Πρόσφατα εκανα ενα ταξιδακι σε Μόναχο- Βιέννη - Σάλτσμπουργκ- Berchetsgaden το οποίο κινδυνεψε να γινει Μόναχο- Βιέννη - κρατητηρια Αυστριακης Αστυνομιας.....
Πηγαινοντας με νοικιασμενη Mercedes C-Class σε Σαλτσμπουργκ και ξεψαρωμένος από τον αυτοκινητόδρομο όπου όλοι πηγαιναν με 140-160 με όριο τα 130 και από δυο προηγούμενες φορές σε Βέλγιο Γερμανία όπου δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα, φτανω σε κομμάτι επαρχιακου δρομου όπου το όριο γινεται 80 λόγω εργων , εχει δυο λωρίδες και ΟΛΟΙ πάνε δεξιά με 80..Εγώ πηγαινω στην αριστερή με 110. Υπάρχει διάζωμα , κινδυνος δεν βλέπω να υπάρχει πουθενα αλλά κάποια στιγμή βλέποντας όλους να πηγαινουν με 80 αρχίζω και υποψιάζομαι ....Εντάξει ,λέω ,κάτσε να περάσω αυτούς τους πέντε και να μπω στο κενο μπροστα τους. Πατάω το γκάζι φτάνω στιγμιαια τα 140 , τους περναω και μπαινω στην δεξιά λωρίδα.
Κοιτάζω τον πίσω καθρεπτη και βλέπω κάποιον να ερχεται μαλλια κουβάρια με αναμμενα τα φωτα.. Προτου προλάβω να καταλάβω τι συμβαίνει με περνάει μπαίνει μπροστά μου και βλέπω ότι ειναι ενα βαν χωρίς διακριτικα. Ξαφνικά στο πίσω τζαμι αναβουν επιγραφές POLIZEI και κάτι στα γερμανικα...Ταυτόχρονα βγαίνει ενα χερι από το παραθυρο και μου κάνει νοημα να τον ακολουθησω , αλλά με τόσο εντονες κινησεις που τακανα πάνω μου...
Τον ακολουθω λοιπόν για ενα-δυο χιλιόμετρα βγαινουμε από τον αυτοκινητόδρομο και σταματαμε σε ενα πάρκινγκ όπου απέναντι υπάρχουν δυο περιπολικά της αστυνομίας. Κατεβαίνου δυο τυποι με πολιτικά , αθλια ντυμενοι , οι οποίοι μου ζητανε χαρτια , ταυτοτητα και διπλωμα.
Αμέσως με ρωταει ο ενας :
"Ξέρετε πόσο ειναι το όριο εδώ?"
Του λέω "ναι 80km/h"
-"Ξέρετε με πόσο πηγαινατε" -
-"με πόσο?"
Εκεί τρελαίνεται και αρχιζει να φωνάζει : "Mε 140!!!" και δειχνοντας μου την ταυτότητά μου , μου φωνάζει " This is mine now!!! You are finished!! You stop here!!!"
Aυτό ηταν λέω , αντιο Σάλτσμπουργκ ...και περιμένω αφαίρεση πινακίδων , διπλώματος και τα σχετικά. Αντ'αυτου μου φαιρνει εναν τιμοκατάλογο και μου δειχνει το πρόστιμο : 360 Euro ...τα οποία πλήρωσα επιτόπου και φυγαμε χωρίς αλλες επιπτώσεις! Να σημειώσω δε ότι οταν του εδειξα το δίπλωμα στην αρχή δεν το δεχτηκε παρόλο που εγραφε "driving license" επειδή δεν ηταν πλήρως μεταφρασμένο στα Αγγλικά , τελικά τα βρήκαμε όμως..

Ηθικό διδαγμα : Oταν οδηγειτε στο εξωτερικο τηρείτε ευλαβικά τα όρια ταχυτητας!
Μου ηρθε στο νου κάτι που διάβασα κάποτε , ότι εγραψαν στην Αυστρια εναν Ελληνα επειδή σταματησε σε stop λιγότερο από τρια δευτερόλεπτα!!!