Σελίδα 4 από 6 ΠρώτηΠρώτη ... 23456 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 31 έως 40 από 55

Θέμα: Χρεώνουν διπλάσιες τιμές τον Έλληνα από τον τουρίστα!

Περιοχή
    Καλαμαριά
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο E60_Arkadia Εμφάνιση μηνυμάτων
    Εγω δεν εχω καταλαβει γτ στην Ελλαδα ολοι νομιζουμε πως οι ξενοι που ερχονται ειναι αυτοι που χαλανε,που ο,τι και να κανουν το θαυμαζουμε κτλ. Οι ξενοι δεν χαλανε ΜΙΑ!!! Οι Ιταλοι ερχονται με τροχοσπιτα και σκηνες και οι περισσοτεροι φερνουν ακομα και μακαρονια απο την Ιταλια γτ ειναι φθηνα!!
    Αυτό συνέβαινε παλιότερα νομίζω. Τα τελευταία χρόνια, οι περισσότεροι μας, τούς πήραμε χαμπάρι τι ψωμολύσσαγμένοι είναι.
    Ζήσε το σήμερα. Για το αύριο δεν ξέρεις.

Περιοχή
    Πάτρα
    Rides
    1

Προεπιλογή

.................................................. ......
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κωνσταντίνος : 23-06-10 στις 12:21 Αιτία: Απάντηση σε λάθος thread

Περιοχή
    Corfu
    Rides
    1

Προεπιλογή

Έχω 2 ξενοδοχεία και θα σας πω γιατί οι ξένοι πληρώνουν στα ξενοδοχεία καλύτερες τιμές για διαμονή:

Ένα ξενοδοχείο 3*** κλείνει συμφωνία με τουριστικό πράκτορα εξωτερικού σε τιμές χοντρικής, για παράδειγμα 10 κλίνες (5 δωμάτια δηλαδή) από 1 Ιουνίου έως 8 Σεπτεμβρίου με πρωινό και δείπνο. Η τιμή αγοράς που παίζει είναι 1.800 Ευρώ (πραγματικές τιμές) και αυτό το ‘αποφασίζει’ η διεθνής αγορά, δεν μπορεί το παραπάνω ξενοδοχείο να ζητήσει 2.000 Ευρώ γιατί θα μείνει άδειο και ο πράκτορας θα πάει τον κόσμο Τουρκία ή οπουδήποτε αλλού.

Με δεδομένο ότι οι τιμές είναι αυτές πάμε παρακάτω…

Αν κάνετε τον υπολογισμό βγαίνει 18 Ευρώ το άτομο την ημέρα (1.800 Ευρώ διά 100 ημέρες) να πάρει το ξενοδοχείο. Το ξενοδοχείο θα τα πάρει τα χρήματα φέρει δεν φέρει κόσμο ο πράκτορας, γι’αυτό και είναι χαμηλή η τιμή. Ο πράκτορας τώρα πουλάει στα τουριστικά γραφεία της χώρας του το πακέτο στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο και αυτά παίρνουν μια προμήθεια. Βάζει και ένα κόστος για αεροπλάνο (charter που το μισθώνουν ακόμα και πολλοί πράκτορες μαζί) και έτοιμο το πακέτο με απίστευτα χαμηλή τιμή.

Το ξενοδοχείο τώρα δηλαδή ρε παίδες τι πρέπει να κάνει? Να μην κάνει την συμφωνία και να μείνει άδειο από Μάρτιο έως και Ιούνιο και από Σεπτέμβριο έως και Οκτώβριο που δε πατάει Έλληνας αφού όλοι Αύγουστο θέλουν?

Γιατί τα Ελληνικά τουριστικά γραφεία δεν κάνουν συμβόλαια με ξενοδοχεία? Γιατί και αυτά μόνο Ιούλιο – Αύγουστο έχουν κίνηση.

Η σύγκριση λοιπόν δεν είναι Έλληνας Vs Ξένου αλλά Μεμονωμένος πελάτης Vs οργανωμένου πακέτου. Και επειδή οι Έλληνες ΜΕ ΠΡΩΤΟ ΕΜΕΝΑ έχουμε τη βλακεία στο κεφάλι και θέλουμε να φεύγουμε όλοι τον ίδιο μήνα και όλοι μεμονωμένα με το ΙΧ (και όχι με πακέτα) τα πληρώνουμε στο κόκαλο.

Αν λοιπόν συγκρίνουμε ένα μεμονωμένο ξένο (ελάχιστοι) με ένα Έλληνα μεμονωμένο οι τιμές είναι οι ίδιες και σε καμία περίπτωση δεν θα πληρώσει παραπάνω ο Έλληνας. Για να το αποδείξω στείλτε e-mail στα ξενοδοχεία μου info@corfuoasis.com και info@corfugoldensands.com με ξένο όνομα και με Ελληνικό όνομα και ζητήστε δωμάτιο τον ίδιο μήνα. Αν έστω και ένας πάρει καλύτερη τιμή σα ξένος εγώ θα ζητήσω δημόσια συγνώμη.
    Αν δεν μπορείς να πας γρήγορα με 100 ίππους, τότε, δεν θα πας ούτε με 500

Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο bimmer-corfu Εμφάνιση μηνυμάτων
    Έχω 2 ξενοδοχεία και θα σας πω γιατί οι ξένοι πληρώνουν στα ξενοδοχεία καλύτερες τιμές για διαμονή:

Ένα ξενοδοχείο 3*** κλείνει συμφωνία με τουριστικό πράκτορα εξωτερικού σε τιμές χοντρικής, για παράδειγμα 10 κλίνες (5 δωμάτια δηλαδή) από 1 Ιουνίου έως 8 Σεπτεμβρίου με πρωινό και δείπνο. Η τιμή αγοράς που παίζει είναι 1.800 Ευρώ (πραγματικές τιμές) και αυτό το ΅αποφασίζειΆ η διεθνής αγορά, δεν μπορεί το παραπάνω ξενοδοχείο να ζητήσει 2.000 Ευρώ γιατί θα μείνει άδειο και ο πράκτορας θα πάει τον κόσμο Τουρκία ή οπουδήποτε αλλού.

Με δεδομένο ότι οι τιμές είναι αυτές πάμε παρακάτω…

Αν κάνετε τον υπολογισμό βγαίνει 18 Ευρώ το άτομο την ημέρα (1.800 Ευρώ διά 100 ημέρες) να πάρει το ξενοδοχείο. Το ξενοδοχείο θα τα πάρει τα χρήματα φέρει δεν φέρει κόσμο ο πράκτορας, γιΆαυτό και είναι χαμηλή η τιμή. Ο πράκτορας τώρα πουλάει στα τουριστικά γραφεία της χώρας του το πακέτο στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο και αυτά παίρνουν μια προμήθεια. Βάζει και ένα κόστος για αεροπλάνο (charter που το μισθώνουν ακόμα και πολλοί πράκτορες μαζί) και έτοιμο το πακέτο με απίστευτα χαμηλή τιμή.

Το ξενοδοχείο τώρα δηλαδή ρε παίδες τι πρέπει να κάνει? Να μην κάνει την συμφωνία και να μείνει άδειο από Μάρτιο έως και Ιούνιο και από Σεπτέμβριο έως και Οκτώβριο που δε πατάει Έλληνας αφού όλοι Αύγουστο θέλουν?

Γιατί τα Ελληνικά τουριστικά γραφεία δεν κάνουν συμβόλαια με ξενοδοχεία? Γιατί και αυτά μόνο Ιούλιο – Αύγουστο έχουν κίνηση.

Η σύγκριση λοιπόν δεν είναι Έλληνας Vs Ξένου αλλά Μεμονωμένος πελάτης Vs οργανωμένου πακέτου. Και επειδή οι Έλληνες ΜΕ ΠΡΩΤΟ ΕΜΕΝΑ έχουμε τη βλακεία στο κεφάλι και θέλουμε να φεύγουμε όλοι τον ίδιο μήνα και όλοι μεμονωμένα με το ΙΧ (και όχι με πακέτα) τα πληρώνουμε στο κόκαλο.

Αν λοιπόν συγκρίνουμε ένα μεμονωμένο ξένο (ελάχιστοι) με ένα Έλληνα μεμονωμένο οι τιμές είναι οι ίδιες και σε καμία περίπτωση δεν θα πληρώσει παραπάνω ο Έλληνας. Για να το αποδείξω στείλτε e-mail στα ξενοδοχεία μου info@corfuoasis.com και info@corfugoldensands.com με ξένο όνομα και με Ελληνικό όνομα και ζητήστε δωμάτιο τον ίδιο μήνα. Αν έστω και ένας πάρει καλύτερη τιμή σα ξένος εγώ θα ζητήσω δημόσια συγνώμη.
    Αυτά όλα είναι πολύ σωστά και λογικά.

Όμως φαινόμενα όπως του φίλου που επειδή είχε κλείσει από εξωτερικό σε προνομιακές τιμές, ο ξενοδοχοϊδιοκτήτης τον κοιτούσε με μισό μάτι και του είπε να μην το ξανακάνει, είναι σίγουρα αντιεπαγγελματικό και προκλητικό και είμαι σίγουρος ότι συμφωνείς. Γιατί αυτό δεν είναι σύγκριση μεμονωμενου πελάτη-οργανωμένου γκρουπ (αφού ο άνθρωπος θεωρητικά ως γκρουπ πήγε), αλλά Έλληνα-ξένου και είναι απαράδεκτο.

Επίσης, το να έχουν διαφορετική μεταχείριση οι Έλληνες από τους ξένους τουρίστες, κάτι που συμβαίνει κατά κόρον σε πολλά μέρη (παρεπιμπτόντως στην Κέρκυρα που έχει πολλούς ξένους, δεν είδα κάτι τέτοιο και είναι προς τιμήν των ντόπιων), πάλι δεν έχει σχέση μεμονωμένου τουρίστα-γκρουπ.

Αυτές είναι οι ενστάσεις μου και φαντάζομαι πολλών ακόμα, όχι αυτά που σωστά λες και είναι λογικό να συμβαίνουν.
    Τώρα το γιατί τα ελληνικά πρακτορεία δεν μπορούν να πετύχουν κι αυτά τόσο καλές τιμές, πραγματικά δεν το καταλαβαίνω. Μήπως υπάρχει κάποιου είδους συμφωνία, κάτω από το τραπέζι, με τα ελληνικά ξενοδοχεία, ώστε να κερδίζουν από τις αυξημένες τιμές που δίνουν στον Έλληνα τουρίστα και από το κέρδος αυτό να παίρνουν κάποιο ποσοστό και τα πρακτορεία?
    Εικασίες κάνω, δε μπορώ να ξέρω, πάντως κάτι τέτοιο θα μου φαινόταν πιθανό..
    the more people agree with me
    the more I think I'm wrong

Περιοχή
    Corfu
    Rides
    1

Προεπιλογή

Το παράδειγμα του φίλου είναι απλά μια μαρτυρία που δεν ξέρω αν είναι 100% αλήθεια γιατί ο φίλος μπορεί για άλλους λόγους να φούσκωσε και λίγο τα πράγματα. Εγώ μιλάω με αποδείξεις και προκάλεσα να στείλετε e-mail σε εμένα.

Τα Ελληνικά πρακτορεία απλά ΔΕΝ κάνουν συμβόλαια με τη σαιζόν γιατί δεν έχουν κίνηση παρά μόνο Ιούλιο-Αύγουστο.

Στέλνουν μόνο groups μια στο τόσο που και αυτά όμως τυγχάνουν απίστευτα χαμηλότερων τιμών από ότι ένας μεμονωμένος (πχ 18 Ευρώ ανά άτομο ανά διανυκτέρευση σε 3*** - πραγματικές τιμές) αλλά πάλι στην Ελλάδα δεν πάμε με group όλοι μαζί σε ένα λεωφορείο παρά μόνοι μας.

Όσον αφορά την παροχή υπηρεσιών γενικότερα (και όχι τις τιμές) κάθε διάκριση είναι ρατσισμός και τη καταδικάζω.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη bimmer-corfu : 24-06-10 στις 19:47

Rides
    0

Προεπιλογή

Εγω ξέρω ότι μπορώ να πάρω άδεια ένα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ 20ήμερο το χρόνο. Πολύυυ καιρό πριν έχω αρχίσει τα τηλέφωνα. Οι τιμές που ακούω δεν είναι ούτε για Πρωταπριλιά. Αν θέλεις μπορείς να με διαψεύσεις.

Αφού λοιπόν δεν παίζει να πληρώσω το δωμάτιο για σουίτα, μπαίνω στο καράβι και έρχομαι στο νησί. Μην φανταστείς καιμιά Μύκονο.. Άκου τώρα 3-4 σενάρια, χωρίς κανένα ίχνος προσωπικής επίθεσης (ελπίζω να εννοείται πως δεν μιλάω ειδικά αλλά για τον γενικό κανόνα και φυσικά δεν σε ξέρω προσωπικά και δεν μου έχεις κάνει κάτι!)

1) Μπουκάρω στο ΙΔΙΟ ξενοδοχείο που στο τηλέφωνο μου είχε πει ένα 50% ακριβότερα και κλείνω, αν υπάρχει φυσικά, εκείνη τη στιγμή το ΙΔΙΟ δωμάτιο σε νορμάλ τιμή.
    2) Πηγαίνω στο διπλανό το οποίο δυστυχώς το έχει ο μπάρμπα-Δήμος που δεν έχει site ώστε να το βρω απο την Αθήνα. Ευτυχώς ο μπάρμπας δεν νομίζει πως νοικιάζει χρυσούς μπιντέδες και οι τιμές του είναι φυσιολογικές. (Δεν θεωρώ φυσιολογικές τα 10ευρώ/μέρα, αλλά κάτι χαμηλότερο από τα 50, ανάλογα και το κατάλημα).
    3) Αν η κλίκα της γειτονιάς είναι πολύ ισχυρή και είναι όλοι αμετακίνητοι σε τιμές που πλησιάζουν τα 100 ευρώ τη μέρα (σαν τις $#@! πολυτελείας ένα πράγμα..), παίρνω τα κουβαδάκια μου και πηγαίνω σε άλλη παραλία. Βρίσκω την κυρά-Μαρία και μου νοικιάζει το ίδιο και καλύτερο δωμάτιο με ούτε τα μισά λεφτά. Με το περίσευμα νοικιάζω αμάξι και γυρνάω όλους τους κατσικόδρομους, άσε που έχω και κέρασμα χαλβά από την κυρά..
    4) Φωνάζω τον διπλανό ξένο που είμασταν μαζί στο καράβι και κλείσαμε την ίδια μέρα με 3' διαφορά στην ίδια reception για greek frape και τον ρωτάω πόσα δίνει. Αν μου ανάψουν τα λαμπάκια, φροντίζω να πάρω την πινακίδα του προσωπικού αυτοκινήτου του κλέφτη στην Αθήνα όπου διαμένει το χειμώνα (και τεμπελιάζει 8 μήνες) για το περιποιηθώ και να σιγουρευτώ ότι του μείωσα το παράλογο κέρδος που έβγαλε από εμένα το καλοκαίρι, εκμεταλλευόμενος την ανάγκη μου για διακοπές συγκεκριμένες μέρες.

Για να μην παρεξηγηθώ λόγο γλαφυρότητας του Post, να σημειώσω πως δεν αναφέρομαι σε κανέναν ΣΩΣΤΟ επαγγελματία αλλά σε αυτούς που πιστεύουν ότι δικαιούνται να νοικιάζουν την κάθε ποντικότρυπα όσο τη σουίτα στο Παρίσι και να τα ξύνουν τους υπόλοιπους μήνες. Ε λοιπόν δεν θα πληρώσω ΠΟΤΕ για ποντικότρυπα ποσό που αν το ανάγεις στο μήνα βγάζει κάτι ανάμεσα σε 2 και 3.000 ευρώ. Να δουλέψουν να δουν πως βγαίνουν τα χιλιάρικα...
    Για τα δωμάτια που ΑΞΙΖΟΥΝ την τιμή τους, όποια και να είναι αυτή, χαλάλι τους. Δεν έχω τη νοοτροπία "επειδή δεν τα φτάνω είναι λάθος". Με 'γειά τους με χαρά τους να τα δίνουν και χιλιάρικα αν το αξίζουν και να πηγαίνουν αυτοί που μπορούν, αναφέρομαι σε νορμάλ δωματιάκα που μένουν οι περισσότεροι από εμάς.

Περιοχή
    Corfu
    Rides
    1

Προεπιλογή

κατάλαβε φίλε μου ότι όσο παίρνεις τηλέφωνο μόνος σου τόσο θα χρυσοπληρώνεις και ας τηλεφωνείς 4 και 5 μήνες πριν...

Να σας μάθω 2 πράγματα προσπαθώ. Αν διαβάσετε τα ποστ μου θα πάτε διακοπές φθηνά, αν δεν τα διαβάσατε και συνεχίσετε το ίδιο τροπάριο του Έλληνα που πάει μόνος τον Αύγουστο θα πληρώνετε ακριβά.

ΟΙ ΦΘΗΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΑΖΙΚΕΣ. Δεν είναι θέμα Έλληνα Vs ξένου αλλά ξαναλέω Πακέτου διακοπών Vs μεμονωμένου πελάτη

Rides
    0

Προεπιλογή

φιλτατε bimmer corfu,διαβαζω με αρκετη προσοχη τα γραφωμενα σου μιας και φετος ημουν σιγουρος οτι θα προλαβω τα εισητηρια κοινωνικου τουρισμου και θα ερθω ξανα στο νησι σας(μονς βεβαια,αλλα ελπιζω να βρω παρεα εκει..)δεν τα καταφερα να παρω εισητηρια αλλα θα προσπαθησω να ερθω ακομα και μεσα στο χειμωνα(μου μπηκε...τι να κανω?)
    παρολο που εισαι του χωρου,θα διαφωνησω μαζι σου,γιατι βλεπω το θεμα ως πελατης,πληρωνων..μακαρι να υπηρχαν περισσοτεροι σοβαροι επαγγελματιες,σε ολους τους χωρους.ετσι σιγουρα θα υπηρχε μικροτερο χασιμο απο τη προσφατη κριση που περναμε βεβαια εδω και δυο χρονια!
    συμφωνεις και εσυ οτι οι τιμες ειναι πολυ αυξημενες.συμφωνεις και εσυ οτι οι υπηρεσιες ειναι απλα απαραδεκτες.συμφωνεις και εσυ οτι ενω θα μπορουσαμε να ειμασετ γεματοι σαν τουριστικη χωρα ολο το χρονο,γιατι δεν ειναι μονο οι παραλιες μας,αλλα ο τεραστιος αρχαιολογικος-πολιτιστικος πλουτος μας(ανεκμεταλευτος αλλα ασχετο).
    αντ αυτου,οι θελετε(κατανοεις οτι δεν ειναι προσωπικη επιθεση ετσι???)να δουλεψετε 4 μηνες βαρια βαρια,και να περασετε τον υπολοιπο χρονο ετσι.
    αλλα και ετσι να μην ειναι (που δυστυχως ειναι).αντ εκαι να πληρωσω ενα δωματιο 100 ευρω το βραδυ...τι υπηρεσιες προσφερονται???μηδαμινες.
    μη ξεχνας οτι ειμαστε τουριστικος προορισμος.και επειδη ειχα την τυχη-ατυχια να βρεθω και σε αλλους προορισμους οπου με εκαναν και ενοιωσα σαν αρχοντας(που ποτε μα ποτε μα ποτε δεν ενοιωσα εδω με μια εξαιρεση).αυτο θελουμε!!γδυστε μας.καντε το τουλαχιστο με τροπο!!!!!το να παω ενα διημερο με τη κοπελα μου γιατι ξεσκιζομαστε στη δουλεια (εγω σε δυο)εχουμε τα βασανα του Ιησου και να μου βγει το διημερο 300 ευρω.....ε οχι.τα τρωω σε λουκουμαδες να μου μεινει και το ζαχαρο!!!
    οτι υπαρχουν απατεωνιες ...και τα ηματια σου να σκισεις δε προκειτε να σε πιστεψει κανεις γιατι απλα σχεδον ολοι ειναι.απο το πως θα κοψουν μιση αποδειξη εως το πως θα σε κοιταξουν.
    σαν πολιτης μιλαω τωρα,κοιταξτε εσεις ολοι οι επαγγελματιες να αναβαθμιστειτε σοβαρα,γιατι ο τουρισμος ειναι αυτος που μας δινει καποια μηδαμινα εσοδα..μην τα χασουμε και αυτα.και αφ ετερου...θελουμε και εμεις σαν ελληνες να γνωρισουμε το τοπο που ζουμε!!μη μας το στερειτε!
    παντα υπαρχει καποιος πιο μαγκας απο εμας....

Rides
    1

Προεπιλογή

Εγώ δε στέκομαι στα όσα ειπώθηκαν παραπάνω αλλά ποια η πηγή πληροφόρησης όσων ισχυρίζονται ότι οι αλλοδαποί τουρίστες είναι στα ώπα ώπα; Ποιός είπε πως δε τους γδέρνουν ή δε τους εκμεταλλεύονται; (όχι οι ξενοδόχοι που συμβάλλονται και κάνουν πακέτα διακοπών αλλά οι υπόλοιποι επαγγελματίες οι οποίοι ζουν σε τουριστικές περιεχές). Αυτή η αισχροκέρδεια έναντι αδελφών και μη σε συνδυασμό με τις αστείες τιμές (μπαρ, εστιατόρια, κόμιστρα ταξί κλπ αφού περιμένουν από 3 μήνες να κάνουν τη μπαζα για ένα χρόνο) είναι που μας έφερε εδώ που μας έφερε. Αυτή η κοντόφθαλμη νοοτροπία του κοπάνησέ τους τώρα που είναι εδώ - λες και είναι μαλάκες και δε καταλαβαίνουν - και του χρόνου αναρωτιόμαστε γιατί έπεσε ο τουρισμός ή γιατί πάνε στην Τουρκία.
    Όσο για τα λεγόμενα του Πέτρου συμφωνώ έχει δίκιο και λέει αλήθεια έτσι δουλεύει το σύστημα με Αγγλία κλπ. Τώρα από την άλλη υπάρχουν και οι του κλάδου του που τη χασούρα του Αυγούστου (ελέω χαμηλών τιμών για την εποχή από τα πακέτα) την ρεφάρουν με το κοπάνημα των ημεδαπών τουριστών.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη yannisv : 25-06-10 στις 09:19
    When people talk, listen completely. Most people never listen. Ernest Hemingway

10. The Following 2 Users Say Thank You to yannisv For This Useful Post:

Monsta (25-06-10), NickE60 (25-06-10)

Περιοχή
    Στη διαδήλωση του φραπέ
    Rides
    1

Προεπιλογή

Λοιπόν μόλις μίλησα με Grecotel.

Σε μία από τις μονάδες τους που είχα ρωτήσει και πέρυσι (απλά πήρα τηλέφωνο), η φετινή τιμή είναι κατά 130 ευρώ χαμηλότερη, ήτοι 37% !!!!!!

Φυσικά με τις ίδιες παροχές, all inclusive etc. Έχω πάθει πλάκα λέμε !!! Μου φαίνεται είμαστε σε καλό δρόμο...

Σελίδα 4 από 6 ΠρώτηΠρώτη ... 23456 ΤελευταίαΤελευταία

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP