Σελίδα 3 από 8 ΠρώτηΠρώτη 12345 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 21 έως 30 από 73

Θέμα: Σφύριγμα από τα πίσω τακάκια σε Ε92

Rides
    1

Προεπιλογή

Οκ φίλε θα το δοκιμάσω, μια τελευταία ερώτηση αν βάλω αντί για σπρέι γράσου, κανονικό γράσο που γρασάρουμε θα κάνει κακό???

2. The Following User Says Thank You to Nikos320 For This Useful Post:

individual (01-07-13)

Περιοχή
    Αθηνα-Λαρισα
    Rides
    2

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Nikos320 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Οκ φίλε θα το δοκιμάσω, μια τελευταία ερώτηση αν βάλω αντί για σπρέι γράσου, κανονικό γράσο που γρασάρουμε θα κάνει κακό???
    βαλε γραφιτουχο γρασσο σε σπρει, εχει την ταση να κολλαει...να αντεχει σε σκουριες και σε θερμοκρασιες..
    μπορεις να βρεις και σε μορφη παστας γρασσο κανονικα με τις παραπανω δυνατοτητες..
    υπαρχει γραφιτουχο γρασσο για τακακια..
    το κανονικο γρασσο που λες, αν δεν εχει αντοχη σε θερμοκρασια κλπ θα γινει λαδι οποτε οχι!

Rides
    1

Προεπιλογή

Στα πίσω το είχα και εγώ αυτό το πρόβλημα έλυσα τα τακάκια τα πέρασα ενα σπρέι που πήρα για τέτοια δουλειά (στο πισω μέρος) έτριψα και γωνίες και μετά τα ξαναμονταρισα και απο τότε ολα ΟΚ!
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη mark e92 : 30-06-13 στις 19:01

5. The Following User Says Thank You to mark e92 For This Useful Post:

Nikos320 (30-06-13)

Περιοχή
    Athens - Alimos
    Rides
    1

Προεπιλογή

Το είχε αυτό το CRV των γωνιών μου. Με το που έβαζες καινούργια σφύριζαν από τη πρώτη μέρα (κ όχι λίγο. Αρκετά δυνατά). Το πρόβλημα ήταν πως βάζαμε τακάκια εμπορίου κ όχι γνήσια. Μόλις δοκιμάσαμε με γνήσια δεν έχει ξανά σφυρίξει....Δε ξέρω μαν αν σε βοηθάω καθόλου......

Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο kapamaru1 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Το είχε αυτό το CRV των γωνιών μου. Με το που έβαζες καινούργια σφύριζαν από τη πρώτη μέρα (κ όχι λίγο. Αρκετά δυνατά). Το πρόβλημα ήταν πως βάζαμε τακάκια εμπορίου κ όχι γνήσια. Μόλις δοκιμάσαμε με γνήσια δεν έχει ξανά σφυρίξει....Δε ξέρω μαν αν σε βοηθάω καθόλου......
    Εμένα τα πίσω μαμά ήταν...

Περιοχή
    Athens, Greece
    Rides
    2

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Nikos320 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Τα πίσω τακάκια μου όταν πατάω φρένο κάνουν ένα σφυριγματάκι το οποίο δεν είναι έντονο άμα έχω κλειστά παράθυρα αλλά όσο να ναι αυτό το σφύριγμα με κάνει να νιώθω ότι οδηγώ καμιά σακαράκα, υπάρχει κάποιος τρόπος να απαλλαγώ από αυτό?? σημειωτέων τα τακάκια μου έχουν πάρα πολύ γόβα, είναι σχεδόν καινούργια.

9. The Following User Says Thank You to fanisk For This Useful Post:

tokiko (30-06-13)

Περιοχή
    Πατρα
    Rides
    2

Προεπιλογή

Σκουξιμο απο τα τακακια και πιο συγκεκριμενα στον θορυβο που παραγουν ορισμενοι τυποι τακακιων

καποια τακακια παραγουν θορυβο απο δυο μεριες

1: στην επαφη του πισω μερος του τακακιου με το εμβολο-α που συνοδευεται συνηθως απο εντονο θορυβο σχεδον σε ολο το φρεναρισμα
    2: στην επαφη του τακακιου με τον δισκο που συνοδευεται συνηθως με θορυβο στο τελος του φρεναρισματος οταν τεινει το αυτοκινητο να ακινητοποιηθει

στην πρωτη περιπτωση το προβλημα λυνεται με τα σπρέι ή παστες χαλκου και σαν μια πολυ καλη επιλογη θα ελεγα το γνωστο κοκκινο σπρέι της wurth

στην δευτερη περιπτωση το θεμα ειναι συνθετο γιατι ο θορυβος προερχεται απο διαφορα αιτια: τυπος τακακιου, υλικα κατασκευης τακακιου, ποιοτητα δισκοπλακας, και οι λυσεις απο ειναι πολλες εως καμια.....
    στα racing τακακια ή τυπου racing ο θορυβος ειναι αναμενομενος και δεν μπορουμε να κανουμε σχεδον τιποτα...., στα τακακια για χρηση δρομου ομως υπαρχουν καποιες λυσεις που μπορουν να μειωσουν εως να εξαφανισουν τον θορυβο

εαν αλλαξουμε τακακια και δισκους μαζι, στρωνουμε τακακι επανω στο δισκο (https://www.zeckhausen.com/bedding_in_brakes.htm) και μαλλον δεν θα εχουμε καθολου θορυβο
    εαν αλλαξουμε μονο τακακια, τρωμε φαλτσα τις γωνιες, κανουμε μια πολυ λεπτη διαγωνια χαραξη στην παστα του τακακιου (εως λιγο πριν την μεταλλικη βαση) και κανοντας λιγα χλμ περιμενουμε να παρει το τακακι το πατημα του δισκου
    εαν ο θορυβος μετα απο αυτα συνεχιζει η τελευταια λυση ειναι το σπρέι γρασου!!!
    ξεκαζουμε στην παστα του τακακιου λιγο σπρέι γρασου, το αφηνουμε 2-3 λεπτα, μετα το σκουπιζουμε πολυ καλα με ενα καθαρο απο λαδια πανι, τοποθετουμε το τακακι στην δαγκανα και κανουμε 2-3 πρωτα φρεναρισματα σε ελεγχομενο χωρο!!!
    μετα τα 2-3 πρωτα φρεναρισματα το φρενο θα ειναι οπως πριν, ο θορυβος στις περισσοτερες των περιπτωσεων φευγει, αφου το γρασο (για αυτη την λιγη ωρα που μενει επανω στην παστα) εχει την ιδιοτητα να σπαει την χημικη αντιδραση των υλικων του συγκεκριμενου τακακιου οταν ερχετε σε επαφη με τον δισκο, η χημικη αντιδραση αυτη παραγει και τον θορυβο

οταν εβαλα τα βρεμπο ειχα λιγο θορυβο στα πισω τακακια, με το χαραγμα και το φαγωμα στις γωνιες μειωθηκε αρκετα, αλλα με το γρασο εξαφανιστηκε τελειως!!!

Υ.Γ: αν και το εχω κανει εδω και 1 χρονο σε Μ5 Ε60 2 τονων βαρους και δεν εχω κανενα προβλημα με τα φρενα, θεωρω πως το γρασο στην παστα του τακακιου ειναι λαθος και δεν θα παροτρυνα ποτε κανεναν να το κανει στο αυτοκινητο του!!!

11. The Following 8 Users Say Thank You to alexm For This Useful Post:

aristent (30-06-13), bill_m3 (02-07-13), ghost-rider (01-07-13), Kostas_1 (01-07-13), PANOS-E60 (30-06-13), S8N (30-06-13), spar@ (30-06-13), Ε91 (30-06-13)

Περιοχή
    ΛΑΡΙΣΑ
    Rides
    1

Προεπιλογή

εμ μας λες την λυση,εμ δεν μας την προτεινεις!!!

13. The Following User Says Thank You to aristent For This Useful Post:

alexm (30-06-13)

Rides
    1

Προεπιλογή

Αρχικά ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους που απαντήσατε στο πρόβλημα μου, ένας λόγος που ειλικρινά χαίρομαι και αγαπώ αυτό το φόρουμ είναι ότι υπάρχουν άτομα που αμέσως βοηθάνε καλοπροαίρετα χωρίς ειρωνείες και τουπέ…στο θέμα μας λοιπόν, αρχικά έχω μαμά τακάκια δεν έχουν αλλαχτεί ποτέ και το σφύριγμα το κάνουν στην αρχή του πατήματος του φρένου και κυρίως όταν το πατώ πιο απαλά άμα το πατήσω σφιχτά και τέρμα σταματάει…

15. The Following 4 Users Say Thank You to Nikos320 For This Useful Post:

aristent (30-06-13), kapamaru1 (01-07-13), Kostas_1 (01-07-13), spar@ (01-07-13)

Rides
    0

Προεπιλογή

Από περιέργεια,πόσο προσδώκιμο ζωής σου γράφει το OBD ότι έχουν ακόμη τα τακάκια, που κάνουν θόρυβο;

Σελίδα 3 από 8 ΠρώτηΠρώτη 12345 ... ΤελευταίαΤελευταία

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP