Σελίδα 4 από 5 ΠρώτηΠρώτη ... 2345 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 31 έως 40 από 65

Θέμα: Ενισχυση πισω πατωματος σε Ε46 Μ3. Μια εναλλακτικη μεθοδος

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Περιοχή
    Σε τσαντηρι (ΝΟ ΦΟΡΟΣ)
    Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο ghost-rider Εμφάνιση μηνυμάτων
    Να ρωτησω κατι εδω? Υπαρχει περιπτωση να μπει μικρη ποσοτητα εποξικης κολλας, προσεκτικα να μπει πανω η ενισχυση, χωρις η κολλα να ξεχειλισει περιφερειακα και στη συνεχεια να γαζωθει κατα την κλασσικη μεθοδο?
    Δε θα δωσει κατι παραπανω
    Δεν χρειαζεται κατι αλλο αν μπεις στην διαδικασια της ηλεκτροσυγκολησης. Το περιφεριακο γαζι ειναι υπερ-αρκετο. Το προβλημα ειναι με τις θερμοκρασιες που αναπτυσονται και το αδυνατισμα της λαμαρινας κοντα στο σημειο της κολλησης αν γινει απο λαθος χερια. Εχε υποψιν οτι πρεπει να ανοιξουμε και τους θολους απο πανω και να ενισχυσουμε και τα σημεια της ηλεκτροποντας (δες οδηγιες απο turner). Μονο απο κατω δεν λυνουμε το προβλημα

2. The Following User Says Thank You to turbodog For This Useful Post:

BILL007 (31-10-10)

Περιοχή
    Pakistan
    Rides
    1

Προεπιλογή

Τελικα που κατεληξες
    Παντως το γρηγοροτερο ειναι και το καλυτερο στην κατηγορια που βρισκεται το αυτοκινητο σου
    Παντως οτι και να αποφασισεις keep us posted

Περιοχή
    Σε τσαντηρι (ΝΟ ΦΟΡΟΣ)
    Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο 5555 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Τελικα που κατεληξες
    Παντως το γρηγοροτερο ειναι και το καλυτερο στην κατηγορια που βρισκεται το αυτοκινητο σου
    Παντως οτι και να αποφασισεις keep us posted
    ακομη δεν ξερω...ειτε θα ακολουθησω την "αναιμακτη μεθοδο" με εποξικη απο κατω και γεμισμα με αφρο απο πανω(εργοστασιακη οδηγια) η αν κοψω απο πανω για να ενισχυσω τις ηλεκτροποντες τοτε θα 'ραψω' και απο κατω. Η δευτερη μεθοδος ειναι σιγουρα καλυτερη αλλα αυτο που με χαλαει περισσοτερο ειναι το τρυπημα των θολων απο πανω....Βεβαια μια συνδυαστικη μεθοδος των παραπανω δεν ειναι ασχημη ιδεα (αφρος πανω-TIG κατω) για να μην εχουμε ασχημο αισθητικο αποτελεσμα. ΣΣ Οποιος θελει να ακολουθησει την συνδυαστικη μεθοδο, κανει ΠΡΩΤΑ την ηλεκτροσυγκολληση και ΜΕΤΑ τον αφρο για να μην επηρεαστει η αντοχη του απο τις θερμοκρασιες.
    Εγω στα χερια μου εχω και την εποξικη και το κιτακι της Turner.Αλλα δεν εχω αποφασισει ακομη τι θα ακολουθησω...

Rides
    0

Προεπιλογή

Εγω το πηρα αποφαση...Αφου θα το κρατησω το αμαξι πολυ καιρο ακομα, πρεπει να ενισχυθει γιατι αν δω τιποτα κοψιματα θα ξενερωσω ασχημα..
    Προς το παρον εχουν μπει οι ενισχησεις απο τερνερ και ψαχνω να βρω συνεργειο που να εχει ξανακανει την εργοστασιακη οδηγια με τους αφρους γιατι δεν μου αρεσει να γινετε το αυτοκινητο μου πειραματοζωο. Αν ξερετε καποιον που το εχει ξανακανει παρακαλω πειτε

Περιοχή
    Όλα μας τα λεφτά στους Quandt...!
    Rides
    1

Προεπιλογή

Τα 46άρια (αλλά και τα 36άρια) άσχετα με τη χρήση ανοίγουν στο πάτωμα γιατί το εν λόγω κομμάτι είναι λάθος κατασκευασμένο από τη Bmw με λεπτή λαμαρίνα και ηλεκτροπόντες.

Έχω δει περιπτώσεις όπου σηκώνεις το αμάξι και το πάτωμα φαίνεται τζάμι, αλλά μόλις κατεβάσεις διαφορικό και καθαρίσεις λίγο από τη σκόνη διακρίνεις "νεαρές" τριχοειδής ρωγμές οι οποίες θα έκαναν αισθητή την παρουσία τους (με ήχους τριβής μετάλλων) ίσως και σε 1 με 2 χρόνια όπου θα άνοιγαν κανονικά. Φυσικά στη εμφάνιση ρωγμών συμβάλουν και τα φθαρμένα - καθισμένα bushings της γέφυρας, όπου με τις εναλλαγές ροπής στο διαφορικό προκαλούν τα γνωστά "γκουπ" - bushings separation.

To να κάνεις κολλήσεις με αδρανές αέριο (Αργόν) είναι η πιο δοκιμασμένη λύση. Ενισχύεις το πάτωμά σου με έξτρα λαμαρίνα στα επίφοβα σημεία έδρασης (όπως κοιτάμε από πίσω το αμάξι είναι το πίσω αριστερό και το μπροστά δεξί), κολλάς με Αργκόν και μετά περνάς και μια εποξική κόλλα από πάνω στα σημεία που έγινε η επέμβαση. Φυσικά τα σημεία αυτά πρέπει να ενισχυθούν και από μέσα.

Το να κόψεις λαμαρίνα από τη μεριά του πορτ-μπαγκάζ ώστε να επέμβεις στο εσωτερικό μέρος του πατώματος αφήνει ένα απίστευτα αντιαισθητικό αποτέλεσμα. Σωστότερο είναι να κόψεις από κάτω και να κολλήσεις τις ενισχύσεις μέσα-έξω.

Επίσης, θεωρώ το Tis της Bmw για γέμισμα του σάντουιτς πατώματος με foam απίστευτη πατάτα και μεσοβέζικη λύση, αφού ναι μεν προσφέρεις μία έξτρα απορρόφηση των δυνάμεων που αναπτύσσονται εκεί αλλά δεν ενισχύεις το ελαττωματικό κομμάτι.
    "There was s'thing of a sweet spot around the turn of the millennium, during which BMW produced two seminal masterpieces that have never quite bettered by their successors - the E46 ///M3 and the E39 ///M5" [BMW Car, 01/14]

7. The Following User Says Thank You to EVERGET For This Useful Post:

stratos (11-05-11)

Περιοχή
    Σε τσαντηρι (ΝΟ ΦΟΡΟΣ)
    Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο EVERGET Εμφάνιση μηνυμάτων

Το να κόψεις λαμαρίνα από τη μεριά του πορτ-μπαγκάζ ώστε να επέμβεις στο εσωτερικό μέρος του πατώματος αφήνει ένα απίστευτα αντιαισθητικό αποτέλεσμα. Σωστότερο είναι να κόψεις από κάτω και να κολλήσεις τις ενισχύσεις μέσα-έξω.
    Αυτο δηλαδη πως θα το κανεις? Το μερος οπου χρειαζεται ραψιμο απο πανω, δηλαδη εκει που πιανει η ηλεκτροποντα, δεν ειναι προσβασιμο απο πουθενα απο κατω. Η μονη προσβαση ειναι απο πανω αφου κοψεις θολο. Το κομματι που πονταρεις δεν αφαιρειται απο το πλαισιο. Πως ακριβως θα κοψεις απο κατω και θα ενισχυσεις μεσα εξω? Εννοεις να κοψεις ολο το κομματι που παταει το υποπλαισιο να το βγαλεις εξω? Και πως θα το κοψεις δηλαδη? Μετα θα πρεπει να ραψεις και ολο το κομματι πισω στο πλαισιο. Πες μου ακριβως πως το σκεφτεσαι να δουμε αν ειναι εφικτο

9. The Following User Says Thank You to turbodog For This Useful Post:

stratos (11-05-11)

Περιοχή
    Όλα μας τα λεφτά στους Quandt...!
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο turbodog Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αυτο δηλαδη πως θα το κανεις? Το μερος οπου χρειαζεται ραψιμο απο πανω, δηλαδη εκει που πιανει η ηλεκτροποντα, δεν ειναι προσβασιμο απο πουθενα απο κατω. Η μονη προσβαση ειναι απο πανω αφου κοψεις θολο. Το κομματι που πονταρεις δεν αφαιρειται απο το πλαισιο. Πως ακριβως θα κοψεις απο κατω και θα ενισχυσεις μεσα εξω? Εννοεις να κοψεις ολο το κομματι που παταει το υποπλαισιο να το βγαλεις εξω? Και πως θα το κοψεις δηλαδη? Μετα θα πρεπει να ραψεις και ολο το κομματι πισω στο πλαισιο. Πες μου ακριβως πως το σκεφτεσαι να δουμε αν ειναι εφικτο
    Φίλε μου δεν θέλω να επεκταθώ στα επί της διαδικασίας μιας και δεν είμαι ειδικός οπότε μπορεί να πω ανακρίβειες. Μπορώ όμως με pm σε όποιον θέλει να δώσω τα στοιχεία του συνεργείου που πάω εγώ (και αρκετοί άλλοι από το forum) όπου το έχουν κάνει σε καμιά ντουζίνα αυτοκίνητα και από το τελικό αποτέλεσμα που έχω δει δεν κόβει από μέσα πορτ-μπαγκάζ αλλά ενισχύει κόβοντας τοπικά από κάτω. Να σημειώσω πως δεν χρειάζεται να αγοράσει κανείς kit ενίσχυσης μιας και δεν είναι δύσκολο να κατασκευάσεις τα κομμάτια λαμαρίνας που χρειάζεσαι.
    "There was s'thing of a sweet spot around the turn of the millennium, during which BMW produced two seminal masterpieces that have never quite bettered by their successors - the E46 ///M3 and the E39 ///M5" [BMW Car, 01/14]

