Εγώ με την παρακράτηση την "πάτησα" ανάποδα.. Αγόρασα το σκούτερ κάποτε σε ένα νησί που ζούσα από έναν παππού. Επειδή δεν είχα όλο το ποσό και για να τον διασφαλίσω, του πρότεινα να κάνουμε παρακράτηση μέχρι να τον εξοφλήσω. Σε 2-3 μήνες τον εξόφλησα αλλά αμέλησα να άρω την παρακράτηση. Έφυγα από το νησί, πέρασαν τα χρόνια και πέρσι θυμήθηκα να κάνω την άρση. Ρωτάω που είναι ο παππούς για να μου κάνει την υπεύθυνη δήλωση, έχει ταξιδέψει χωρίς επιστροφή... Παιδιά δεν έχει, άντε να εξηγήσω τώρα στην γιαγιά τί και πως. Κάπως έτσι θα έχω το σκούτερ του παππού στην κατοχή μου για πάντα!!
Ανδρών επιφανών πάσα γη τάφος
Τελικα πως γινεται η διαδικασια ;
Εντάξει υπαρχει ρίσκο , αλλα καθε μέρα στις δουλειές μας ρισκαρουμε επειδη πιστωνουμε .
Δίνουμε το εμπόρευμα , και αν δεν εξοφληθεί με μετρητά , τότε μέχρι να λήξει η επιταγή, το γραμματείο κλπ , προσευχόμαστε κ δεν εχουμε κ παρακράτηση .
Τη διαδικασια να μάθουμε κ απο εκει κ πέρα ο καθενας ας ξερει φυσικα οτι ρισκάρει .
Στις δουλειες μας Βαγγελη, ειναι σχεδον μονοδρομος αυτο το ρισκο,αλλα στην περιπτωση της κινητης περιουσιας μας, δεν ειναι.
vagmag (07-09-14)
Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Η μεταβίβαση γίνεται όπως ακριβώς γίνεται σε κανονικές περιπτώσεις, απλά σε αυτή την περίπτωση ο πωλητής δηλώνει προφορικά στον υπάλληλο του συγκοινωνιών που κάνει την μεταβίβαση ότι επιθυμεί την παρακράτηση. Βγαίνει άδεια η οποία αναγράφει την παρακράτηση. Δεν μεταβιβάζεται μέχρι την άρση της και τελειώνει όταν ο αγοραστής πάει στο συγκοινωνιών με υπεύθυνη δήλωση του πωλητή στην οποία αναγράφεται ότι θέλει να άρει την παρακράτηση. Εκδίδεται καινούργια άδεια και τέλος.
Ανδρών επιφανών πάσα γη τάφος
A8hnaios (09-09-14), aristent (07-09-14), Leonidas_E39 (07-09-14), mark e92 (07-09-14), vagmag (07-09-14)