λοιπον εχω τη λυση στο προβλημα σας!! κ μαλιστα οικονομικα! ειχα κ γω το ιδιο προβλημα μιας κ επι 4 χρονια το εβαζα πασχα,χριστουγενα κ καλοκαιρι! κ χαλασα την πρωτη μπαταρια τζαπα! μεχρι που επεσε στα χερια μου ενα φυλαδιο απο τα lidl, ειχε ενα φορτιστη,συντηρητη μπαταριας,πολυ μικρου μεγεθους (σαν φορτιστη κινητου νοκια να φανταστειτε) κ οταν εφευγα απλα τον ειχα μονιμα συνδεμενο με την μπαταρια! αυτο ηταν τα χρονια περναγαν κ η μπαταρια ηταν κομπλε!
ξεχασα να πω οτι το κοστος του φορτιστη-συντηρητη ηταν γυρω στα 10 ευρω μονο!
Τον ιδιο με τον Γιαννη εχω και εγω και κανει πολυ καλη δουλεια.
Τον βαζω στον αργο κυκλο και η μπαταρια ειναι παντα ενταξει.
Ξέρει κανείς καποιο Lidl που να τον εχει σε απόθεμα? Στο Ιλιον γιοκ....
φιλαρακια...
για να μην ανοιγω αλλο θρεντ θελω να θεσω καποιες ερωτησεις που εχω:
1ον.
Οπως ολοι γνωριζετε η μπεμπα μου ειναι σε ακινησια κ με σηκωμενα ποδια!
τι σημαινει αυτο?
την εχω τακαρει!
Η μπαταρια της ειναι προ πολλου για πεταμα (εχει ηδη πεταχτει δλδ.) κ για να εκκινησει ''δανειζομαι'' την μπαταρια απο ενα C3 ή απο το Μιτσου της συζυγου!
Οπως καταλαβαινεται , ειναι βασανιστικο να βαζω κ να βγαζω μπαταριες τοσο εγω τοσο κ ο ανθρωπος που μου το συντηρει βαζοντας το πυκνα συχνα μπροστα!
Το 1ο μου ερωτημα λοιπον...αν αγορασω μια μπαταρια σαν του μιτσου,οχι 72αρα δλδ αλλα μικροτερη (δεν θυμαμαι ποσο ειναι ) , κανω ζημια πουθενα?...ή απλα την ξελιγωνω επειδη ειναι μικρη?
μηπως παραφορτιζεται ? μηπως κανω ζημια σε δυναμο ή σε κατι αλλο ?
παντως παιρνει σαν τσακμακι με την μικρη!
Σαφως ο λογος ειναι οικονομικος , σκεφτομαι οτι ειναι αμαρτια να δωσω 130+ ευρα για να παρω μια μπαταρια απλα κ μονο για να το βαζει καποιος μπροστα το αμαξι!
2ον.
Αν παρω μεγαλη μπαταρια, την δικη του δλδ,
κ μετα απο καθε φορα που λειτουργει το αυτοκινητο
βγαζω τους πολους...παλιωνει?καταστρεφ εται? η μπαταρια ή οχι?
3ον
Αν αγορασω μια μπαταρια κ ΔΕΝ την χρησιμοποιησω για εξι μηνες (παραδειγμα)?παλιωνει στο ραφι ή καταστρεφεται με την ''ακινησια''?
Με λιγα λογια...
με την υπαρχουσα κατασταση το αυτοκινητο θα βγαινει Χριστουγεννα-Πασχα-Καλοκαιρι για καμμια βολτιτσα στη ζουλα κ θα εκκινει μια φορα στις 2-3 βδομαδες για να λειτουργει λιγο...
τι μπαταρια να παρω για τετοιου ειδους χρηση λοιπον?ουτε στερεοφωνικα θα παιζουν ουτε μεγαλη καταναλωση θα χω ,
να παρω των 50 ευρω μικρη ? θα αντεξει ?΄(φυσικα θα βγαινουν οι πολοι οταν δεν χρησιμοποιειται_)
ή να σκασω τα 130+ γιατι ,αν βγαζω πολους ΔΕΝ ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ή ΕΠΕΙΔΗ ΕΓΚΥΜΟΝΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ Η ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΛΙΓΟΤΕΡΩΝ Αμπερ?
ευχαριστω εκ των προτερων...
...αυτο το χερακι εχει μονο σημασια!
Φίλε Βασίλη, ΠΡΟΣΟΧΗ:
στον εγκέφαλο του αυτοκινήτου σου (αναλόγως μοντέλου) πρέπει να δηλωθούν τα Αh της νέας μπαταρίας (αν είναι διαφορετικά από της προηγούμενης) έτσι ώστε να τη φορτίζει αποτελεσματικά το δυναμό.![]()
Vasilis (07-11-11)
δεν βλεπω να γλιτωνεις μια καλη μπαταρια και ενα καλο μηχακακι φορτισης.
ο εχθρος της μπαταριας ειναι η ακινησια (και οι χαμηλες θερμοκρασιες).
η μπαταρια εχει το μεγιστο χρονο ζωης οταν δουλευει καθημερινα και μενει φορτισμενη.
το ιδιο πραγμα κανει ενα μηχανηματακι που την διατηρει οπως πρεπει.
ετσι θα εξασφαλιστει η μεγιστη διαρκεια ζωης που μπορει να εχει μια μπαταρια.
αρα θα σου κοστισει πιο οικονομικα σε βαθος χρονου απ΄το να κανεις πειραματα και να αλλαζεις μπαταριες καθε χρονο, εστω και φθηνοτερες.
προτιμησε μπανερ και μηχανημα καποιο επωνυμο.