Περιοχή
    underworld
    Rides
    0

Προεπιλογή

Πάντα Είμαι υπέρ της πρόληψης αλλα αναρωτιέμαι Εγώ που δεν Έχω κομμένο πάτωμα αξίζει να μπω σε αυτήν την διαδικασία ενίσχυσης μήπως και κάποτε μου κοπεί εξαλου το αυτοκίνητο δεν το καταπονω και απο όσο γνωρίζω ούτε ο προηγούμενος ιδιοκτήτης το αμάξι έχει γράψει 122000 χιλιομετρα
    αντε γεια...

Περιοχή
    Σε τσαντηρι (ΝΟ ΦΟΡΟΣ)
    Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο EVERGET Εμφάνιση μηνυμάτων
    Φίλε μου δεν θέλω να επεκταθώ στα επί της διαδικασίας μιας και δεν είμαι ειδικός οπότε μπορεί να πω ανακρίβειες. Μπορώ όμως με pm σε όποιον θέλει να δώσω τα στοιχεία του συνεργείου που πάω εγώ (και αρκετοί άλλοι από το forum) όπου το έχουν κάνει σε καμιά ντουζίνα αυτοκίνητα και από το τελικό αποτέλεσμα που έχω δει δεν κόβει από μέσα πορτ-μπαγκάζ αλλά ενισχύει κόβοντας τοπικά από κάτω. Να σημειώσω πως δεν χρειάζεται να αγοράσει κανείς kit ενίσχυσης μιας και δεν είναι δύσκολο να κατασκευάσεις τα κομμάτια λαμαρίνας που χρειάζεσαι.
    Ξαναβαζω τις οδηγιες κατα turner (που δεν νομιζω να αμφισβητουνται απο καποιον οτι ειναι οι σωστες)

https://www.turnermotorsport.com/ima...nforcement.pdf

Αν δεις απο το βημα 8 και μετα ακολουθειται η διαδικασια ενισχυσης απο πανω γιατι δεν μπορει να γινει κατι αλλο. Πως μπορεις απο κατω να κανεις τις κολλησεις που γινονται στο βημα 10?
    Εκτος αν εκει που το πας εφαρμοζει κατι αλλο οποτε τοτε ομως μιλαμε για κατι αλλο σαν λυση.
    Εγω παντως το βλεπω αδυνατο να κανει τις ενδεδειγμενες καλλησεις κατα turner δουλευοντας μονο απο κατω. Αν βεβαια μπορει να το κανει ευχαριστως να το συζητησουμε και για τα δικα μας αυτοκινητα. Θα ηταν ευχης εργο αν μπορουσαμε να το κανουμε χωρις να κοψουμε απο πανω. Αλλα προσεξε με...την turner μεθοδο, οχι καποια αλλη παραπλησια/παρεμφερη με αλλες κολλησεις ειτε πανω, ειτε κατω. Οποτε μπορεις ενημερωσε μας

Περιοχή
    Γλυφαδα
    Rides
    2

Προεπιλογή

Eδω κ κανα εναμιση χρονο ειχα εναν εντονο θορυβο κρακ οταν ανεβοκατεβαινα στην ραμπα στο γραφειο κ στο σπιτι .
    το ειχα ψαξει παρα πολυ κ σε πολλους .
    τα ειχα αλλαξει ολα απο κατω, ευρεση καμμια.
    τελικα ο μηχανικος μου κατεβασε ολη την πισω γεφυρα κ διαφορικο κατω κ απο πανω απο το αριστερο μπροστα σινεμπλοκ του διαφορικου ηταν η ρωγμη.
    μου εβαλε κατι πλακες σαν turner με αργκον περιπου κ εδω και κανα χρονο ,no problem.
    με ειχε ταλαιπωρησει παρα πολυ γιατι ηταν απο πανω απο ενα απο τα μεγαλα σινεμπλοκ του διαφορικου κ αν δεν κατεβαιναν ολα δεν προκειται να βρισκοταν.
    A4 2.0 TFSI FWD B7
    - M3 E46 sold

Σελίδα 4 από 5 ΠρώτηΠρώτη ... 2345 ΤελευταίαΤελευταία

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP