τζάμπα το κουράζουμε παιδιά...όσο προληπτικότερα, τόσο καλύτερα...στο κάτω κάτω, με μια
τέτοια εργασία, βλέπεις και την κατάσταση του κινητήρα και ξέρεις και που βρίσκεσαι...δεν
είναι καθόλου κακό να αλλάξεις μέταλα στο συγκεκριμένο αμάξι...εγώ όταν τα άλλαξα, ήταν
όλα τέλεια. αν έδωσα τζάμπα λεφτά???καθόλου. απλά μου έφυγε και η απωρεία, σε τι κατάσταση
ήταν το μοτέρ μου απο κάτω...
τώρα αν υπάρχει άνθρωπος που αλλάζει κάθε 30κ λάδια, και αλλάζει μόνο μέταλα, τότε να
πάει να ανά;ψει καμμιά λαμπαδάρα, να πεί και δόξα τον πανάγαθο, γιατί σε αυτά τα χιλιόμετρα,
άλλοι κάνουν 4 αλλαγές λαδιών...αααααα και κάτι τελευταίο...βάζουμε μόνο tws 10-60.
πιστέψτε με, πλέον ξέρω τι λέω και τι μπορεί να πάθει ο s54 με λάθος λάδι μέσα του...
sympether with chiefτης
Εγω συγκρινω αυτοκινητα παραγωγης. Αυτοκινητα βιτρινας που τα αγοραζει ο καθενας. Ουτε limited edition ουτε spec V ουτε τιποτα...Αντιθετα με το δικο σου παραδειγμα που συγκρινεις ανομοια πραγματα. Στα αυτοκινητα παραγωγης λοιπον η αξιοπιστια σε βαθος χρονου (και μαλιστα του κινητηρα) ειναι πολυ σημαντικο πραγμα. Στους αγωνες, μερος της μπορει να θυσιαστει για καλυτερα αποτελεσματα (με το να σπρωχνεις ενα μοτερ στα ορια του απο πλευρας ιπποδυναμης) αλλα σε καθημερινα αυτοκινητα (οχι μονο το M3 αλλα και για οποιοδηποτε αυτοκινητο) αυτο λεγεται κατασκευαστικη αστοχια![]()
Μα ρε συ είναι άλλα τα μεγέθη του 1600 και άλλα του 3200.
Μάνι μάνι μιλάμε για διπλάσιο μοτέρ, μεγαλύτερα μήκη άλλες τελείως καταπονήσεις.
Πιο σωστή σύγκριση θεωρώ ότι θα ήταν η αξιοπιστία του bottom end (αφού αυτό ουσιαστικά ταλαιπωρείται από την αυξημένη ειδική ισχύ, και όχι το Vanos) μεταξύ S54 και του S50, που και παρόμοια ειδική ισχύ έχουν και είναι και ίδιου κυβισμού.
ΥΓ: δεν αντιλέγω στο επειχήρημά σου ότι όντως έπρεπε να είναι πιο αξιόπιστο το μοτέρ σε όλες τις συνθήκες για τις οποίες προορίζεται, απλά θεωρώ ότι είναι άκυρη η σύγκριση του S54 με το honda απλά και μόνο με το κοινό σημείο της ειδικής ισχύος.
Θεωρεις την ειδικη ισχυ ανα λιτρο ασχετη, αλλα συγκρινεις μεγαλυτερα μηκη, διπλασια μοτερ, αλλα μεγεθη κτλ ως σχετικα για να εξετασουμε την ριζα του προβληματος ως προς την αξιοπιστια? Για ξανασκεψου το.
Ο κατασκευαστης οφειλει να εχει λαβει υποψιν ολες τις παραμετρους πριν κατασκευασει ενα μοτερ για ευρεια παραγωγη. Μηκη, πλατη, βαθη και οτι αλλο μπορει να επηρεασει την ακεραιοτητα του μοτερ.
Το bottom end εξεταζουμε και συγκρινουμε. Δεν μιλησε κανεις για τις βλαβες του Vanos (αλλη κατασκευαστικη μ@λ@κι@ της BMW ως προς το βαθμο αξιοπιστιας-Το Vtec της honda ποτε δεν χαλαγε). Η ολικη καταστροφη για την οποια συζηταμε ερχεται απο τα κουζινετα του bottom end