S8N (22-12-12)
μια ερωτηση για τους ειδικους (Ντινο, ου-ουουου) οχι ακριβως ον-τοπικ:
θελω να παρω δυο ζευγαρια budget γυαλια 3d για οταν πηγαινω κανα σινεμα (στο Χομπιτ αυριο μεθαυριο),
για να γλιτωσω απο αυτες τις αηδιες που σου δινουν στο σινεμα.
ποια θελω ομως, μην παρω τιποτα γυαλια που ειναι για 3d τηλεοραση αντι για σινεμα...????
πχ.
αυτα...
https://www.gadget-shop.gr/G0612-gialia-3d
ή αυτα...
https://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.752912
δε εχω ορεξη να ανεβω πανω απο κανα δεκάευρω το ζευγαρι (γυαλια), θα κανω δουλεια ή δεν αξιζουν αυτα και πρεπει αναγκαστικά να παω σε ακριβοτερα ??
![]()
_____________________ _____________________ _____________________ _____________________ _____________________
RTFM
Δεν εχω απολυτως ΚΑΜΙΑ ιδεα Νικολα για το θεμα, δεν μπορω να σου προτεινω. Προσωπικως θα το δω με αυτα που θα μου δωσουν.
Δεν ξερω αν θα το δεις σε 3d εκει στην Χανιά καπου, αλλα ΑΝ ανεβεις Αθηνα, και θες να το δεις σε 3D, τοτε ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ σε αιθουσα που το παιζει με 48fps
Διπλασια καρε ανα δευτερολεπτο σημαινει το fps.
Στην πραξη, "παραδοσιακα" οι ταινιες, ακομα και οι 3D γυριζονται σε 24fps. Το προβλημα ομως με αυτες που ειναι σε 3D (& 24fps) ειναι οι δεν εχουν απολυτα κινηση-βουτυρο, κατι το οποιο - λεγεται - οτι με τα 48fps διορθωθηκε.
Δεν την εχω δει ακομα, μολις την δω θα εχω αποψη
Υ
nikos1400 (20-12-12)
αυτο που λεω στην ουσια ειναι οτι θελω να βαλω κατι βολικο, να μην καθεται σαν χαρακας πανω στη μυτη μου, να μπορει να βαλει και η γυναικα τα γυαλια απο μεσα, και να μην τα εχουνε "καθαρισει" 3,500 φορες ήδη με το πανακι...
βλεπω λοιπον οτι υπαρχουν αυτα με διαφορετικο χρωμα καθε φακο (παρομοια με του σινεμα), και καποιο αλλο ειδος (τα δευτερα που ποσταρα πανω) με polarized (?) φακους.
τελος παντων θα ριξω μια γρηγορη ματια να δω τι χρειαζομαι.
δεν ειμαι ικανοποιημενος απο την εικονα στα "Ster" των Χανιων.
και χωρις να εχω δει και καμμια πραγματικα καλη φαντασου...
φχαριστω παντως Ντινο.
![]()
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη nikos1400 : 20-12-12 στις 16:39
_____________________ _____________________ _____________________ _____________________ _____________________
RTFM
ntinos (20-12-12)
Και πείτε αν αξίζει να πάμε ως την Λάρισα να την δούμε σε 3d!!!
Εξαρτάται από την τεχνολογία 3D.
π.χ. Σε ορισμένες τηλεοράσεις το σετ με τα γυαλιά παίρνει μπαταρίες. Αυτά αν δεν κάνω λάθος ειναι γυαλιά shutter, δηλαδή μια κλείνει το ένα μάτι μια το αλλο σε υψηλό ρυθμό. Είναι πολύ κουραστικά και έχω ακούσει οτι μπορεί να προκληθεί και επιληπτικό επεισόδιο από την παρατεταμένη χρήση.
Για τα δίχρωμα γυαλιά, ούτε λόγος αφού είναι τεχνολογία περασμένου αιώνα.
Η τεχνολογία 3D με την οποία γυρίστηκε το AVATAR είναι κατα τη γνώμη μου όλα τα λεφτα. RealD και χρησιμοποιεί την τεχνική Circular Polarized 3d.
Εν κατακλείδι θα σου πρότεινα να πάρεις γυαλιά για RealD αφού τα περισσότερα cinema χρησιμοποιούν αυτή την τεχνολογία.
A bmw fan
nikos1400 (22-12-12)
δεν ξεκαθαρισα 100% σωστα αυτα που διαβασα Κωστα, γι'αυτο δεν ξαναποσταρα....
οπως λες, απο οτι καταλαβα κι εγω ειναι διαφορετικες "τεχνολογιες" που βγαζουν τις 3d ταινιες και καθε μια θελει τα δικα της γυαλια.
ειναι τα "ενεργητικα" γυαλια που θελουν μπαταριες και λειτουργουν ηλεκτρονικα και εχουν οι 3d tv.
ειναι και τα "παθητικα"
τα polarized, τα red/green και τα red/blue.
δειτε εδω μια ματια
https://www.3dgb.co.uk/which-3d-glasses-do-i-need
επειδη ειμαι λιγο αρπα-κολλας, ισως παρω ενα ζευγαρι Red and Blue, ενα ζευγαρι Green and Magenta, και ενα ζευγαρι polarized (ολα φτηνα βεβαια) .
θα τα κραταω και τα τρια καθε φορα και θα δοκιμαζω με ποιο ειναι καλυτερη η εικονα !!
![]()
RTFM