Σελίδα 4 από 7 ΠρώτηΠρώτη ... 23456 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 31 έως 40 από 68

Θέμα: Παρακώλυση garage

Περιοχή
    Athens
    Rides
    0

Προεπιλογή

Λίγες συμβουλές κι από μένα που ως πολιτικός μηχανικός τα έχω περάσει:

1. Η πολεοδομία δε θέτει περιορισμούς ως προς το άνοιγμα της εισόδου γκαράζ αλλά ως προς το ποσοστό που οι διάφορες είσοδοι αυτοκινήτων καταλαμβάνουν επί της συνολικής προσόψεως του οικοπέδου. Συγκεκριμένα, επιτρέπεται -κατά την έκδοση οικοδομικής αδείας- έως και το 50% του μήκους της προσόψεως να αποτελείται από εισόδους αυτοκινήτων. Είναι δυνατόν κάποιος να υπερβεί το ποσοστό αυτό μόνο μετά από έγκριση από την αρμόδια Αρχιτεκτονική Επιτροπή (ΕΠΑΕ) και αφού συντρέχουν σοβαροί λόγοι (μικρή πρόσοψη, αδυναμία εξασφάλισης απαιτούμενων θέσεων στάθμευσης, κλπ).

2. Η μάντρα μας πρέπει να έχει υλοποιηθεί ΑΚΡΙΒΩΣ όπως φαίνεται στα εγκεκριμένα από την Πολεοδομία σχέδια. Αυτό σημαίνει ότι οι είσοδοι πεζών και αυτοκινήτων πρέπει να έχουν τη θέση, τον αριθμό και τις διαστάσεις που ορίζονται από τα αντίστοιχα σχέδια. Κάθε διαφοροποίηση θεωρείται αυθαίρετη.

3. Η κοπή δέντρων στο πεζοδρόμιο απαγορεύεται ρητώς και δια ροπάλου εκτός εάν υπάρχει έγκριση από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου. Συνήθως στο θέμα αυτό εμπλέκεται και η Πολεοδομία αφού ο Δήμος ζητά τα εγκεκριμένα σχέδια ώστε να εξακριβώσει πως το δέντρο πράγματι εμποδίζει την είσοδο των αυτοκινήτων. Εν πάσει περιπτώσει, η σωστή διαδικασία απαιτεί αίτηση και κατάθεση δικαιολογητικών στο Δήμο, αυτοψία από τους μηχανικούς του Δήμου και -σε περίπτωση που η αίτηση εγκριθεί- κοπή του δέντρου από το προσωπικό του Δήμου και μόνον. Από την εμπειρία που έχω σας λέω πως όταν πρόκειται για υγιή δέντρα μεγάλης διατομής κορμού η αίτηση συνήθως απορρίπτεται. Ακόμη κι αν εγκριθεί όμως, ο Δήμος ζητά -αν αυτό είναι εφικτό- αντικατάσταση με άλλο δέντρο ανάλογου μεγέθους και σε θέση που δεν εμποδίζει. Τρέχα γύρευε...

4. Η καταγγελία στους γείτονες δε νομίζω ότι θα βελτιώσει τα πράγματα. Αφενός τα πολεοδομικά πρόστιμα είναι τεράστια, ιδίως για κατοικίες κτισμένες μετά το 2004 (σχεδόν 1000 ευρώ το τετραγωνικό εφάπαξ + πρόστιμο διατήρησης), αφετέρου υπάρχουν ποινικές κυρώσεις (6 μήνες εξαγοράσιμης φυλάκισης). Επιπλέον, σε λίγο ανακοινώνεται ο νόμος Μπιρμπίλη οπότε κατά πάσα πιθανότητα θα μπορέσουν να το τακτοποιήσουν και το μόνο που θα έχεις καταφέρει είναι να τους απαλλάξεις από μερικές χιλιάδες ευρώ και να τους εξοργίσεις.

Αν θες τη γνώμη μου, τάραξέ τους στις κλήσεις παράνομης στάθμευσης. Αν τα πράγματα ξεφύγουν πάλι, θύμησέ τους τα κλειστά Parking που άλλαξαν χρήση, χωρίς να απειλήσεις. Αν σε ξαναβρίσουν, κατάθεσε μήνυση για εξύβριση (καλό θα ήταν να τους ηχογραφήσεις κιόλας). Σε κάθε περίπτωση, διατήρησε το επίπεδό σου και την ψυχραιμία σου.

2. The Following 5 Users Say Thank You to S8N For This Useful Post:

Driver M (07-04-10), katsaraios (07-04-10), Konstantinos E60 (07-04-10), NickE60 (07-04-10), Z4 DCT (07-04-10)

Περιοχή
    South
    Rides
    3

Προεπιλογή

Στρατο να σου στειλω 2-3 ''καλα'' παλικαρια απο εδω να κανεις τη δουλεια σου??

Δυστυχως , αν και δε συμφωνω, σε αυτες περιπτωσεις μετραει ο τσαμπουκας...Σαν τα ζωα ενα πραμα...οποιος σηκωσει αναστημα...Πρεπει να τους παρεις τον αερα, με καποιο τροπο.

4. The Following User Says Thank You to manos///3 For This Useful Post:

Thomelef (07-04-10)

Περιοχή
    Pakistan
    Rides
    1

Προεπιλογή

Στρατο φαινεται ο γειτονας σου εχει λυσει ολα τα προβληματα του και δεν εχει κατι καλυτερο να παιξει παρα μονο με τα νευρα σου.
    Οπως ειπαν και οι περισσοτεροι, οι χειροδικιες ,ζημιες στις περιουσιες σας νομιζω θα φερουν ασχημα αποτελεσματα.

Οποτε φλομωσε τον στις κλησεις.

Περιοχή
    Χανιά
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο manos///3 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Στρατο να σου στειλω 2-3 ''καλα'' παλικαρια απο εδω να κανεις τη δουλεια σου??

Δυστυχως , αν και δε συμφωνω, σε αυτες περιπτωσεις μετραει ο τσαμπουκας...Σαν τα ζωα ενα πραμα...οποιος σηκωσει αναστημα...Πρεπει να τους παρεις τον αερα, με καποιο τροπο.
    Κι εγώ είμαι ακριβώς της ίδιας γνώμης. Δεν μπορείς να πας δια της νομίμου οδού με τέτοια ζώα. Πρέπει να γίνεις μεγαλύτερο ζώο από αυτούς, γιατί έτσι θέλουν. Και μην ακούσω κανέναν να πει να μην πέφτουμε στο επίπεδο τους και να είμαστε πολιτισμένοι και τα σχετικά, γιατί θα τα πάρω..

Rides
    1

Προεπιλογή

Στράτο συναίνεση και υπομονή. Ειδικά αν υπάρχουν παρατυπίες από πλευράς σας πάνω στις οποίες μπορούν να πατήσουν. Αλλιώς θα αρχίσουν οι αντεγκλήσεις οι οποίες δεν ωφελούν κανέναν. Για αρχή προσπάθησε να αποκαταστήσεις με κάποιο τρόπο τις σχέσεις σας αλλά και να εξηγήσεις με ήπιο τόνο ότι θα πρέπει να σεβαστούν το γεγονός ότι η θέση στάθμευσης θα πρέπει να παραμένει προσβάσιμη όλες τις ώρες και ότι στο παρελθόν αυτή η παρακώλυση της χρήσης της θέσης στάθμεθσης σας κόστισε.
    Παράλληλα κράτα ένα αρχείο με ημερομηνίες και αν είναι δυνατόν φωτό από τις καταλήψεις της εισόδου του χώρου στάθμευσης σε περίπτωση που χρειαστούν στο μέλλον. Εμείς οι Έλληνες όχι μόνο σε μια χώρα αλλά ούτε σε μια πολυκατοικία δε μπορούμε να συνυπάρξουμε χωρίς προβλήματα. Δυστυχώς πάντα υπάρχει κάποιος κακός γείτονας αδελφέ. Δεν ξέρω αν αυτό σε παρηγορεί αλλά δεν είσαι ο μόνος που αντιμετωπίζει τέτοιου είδους προβλήματα.
    Σε καμία περίπτωση μην εξυβρίσεις πάντως και μην εξωθηθείς στα άκρα.
    When people talk, listen completely. Most people never listen. Ernest Hemingway

Περιοχή
    VOULA
    Rides
    1

Προεπιλογή

Δυστηχως εχεις να κανεις με πολυ κομπλεξικους ανθρωπους.
    Διοτι μονο αν εισαι ανθρωπος με πολλα εσωτερικα και εξωτερικα κομπλεξ φερεσαι ετσι.
    Και φανταζομαι οτι δεν εχεις κανει εσυ ουτε οι δικοι σου κατι στο παρελθον ωστε να τους ενοχλησεις και να στο ξεπληρωνουν με αυτο τον τροπο.
    Για το σκυλο, ενα μετρο το οποιο εχει αποδωσει τα μεγιστα στο παρελθον ειναι να βρεις το νουμερο του σταθερου τηλεφωνου του σπιτιου και να καλεις με αποκρυψη οποτε σε ενοχλει το γαυγισμα...θ'αλλζεις τη φωνη σου και θα λες "ο σκυλος σου γαυγιζει" και θα το κλεινεις. Μετα απο λιγο παλι το ιδιο ....ιδανικες ειναι οι πρωτες πρωινες ωρες....γυρω στις 3-4 ας πουμε (την ωρα που τα μοσχαρια κοιμουνται και ονειρευονται οτι πανε εκδρομη με το 335 σου, τρωνε σουβλακια και τους τρεχουν τα ζουμια πανω στα δερματινα και σκουπιζονται με τα μανικια τους)....
    Για το μπλοκαρισμα της εισοδου σου η καλυτερη λυση θα ηταν μια επισκεψη στην τροχαια και οχι στο αστυνομικο τμημα και αφου τους εξηγησεις το προβλημα παρακαλεσε τους να ερθουν για μια αυτοψια και ζητα ενα αριθμο τηλεφωνου ωστε να ερχεσαι σε απευθειας επαφη μαζι τους και οχι μεσω αμεσης δρασης η τηλεφωνικων κεντρων.
    Καποιοι διοικητες τροχαιας ειναι αρκετα ευαισθητοποιοιμενοι σε τετοια θεματα και καταλαβαινουν τις συμπεριφορες τετοιων γαιδουριων.

Περιοχή
    Καλαμαριά
    Rides
    1

Προεπιλογή

Μπορείς να βάλεις εκατέρωθεν της εισόδου, στο 2 πασαλάκια, αυτά τα μπλέ με τις κίρινες ρίγες, που τοποθετούν σε διάφορα επίμαχα σημεία οι δήμοι για την οριοθέτηση των κάδων. Είναι και αισθητικά όμορφα και μιά εύκολη λύση.
    Νομίζω και να καλέσουν την όποια αρχή, για διαμαρτυρία δεν θα καταφέρουν τίποτα εφ όσον έχεις νόμιμη άδεια εισόδου πάρκιγκ
    Ζήσε το σήμερα. Για το αύριο δεν ξέρεις.

Περιοχή
    Πάτρα
    Rides
    1

Προεπιλογή The Joe Pesci way

Νομίζω πως το θέμα πρέπει να διευθετηθεί με τον "the Joe Pesci way", κάπως έτσι δηλαδή :
    https://www.youtube.com/watch?v=W1skaCKoWJA

Φυσικά και κάνω πλάκα.
    Εφ΄όσον έχουν εξαντληθεί όλα τα περιθώρια, το θέμα πρέπει να πάρει την νομική όδο πλέον. Αυτό νομίζω.

Περιοχή
    βόλτες με το μάτζικ μπας
    Rides
    2

Προεπιλογή

Δεν έχω λόγια να πω για αυτό το θέμα και αν μιλήσω θα φάω ban 100%.

Στράτο σε εμένα παρκάρουν μέχρι και στη θέση μου στη πυλωτή (που έχουμε πληρώσει 15.000 ευρώ) και πάντα χτυπάω το κουδούνι να κατέβουν να το πάρουν και πάντα έρχονται με το ίδιο ανόητο χαμόγελο και πάντα μου λένε ''αχ συγγνώμη τώρα μόλις το άφησα για να ανεβάσω τα ψώνια'' και πάντα τους κοιτάζω με το ίδιο παγωμένο βλέμμα χωρίς να πω τίποτα (πλέον).

Έχω άπειρες προσωπικές ιστορίες επί του θέματος να διηγηθώ. Δεν έχω καταλήξει κάπου, ή μάλλον έχω καταλήξει στο να τα μαζεύουμε και να την κάνουμε για τον πλανήτη Άρη πριν έρθουν και εκεί.

Με έχουν κουράσει οι άνθρωποι αυτού του πλανήτη. Ηττοπάθεια ξε-ηττοπάθεια αυτό είναι._

Rides
    1

Προεπιλογή

Πραγματικά κωμικοτραγικά (με έμφαση στο β΄ συνθετικό) αυτά που σου συμβαίνουν Στράτο, ιδίως σε μια γειτονιά που όπως λες δεν υπάρχει ζήτημα στάθμευσης, αφού είναι αραιοκατοικημένη. Συνεπώς, μιλάμε καθαρά για κακοήθεια και κομπλεξισμό από μέρους των γειτόνων σου.

Πολλές λύσεις που σου πρότειναν οι φίλοι προηγουμένως με βρίσκουν σύμφωνο, με κυριότερες αυτή των κώνων της τροχαίας, ή και του παλαιού οχήματος που θα το έχεις μόνο για να κλείνει την είσοδο. Ίσως μπορείς απλά να βάλεις κάποια τελάρα-καρέκλες κλπ που βάζουν συνήθως κάποιοι "έξυπνοι" για να καπαρώσουν θέσεις παρκαρίσματος (τα λούζομαι καθημερινά δυσατυχώς), αλλά στην περίπτωσή σου διασφαλίζουν απλά την είσοδο του πάρκινγκ σου και επουδενί δε συγκρίνονται με τα κόλπα των "έξυπνων" που ανέφερα. Γενικά, πρέπει με κάποιον τρόπο να τους εμποδίζεις να παρκάρουν στην είσοδο και αυτό μπορεί να γίνει εύκολα με την τοποθέτηση τέτοιου είδους αντικειμένων. Φυσικά, μπορεί να τα βγάλουν και να συνεχίσουν να παρκάρουν, αφού απ'ότι φάνηκε μιλάμε για αδαείς και θρασείς ανθρώπους. Τότε, η μόνη λύση είναι η καταγραφή των περιστατικών με κάμερα και οι συνεχείς κλήσεις της αστυνομίας, όπως σωστά ειπώθηκε.

Εύχομαι να βρεθεί λύση στο πρόβλημά σου, γιατί όλοι μας ξέρουμε πως τέτοιες βλακείς δυσκολεύουν τη ζωή μας και μας χαλούν τη διάθεση. Ψυχραιμία και σωστές κινήσεις χρειάζεται και όλα θα βρούν το δρόμο τους.
    the more people agree with me
    the more I think I'm wrong

Σελίδα 4 από 7 ΠρώτηΠρώτη ... 23456 ... ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP