Σελίδα 3 από 4 ΠρώτηΠρώτη 1234 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 21 έως 30 από 35

Θέμα: ΛΑΔΙΑ 5w30 Η 10w40 ?

Περιοχή
    Thessaloniki
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο nino X3 Εμφάνιση μηνυμάτων
    το ποια και τι λαδια βαζουν στους κινητηρες δεν ειναι προιον μελετης ουτε μακροχρονιας ερευνας αλλα τυχαια κατασταση για αυτο μην ακους τι λεει η bmw εμεις ξερουμε καλυτερα και ακομα καλυτερα οι μαστρο μητσοι της γειτονιας.
    Άν είναι έτσι τότε γιατί στα Μ βάζουν 10-60?Ας βάλουν και κεί άλλων προδιαγραφών!

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο giannis_compact Εμφάνιση μηνυμάτων
    Άν είναι έτσι τότε γιατί στα Μ βάζουν 10-60?Ας βάλουν και κεί άλλων προδιαγραφών!
    Δε νομίζω να το εννοεί ακριβώς όπως το γράφει
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο 850CSI Εμφάνιση μηνυμάτων
    αληθινο ρινγκ ειναι η εγνατια καβαλας
    Out for all that I can get

3. The Following User Says Thank You to oldcarskickass For This Useful Post:

Nino (30-05-11)

Περιοχή
    Thessaloniki
    Rides
    1

Προεπιλογή

Και γώ έτσι νομίζω γιατί μου φάνηκε κάπως παράξενο!!

Rides
    0

Προεπιλογή

Σας ευχαριστώ πολύ όλους.
    Είναι αλήθεια πως δεν ξέρω ακόμα αν καίει , θα βάλω τώρα τα ίδια , και θα δω.
    Πραγματικά ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σας
    Καλο σας βράδυ .

Περιοχή
    Αθήνα, Κρυονέρι
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο mitsos09 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Καλησπέρα σας , σε όλους ,
    μια ερωτήσουλα θα ήθελα να κάνω?
    Έχω πάρει μια Ε46 ti Compact του 2003 1600 κ. εδώ και 2 μήνες , (και γενικότερα είμαι πολύ χαρούμενος, είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα.) αλλά πρέπει να του κάνω service σιγά σιγά .
    Το πρόβλημα μου είναι ότι ο προκατοχός μου το πήγαινε μόνο στον Σφακιανάκη (στην κηφισιά)
    και του βάζανε λάδια μόνο 5w30 , αλλά όλοι μου λένε να μην βάλω 5w30 αλλά να βάλω 10w40 , γιατι λένε ότι εδώ στην Ελλάδα μας επειδή έχουμε πιο υψηλές θερμοκρασίες είναι καλύτερα για τον κινητήρα.
    Τα 5w30 ναι μεν τα προτημάει η ΜΑΜΑ αλλά υποτίθεται ότι είναι για την Γερμανία καλύτερα αυτά τα λάδια , και ότι θα καιονται πολύ πιο γρήγορα .
    Μήπως μπορειτε να με βοηθήσετε ?
    Ευχαριστώ πολύ.
    Ρίξε μια ματιά εδώ, ίσως σε βοηθήσει.

7. The Following 2 Users Say Thank You to Stefanos_Cool For This Useful Post:

BILL007 (31-05-11), Kostas_1 (31-05-11)

Rides
    0

Προεπιλογή

διορθωστε με αν κανω λαθος...
    αν σε ενα κινητηρα που δε καιει καθολου λαδι,βαλουμε λιγο διαφορετικου τυπου λαδια και αυτο τα τσιμπησει,θα συνεχισει να καιει ακομα και αν αλλαξουμε μετα και βαλουμε τα σωστα?
    παντα υπαρχει καποιος πιο μαγκας απο εμας....

Περιοχή
    Αθήνα, Κρυονέρι
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο GEORGE316 Εμφάνιση μηνυμάτων
    διορθωστε με αν κανω λαθος...
    αν σε ενα κινητηρα που δε καιει καθολου λαδι,βαλουμε λιγο διαφορετικου τυπου λαδια και αυτο τα τσιμπησει,θα συνεχισει να καιει ακομα και αν αλλαξουμε μετα και βαλουμε τα σωστα?
    Γιατί να αλλάξεις τύπο λαδιών;

Σχετικά τώρα με το ερώτημά σου όλα είναι σχετικά. Καλό όμως είναι κατά την γνώμη μου (και σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή) να μην αλλάζεις τύπο, sae κλπ.

10. The Following User Says Thank You to Stefanos_Cool For This Useful Post:

S8N (05-06-11)

Περιοχή
    χαλανδρι
    Rides
    2

Προεπιλογή

ρε παιδια τα 10-40 ειναι ημισυνθετικα και ειναι για πιο παλιας τεχνολογιας κινητηρες .ολοι οι συγχρονοι θελουν συνθετικα και πιο λεπτορευστα λαδια δλδ 5-40-5-30
    Ε36 mpack

Περιοχή
    malmo ,sweden
    Rides
    2

Προεπιλογή

ego molis sympirosa to kathieromeno mou litro kathe 7000 km peripou kai ebala shell ultra extra 5-30 . apo ena benzinadiko sto dromo . isos einai kalyteri thermokrasia gia ta boreia klimata pou tin nyxta peftei arketa i thermokrasia kai genikos den feugei pano apo 30 allla gia ellada sigoura ta 5-60 pou forousa ena diastima itan mia xara
    live free and drive hard

Περιοχή
    χαλανδρι
    Rides
    2

Προεπιλογή

Γενικά, το ιξώδες είναι η συμπεριφορά του λαδιού το χειμώνα και το καλοκαίρι. Η ένδειξη για παράδειγμα 10W, μας δείχνει τη συμπεριφορά του λιπαντικού ως προς το ιξώδες του το χειμώνα (W=Winter=Χειμώνας) και η ένδειξη 40, τη συμπεριφορά του λιπαντικού ως προς το ιξώδες του το καλοκαίρι.

Γενικά αναφέρεται, ότι όσο πιο χαμηλό ιξώδες έχει το λιπαντικό, τόσο πιο λεπτόρευστο είναι. Για παράδειγμα το λιπαντικό 0W-20 είναι πιο λεπτόρευστο από το λιπαντικό με 10W-40 τόσο στο κρύο όσο και στη ζέστη. Η διαφορά μεταξύ δύο λιπαντικών 0W-40 και 10W-40 είναι μόνο ως προς το χειμώνα, όπου το πρώτο (0W) ρέει πολύ πιο εύκολα από το δεύτερο (10W). Στο καλοκαίρι όμως παρουσιάζουν παρόμοια ή ίδια συμεριφορά (δείκτης 40)

Τέλος, όταν η διαφορά μεγαλώνει αρκετά μεταξύ του δείκτη που αφορά το χειμώνα και το καλοκαίρι (π.χ λιπαντικό 10W-60), φανερώνεται η παρουσία μεγάλης ποσότητας πρόσθετων ενίσχυσης ιξώδους στο λιπαντικό με σκοπό την αυξημένη δυνατότητα διακύμανσης του ιξώδους σε μεγάλο θερμοκρασιακό φάσμα.

Με λίγα λόγια, εάν δεν υπήρχαν πάρα πολλά ενισχυτικά ιξώδους στο 10W-60, αυτό θα ήταν 10W-30 ή 10W-40. Το μειονέκτημα στην χρήση πολλών ενισχυτικών ιξώδους, είναι ότι με την χρήση καταστρέφονται και το λιπαντικό υποβαθμίζεται από 60άρι σε χαμηλότερο δείκτη ιξώδους.
    Ε36 mpack

14. The Following 2 Users Say Thank You to gregE36 For This Useful Post:

Akis 330Ci (19-07-11), BILL007 (06-06-11)

Σελίδα 3 από 4 ΠρώτηΠρώτη 1234 ΤελευταίαΤελευταία

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP