Σελίδα 4 από 10 ΠρώτηΠρώτη ... 23456 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 31 έως 40 από 97

Θέμα: N42B20 SOS

Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο nikpapas44 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Φίλοι γεια σας, επανήλθα με στοιχεία για το πρόβλημά μου. Λοιπόν, πήγα στο εξουσιοδοτημένο συνεργείο της BMW και το διαγνωστικό του έγραψε μη κανονικό μίγμα στον πρώτο κύλινδρο. Έσβησε την βλάβη ο μάστορας και το αμάξι μετά το σβήσιμο της βλάβης έχει πολύ καλή ροπή. Μου έδωσε το πιεσόμετρο να μετρήσω την πίεση της βενζίνης στο κύκλωμα και την ροή καυσίμου. Την μέτρησα και βρήκα τα εξής: Όταν ανοίγω το διακόπτη στην θέση ON η πίεση φτάνει στα 60 psi, όταν βάζω τον κινητήρα σε λειτουργία η πίεση φτάνει στα 94 psi. Στραγγαλίζω την παροχή καυσίμου πριν από το όργανο ( δηλαδή βλέπω την μπεκιέρα και τα μπέκ) τότε η πίεση του καυσίμου πέφτει ομαλά μέχρι περίπου τα 40 psi, όπου ο κινητήρας αρχίζει και ρετάρει, απελευθερώνω την ροή του καυσίμου και ο κινητήρας επανέρχεται σε κανονική λειτουργία. Στραγγαλίζω μετά το πιεσόμετρο (βλέπω δηλαδή το υπόλοιπο κύκλωμα προς το ρεζερβουάρ), η πίεση μένει σταθερή στα 94 psi, δηλαδή ο μετρητής πίεσης του φίλτρου δουλεύει κανονικά. Σβήνω το αμάξι με στραγγαλισμένη την παροχή καυσίμου πριν από το όργανο ( δηλαδή βλέπω την μπεκιέρα και τα μπέκ) η πίεση παραμένει σταθερή στα περίπου 90 psi. (Δηλαδή τα μπέκ είναι οκ, π.χ. δεν κατουράνε). Ξαναβάζω μπροστά και μαζεύει ξανά πίεση και σβήνω τον κινητήρα με στραγγαλισμένη την παροχή καυσίμου μετά το όργανο (βλέπω δηλαδή το υπόλοιπο κύκλωμα προς το ρεζερβουάρ) η πίεση πέφτει απότομα στα 60 psi και συνεχίζει με αργό ρυθμό μέχρι το μηδέν (0). Αυτό μπορεί να διαρκέσει 15 έως 20 λεπτά για να φτάσει στο μηδέν. Μέχρι τότε το λαμπάκι του κινητήρα ήταν σβηστό. Την επόμενη ημέρα πήρα το αμάξι το πρωί να πάω στην δουλειά και αφού διένυσα περίπου επτά χιλιόμετρα το λαμπάκι άναψε χωρίς να κάνει καμία διακοπή ο κινητήρας ή να χάσει τη ροπή του. Τι λέτε? Θα μας τρελάνει ή να του βάλω φωτιά?
    Ξεκίνησα και αλλάζω τα φτηνά κομμάτια πρώτα μήπως και πετύχω το πρόβλημα χωρίς μεγάλο κόστος, π.χ. πριν από λίγο καιρό άλλαξα τον αισθητήρα στροφάλου κόστος περίπου 35 Ευρώ αγορά και τον τοποθέτησα μόνο μου, αγόρασα τον με νούμερο 9 Αισθητήρας θερμοκρασίας νερό/λάδι στο παρακάτω:
    https://www.realoem.com/bmw/showpart...&fg=10&lang=el
    με κόστος 12 Ευρώ και θα τον τοποθετήσω μόνος μου. Με αφορμή λοιπόν που θα βγάλω την πολλαπλή εισαγωγής, και επειδή το έχω ξανακάνει λέω να αλλάξω και το νούμερο 8 το οποίο κοστίζει 7.5 Ευρώ.
    Επίσης σκέφτομαι να αλλάξω και το νούμερο 6 και το νούμερο 12 (το οποίο δεν ξέρω τι είναι) για να λήξει η ιστορία με τα φτηνά και το ζόρι της πολλαπλής εισαγωγής. Τι γνώμη σας παιδιά.
    Καταρχήν δεν υπάρχει βλάβη "μη κανονικό μίγμα στον πρώτο κύλινδρο" ή τελος πάντων σε συγκεκριμένο κυλινδρο...Αυτό που υπάρχει είναι να έχουν εξαντληθεί τα όρια προσαρμογών μειγμάτων (πλούσια ή φτωχά) σε ρελαντί ή υπο φορτίο σε ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ (ΟΜΑΔΑ) ΚΥΛΙΝΔΡΩΝ. Για τον Ν42 έχουμε 2 ομάδες bank1 και 2.Το άλλο που υπάρχει είναι η ανομοιόμορφη λειτουργία κάποιου πιστονιου σε συγκεκριμένο κύλινδρο, αλλά το ψιλο αποκλείω γιατί τόσα χρόνια εκτιμώ ότι τα μαστόρια το έχουν μάθει τι να βλέπουν και θα σου άλλαζαν πολλαπλασιαστή με το καλησπέρα...Αυτό που δεν έχω καταλάβει και θέλω μια διευκρίνιση είναι το "Μου έδωσε το πιεσόμετρο να μετρήσω την πίεση της βενζίνης στο κύκλωμα και την ροή καυσίμου".Υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία που αναγράφεται στο TIS αφού μιλάμε για εξουσιοδοτημένο συνεργείο σχετικά με τον έλεγχο της πίεσης στο κύκλωμα τροφοδοσίας βενζίνης...Οι τιμές πίεσης είναι ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ και ανάλογα φταίει το φίλτρο ή η τρόμπα κλπ.Πριν βγάλεις πολλαπλή διευκρίνισε τα παραπάνω...

2. The Following 2 Users Say Thank You to enatos For This Useful Post:

BILL007 (01-11-13), tasos.kamv (01-11-13)

Rides
    0

Προεπιλογή

Η βλάβη που έβγαλε το διαγνωστικό σήμερα το απόγευμα, όπως και τις προηγούμενες φορές έχει κωδικό 272Α. Τα μαστόρια πλέον μιλάνε ξεκάθαρα για MAF.

Περιοχή
    Αθήνα
    Rides
    1

Προεπιλογή

Μερικά καλά λινκ για τα codes https://www.bimmerfest.com/forums/sh...d.php?t=432282

https://www.endtuning.com/bmwcodes.html

και εδώ κάτι παρόμοιο μάλλον...Για διάβασε το και εσύ μπας και πάρεις κάποια παραπάνω ιδέα...
    https://www.bimmerforums.co.uk/forum...nostic-t83852/

5. The Following User Says Thank You to BILL007 For This Useful Post:

Kostas_1 (02-11-13)

Περιοχή
    θεσσαλονικη,Αμπελοκηποι.
    Rides
    0

Προεπιλογή

Η βλάβη που έβγαλε το διαγνωστικό σήμερα το απόγευμα, όπως και τις προηγούμενες φορές έχει κωδικό 272Α. Τα μαστόρια πλέον μιλάνε ξεκάθαρα για MAF.
    Αν δε χανεις απο καπου υποπιεση τοτε ας δουν με το τεστερ live data για το μαφ τις τιμες για να ειναι σιγουροι.

7. The Following User Says Thank You to θανασης Φιλιππου For This Useful Post:

BILL007 (01-11-13)

Περιοχή
    Αθήνα
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο sakis4paok Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αν δε χανεις απο καπου υποπιεση
    Σωστός Σάκη! Το ίδιο λέγανε και στο λινκ που πόσταρα! Ότι παίζει να χάνει απο κάπου...

9. The Following User Says Thank You to BILL007 For This Useful Post:

Rides
    1

Προεπιλογή

Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες. Κάνεις ένα διάβασμα αφού πιάσει τελική θερμοκρασία ο κινητήρας στις τιμές maf, map, προσαρμογών λ και αν είσαι σχετικός με το άθλημα της διάγνωσης πρέπει να βγάλεις άκρη τι τρέχει...Όσο για την πίεση στο σύστημα τροφοδοσίας τα πράγματα είναι ξεκάθαρα από πλεύράς BMW, τα μαστόρια δεν ξέρω τι καταλαβαίνουν και άμα διαβάζουν βέβαια...Εν τέλει σου είπαν ότι είσαι φτωχός στα μίγματα και μάλιστα υπό φορτίο??

11. The Following User Says Thank You to enatos For This Useful Post:

tasos.kamv (01-11-13)

Rides
    0

Προεπιλογή

Ρε παλικάρια σας βλέπω ότι είστε μέσα στα πράγματα. Εγώ δεν είμαι γνώστης. Όλα αυτά που σας έγραψα είναι όλα τα γεγονότα που μου συνέβησαν. Αν ήξερα θα το έφτιαχνα, την γνώμη σας θέλω γιατί εγώ δεν έχω διαγνωστικό και κάθε φορά που πηγαίνω πληρώνω, λοιπόν αυτό που προσπαθώ να καταφέρω είναι μέσα από την εμπειρία και τις γνώσεις σας καταφέρω να φτιάξουμε το κολ@@μαξο γιατί θα το κάψω. Γ@μο τους κινητήρες Ν.
    Έχει κάποιος καμιά συγκεκριμένη απάντηση στο τι μπορεί να φταίει? Θα το αλλάξω ότι μου πει γιατί και τα μαστόρια το παίζουν!!!!!!!!!!!!
    Εσείς στη θέση μου χωρίς διαγνωστικό τι θα κοιτάγατε?
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη nikpapas44 : 01-11-13 στις 23:48

Περιοχή
    Κηφισια
    Rides
    1

Προεπιλογή

Ρε παλικάρια σας βλέπω ότι είστε μέσα στα πράγματα. Εγώ δεν είμαι γνώστης. Όλα αυτά που σας έγραψα είναι όλα τα γεγονότα που μου συνέβησαν. Αν ήξερα θα το έφτιαχνα, την γνώμη σας θέλω γιατί εγώ δεν έχω διαγνωστικό και κάθε φορά που πηγαίνω πληρώνω, λοιπόν αυτό που προσπαθώ να καταφέρω είναι μέσα από την εμπειρία και τις γνώσεις σας καταφέρω να φτιάξουμε το κολ@@μαξο γιατί θα το κάψω. Γ@μο τους κινητήρες Ν.
    Αν σου παιρνει λεφτα για τις διαγνωσεις και λες οτι ειναι και φιλος τοτε συγνωμη αλλα φταις εσυ.
    Δηλαδη πειραματισμοι και υποθεσεις για βλαβες δεν χωρανε ,εκτος αν εχεις σκοπο να εισαι παντα με το χερι στην τσεπη για οτι υποθετει ο μαστορας τεχνικος γνωστης φιλος σου οπως μας τα εχεις πει.
    Πηγαινε σε ενα συνεργειο της προκοπης ,δεν φταινε οι μηχανες παντα

Αχαριστια & Αγνωμοσυνη το ελληνικο σπορ

"Ολα ειναι δρομος τωρα μονο στην Αθηνα"

14. The Following 5 Users Say Thank You to katsaraios For This Useful Post:

aristent (02-11-13), BILL007 (02-11-13), gant (02-11-13), Leonidas_E39 (02-11-13), tasos.kamv (02-11-13)

Rides
    1

Προεπιλογή

Για να τα βάζεις σε μια σειρά τα πράγματα, δες τι γράφει η BMW στο TIS όσο αφορά την πίεση στο σύστημα τροφοδοσίας και σύγκρινε με τις τιμές που μέτρησες...
    tis.pdf

tis2.pdf

16. The Following 2 Users Say Thank You to enatos For This Useful Post:

BILL007 (02-11-13), tasos.kamv (02-11-13)

Rides
    1

Προεπιλογή

Κάλα βρέ παληκάρι μου .

Α) Τήν μιά σου βγάζει μή κανονικό μείγμα στο πρώτο κύλινδρο
    Β) Τήν άλλη Λ

καί τώρα maf sensor !!!

Έάν έχου το σωστό διαγνωστικό BMW DIS και μόνο !!! Θά πρέπει αφόυ
    το αμάξι έχει φτάσει τους 90 με 95 βαθμούς να έχεται 7,5 με 8,2 mbar στο ρελαντί !!΄΄Οταν πατάτε το γκάζι να επανέρχεται σε αυτές τις μετρήσεις !!

Ολα αυτα μόνο με το DIS ΔΙΑΓΝΩΤΙΚΌ ΤΗΣ BMW

Kαι θα πρέπει να βρείς μάστορα με Α@@### ΔΙΑ και όχι Α@@### ΙΔΙΑ
    μάστορα που να ξέρει να διαβάζει τη του λέει το αμάξι !!!!!!!!!!
    Δέν φταίει το αμάξι !! Εάν αυτό έχει μιά τεχνολογια Χ !!!

Δέκαχρονών αμάξι είναι !!!!

Αντε να δούμε τι θα γίνει σε λίγο καιρό με την Νεα σειρα της bmw !!!

Σελίδα 4 από 10 ΠρώτηΠρώτη ... 23456 ... ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP