''έλα μωρέ καλά καθόμαστε,ποιός διαβάζει τώρα''
η κλασσικη μας η Γαϊδουρινή νοοτροπια...
καπου τη μαθανε ομως.
Να συνεχίσει να υπάρχει το Πανεπιστημιακό άσυλο
Να καταργηθεί το Πανεπιστημιακό άσυλο
''έλα μωρέ καλά καθόμαστε,ποιός διαβάζει τώρα''
η κλασσικη μας η Γαϊδουρινή νοοτροπια...
καπου τη μαθανε ομως.
_____________________ _____________________ _____________________ _____________________ _____________________
RTFM
Nino (17-09-11)
Απογοητευτικές οι επιδόσεις των ελληνικών πανεπιστημίων στην κατατάταξη του THE
Κανένα ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα της Ελλάδας δεν περιλαμβάνεται στα 200 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, και μόνο ένα, το Πανεπιστήμιο της Κρήτης, κατάφερε να μπει στη λίστα των 300 καλύτερων στην κατάταξη του βρετανικού περιοδικού Times Higher Education.
Το έγκριτο περιοδικό συνέταξε την κατάταξη για το εκπαιδευτικό έτος 2011-2012 χρησιμοποιώντας στοιχεία της Thomson Reuters για 13 επιμέρους δείκτες, οι οποίοι χωρίζονται σε πέντε κύριους τομείς: Διδακτικό έργο, Έρευνα, Αναφορές στη Βιβλιογραφία, Έσοδα από τη Βιομηχανία-Καινοτομία και Διεθνής Προοπτική.
Στη φετινή λίστα με τα 400 κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου, τις πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνια (Caltech), το Χάρβαρντ, το Στάνφορντ, το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και το Πρίνστον.
H Ελλάδα εκπροσωπείται στη λίστα μόνο από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το οποίο περιλαμβάνεται στα 300 καλύτερα.
Η Τουρκία, αντίθετα, παρουσιάζει καλές επιδόσεις με τέσσερις συνολικά παρουσίες: το Πανεπιστήμιο Μπίλκεντ, το Τεχνικό Πανεπιστήμιο Κωνσταντινούπολης και το Πανεπιστήμιο Μέσης Ανατολής περιλαμβάνονται στα 300 καλύτερα, ενώ το Πανεπιστήμιο Βοσπόρου στα 350 καλύτερα.
Η Ελλάδα σχεδόν απουσιάζει και από τη λίστα με τα 400 καλύτερα ιδρύματα της Ευρώπης. H μόνη ελληνική παρουσία είναι και πάλι το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το οποίο περιλαμβάνεται στα 300 καλύτερα.
Τις πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν τα πανεπιστήμια της Οξφόρδης και του Κέμπριτζ, το Imperial College του Λονδίνου, το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας και το Πανεπιστημιακό Κολέγιο του Λονδίνου.
Newsroom ΔΟΛ
https://news.in.gr/science-technolog...aid=1231132175
Στο επίπεδο της έρευνας, βέβαια, ορισμένα τμήματα (όχι σχολές, ούτε πανεπιστήμια) διαπρέπουν στο εξωτερικό.
Ένα παράδειγμα:
https://www.civil.upatras.gr/userfil..._UPatras_1.pdf
ghost-rider (11-10-11)
ολοι εχουν κατι να πουν, ακομη και οι τραμπουκοι διοτι κι αυτοι ειναι ανθρωποι και παιδια καποιων..
ενας βανδαλισμος κοστιζει 100,200,500,1000 ευρω...αυτο που συμβαινει πλεον στην ελλαδα κοστιζει ζωες και ονειρα..
εμεις οι ιδιοι αγνοουμε την υπαρξη των ΤΕΙ..ακουγα προχθες την υπουργο και ελεγε "θα πεις εσυ που εισαι βουλευτης σε μενα που ειμαι υπουργος"..μια τετοια εκφραση σε κανει βανδαλο
ΑΚΟΜΑ δινουμε σημασια σε ιδιοτητες και οχι στην ουσια, ετσι γεννιουνται οι συγχρονες χουντες..ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΣΗΛΟΥ..βημα βημα
και φιλοι μου ΔΕΝ εχει καμια σημασια το επιπεδο των ιδρυματων, οποιος θελει να μαθει μαθαινει και στα καλυτερα και στα χειροτερα ιδρυματα
ο αδερφος μου που ειναι στους π.μ. φετος παιζει να μην κανει καθολου εργαστηρια γιατι δεν υπαρχουν τα λεφτα και το προσωπικο για να γινουν...
πατα και εσυ ενα m3.. δεν πανε μια..
Κατάργηση του ασύλου δεν λύνει κανένα ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ πρόβλημα, πέρα από αυτό των βανδαλισμών.
Για εμένα ΚΑΘΕ πρύτανης στου οποίου το τμήμα - σχολή έγινε ζημιά από κατάληψη και αρνήθηκε να καλέσει εισαγγελέα ΠΡΕΠΕΙ να πληρώσει από την τσέπη του.-
Αλλιώς να μας δώσει μια διεύθυνση να πάω και εγώ και κάτι άλλοι που χάσαμε όλη μας τη σχολή από συνεχιζόμενες καταλήψεις να κάνουμε μια απαλλοτρίωση.
Έχουμε πληρώσει τη δήθεν γιορτή του Πολυτεχνείου όσο δέκα βιβλία ΟΛΩΝ των τάξεων του δημοτικού να πούμε. Και όλοι παραμένουν ΑΚΟΜΑ γνωστοί άγνωστοι και ασύλληπτοι.
Αυτο το ποστ, σας το γραφω γιατι ειμαι Λαρισα και σημερα ενημερωθηκα για τα νεα ενως παλιου μου συμμαθητη καρπαζοεισπρακτορα.Σημερα τελειωνει πανεπιστημιο ενω χρωσταγε πανω απο τα 2/3 των μαθηματων, εχει κονε ακρες λεφτα και δεν φοβαται το μελλον του γιατι οπως ειπε εμαθε την ζωη.
Σας τα γραφω ολα αυτα για 2 λογους γιατι πολλοι απο σας εχετε παιδια τα οποια μπηκαν προσφατα σε σχολες και οι περισσοτεροι εισαστε ανθρωποι με νεες ιδεες και αντιληψεις και δευτερον γιατι θελω να τα βγαλω απο μεσα μου.
Θα ηθελα σε αυτο το thread να γραψουν και ατομα που τελειωσαν προσφατα και ή ειναι ακομα μεσα εκει οπως ο Μpower_01, DriverM κλπ, εσεις και οι πατεραδες μας δεν ειδατε αυτα που ειδαμε και εγω ευτυχως ειχαμε ανθρωπους που συναναστρεφομουν απο μικρη ηλικια που φοηθησαν πολυ στον τροπο σκεψης οπως ο αδερφος μου και το αφεντικο μου ο Σπυρος.
Ο φιλαρακος που ανεφερα απο πανω τα καταφερε ολα αυτα μπαινοντας στην ΠΑΣΠ, οπως ειπε και ξεραμε το 1/3 των καθηγητων ειναι Πασπ το αλλο δαπ κλπ και στις εξεταστικες υπαρχουν οι λιστες οι οποιες στελνουν οι παραταξεις για να περασουν οι δικοι τους ή κυκλοφορουν τα θεματα, υπαρχουν οπως ειπε οι μεγαλοπατερες μεσα οι ακολουθοι κλπ, μεγαλα κονδηλια για προεκλογικους αγωνες, εταιριες ανωνυμες με κονδυλια απο υπουργεια, εκδηλωσεις με κονδυλια παλι απο υπουργια, πρακτικες σε γραφεια υπουργων με 1000αρικα το 15μερο, και ολα αυτα την στιγμη που κοβουν τις συνταξεις των πατεραδων μας γιατι δεν υπαρχουν λεφτα...
Λοιπον η αρχη του τελους ξεκιναει την πρωτη μερα, εκει σε πλησιαζουν ωραιες νεαρες αν εισαι αγορακι, ή αγορακια αν εισαι κοριτσακι για να σε βοηθησουν πολυ για την εγγραφη και να γνωριστειται για καφε, (ΑΡΑ ΕΧΕΙΣ ΡΙΞΕΙ ΓΚΟΜΕΝΑ) εκει ακολουθει το ακολουθος, η Γκομενα γλαστρα εχει βγαλει τα 20 αγορακια την ιδια μερα για καφε και εχει τους ακολουθους της, τα αγορακια καψουρευονται και συνεχιζουν και εκει που δεν το καταλαβαινουν εχουν πρασινη ή μπλε κονκαρδα στην σχολη και κολανε αφισες ή καθονται στους παγκους της παραταξης τους, ενω τα κοριτσακια φορανε οτι πιο προστυχο εχουν για να προσελκυσουν κιαλλα αγορακια...
Οπως καταλαβαινεται αυτος ειναι ενας φαυλος κυκλος, παραμυθιαζονται μεχρι αηδιας, εχουν καποια οφελη που φαινονται τρελα και ενα μελλον προεξασφαλισμενο συμφωνα με την πλυση εγκεφαλου που εχει γινει και αυτοι ειναι οι μελλοντικοι ψηφοφοροι...
Ξερετε ποσο με στεναχωρει να προχωραω στην σχολη και να βλεπω παιδια πρωτου εξαμηνου να φιγουραρουν με τις κονκαρδες των προδωτων του ελληνικου εθνους?και σε συζητησεις να μας μιλανε σαν να ειμαστε "μαλκες" εμεις και κατεστραμενοι που δεν ξερουμε για το μελλον μας γιατι οπως λενε καπου θα χωθουν.. Οι αντοχες αυτοσυγκρατησης φτανουν στο τελος πραγματικα δεν ξερω αν αυτα που εμαθα σημερα και ακουσα στο τηλ αν τα ακουγα μπροστα μου θα ηταν σε θεση να παει στις επομενες εκλογες, ντρεπομαι που η γεννια μου ειναι τοσο καθυστερημενη, ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ... οι γεροι που λεγαμε μια ζωη ξυπνησαν εμεις ?
Προφυλαξτε τα παιδια σας απο το να γινουν γλαστρες με κονκαρδες και μινι φουστες και φυτα με ταινια που κολλανε και σκιζουν αφισες ειναι ντροπη αυτη η στρατολογηση!
Εγω μπηκα στην σχολη για να την τελειωσω αν δεν με πιεζαν θα ειχα φυγει απ τον πρωτο μηνα, ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ!
alexk (24-01-12), aristent (24-01-12), bill_m3 (26-01-12), chrisgiapz3 (24-01-12), Civileng (24-01-12), Dimzan (24-01-12), Driver M (24-01-12), gant (24-01-12), gyiama (24-01-12), hades7 (24-01-12), Kostas_1 (25-01-12), oldcarskickass (25-01-12), Ptboul (25-01-12), S8N (24-01-12), Skyline_IS (24-01-12), Stathis (25-01-12), thanosE39 (24-01-12), Vasilis (24-01-12)
και εγω φοιτητης ειμαι και ειναι κριμα...
Εν τέλει καταλήγουμε στο εξής:
Πτυχίο vs Γνώση: 1 - 0
oldcarskickass (25-01-12)