Σελίδα 3 από 7 ΠρώτηΠρώτη 12345 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 21 έως 30 από 70

Θέμα: ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟ 2012

Περιοχή
    Μαρουσι
    Rides
    1

Προεπιλογή

να συμπληρωσω δυο λογακια ακομα...
    Δεν ξερω που και πως συμβαινουν αυτα που λετε για σχολεια χωρις θερμανση και παιδικους με στιβαγμενα παιδια.
    Εστειλα τρια παιδια σε δημοτικους παιδικους σταθμους ο δε γιος μου για εναν ολοκληρο χρονο καθονταν πανω στο γραφειο της υπευθυνης και την ακολουθουσε και στη τουαλετα απο εξω την περιμενε. Με αγαπη και υπομονη η κοπελα τον ειχε υπο την προστασια της και ας δεν "ανηκε" στη ταξη της. Σημερα με αυτην την κοπελα εχουμε διπλη κουμπαρια.
    Οτι λαμπει δεν ειναι χρυσος, ψαξτε το οργανογραμμα της λειτουργιας του σταθμου να δουμε ποσες νηπιαγωγους,ποσες νηπιοβρεφοκομες εχει και ποσες ειναι απο...ασε να μην γραψω και προσβληθει κανεις
    Ειναι ποτε δυνατον ενας ιδιωτικος σταθμος που αποτελει επιχειρηση με σκοπο το κερδος να εχει περισσοτερους υπαλληλους απο ενα δημοτικο σταθμο που οι μισοι υπαλληλοι ειναι συμβασιουχοι με τους γνωστιυς τροπους...
    Βρε μη τα πιστευετε αυτα που ακουτε, οσο για ξενες γλωσσες και στα δημοσια δημοτικα κανουν ξενη γλωσσα και μαλιστα απο τη πεμπτη δημοτικου δυο ξενες γλωσσες. Η δε λειτουργια του ολοημερου περιλαμβανει θεατρικη αγωγη υπολογιστες χορους ,καλλιτεχνικα, περαν της μελετης.
    Η επιλογες που κανει ο καθενας ειναι δικαιωμα του και κανεις δεν μπορει να κρινει κανεναν, και ουτε χρειαζεται δικαιολογια καποιος για το που αποφασισε να μαθητευσουν τα παιδια του.
    Οχι ομως να απαξιωνουμε τη δημοσια παιδεια!!!

Και να θυμαστε οτι υπαρχουν ιδιωτικα εκπαιδευτηρια που σε καποια απο αυτα το οσο χρημα και αν διαθετει κανεις δεν ειναι ικανο για να του ανοιξουν τη πυλη τους...

2. The Following 5 Users Say Thank You to Nino For This Useful Post:

bill_m3 (11-06-11), Monsta (10-06-11), nikos-Mpacket (10-06-11), Ptboul (10-06-11), S8N (10-06-11)

Περιοχή
    Νεο Ηράκλειο-Μεταμορφωση
    Rides
    2

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο stamatis m3 e30 Εμφάνιση μηνυμάτων
    μιας και μιλαμε για σχολεια ας πω και εγω την γνωμη μου...
    .................................................. ....................................
    περαν ολων των παραπανω και αν μπορω να το κανω οικονομικα θα συνεχισω να στελνω το παιδι μου και απο φετος και τον μικρο σε ιδιωτικο σχολειο.
    .................................................. ................................
    Σταματη θα συμφωνησω σε ολα οσα ειπες και εγω εχω δει τις διαφορες στο παιδι και δεν εχω λυπηθει ουτε μια στιγμη τα χρηματα που εχω δωσει μεχρι τωρα και ας μην ειναι ιδιωτικος ο σταθμος,οπως ειπα ειναι του Δημου αλλα σε πρωτυπα ιδιωτικου με μηνιαιο κοστος λιγο πιο κατω απο το ποσο που θα πληρωνα σε εναν ιδωτικο.

Το θεμα ειναι τι κανεις οταν τα εισοδηματα σου μειωνονται και δεν εχεις την δυνατοτητα να συνεχισεις αυτο που εκανες μεχρι τωρα,ειδικα αν εχεις και 2ο παιδι τοτε το βαρος ειναι ακομα μεγαλυτερο.

Επειδη ολα αυτα τα ερωτηματα ειναι ρητορικα,εγω το μονο που μπορω να κανω,και νομιζω το ιδιο ισχυει για ολους μας,ειναι να συνεχισω να προσφερω στο παιδι μου το καλυτερο οσο αντεχω,αν καποια στιγμη δυσκολευτω τοτε θα τα βαλω κατω και θα δω τις εναλλακτικες με 1η σκεψη παντα το καλυτερο για το παιδι μου.

Ομως υπαρχουν ανθρωποι οι οποιοι δεν εχουν την δυνατοτητα να πληρωνουν και εκει ειναι που λες γιατι να μην μπορει αυτο το "κρατος" να παρεχει τα στοιχειωδη στους πολιτες του.
    Η παιδεια των πολιτων ειναι ενα απο τα στοιχεια που κανει το ιδιο το κρατος
    να ειναι καλυτερο αλλα εδω στην "Μπανανια" αυτα πλεον ειναι γραμμενα στα ψιλα γραμματα και δεν τους δινει κανενας σημασια.

Το μνημονιο,το ΔΝΤ και η κυβερνηση εχουν αλλα ενδιαφεροντα,σαν καλοι υπαλληλοι προσπαθουν να κανουν οσο το δυνατον καλυτερα την δουλεια που τους ανεθεσαν τα αφεντικα τους.

Περιοχή
    Στη διαδήλωση του φραπέ
    Rides
    1

Προεπιλογή

Γιάννη δε βρίσκω το λόγο να συζητάς για ιδιωτική εκπαίδευση. Ψάχτο λίγο με τα σχολεία της περιοχής σου. Δε μπορεί να είναι όλα τόσο άθλια.

Αν και προσωπικά έβγαλα όλο το δημοτικό μέχρι και τη 2α γυμνασίου στη Λεόντειο Ν. Σμύρνης, πριν μετακομίσουμε εξωτερικό, αυτό δε λέει απολύτως τίποτα.

Αλλά και τα χρήματα να είχα, δεν θα επέλεγα την ιδιωτική εκπαίδευση στην Ελλάδα. Τουλάχιστον όχι πριν έρθει η ώρα για την τριτοβάθμια ή έστω κάποιο μεταπτυχιακό. Υπάρχουν προβλήματα και εκεί μέσα, μη νομίζεις ότι όλα είναι ρόδινα. Τώρα, αν θες να κάνεις 'δημόσιες σχέσεις' με την υψηλή κοινωνία (που δε νομίζω να σε απασχολεί ιδιαίτερα), αλλάζει το πράμα.

Επίσης δε ξέρω τι γίνεται στη περιοχή σου, διότι εδώ που μένουμε εμείς (Μαρούσι, Πολύδροσο) είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι από το δημόσιο σχολείο (τα περισσότερα είναι καινούρια), τους καθηγητές, την οργάνωση και την καθαριότητα. Και φυσικά υπάρχει θέρμανση το χειμώνα. Και πολλές free δραστηριότητες από το δήμο. Τo ίδιο ευχαριστημένοι είχαμε μείνει και από τον παιδικό σταθμό, πριν από μερικά χρόνια που πήγαιναν και οι δύο. Οι καθηγητές ήταν υπόδειγμα σωστών εκπαιδευτικών και όλοι νοιάζονταν για τα παιδιά.

Ειλικρινά δεν έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα (μέχρι στιγμής) και σου εύχομαι να βρεις σύντομα την άκρη.

5. The Following 4 Users Say Thank You to Monsta For This Useful Post:

bill_m3 (11-06-11), Nino (10-06-11), Ptboul (10-06-11), S8N (10-06-11)

Περιοχή
    Νεο Ηράκλειο-Μεταμορφωση
    Rides
    2

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο nino X3 Εμφάνιση μηνυμάτων
    να συμπληρωσω δυο λογακια ακομα...
    Δεν ξερω που και πως συμβαινουν αυτα που λετε για σχολεια χωρις θερμανση και παιδικους με στιβαγμενα παιδια.
    Εστειλα τρια παιδια σε δημοτικους παιδικους σταθμους ο δε γιος μου για εναν ολοκληρο χρονο καθονταν πανω στο γραφειο της υπευθυνης και την ακολουθουσε και στη τουαλετα απο εξω την περιμενε. Με αγαπη και υπομονη η κοπελα τον ειχε υπο την προστασια της και ας δεν "ανηκε" στη ταξη της. Σημερα με αυτην την κοπελα εχουμε διπλη κουμπαρια.
    Οτι λαμπει δεν ειναι χρυσος, ψαξτε το οργανογραμμα της λειτουργιας του σταθμου να δουμε ποσες νηπιαγωγους,ποσες νηπιοβρεφοκομες εχει και ποσες ειναι απο...ασε να μην γραψω και προσβληθει κανεις
    Ειναι ποτε δυνατον ενας ιδιωτικος σταθμος που αποτελει επιχειρηση με σκοπο το κερδος να εχει περισσοτερους υπαλληλους απο ενα δημοτικο σταθμο που οι μισοι υπαλληλοι ειναι συμβασιουχοι με τους γνωστιυς τροπους...
    Βρε μη τα πιστευετε αυτα που ακουτε, οσο για ξενες γλωσσες και στα δημοσια δημοτικα κανουν ξενη γλωσσα και μαλιστα απο τη πεμπτη δημοτικου δυο ξενες γλωσσες. Η δε λειτουργια του ολοημερου περιλαμβανει θεατρικη αγωγη υπολογιστες χορους ,καλλιτεχνικα, περαν της μελετης.
    Η επιλογες που κανει ο καθενας ειναι δικαιωμα του και κανεις δεν μπορει να κρινει κανεναν, και ουτε χρειαζεται δικαιολογια καποιος για το που αποφασισε να μαθητευσουν τα παιδια του.
    Οχι ομως να απαξιωνουμε τη δημοσια παιδεια!!!

Και να θυμαστε οτι υπαρχουν ιδιωτικα εκπαιδευτηρια που σε καποια απο αυτα το οσο χρημα και αν διαθετει κανεις δεν ειναι ικανο για να του ανοιξουν τη πυλη τους...
    Γιαννη και μαζι σου θα συμφωνησω,δεν λεμε οτι τα δημοσια σχολεια ειναι ολα ρημαδια και τα ιδιωτικα ολα καλα.
    Αυτο που για μενα ειναι το σοβαρο γιατι να μην εχουν ολα τα παιδια τις ιδιες ευκαιριες και θα μου πεις ποτε τις ειχαν για να τις εχουν τωρα,ετσι ομως δεν λυνεται το θεμα.

Κουβεντα να γινετε και ολο κατι το θετικο μπορει να αποκομισει ο καθενας μας,ειδικα εμεις οι απειροι σε τετοια θεματα οταν συζηταμε με εσας τους μεγαλυτερους και πιο εμπειρους μπορει να δουμε και μια περιπτωση που δεν την ειχαμε σκεφτει.

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο spar@ Εμφάνιση μηνυμάτων
    πηγαιντε τα παιδια σας σε δημοσιο σχολειο....
    1ον μην νομιζετε οτι σε ιδιωτικο θα παθουν περισσοτερα γραμματα, ειδικα σε γυμνασιο-λυκειο τα πραγματα ειναι πολυ χειροτερα.
    2ον θα καταλαβουν απο νωρις σε τι κρατος ζουν
    3ον θα καταλαβουν να συνυπαρχουν σε μικροτερη ηλικια με λαλακες ανωτερους τους (καθηγητες) και δεν θα εχουν θεμα ουτε μετα σε πανεπιστημιο αλλα ουτε στο στρατο
    4ον θα μαθουν την ζωη, θα κανουν παρεες και ισως την επομενη φορα που θα παει να τους κλεψει καποιος αλλοδαπος να ειναι ο συμμαθητης τους και να γλιτωσουν
    5ον αφηστε τα παιδια να ψηθουν στην ζωη, να κανουν τις κοπανες τους, να κανουν την φασαρια τους, ολοι βρισκουν τον δρομο τους!
    επειδη πηγα σε ιδιωτικο..

και μαλιστα απο το δημοτικο μεχρι το λυκειο..

δεν εχω παρα να συμφωνησω με τα παραπανω.. ΕΚΤΟΣ απο το 1ο..
    εκει παιζει ρολο η δικη σου προσπαθεια..
    αμα ειναι γαιδουρι ο αλλος.. δεν θα μαθει ποτε..

τωρα.. στο ζουμι..

στο ιδιωτικο ζεις σε μια γυαλα που ολα ειναι ροδινα, δεν χρειαζεται να κουραστεις για να εχεις τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ και αρκει να κανεις τη δουλεια σου (διαβασμα) για να εισαι καλος..

ολοι ειναι δικαιοι , ολοι οι καθηγητες θα ασχοληθουν μαζι σου να σου λυσουν τις αποριες, θυμουνται τις αδυναμιες σου στην υλη των μαθηματων κλπ..

το λεωφορειο το πρωι θα περασει εξω απο το σπιτι σου..
    και θα σε παει αρχοντα στο σχολειο με το καλοριφερ/aircondition ετοιμο αν σου χρειαστει..

στη γυμναστικη εχεις την επιλογη με τι να ασχοληθεις..
    να παω στο κολυμβητηριο? γηπεδο μπασκετ? γηπεδο ποδοσφαιρου? η για τεννις? η απλα να κανω βολτες?

τα σκεφτομαι τωρα και διπλωνω στα γελια...

ωστοσο , οπως ειναι λογικο, εκει υπαρχουν ΑΛΛΕΣ δυσκολιες..

μεγαλο μερος των μαθητων εκει εχουν εξασφαλισμενο μελλον, ειτε επειδη οι γονεις τους εχουν απειρα λεφτα (οχι απλα πολλα) , ειτε επειδη εχουν επιχειρησεις (ανοιξτε το ψυγειο σας και θα βρειτε πολλες εκει μεσα), ειτε ΚΑΙ τα δυο.

αυτα τα παιδια προφανως και δεν εχει νοημα να βαζουν προσπαθεια ουτε για το στοιχειωδες καθημερινο διαβασμα..
    και φαινεται απο την γενικη παρουσια τους στο σχολειο..

Επομενως απο κει που δεν το περιμενεις υπαρχει μια νεα ΑΠΕΙΛΗ..
    Να συνηθισεις αυτον τον τροπο ζωης..
    Να μην χρειαστει για τιποτα να δουλεψεις..

Ειδα πολλα παιδια με το που ερχονται οι πανελληνιες να τα παιζουν κυριολεκτικα..
    Τελικα δεν τα εβγαλαν περα και το αποτελεσμα ειναι να πανε ολοι σε ιδιωτικα "πανεπιστημια"..

Ουτως η αλλως το 50% των συμμαθητων μου ειναι στο deree,ψιρι,κλπ τωρα (παλι πληρωνουν για μορφωση).

ευτυχως τοσα χρονια εκει μεσα γλυτωσα απο αυτη την παγιδα του "επαναπαυομαι"...

Βοηθησε οτι καταφερα να μπω στο ΔΗΜΟΣΙΟ ελληνικο ΑΕΙ...

εκει προσγειωθηκα , πολυ αποτομα, στην Ελληνικη πραγματικοτητα (Ελληνικο χαος καλυτερα)..

ευτυχως ομως που ειμαι πεισματαρης και δεν το εβαζα κατω ο κοσμος να γυρισει αναποδα..

επομενως στο τελος των σπουδων μου μπορω να πω οτι τα καταφερα παρα πολυ καλα!

στο ιδιωτικο μην νομιζεις οτι θα εχεις τελειωσει με τα εξοδα..

εκει γυρω στο λυκειο θα αρχισουν τα ιδιαιτερα για ξενες γλωσσες (τουλαχιστον) μαθηματικα και φυσικη (αν χρειαστει... που θα χρειαστει αν υπαρχουν πανελληνιες τοτε)..

btw ενα ιδιαιτερο παει 30-50 ευρω την ΩΡΑ.
    (εχω ακουσει και για 100ευρω την ωρα αλλα αυτα ειναι για τους εκλεκτους )

αυτη τη στιγμη πιστευω οτι η καλυτερη λυση ειναι να ψαξεις να βρεις ενα καλο δημοσιο ρωτωντας απο δω και απο κει και κρατας λεφτα για τα ιδιαιτερα μετα.. (θα χρειαστουν με μαθηματικη ακριβεια..)
    ...

ολα αυτα χωρις να υπολογιζω τον παραγοντα συγχωνευσεων σχολειων, παρακμης της παιδειας κλπ..

μια η αλλη.. στο τελος η μορφωση ΔΕΝ θα ειναι τσαμπα..

ηδη ακουγεται οτι το UOA θα βαλει διδακτρα, αλλιως ΚΛΕΙΝΕΙ.
    πατα και εσυ ενα m3.. δεν πανε μια..

8. The Following 2 Users Say Thank You to panos90 For This Useful Post:

bill_m3 (11-06-11), Ptboul (10-06-11)

Περιοχή
    Στη διαδήλωση του φραπέ
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο nino X3 Εμφάνιση μηνυμάτων

ο δε γιος μου για εναν ολοκληρο χρονο καθονταν πανω στο γραφειο της υπευθυνης και την ακολουθουσε και στη τουαλετα απο εξω την περιμενε. Με αγαπη και υπομονη η κοπελα τον ειχε υπο την προστασια της και ας δεν "ανηκε" στη ταξη της. Σημερα με αυτην την κοπελα εχουμε διπλη κουμπαρια.

Γιάννη τώρα που το είπες αυτό, προχτές είχαμε τη γιορτή της λήξης της χρονιάς και αν έβλεπες τις δασκάλες της κόρης μου και του γιου μου (1η & 3η Δημοτικού) και τις αγκαλιές που έκαναν αυτές οι ΚΥΡΙΕΣ με τους μαθητές τους, ήταν πραγματικά συγκινητικό. Λες και ήταν δικά τους παιδιά!!!

Γιάννη, άκου το Γιάννη, που στα εξηγεί ΩΡΑΙΑ!!

10. The Following User Says Thank You to Monsta For This Useful Post:

Ptboul (10-06-11)

Περιοχή
    Thessaloniki
    Rides
    1

Προεπιλογή

Εγώ πάντως όλα μου τα χρόνια πήγα σε δημόσιο...Δε συγκρίνονται με τίποτα τα χρόνια που πέρασα στο σχολείο και ειδικότερα στο λύκειο...Πιστεύω τα παιδιά που πηγαίνουν στο ιδιωτικό δεν είναι έτσι...Όσο για την Παιδεία...Πάλι καλά που πηγαίναμε στο φροντιστήριο...Οι καθηγητές μας κατά 80% δεν έκαναν τίποτα...Ίσως επειδή ήξεραν ότι πάμε φροντιστήριο...Ξέρω γω?Τί να πω...

Rides
    1

Προεπιλογή

Ρε παιδες υπαρχουν δημόσια και "δημοσια", όπως και ιδιωτικά και "ιδιωτικα".

Το κακο ειναι οτι ενω τα δημοσια θα επρεπε να ειναι ολα στην ιδια κατασταση ΔΕΝ ειναι. Ειναι θεμα τυχης - περιοχης.

Οσο για τα ιδιωτικα, υπαρχουν καποια που ειναι χαλια και τα παιδια ζουν σε ενα γυαλινο κοσμο και απλως περνανε τις ταξεις με τα λ7 του μπαμπα, αλλα υπαρχουν και άλλα που δουλευουν αψογα - τελεια και αν κανει πως παρεμβαινει ο μπαμπας, διωχνουν και το παιδι απο το σχολειο...(εχω προσωπικο παραδειγμα σε συμμαθήτρια του γιου μου). Μονο που εδω ειναι θεμα επιλογης, οτι θες αποφασιζεις.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Kostas_1 : 10-06-11 στις 13:32

13. The Following User Says Thank You to Kostas_1 For This Useful Post:

Ptboul (10-06-11)

Περιοχή
    Μαρουσι
    Rides
    1

Προεπιλογή

Η δημιουργια των παιδικων σταθμων ηταν ενας θεσμος βοηθειας στην εργαζομενη Μητερα.
    Δυστυχως πολλες απο τις θεσεις στους δημοτικους σταθμους καταλαμβανονται απο αεργες Μητερες με χιλιες δυο κομπινες ή μεσον.
    Αυτο εχει ως αποτελεσμα να μενουν "εκτος" παιδια εργαζομενων που εχουν πραγματικα αναγκη του θεσμου αυτου.
    Να το πω λιγο πιο "ωμα" αυτο λεγεται"παρκαρισμα" οταν μεχρι το προνηπιο χρησιμοποιεις δημοτικο παιδικο σταθμο ενω εισαι αεργος.
    Απο το προνηπιο και μετα τα πραγματα αλλαζουν και η προσχολικη αγωγη αποτελει ουσια, ετσι και στους δυο φορεις ιδιωτικου ή δημοσιου δικαιου θα γινει πανω κατω η ιδια δουλεια.
    Το προγραμμα εκμαθησης -εκπαιδευσης ειναι προκαθορισμενο απο το υπουργειο και κανεις δεν μπορει να χρησιμοποιησει διαφορετικο.
    Καποτε ηταν ο χρονος φθηνος και ακριβα τα υλικα τωρα συμβαινει ακριβως το αντιθετο, ετσι με τους ξεφρενους ρυθμους .τις τεραστιες υποχρεωσεις, τα εξαντλητικα ωραρια εργασιας ενας ιδιωτικος σταθμος δειχνει μονοδρομος σε πολλους γονεις που δεν εχουν τη πολυτελεια της βοηθειας στην ανατροφη των παιδιων τους.
    Αυτο ομως ειτε σαν λυση αναγκης ειτε σαν επιλογης δεν μπορει και δεν σημαινει τιποτα αλλο.

Περιοχή
    βόλτες με το μάτζικ μπας
    Rides
    2

Προεπιλογή

..και κάτι σημαντικό που ξεχάσαμε πούμε:

για να είναι δίκαιη η σύγκριση με ομοιογένεια, πρέπει να συγκρίνουμε τα αντίστοιχα ιδιωτικά με τα αντίστοιχα δημόσια.

Στα μεν ιδιωτικά υπάρχουν εκείνα με τις κλειστές πύλες που λέει κ ο νίνος που είναι μόνο για τζάκια κ γόνους Αθηναϊκών οικογενειών όπου στόχο έχουν ένα αέναο πελατοκεντρικό κ pr-ίστικο αλισβερίσι, με συμπληρωματικά μαθήματα το απόγευμα (για να προλάβουν τα παιδιά να μάθουν κ τίποτα αφού το πρωϊ έχουν να απειλήσουν, να πετάξουν καμιά βόμβα, να βάψουν κανα νύχι ή να κάνουν καμιά γνωριμία της προκοπής)

Υπάρχουν κ τα ιδιωτικά της οκάς που όλα τα σφάζουν- όλα τα μαχαιρώνουν, υπάρχουν κ κάποια που από προσωπική έρευνα θεωρώ ότι αξίζουν κ βγάζουν καλά στρατιωτάκια.

Για τα δημόσια ισχύουν πάνω κάτω τα ίδια, υπάρχουν δημόσια πρότυπα κ δημόσια γ@μ@τ@.

edit: Σάρκυ με πρόλαβες!
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Ptboul : 10-06-11 στις 13:36
    Κάποτε θα τα θυμόμαστε όλα αυτά και θα γελάμε.

16. The Following 2 Users Say Thank You to Ptboul For This Useful Post:

Monsta (10-06-11), Nino (10-06-11)

Σελίδα 3 από 7 ΠρώτηΠρώτη 12345 ... ΤελευταίαΤελευταία

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP