ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΒΟΥΡΚΩΣΑΝΕ,
ΟΤΑΝ BMW ΜΟΥ ΔΩΣΑΝΕ...!!!
Περα απο την αναρτηση το ποσο χτυπαει ενα αμαξι εχει να κανει και με λιγα ακομα πραγματακια.
Τη διαμετρο της ζαντας(αλλο 16 αλλο 17 και αλλο 18. Δεν εχουν επαφη).
Και το ποσο σκληρο ειναι το προφιλ του ελαστικου(το ιδιο αμαξι, με την ιδια αναρτηση και την ιδια ζαντα μπορει να κοπαναει σα μπουρδελο με bridgestone και να μη νιωθει τπτ με michelin).
Να συμπληρώσω φοράω μισελέν λάστιχο και διαστάσεις 205/55/16.
Οπότε σίγουρα δεν "κοπανάει" τόσο όσο φαντάζεστε..
Δεν "κοπανάει" καθόλου θα έλεγα..
Μπορείτε να δείτε φωτο στο γκαράζ..
VasilisG85 (01-08-14)
Ε ναι σιγουρα ghost-rider...Εγω απο το 205/60/16 που θεω να παω στο 225/40/18 δεν περιμενω να εχει αποσβεση σε κραδασμους...Δεν ξερω αλλα με τραβαει να βαλω στα m-pack αμορτισερ eibach ελατηρια να το δοκιμασω και με τις 16αρες ζαντες και με τις 18αρες...
Να πω κ εγώ μια γνώμη.
Φίλε μου αφού δεν είσαι όπως λες του στριψηματος κλπ τί το θες το 60/40 χαμήλωμα; Θα το καταστρέψεις το αμαξάκι. Θα το κάνεις κούτσουρο κ θα κλαις τα λεφτά σου. Με τόσο χαμήλωμα θα χαλασεις τη γεωμετρία της ανάρτησης επίσης. Αν έχεις φράγκα βάλε εργοστασιακα αμορτισέρ μ-πακ, αλλιώς βάλε εμπορίου μ-πακ όπως τα boge turbo gas.
Ακόμα για τον Βασίλη παραπάνω...αποκλείεται να έχεις τα sport με HR. Sprint έχεις.
Ε36 M44Β19
για μενα οι λυσεις ειναι 2 στα ε36 αναλογα το ποσο μας νοιαζει το look Και κυριως κατα ποσο θελουμε την αναρτηση μας σκληρη κυριως στις χαμηλες ταχυτητες:
1) αμορτισερ-ελατηρια m-pack με αντιστρεπτικες παχυτερες eibach ή hr.
σαν αμορτισερ υπαρχουν 3 επιλογες
-γνησια καινουργια 700ε!!!
-επισκευη των ηδη γνησιων σε περιπτωση που τα φοραμε ηδη σε γνωστους αναρτησαδες (οσοι το εχουν κανει εχουν μεινει ικανοποιημενοι).
-αντικατασταση με εμποριου παρομοιας σκληροτητας (sachs advatage-boge turbo) 350e στο περιπου.
σαν ελατηρια δυστυχως δεν υπαρχουν εμποριου με το τοσο λιγο χαμηλωμα οσο τα m-pack (1,5 ποντο) οποτε η παμε σε καινουργια γνησια με 250ε σετ η' μεταχειρο μονο αμα ειναι σε καλη κατασταση (δυσκολο) με κανα 80-100ε.
οι παχυτερες αντιστρεπτικες εμποριου ξεκινανε συνηθως απο 300ε εως 400ε.
με αυτον τον τροπο επιτυνχανουμε την ανεση που μας προσφερει η μαμα σπορ αναρτηση στις χαμηλες ταχυτητες (χωρις να ειναι βαρκα διοτι ειναι σπορ πιο ενισχυμενη πο την απλη μαμα) σε συνδιασμο με το κρατημα-μειωση κλισεων του αμαξωματος στις στροφες λογω των παχυτερων αντιστρεπτικων(οι οποιες δεν προκειται να επηρεασουν την ανεση).
το μονο αρνητικο σε αυτην την περιπτωση:το κενο μεταξυ λαστιχου-θολου μπροστα(καθαρα θεμα look δηλδ οχι κατι λειτουργικο)...
2) τοποθετηση aftermarket αμορτισερ ελατηριων μονο ομως για μενα ολοκληρωμενο κιτ μιας εταιριας.να μην παντρεψουμε εμεις δηλδ αμορτισερ-ελατηρια και κυριως εως 3-3,5 ποντους χαμηλωμα απο την απλη μαμα αναρτηση για να μην μαμησουμε την γεωμετρια οπως ειπε παραπανω και ο φιλος μου 6cylinder.
γιατι ολοκληρωμενο κιτ αμορτισερ-ελατηρια?γιατι μια εταιρια που θα δωσει κιτ αμορτισερ-ελατηρια για ενα αυτοκινητο ειναι ηδη μελετημενα για το συγκεκριμενο αυτοκινητο και κυριως αμορτισερ ελατηρια θα συνεργαζονται αψογα μεταξυ τους...τα αμορτισερ δηλδ ειναι φτιαγμενα για να δουλευουν μονο με αυτα τα ελατηρια και τουμπαλιν...αρα θα εχουν καλυτερο bound-rebound απο ενα σετ παντρεμενο π.χ. bilstein-eibach η΄H'r.
σε αυτην την περιπτωση η τοποθετηση αφτερμαρκετ παχυτερων αντιστρεπτικων για μενα προσωπικα ειναι πλεονασμος για αμαξι χρησης δρομου (δεν χρειαζεται δηλδ εκτος αν μπαινουμε πιστα) διοτι το κρατημα-μειωση κλισεων στις στροφες το εχουμε επιτυχει ηδη με το χαμηλωμα του κεντρου βαρους του αυτοκινητου.
το αρνητικο:σκληροτερη αποσβεση στους κραδασμους του αυτοκινητου απο τις κακοτεχνιες του δρομου στις χαμηλες ταχυτητες.
τωρα οσον αφορα την σκληροτητα των εκαστοτε κιτ πρεπει βασικα να εχουμε δοκιμασει ιδιο αυτοκινητο με φορεμενες αυτες τις αναρτησεις και βασικα τα γουστα του καθενος.για μενα που φαινεται σκληρη μια αναρτηση αλλον μπορει να μην τον ενοχλει.
αρα οι διαφορες στις 2 επιλογες ειναι:
-μ-πακ αμορτισερ-ελατηρια+παχυτερες αντιστρεπτικες=τα συνδιαζει ολα (ανεση στις χαμηλες ταχυτητες+μηδαμινες κλισεις στις στροφες) εκτος του Μη χαμηλωμενου Look του αυτοκινητου.
-κιτ αναρτησης χαμηλωματος εως 3.5 ποντων με μαμα μ-πακ αντιστρεπτικες=κρατημα στις στροφες λογω του χαμηλωματος και σκληρη αποσβεση στις χαμηλες ταχυτητες..
οποτε εαν δεν μας ενδιαφερει το look παμε στην 1η επιλογη που τα χει ολα (σχετικη ανεση παντου+κρατημα).
εαν μας νοιαζει το look παμε στην 2η με τιμημα την απωλεια της ανεσης στις χαμηλες ταχυτητες.
βεβαια υπαρχει και η ρυθμιζομενη pss9 που ειναι μαγικο χαλι για πολλους αλλα κοστιζει 1500ε καινουργια.
εγω προσωπικα θα πηγαινα στην 1η επιλογη...
φανταστειτε φοραω μ-πακ με ενισχυμενα αμορτισερ sachs perfomance.
για τα γουστα μου ειναι ανετο αχετικα αλλα οχι οσο ανετο θα ηθελα...
αν ειναι πολυ σκληρο το κιτ eibach Που θα βαλω με αμορτισερ-ελατηρια 3ποντα της ιδιας εταιριαςκαι αρχισει τα νταπ-ντουπ (καποιος αλλος βεβαια μπορει να μπει μεσα και να πει μαλακο ειναι) ε θα παρω αργοτερα ενα σετ παχυτερες αντιστρεπτικες eibach με μια 4αδα μαμα μ-πακ αμορτισερ μαζι με τα μ-πακ ελατηρια που φοραω τωρα πανω και τελος...(τουλαχιστον θα ευχαριστιεμαι λιγο ανεση).
βασικη προυποθεση για τα τα ε36:οχι μεγαλυτερες ζαντες ανω των 17 για θεματα ανεσης-γεωμετριας!
υ.γ. τελευταια εγω θεμα με την ανεση μαλλον επειδη μεγαλωνω....μεχρι και τα φαραω σουταχα για να βαλω μ-πακ που ειναι πιο ανετα στην οδηγηση στα ταξιδια κυριως...εχασα εμφανιση αλλα δεν πιανεται η μεσουλα μου στα ταξιδια...![]()
e36 till death!
its not what you can say its what you can proοve(denzel washighton-training day film).
chrisgiapz3 (04-08-14), dark knight (04-08-14), Dimitrios (04-08-14), HLIAS - E36 (04-08-14), Lambros46 (04-08-14), Vassilis ///M (04-08-14)
...και επειδή εγώ έχω sachs advantage με μ-πακ ελατήρια και αντιστρεπτικές μ-πακ, με 16άρα ζάντα, να ξαναπώ (κάπου το έχω ήδη αναφέρει) ότι τα advantage είναι σκληρούτσικα αμορτισέρ. Σε αρκετές περιπτώσεις κουράζουν και προβληματίζουν. Εγώ δεν θα τα ξανάβαζα...είναι απλά φθηνά (ό,τι πληρώσεις παίρνεις εξάλλου!!!). Θα έβαζα είτε γνήσια μ-πακ, που ακόμα κι αν δεν ξέρω πως είναι, σκίζω το δίπλωμά μου πως θα είναι σίγουρα πιο άνετα χωρίς να χάνουν καθόλου σε κράτημα, είτε θα πήγαινα σε αναρτησά να μου επισκευάσει μεταχειρισμένα.
Ε36 M44Β19
leo328 (04-08-14)