Εμφάνιση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας: Τούρμπο ή Ατμόσφαιρα

Ψήφισαν
54. Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου
  • Τούρμπο

28 51,85%
  • Ατμόσφαιρα

26 48,15%
Σελίδα 4 από 5 ΠρώτηΠρώτη ... 2345 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 31 έως 40 από 49

Θέμα: Τούρμπο ή Ατμόσφαιρα???

Rides
    1

Προεπιλογή

Ο καθε ηχος εχει την μαγια του..ακουστε τις μελωδιες και
    θα με καταλαβετε..........τωρα εαν με ρωταγαν τι θα ψηφιζα
    (ατικειμενικα οχι επειδη εχω τουρμπατο)πιστευω πως εαν δεν εχεις
    τα καταλληλα κριτηρια(euro)οστε να παρεις ενα Μ6 πχ,,που για εμενα απο εκει
    και πανω μπενω στην διαδικασια να ξεχασω τα τουρμπο η τον κομπρεσορα
    (οτι πιο κατω μα οτι και εαν ηταν θα ρωταγα εαν περνει τουρ-κομπρ)
    θα επερνα σιγουρα τουρμπο μπορει και να μην ηταν bmw λογο
    της εξελιξης των πραγματων στην Ελλαδα με τα CC..θα κοιταζα
    μεχρι 2000cc και για αρχη θα ημουν αρκετα οικανοπιημενος
    με την ταπινη αποδοση (272hp) or (265hp)..παντα σε γερμανο απεφθινομαι..μην πεσετε να με φατε βγαινει σε λιγο και bmw
    με Τκινητηρα κατω των 2000cc οποτε παλι εκει θα κατεληγα.........

Περιοχή
    Χαλάνδρι
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο TOMIS Εμφάνιση μηνυμάτων
    Να τονισω οτι εννοω απο την μερα που ξεκιναει η παραγωγη μεχρι την ολοκληρωση...OFF TOPIC το ξερω

Να συνεχίσω κι εγώ πάνω σε αυτό γιατί μου αρέσει το θέμα. Σύντομα θα ανοιχτεί ένα θέμα και για την ηλεκτροκίνηση να το αναλύσουμε καλύτερα εκεί..

Γιατί? μετά την ολοκλήρωση για να κυκλοφορήσουν τι θα καταναλώσουν? Ηλεκτρικό Ρεύμα?
    Για την ώρα το 70+% της παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στην Ευρωπαϊκή Ένωση προέρχεται από καύσιμες ύλες (πετρέλαιο, φυσικό αέριο, λιθάνθρακα κλπ)

Όταν η τιμή ανά ΚWh του ηλεκτρικού ρεύματος πέσει στο 50% της σημερινής τιμής της, θα έχουμε πετύχει να έχουμε πραγματικά οικολογικό ηλεκτρισμό/ηλεκτροκίνηση... όταν... αλλά αυτό θα το αναλύσουμε αλλού... ως τότε θα κάνουμε πειράματα με ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά επιδοτούμενα παραμύθια, που στην τελική ...εμείς οι ίδιοι οι καταναλωτές τα πληρώνουμε έμμεσα κι αυτά.... είναι της μόδας, δεν θα είναι όμως και στο μέλλον.

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο NickE60 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Να συνεχίσω κι εγώ πάνω σε αυτό γιατί μου αρέσει το θέμα. Σύντομα θα ανοιχτεί ένα θέμα και για την ηλεκτροκίνηση να το αναλύσουμε καλύτερα εκεί..

