Nd:YAG, άμμο για waterjet) το κόστος απόκτησης, συντήρησης και φυσικά ο "απόλυτος" συνεργάτης μας η ΔΕΗ είναι αρκετά μεγάλο.

Σελίδα 4 από 7 ΠρώτηΠρώτη ... 23456 ... ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP