Σωστα καταλαβες Νασο.
Εγω πριν δυο καλοκαίρια ειχα θεμα και όλα τα συμπτωματα για αντλία (λαμπακι, εβγαζε τις ταχυτητες κλπ). Ακομα και το διαγνωστικο εβγαζε βλαβη "hydraulic pump pressure"
Αν και εκανα οτι ηταν δυνατόν (ελεγξα και αλλαξα τα πάντα) μπας και δεν ειχα θεμα με την αντλια, το προβλημα συνεχιζόταν.
Ομως, σε ζωντανη μέτρηση το διαγνωστικό εδειχνε ότι η αντλια μου είχε τη σωστη πίεση. Ετσι καταλαβα ότι μαλλον ο αισθητηρας θερμοκρασιας της αντλίας είχε προβλημα.
Εβαλα την αντισταση, και απο τότε δεν έχω κανενα θεμα. Προτήμησα να κοροιδευω έγω την αντλια, παρα να με κοροιδευει αυτή.
Ακομη και τον περασμενο Ιουλιο που έκανα σε 42 βαθμους track day για να δοκιμασω ελατηρια δεν είχα θεμα.
Ειχα σε καποια φαση λαμπάκι smg - ενδειξη ότι ζεσταθηκε- όμως δεν μου εβγαζε ταχυτητες και να κανει τα δικά του.
Απο τότε δεν πιστευω οτι η αντλια των SMG είναι το πρόβλημα. Δεν έχω ακουσει ποτε μια αντλια να χανει για παραδειγμα λάδια και να μην κρατάει πίεση.
Εγω νομίζω ότι καποιος απο τους 18 αισθητηρες που φευγουν απ την αντλια και καταλήγουν στην ecu του smg συνήθως πρεπει να είναι το πρόβλημα.
Ομως κανενα διαγνωστικό δεν τα βρισκει αυτά, και για αυτό το λόγο όλα βγαζουν το κλασικό "hydraulic pump pressure" και όλοι πάμε για αντλια.
Εαν στο αμαξι του Στελιου, μια μετρηση δείχει ότι η αντλια εχει πανω απο 57 bar πιεσης (νομιζω) θα του ελεγα να δοκίμαζε να εβρισκε μια εστω δανεική καλωδίωση απο αντλία σε μονάδα smg απο αλλο αμαξι και να την εβαζε στο δικό του να δούμε τι αποτέλεσμα θα είχε.
M3 CSL
A8hnaios (13-09-15), EVERGET (13-09-15), Kazakos Garage (13-09-15), Leonidas_E39 (13-09-15), nikos valvetronic (13-09-15), pilot (13-09-15), steliosm46 (13-09-15), vagmag (13-09-15), zaharias (13-09-15)
Αλεξη οπως εχουμε ξαναπει και το γνωριζεις και εσυ, τα ///Μ εχουνε θεματα αξιοπιστιας.
Εμενα το γεγονος οτι ειναι πιεσμενα μοτερ και ειδικα μοτερ δεν μου λενε απολυτως.
Εγω κοιταω τα μοτερ των HONDA για να μην πω για αλλη μαρκα και φανω υπερβολικος και η αξιποιστια τους ειναι στον θεο για να συγκρινουμε και αντιστοιχο στροφαρισμα κινητηρων.
insane in the ///Midbrain
lam1234 (13-09-15), Vassilis ///M (14-09-15)
"There was s'thing of a sweet spot around the turn of the millennium, during which BMW produced two seminal masterpieces that have never quite bettered by their successors - the E46 ///M3 and the E39 ///M5" [BMW Car, 01/14]
Xristofore αδερφε μου ναι να το κανω αυτο που λες.
Εχω μια απορία..
Οταν βγαζει την βλαβη κλπ, γιατι μετα οταν βαζει καποιος καινουργια αντλία διορθώνεται το πρόβλημα?
Δεν θα επρεπε να συνεχίζει να υπάρχει? εφόσον είναι προβλημα αισθητήρα θερμοκρασίας και λύνεται με μια αντίσταση γιατι οταν μπαινει η καινουργι αντλία στρώνει?
Βy the way βρήκα ήδη και πήρα μια αντλία χθές κιόλας σε μια μέρα απο αυτοκινητο πάνω! και εξακριβωμένα δλδ με λιγα χμλ..
την αγόρασα δλδ ήδη!
δεν ξέρω καλός η κακός φίλε..
δεν μπήκα στην διαδικασία να αγοράσω καινούργια...
pilot (14-09-15)
και κατι ακόμη που θυμηθηκα τωρα..
που βρισκεται αυτος ο αισθητηρας θερμοκρασίας της αντλίας Τσιφ? σε ποιο σημείο?
δλδ αν φταιει αυτο οσο αναφορα τις θερμοκρασιες και σαν πιεση ειναι ενταξει η αντλια, δεν μπορει να αλλαχθει απλα ο αισθητητρας και να τελειωσει εκει το θεμα?
εκτος και αν ειναι καπου φιξ και δεν αλλαζει...
δλδ μεχρι στιγμης ας πουμε ο αισθητητρας δουλευει κανονικα με τον καιρο χαλαει και σε το καλοκαιρι με υψηλες θερμοκρασιες τα παιζει και βγαζει σφαλμα..
αρα μηπως βρισκεται μεσα στην αντλια και εφοσον καποιος αλλαξει αντλια αρα και αισθητηρα ετσι λοιπον λυνεται το προβλημα στην ουσια?
γιατι νομιζεις οτι χαλαει η αντλια καθεαυτη? χλωμο το κοβω..κανα ρελε η κανας αισθητηρας πιεσης θα κλανει αλλα σου πουλανε ολο το assy πακετο..
Ο Κυβερνήτης είναι υπεύθυνος για το αεροσκάφος και τους επιβάτες για όσο διαρκεί η πτήση. Ο Μηχανικός είναι υπεύθυνος για ΠΑΝΤΑ.
Στελιο, λογικά μεσα στην αντλια θα υπαρχουν αισθητηρες.
Γι αυτό μια δέσμη απο καλώδια φευγει απο εκεί και πάει στη μοναδα του SMG.
Στη περιπτωση τη δική μου, χάλασε ο αισθητηρας θερμοκρασίας που βρισκετε μεσα στην αντλια. Εβαλα την αντίσταση στο καλωδιο του αισθητηρα θερμοκρασιας και το προβλημα λυθηκε.
Το εψαξα λίγο, εμαθα οτι το ασπρο καλωδιο ειναι αυτό της θερμοκρασίας και βαλαμε την ανατισταση. Αν δεν το εκανα θα ελεγα οτι χαλασε η αντλια και θα την αλλαζα.
Τωρα, υπαρχουν αλλα 17 καλωδια στην ιδια δέσμη που και αυτά κατι εξυπηρετουν και το πιο πιθανόν να ειναι ενωμένα με καποιους αισθητηρες.
Το θεμα ειναι οτι δεν ξερουμε τιποτα .
M3 CSL
steliosm46 (21-09-15)
όπως λέει και ο γιωρίκας, δεν κλάνει η αντλία αλλά κάποιο εξάρτημα της. απλά η έξυπμη η πεμβε δεν έχει βγάλει κάποιο πρωτόκολλο για το συγκεκριμένο εξάρτημα και πουλάει ολόκληρο το σύστημα.
δλδ, έκλασε ένας αισθητήρας, αλλάζεις όλη την αντλία. έκλασε ένα μαρκούτσι, αλλάζεις όλη την αντλία κοκ.
στην δική σου περίπτωση στέλιο, άκουσα ότι τα υγρά σου ήταν κατεβασμένα. αυτό σημαίνει οτι η αντλία ζοριζόταν στο να κρατήσει την πίεση που χρειάζεται, πράγμα που σημαίνει και τη μείωση της ζωής της.
αυτό που λέει ο συμπέ μου ακούγεται πολύ λογικό, μιας και όλα είναι προγραμματισμένα να δουλεύουν ρολόι στην γερμανία όπου οι θερμοκρασίες μας και ειδικότερα το καλοκαίρι δεν έχουν καμμία επαφή.
γενικά παντως, αν υπάρχει η ελλατωματική αντλία φέρτην σε μένα. έχουμε γνωστό που ασχολείται γενικά με απισκευές αντλιών και σε μια συζήτηση που είχαμε, έδειξε ενδιαφέρον στο να δεί απο πρώτο χέρι γιατί η συγκεκριμένη αντλία πρέπει να αντικατασταθεί ολόκληρη και δεν μπορεί να επισκευαστεί.
τα ηλεκτρονικά είναι ηλεκτρονικά λέει, αλλά το σύστημα υδραυλικής πίεσης δεν είναι πυρηνική επιστήμη. αν το πρόβλημα είναι σε μηχανικό μέρος, τότε 100% διορθώνεται.
sympether with chiefτης
ένα πράγμα που δεν κατάλαβα πάντως στέλιο, είναι τον λόγο που τα υγρά σου ήταν κατεβασμένα. είχες διαρροή και χάθηκαν? ρωτάω, γιατί στο δικό μου όσες φορές είχα τσεκάρει, ακόμα και όταν τα έφτυσε, τα υγρά ήταν σωστά ποσοτικά απλά είχε φτάσει η ώρα της αντλίας.
λογικά το δικό σου πρόβλημα αφού έλειπαν υγρά, οφείλεται σε διαρροή την οποία θα πρέπει να βρείς αν δεν είναι απο την αντλία, αλλά απο το δοχείο που είναι στη μηχανή και την διαδρομή που κάνει μέχρι το σύστημα της αντλίας.
θα είναι μεγάλη νίλα να βάλεις καινούρια αντλία και σε λίγο καιρό να τα ξαναπαίξει επειδή υπάρχει κάποια διαρροή. τσεκάρησε καλού κακού όλο το σύστημα και μην δίνεις σημασία στην πίεση που θα δηλώσει η αντλία στη διάγνωση. η αντλία θα προσπαθήσει να κρατήσει την πίεση που χρειάζεται το σύστημα για να δουλέψει σωστά, χωρίς όμως εσύ να ξέρεις αν δουλεύει όπως πρέπει για να κρατήσει αυτή την πίεση.
sympether with chiefτης