Γιατί? μετά την ολοκλήρωση για να κυκλοφορήσουν τι θα καταναλώσουν? Ηλεκτρικό Ρεύμα?
    Για την ώρα το 70+% της παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στην Ευρωπαϊκή Ένωση προέρχεται από καύσιμες ύλες (πετρέλαιο, φυσικό αέριο, λιθάνθρακα κλπ)

Όταν η τιμή ανά ΚWh του ηλεκτρικού ρεύματος πέσει στο 50% της σημερινής τιμής της, θα έχουμε πετύχει να έχουμε πραγματικά οικολογικό ηλεκτρισμό/ηλεκτροκίνηση... όταν... αλλά αυτό θα το αναλύσουμε αλλού... ως τότε θα κάνουμε πειράματα με ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά επιδοτούμενα παραμύθια, που στην τελική ...εμείς οι ίδιοι οι καταναλωτές τα πληρώνουμε έμμεσα κι αυτά.... είναι της μόδας, δεν θα είναι όμως και στο μέλλον.
    Aν και οπως ειπες θα ανοιξει ενα θεμα να πω επισης πως μονο 2 χωρες (Σουηδια και Ελβετια) χρησιμοποιυν ανανεωσιμες πηγες ενεργειες και ολα αυτα ειναι κολπα να περνουν οι αυτοκινητοβιομηχανιες κονδυλια απο το κρατος..Αντε ανοιξτε το θεμα να πουμε κ ιαλλα

Περιοχή
    Athens-Τrikala
    Rides
    1

Προεπιλογή

Ας μη γελιομαστε,στα μικρα κυβικα θελουμε υπερτροφοδοτηση για επιδοσεις, στα πολλααα κυβικα δεν χρειαζεσαι τουρμπο,τωρα αν θες κατ ακομα παραπανω βαλε κ εκει,ο καθενας οτι θελει κ οτι μπορει...
    Ι donut understeer...

Περιοχή
    ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παρολο που εχω τα turbακια μες τα ποδια μου ολη μερα λογο της δουλειας μου επιμενω στο ατμοσφαιρικο συνολο.
    Με το ατμοσφαιρικο συνολο δε διαχωριζεις τη δυναμη του αυτοκινητου σου σε "περιοχες" του στροφομετρου.
    Τωρα θα μου πεις εκει που εχει φτασει η τεχνολογια δεν εχεις ουτε lag ουτε ξεlag,αλλα και παλι το πολυποθητο "φουσκωμα" ειναι κατι που χρειαζεται καποιες προυποθεσεις.
    Το θεμα ειναι τι ζηταει ο καθενας απο το αυτοκινητο του.
    Ενας κινητηρας με υπερτροφοδοτηση ειναι καλυτερος στο "ανοιχτο" ταξιδι που δεν εχεις πολλες αλλαγε ταχυτητων και εισαι top-gear και πας.
    Εκει τα Saab για παραδειγμα ειναι αφταστα.Ξεκινας για Φλωρινα-φτανεις σε χρονο dt και λες..."Αυτο ηταν??? Δε πηρα χαμπαρι!!!"
    Τωρα αμα εξετσουμε τον παραγοντα λυσαω σε ενα βουνο...ειναι θεμα η τουρμπινα....
    Θα μου πεις..."Μα καλα και το ατμοσφαιρικο μοτερ δεν εχει "τρυπες" στο φασμα του?"
    Και παλι δικιο θα εχεις....
    Μεγαλη κουβεντα με πολλους παραδρομους που σηκωνουν πολυ κουβεντα και πολλους καφεδες!!!
    "ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΑΠ ΤΟΝ ΑΡΗ" (Τζιμακος)

Περιοχή
    F.I.R. Αθηνών
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο z3 2.2 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Παρολο που εχω τα turbακια μες τα ποδια μου ολη μερα λογο της δουλειας μου επιμενω στο ατμοσφαιρικο συνολο.
    Με το ατμοσφαιρικο συνολο δε διαχωριζεις τη δυναμη του αυτοκινητου σου σε "περιοχες" του στροφομετρου.
    Τωρα θα μου πεις εκει που εχει φτασει η τεχνολογια δεν εχεις ουτε lag ουτε ξεlag,αλλα και παλι το πολυποθητο "φουσκωμα" ειναι κατι που χρειαζεται καποιες προυποθεσεις.
    Το θεμα ειναι τι ζηταει ο καθενας απο το αυτοκινητο του.
    Ενας κινητηρας με υπερτροφοδοτηση ειναι καλυτερος στο "ανοιχτο" ταξιδι που δεν εχεις πολλες αλλαγε ταχυτητων και εισαι top-gear και πας.
    Εκει τα Saab για παραδειγμα ειναι αφταστα.Ξεκινας για Φλωρινα-φτανεις σε χρονο dt και λες..."Αυτο ηταν??? Δε πηρα χαμπαρι!!!"
    Τωρα αμα εξετσουμε τον παραγοντα λυσαω σε ενα βουνο...ειναι θεμα η τουρμπινα....
    Θα μου πεις..."Μα καλα και το ατμοσφαιρικο μοτερ δεν εχει "τρυπες" στο φασμα του?"
    Και παλι δικιο θα εχεις....
    Μεγαλη κουβεντα με πολλους παραδρομους που σηκωνουν πολυ κουβεντα και πολλους καφεδες!!!

Δημήτρη θα μπορούσαμε να την πλατιάσουμε λίγο την κουβέντα και να μιλήσουμε για Forced Induction γενικότερα όπου εκεί "παίζει" και η λύση του κομπρέσσορα.
    Αν θυμάσαι διαγράμματα, στην δική μου περίπτωση (twinscrew) το μοτέρ ανεβάζει εξαιρετικά γραμμικά, σαν ηλεκτρικό δίχως κανένα "κενό" μέχρι και τον κόφτη...

Πρέπει να γίνeι ένα test ride να διαμορφώσεις (σίγουρα πράματα) άποψη.
    Θα δείς...

Περιοχή
    ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ
    Rides
    1

Προεπιλογή

Βαγγελη να την πλατιασουμε την κουβεντα αλλα απο κοντα!
    Κοιτα η περιπτωσαρα(!) η δικη σου ειναι αλλου παπα ευαγγελιο!!!
    Και ναι ενα βολτακι θα το ηθελα.....πολυ!!!!
    "ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΑΠ ΤΟΝ ΑΡΗ" (Τζιμακος)

Rides
    2

Προεπιλογή

εγω "ολα τα σφαζω και ολα τα μαχαιρωνω"...

και τα καλυτερα ταξιδια που θυμαμαι τα εκανα με εντουρο μηχανη και βεσπα...
    α, και ενα ζασταβα 750... μια φορα, ζοριστικα ν' ανεβω αχλαδοκαμπο, αλλα στο κατεβασμα "πεταγε κωλο" σε καθε στροφη...

Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο m-power_01 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Δεν ειναι και ακριβως ετσι... Αν κανεις αυτο θα δεις τεραστια διαφορα! Η οποια ομως δεν ανταποκρινεται στην συγκριση ατμοσφαιρα-τουρμπο.
    Ο λογος ειναι οτι εχεις κανει αλλαγες που εχουν επηρεασει ανεπιστρεπτει την ατμοσφαιρικη λειτουργια. Δηλαδη κατα πασα πιθανοτητα εχεις κοψει λιγο αβανς , εχεις ριξει την συμπιεση , πιθανον εχεις βαλει ψυχροτερα μουζι και αλλα ποσα μπορω να σου πω τα οποια βοηθουν τον υπερτροφοδοτουμενο ...αλλα χαντακωνουν τον ατμοσφαιρικο χαρακτηρα!

συμφωνω απολυτα με αυτο που λες αλλα η διαφορα δεν ειναι τρομερη. αντε να εισαι 30 αλογα κατω.. δεν μιλαω να το κανεις σε ενα 1800 αυτο. λεω να το κανεις σε ενα 2500 cc η ενα τριλιτρο που πιστεψε με η διαφορα δεν ειναι παραπανω απο 30 αλογα και λογω κυβικων τα αβανσ δεν ειναι τρομερα αλλαγμενο

Rides
    0

Προεπιλογή

Τούρμπο και ντίζελ, από θέμα οδηγικής ευχαρίστησης.-

Ηχητικά μου σηκώνεται η τρίχα με το βρώμικο ήχο των 6κύλινδρων BMW του 80 και των οποιονδήποτε τσιτωμένων καρμπυρατεράτων, με ιδιαίτερη προτίμηση στα AR.

Σελίδα 4 από 5 ΠρώτηΠρώτη ... 2345 ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP