Σελίδα 3 από 3 ΠρώτηΠρώτη 123
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 21 έως 30 από 30

Θέμα: ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΟΙ ΧΩΡΟΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ?

Περιοχή
    Athens
    Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο gant Εμφάνιση μηνυμάτων
    Εδώ ένα φίλος έδωσε σε νεαρό μηχανικό μόνο 250ε για να νομιμοποιήση 24,5τ.μ ημιυπαίθριου χώρου και το παιδί τα ανέλαβε όλα, εφορίες κλπ.
    Το κόστος που βγαίνει σύμφωνα με την αντικειμενική αξία του ακινήτου, έχουν όλοι οι μηχανικοί τέτοιυς πίνακες, του είπε πως είναι 2500ε και θα του ρθει ειδοποίηση απ την εφορία σε κανένα τετράμηνο.
    Οι περισσότερες Πολεοδομίες βγάζουν επιτόπου το πρόστιμο, το οποίο πληρώνεται με ειδικό κωδικό στις τράπεζες που είναι στο σύστημα ΔΙΑΣ και είτε εφάπαξ με 10% έκπτωση είτε σε 6 άτοκες δόσεις. Ο κωδικός βρίσκεται σε ένα αυτοκόλλητο πάνω στο Excelόφυλλο που τυπώνει η Πολεοδομία με τον υπολογισμό του προστίμου και είναι μοναδικός για κάθε φάκελο. Η εφορία δεν εμπλέκεται πουθενά, μόνο στο ΦΕΜ του μηχανικού και στο παράβολο για την κατάθεση.

Ορισμένες Πολεοδομίες πάλι στέλνουν ταχυδρομικώς τα έγγραφα με τον υπολογισμό του προστίμου στον ιδιοκτήτη. Η πληρωμές των δόσεων πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2011.

2. The Following User Says Thank You to S8N For This Useful Post:

gant (10-09-10)

Rides
    0

Προεπιλογή

ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

Εσκιζαν τα ρουχα τους οτι δεν θα μπουν στα τεκμηρια ι ημιυπαιθριοι χωροι....και μολις τελειωσε η προθεσμια , εβγαλε ανακοινωση το υπουργιο οικ οτι θα ΜΠΟΥΝ!!!

Και μετα [περιμενουν απο μας να λεμε αληθειες για κατι!!!!!!!!

ΛΑΜΟΓΙΑ-ΨΕΥΤΕΣ!!!!

ΘΑ ΜΑΣ ΚΛΑ$ΕΤΕ ΜΙΑ ΜΑΝΤΡΑ !!!!!

Περιοχή
    ΛΑΡΙΣΑ
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Z4 DCT Εμφάνιση μηνυμάτων
    ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

Εσκιζαν τα ρουχα τους οτι δεν θα μπουν στα τεκμηρια ι ημιυπαιθριοι χωροι....και μολις τελειωσε η προθεσμια , εβγαλε ανακοινωση το υπουργιο οικ οτι θα ΜΠΟΥΝ!!!

Και μετα [περιμενουν απο μας να λεμε αληθειες για κατι!!!!!!!!

ΛΑΜΟΓΙΑ-ΨΕΥΤΕΣ!!!!

ΘΑ ΜΑΣ ΚΛΑ$ΕΤΕ ΜΙΑ ΜΑΝΤΡΑ !!!!!
    Ημουν σχεδον σιγουρος οτι θα γινοταν αυτο!!!!

....γι'αυτο και δεν τον δηλωσα....προτιμησα να το ρισκαρω...ποτε να ελεξουν χιλιαδες ακινητα????....εκτος εαν καποιος σε καταγγειλει ......ετσι κι αλλιως τα παω καλα με τους γειτονες.....ασε που και αυτοι το ιδιο εκαναν!!!

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο aristent Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ημουν σχεδον σιγουρος οτι θα γινοταν αυτο!!!!

....γι'αυτο και δεν τον δηλωσα....προτιμησα να το ρισκαρω...ποτε να ελεξουν χιλιαδες ακινητα????....εκτος εαν καποιος σε καταγγειλει ......ετσι κι αλλιως τα παω καλα με τους γειτονες.....ασε που και αυτοι το ιδιο εκαναν!!!
    ΣΚΑΤΑ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥΣ

Περιοχή
    Athens
    Rides
    0

Προεπιλογή

Γιάννη, το γνωρίζαμε ότι είναι κλέφτες και ψεύτες από τότε που έλεγαν πως 'λεφτά υπάρχουν'. Γιατί σου προκαλεί έκπληξη?

Άλλο όμως είναι το θέμα:

https://news.in.gr/economy/article/?aid=1231066810

Διαβάστε λίγο προς τη μέση. Επειδή είμαι ενεργειακός επιθεωρητής, σας ενημερώνω ότι αν η επιφάνεια και ο θερμαινόμενος όγκος παρεκκλίνει άνω του 10% εκείνων της αδείας, αιτούνται δικαιολογητικά νομιμοποίησης ή τακτοποίησης.

Κι εμένα δε μου περισσεύουν τα 23.000 ευρώ που δίνω σε δόσεις για την τακτοποίηση, αλλά κάποια στιγμή θα το βρίσκαμε μπροστά μας. Θέλετε σε μια μεταβίβαση? Θέλετε σε κάποια ενοικίαση? Θέλετε από τους ίδιους τους Δήμους που σε λίγο θα αναζητούν χρήματα με το τουφέκι? Το γνωρίζετε ότι κάθε Καλλικρατικός Δήμος οφείλει να στελεχώσει Πολεοδομική Υπηρεσία από τον Ιούλιο? Ξέρετε τι έσοδα θ' αποφέρουν τέτοια τσουχτερά πρόστιμα?

Σύμφωνοι, αυτή τη στιγμή επικρατεί ένα μπάχαλο. Όταν όμως δημιουργηθεί το περιουσιολόγιο, έστω και μετά από χρόνια, δε θα 'θελα να το βρουν μπροστά τους τα παιδιά μου.

Και στο κάτω κάτω της γραφής, πληρώνουμε ένα ποσό το οποίο είναι κυριολεκτικά συμβολικό σε σχέση με την εμπορική αξία του χώρου που τακτοποιούμε. Γλυτώσαμε τις εισφορές από την άδεια, γλυτώσαμε τα ημερομίσθια του ΙΚΑ, γλυτώσαμε αναδρομικούς φόρους, γλυτώσαμε πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης, παίρνουμε ρεύμα και νερό, τα τεκμήρια πιστέψτε με είναι το λιγότερο. Όποιος έχει ζήσει καταγγελίες, αυτοψίες, πρόστιμα, ενστάσεις, δικαστήρια, διαμάχες, απειλές και ψυχολογικό πόλεμο αντιλαμβάνεται απολύτως τι εννοώ.

7. The Following 5 Users Say Thank You to S8N For This Useful Post:

gnx (03-06-11), m-power_01 (04-06-11), PANOS-E60 (03-06-11), Ptboul (03-06-11), sophie (03-06-11)

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο S8N Εμφάνιση μηνυμάτων
    Γιάννη, το γνωρίζαμε ότι είναι κλέφτες και ψεύτες από τότε που έλεγαν πως 'λεφτά υπάρχουν'. Γιατί σου προκαλεί έκπληξη?

Άλλο όμως είναι το θέμα:

Διαβάστε λίγο προς τη μέση. Επειδή είμαι ενεργειακός επιθεωρητής, σας ενημερώνω ότι αν η επιφάνεια και ο θερμαινόμενος όγκος παρεκκλίνει άνω του 10% εκείνων της αδείας, αιτούνται δικαιολογητικά νομιμοποίησης ή τακτοποίησης.

Κι εμένα δε μου περισσεύουν τα 23.000 ευρώ που δίνω σε δόσεις για την τακτοποίηση, αλλά κάποια στιγμή θα το βρίσκαμε μπροστά μας. Θέλετε σε μια μεταβίβαση? Θέλετε σε κάποια ενοικίαση? Θέλετε από τους ίδιους τους Δήμους που σε λίγο θα αναζητούν χρήματα με το τουφέκι? Το γνωρίζετε ότι κάθε Καλλικρατικός Δήμος οφείλει να στελεχώσει Πολεοδομική Υπηρεσία από τον Ιούλιο? Ξέρετε τι έσοδα θ' αποφέρουν τέτοια τσουχτερά πρόστιμα?

Σύμφωνοι, αυτή τη στιγμή επικρατεί ένα μπάχαλο. Όταν όμως δημιουργηθεί το περιουσιολόγιο, έστω και μετά από χρόνια, δε θα 'θελα να το βρουν μπροστά τους τα παιδιά μου.

Και στο κάτω κάτω της γραφής, πληρώνουμε ένα ποσό το οποίο είναι κυριολεκτικά συμβολικό σε σχέση με την εμπορική αξία του χώρου που τακτοποιούμε. Γλυτώσαμε τις εισφορές από την άδεια, γλυτώσαμε τα ημερομίσθια του ΙΚΑ, γλυτώσαμε αναδρομικούς φόρους, γλυτώσαμε πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης, παίρνουμε ρεύμα και νερό, τα τεκμήρια πιστέψτε με είναι το λιγότερο. Όποιος έχει ζήσει καταγγελίες, αυτοψίες, πρόστιμα, ενστάσεις, δικαστήρια, διαμάχες, απειλές και ψυχολογικό πόλεμο αντιλαμβάνεται απολύτως τι εννοώ.

Συμφωνω ΑΠΟΛΥΤΑ με οσα εγραψες Αρη!!, και γω το ιδιο εκανα, τα νομιμοποιησα....

ΑΛΛΑ..............ΣΚΑΤΑ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥΣ ΒΡΩΜΟ ΨΕΥΤΕΣ!!!!!

9. The Following 2 Users Say Thank You to Z4 DCT For This Useful Post:

gnx (03-06-11), S8N (03-06-11)

Περιοχή
    Athens, Greece
    Rides
    2

Προεπιλογή

Μελι σταζεις

11. The Following User Says Thank You to fanisk For This Useful Post:

Z4 DCT (03-06-11)

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο S8N Εμφάνιση μηνυμάτων

Άλλο όμως είναι το θέμα:

Μέχρι στιγμής εννοείς.

Γιατί όπως και με αυτό που γίνεται τώρα, μπορείς εσύ ή έστω ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ (και λέγοντας ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ εννοώ από τον τελευταίο ζητιάνο μέχρι τον ΓΑΠ) να μου εγγυηθείς ότι ΔΕΝ θα τα πληρώσεις αυτά ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ και όπως συνηθίζει το Δημόσιο και με τόκους;

Τα βλέπω απαισιόδοξα; (πραγματική ερώτηση, αν θες σε παρακαλώ απάντησε όταν μπορείς)
    ΥΓ: προσωπικά με αυτά που γίνονται έχω απομυθοποιήσει την έννοια της περιουσίας των δικών μου, με την έννοια ότι όταν θα έρθει η ώρα να τα πάρω:
    1)θα είναι ήδη κτίριο 30 - 40 ετών (τουλάχιστον)
    2)θα χρειαστεί να πληρώσω τα μαλλιά της κεφαλής μου σε αποδοχή κληρονομιάς ή θα έχει πληρώσει ο πατέρας μου τεράστιο ποσό για γονική παροχή, σε ένα κτίριο που ΗΔΗ το έχουμε πληρώσει ΠΑΝΩ από +50% αν υπολογίσεις τόκους δανείων και φορολογίες.
    3)με τα έσοδα που προβλέπεται να έχω, τα εγγόνια μου ΙΣΩΣ και να το ξεχρεώσουν.
    Προσωπικά το βλέπω σαν απλά το βάρος τους σε μπάζα και μάλιστα πάνω σε καμμένη γη. (όπως έχουν ΤΩΡΑ τα πράγματα)
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο 850CSI Εμφάνιση μηνυμάτων
    αληθινο ρινγκ ειναι η εγνατια καβαλας
    Out for all that I can get

Περιοχή
    Athens
    Rides
    0

Προεπιλογή

Κανείς δε μπορεί να στο εγγυηθεί αυτό Λευτέρη, πόσω μάλλον η κυβέρνηση της οποίας οι διαβεβαιώσεις καταρρίπτονται η μια μετά την άλλη.

Κακά όμως τα ψέμματα: Τα χρήματα αν δεν επενδύονται χάνουν την αξία τους. Κι επένδυση δεν είναι ούτε ο κοπανιστός αέρας που ακούει στο όνομα 'μετοχές', ούτε τα αστεία επιτόκια των τραπεζών, ούτε τα αυτοκίνητα, οι τηλεοράσεις και οι ντιζαϊνάτοι καναπέδες.

Ανέκαθεν οι καλύτερες και σταθερότερες επενδύσεις ήταν η γη, ο χρυσός και τα έργα τέχνης.

Όσον αφορά το σπίτι των γονιών σου, είτε είναι 30 είτε 130 ετών πίστεψέ με θα το εκτιμήσεις όταν έρθει η ώρα να βάλεις ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι σου, να παντρέψεις το παιδί σου του οποίου ο μισθός δε θα φτάνει καλά καλά για ένα ενοίκιο ή όταν πρόκειται να σου αποφέρει ένα σταθερό έσοδο το οποίο θα είναι ανάσα για τα οικονομικά σου.

Το σπίτι μας είναι το σημαντικότερο περιουσιακό μας στοιχείο. Το ότι το κράτος το βλέπει μονίμως σαν την παχιά αγελάδα των εσόδων το αποδεικνύει περίτρανα.

14. The Following 4 Users Say Thank You to S8N For This Useful Post:

aristent (03-06-11), Eleni (04-06-11), oldcarskickass (03-06-11), Z4 DCT (03-06-11)

Rides
    0

Προεπιλογή

Σε καμία μα καμία περίπτωση δεν αντιλέγω, αυτό που με ΕΞΟΡΓΙΖΕΙ είναι ότι από ότι φαίνεται θα καταλήξουμε να ΝΟΙΚΙΑΖΟΥΜΕ τα ίδια μας τα σπίτια ρε @@@@
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο 850CSI Εμφάνιση μηνυμάτων
    αληθινο ρινγκ ειναι η εγνατια καβαλας
    Out for all that I can get

16. The Following User Says Thank You to oldcarskickass For This Useful Post:

S8N (03-06-11)

Σελίδα 3 από 3 ΠρώτηΠρώτη 123

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •