Γιάννη, το γνωρίζαμε ότι είναι κλέφτες και ψεύτες από τότε που έλεγαν πως 'λεφτά υπάρχουν'. Γιατί σου προκαλεί έκπληξη?
Άλλο όμως είναι το θέμα:
https://news.in.gr/economy/article/?aid=1231066810
Διαβάστε λίγο προς τη μέση. Επειδή είμαι ενεργειακός επιθεωρητής, σας ενημερώνω ότι αν η επιφάνεια και ο θερμαινόμενος όγκος παρεκκλίνει άνω του 10% εκείνων της αδείας, αιτούνται δικαιολογητικά νομιμοποίησης ή τακτοποίησης.
Κι εμένα δε μου περισσεύουν τα 23.000 ευρώ που δίνω σε δόσεις για την τακτοποίηση, αλλά κάποια στιγμή θα το βρίσκαμε μπροστά μας. Θέλετε σε μια μεταβίβαση? Θέλετε σε κάποια ενοικίαση? Θέλετε από τους ίδιους τους Δήμους που σε λίγο θα αναζητούν χρήματα με το τουφέκι? Το γνωρίζετε ότι κάθε Καλλικρατικός Δήμος οφείλει να στελεχώσει Πολεοδομική Υπηρεσία από τον Ιούλιο? Ξέρετε τι έσοδα θ' αποφέρουν τέτοια τσουχτερά πρόστιμα?
Σύμφωνοι, αυτή τη στιγμή επικρατεί ένα μπάχαλο. Όταν όμως δημιουργηθεί το περιουσιολόγιο, έστω και μετά από χρόνια, δε θα 'θελα να το βρουν μπροστά τους τα παιδιά μου.
Και στο κάτω κάτω της γραφής, πληρώνουμε ένα ποσό το οποίο είναι κυριολεκτικά συμβολικό σε σχέση με την εμπορική αξία του χώρου που τακτοποιούμε. Γλυτώσαμε τις εισφορές από την άδεια, γλυτώσαμε τα ημερομίσθια του ΙΚΑ, γλυτώσαμε αναδρομικούς φόρους, γλυτώσαμε πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης, παίρνουμε ρεύμα και νερό, τα τεκμήρια πιστέψτε με είναι το λιγότερο. Όποιος έχει ζήσει καταγγελίες, αυτοψίες, πρόστιμα, ενστάσεις, δικαστήρια, διαμάχες, απειλές και ψυχολογικό πόλεμο αντιλαμβάνεται απολύτως τι εννοώ.