Σελίδα 3 από 7 ΠρώτηΠρώτη 12345 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 21 έως 30 από 63

Θέμα: ευκαιριες η μηπως οχι? Ελλαδα του σημερα...

Περιοχή
    βόλτες με το μάτζικ μπας
    Rides
    2

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Stamatis Εμφάνιση μηνυμάτων
    Τα αμπέλια, το πορτοκάλι, η ελιά, Θέλουν κ%λο βαρβάτο να αντέχει.
    Έτσι, εδώ είναι όλο το ζουμί._

Αλλά για να εμπλακείς σε κάθετη μονάδα αναρωτιέμαι πόσο τρέξιμο, γνώσεις και άκρες θέλει (διάθεση προϊόντος, πληρωμές, κλπ).

Γενικά συμφωνώ σε όλα σαν ιδέα και φυσικά το έχω στο μυαλό μου σαν έσχατη λύση αλλά είναι τόσο σκληρή η δουλειά αυτή μου με τρομάζει.
    Κάποτε θα τα θυμόμαστε όλα αυτά και θα γελάμε.

2. The Following 2 Users Say Thank You to Ptboul For This Useful Post:

katsaraios (09-01-13), nikos1400 (10-01-13)

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Stamatis Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ολοι μας Γιάννη, αν είχαμε επιλέξει μιαν άλλην εποχή να μην τα χώσουμε στα πενβέ, το γκαζόν στον κήπο και τις "σκαφούμπες" μια χαρά θα είμαστε.
    Οποιος θέλει να επιστρέψει στη γή, σήμερα είναι η ευκαιρία.

Και για εμένα, ευλογημένος όποιος έχει παιδιά και τα μάθει να δουλεύουν τη γή.
    Και φροντίσει να τους εξασφαλίσει γή.

Δεν θα πεινάσουν ποτέ.
    Ποτέ.

Αρκεί να ξέρουν που πατάνε.

- πρωτού κάποιος πεί οτι μιλάω έξω απο τον χορό, απλά να πώ ότι στην Λακωνία, έχουμε μια αντίστοιχη παραγωγή σε διάφορα είδη και είμαι σε θέση να ξέρω πάρα πολύ καλά και τα πανω και τα κάτω της πρότασης που μοιράζομαι-
    Και να μην εχει κομπλεξ πως πρεπει εκτος απο κολυμπι - τενις - κιθαρα - τρες γνωσσες - ταεκβοντο, να παρει και 12 πτυχια και 36 μαστερς....

Εχω ονειρευτει ενα τεραστιο κτημα, με 5-6 οικογενεις (φιλοι) σε σπιτια σπαρμενα μεσα....
    Ελιες, αμπελια, λιγα οικοσιτα, σκυλια, κλπ κλπ κλπ....

Βεβαια, για καποιον που δεν εχει βιωματα, απο χωριο και αγροτοβουκωλικη ζωη (ευτυχως εχω πολλα), ειναι αδυνατον να το φανταστει...

4. The Following 5 Users Say Thank You to ntinos For This Useful Post:

Bitz (11-01-13), halkida116mpack (09-01-13), nikos1400 (10-01-13), Panos 316T (09-01-13), Ptboul (09-01-13)

Περιοχή
    βόλτες με το μάτζικ μπας
    Rides
    2

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο ntinos Εμφάνιση μηνυμάτων
    Και να μην εχει κομπλεξ πως πρεπει εκτος απο κολυμπι - τενις - κιθαρα - τρες γνωσσες - ταεκβοντο, να παρει και 12 πτυχια και 36 μαστερς....
    +9000000000000000

Εχω ονειρευτει ενα τεραστιο κτημα, με 5-6 οικογενεις (φιλοι) σε σπιτια σπαρμενα μεσα....
    Ελιες, αμπελια, λιγα οικοσιτα, σκυλια, κλπ κλπ κλπ....
    Τα ίδια σχέδια είχα και εγώ Ντινάκουσουμ, αλλά γρήγορα έμαθα οτι σχέδια και γυναίκα δεν πάνε μαζί.

Βεβαια, για καποιον που δεν εχει βιωματα, απο χωριο και αγροτοβουκωλικη ζωη (ευτυχως εχω πολλα), ειναι αδυνατον να το φανταστει...
    Αμ κ εγώ τα έχω για αυτό λέω πόσο δύσκολα είναι στην πράξη όλα αυτά.

Να το πω απλά, στο τέλος του μήνα ξέρεις ότι θα πας στο ATM και θα βγάλεις 200ευρώ να πάρεις εκείνη την εκρού παΖμίνα Χερμές που πάντα ήθελες όταν πηγαίνεις ντα κάπο.

Στο χωράφι, για να βγάλεις 200 ευρώ σου χει γίνει ο πάτος πηγάδι.

Θα φάει το σκουΛίκη την πατάκα;
    Θα πέσει χαλάζι;
    Θα τα κάψει ο πάγος;
    Θα γμθεί ο Δίας;
    Κάποτε θα τα θυμόμαστε όλα αυτά και θα γελάμε.

6. The Following 13 Users Say Thank You to Ptboul For This Useful Post:

BILL007 (09-01-13), Bitz (11-01-13), gant (09-01-13), GiannisRob (09-01-13), gnx (09-01-13), hades7 (09-01-13), katsaraios (09-01-13), Konstantinos E60 (11-01-13), Kostas_1 (09-01-13), nikos1400 (10-01-13), Panos 316T (09-01-13), Κωνσταντίνος (09-01-13), ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Κ (09-01-13)

Περιοχή
    Αθηνα-Λαρισα
    Rides
    2

Προεπιλογή

οταν φτιαξεται το κτημα πειτε μου να κανω το πουλ μποι.... στην γουρνα!

8. The Following User Says Thank You to spar@ For This Useful Post:

Ptboul (09-01-13)

Rides
    1

Προεπιλογή

θέλω να γράψω τόσα πολλά ...

αλλά θα πω μόνο αυτό :

στο μάζεμα των ελιών , πηγαίναμε 07:00 και φεύγαμε 17:00.

1. δεν συγκρίνεται με τίποτα να είσαι μέσα στη φύση ,που σου προσφέρει απλόχερα τον καρπό της

2.την επόμενη το πρωί ξύπναγες και νόμιζες ότι δεν είχες πάει στα χωράφια την προηγούμενη.

Για δέκα μέρες κάθε χρόνο εκεί αναπληρώνω 10 χρόνια ζωής που χάνω κάθε χρόνο εδώ.

Και στο θέμα σου Αρη , ευκαιρίες υπήρχαν , υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν,απλώς είναι καθαρά υποκειμενικό.
    τούρμπο και πράσινα άλογα

10. The Following 6 Users Say Thank You to Panos 316T For This Useful Post:

A8hnaios (09-01-13), bimmerm (09-01-13), hades7 (09-01-13), Nino (09-01-13), ntinos (09-01-13), Ptboul (09-01-13)

Περιοχή
    Γερακας
    Rides
    1

Προεπιλογή

Είμαι σπαστικός, το ξέρω, αλλά η ζωή είναι σύντομη και CASH IS THE KING.

H μόνη επένδυση που μπορώ να σκεφτώ γιά τη συγκυρία αυτή και που να προλαβαίνω (μάλλον) να απολαύσω τα ωφέλη της είναι
    ΕΛΚΑ - ΣΩΛΚ - ΓΕΚΤΕΡΝΑ.

review σε 12 μήνες.

12. The Following 5 Users Say Thank You to PANOS-E60 For This Useful Post:

BILL007 (09-01-13), hades7 (09-01-13), Konstantinos E60 (11-01-13), nikos1400 (10-01-13), Ptboul (09-01-13)

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο PANOS-E60 Εμφάνιση μηνυμάτων

H μόνη επένδυση που μπορώ να σκεφτώ γιά τη συγκυρία αυτή και που να προλαβαίνω (μάλλον) να απολαύσω τα ωφέλη της είναι
    ΕΛΚΑ - ΣΩΛΚ - ΓΕΚΤΕΡΝΑ.

review σε 12 μήνες.
    Θα γινω ακομη πιο σπαστικος, και θα πω πως KING makes his slaves poor.

Το χρημα ειναι απλά ένα μέσον.

Ο καθε άνρωπος εχει τον δικο του προορισμό, και κρίνει μονο ο ίδιος ποιο ειναι το μεσον που του ειναι απαραιτητο για να τον φτασει

14. The Following 5 Users Say Thank You to ntinos For This Useful Post:

hades7 (09-01-13), nikos1400 (10-01-13), Panos 316T (09-01-13), Ptboul (09-01-13), spar@ (09-01-13)

Rides
    1

Προεπιλογή

Θα σου απαντήσω με το παρακάτω άρθρο...για να καταλάβεις ότι φέτος και προς το τέλος της χρονιάς θα υπάρχουν ακόμα μεγαλύτερες ευκαιρίες!

Του Βασίλη Σ. Κανέλλη
    Νέα δραματική βουτιά κατά 15% στις τιμές των κατοικιών, τη δεύτερη μεγαλύτερη παγκοσμίως (η Ιρλανδία -20%), αναμένει για το 2013 ο γνωστός επενδυτικός οίκος Fitch στην έκθεση που δημοσίευσε χθες με τίτλο: «Residential Mortgage Briefing». Μάλιστα, οι αναλυτές προβλέπουν περαιτέρω μείωση και το 2014 και στο τέλος της επόμενης χρονιάς η ελληνική κτηματαγορά θα εμφανίσει σημάδια σταθεροποίησης. Σε περίπου δύο χρόνια από σήμερα δηλαδή οι τιμές των κατοικιών θα φτάσουν στα χαμηλότερο σημείο τους (!). Σύμφωνα με την έρευνα, η Θεσσαλονίκη παρουσιάζει το μεγαλύτερο ρυθμό υποχώρησης των τιμών και συγκεκριμένα 30% από το τέλος του 2008 μέχρι και το τρίτο τρίμηνο του 2012. Σε πανελλαδικό επίπεδο η υποχώρηση των τιμών την ίδια περίοδο φτάνει το 24%.

Στοιχεία
    Ιδιαίτερα ανησυχητικά είναι τα στοιχεία για την στεγαστική πίστη, αλλά και για το ποσοστό των καθυστερούμενων δανείων. Σύμφωνα με τη Fitch, ειδικά στην Ελλάδα και την Ιρλανδία περίπου ένας στους πέντε δανειολήπτες, θα αδυνατεί να εξυπηρετήσει το δάνειό του.
    Ο διεθνής επενδυτικός οίκος εκφράζει την ανησυχία του για τις περιφερειακές κτηματαγορές της Ευρωζώνης, δηλαδή την Πορτογαλία και την Ιταλία, όπου η πτώση τιμών το 2013 θα είναι 13%, την Ισπανία και την Ελλάδα με -15% και την Ιρλανδία με -20%.
    Οι λόγοι της πτώσης, σύμφωνα με τους αναλυτές είναι η αδυναμία πρόσβασης στον τραπεζικό δανεισμό, η αύξηση της ανεργίας και η μείωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης καθώς και η έλλειψη αναπτυξιακών πρωτοβουλιών.
    Πάντως, για την Ελλάδα η έκθεση αναφέρει ότι οι τιμές δείχνουν σχετική ανθεκτικότητα η οποία αποδίδεται στο ποσοστό ιδιοκατοίκησης που είναι 80%, στο γεγονός ότι υπάρχει περιορισμένος αριθμός μεταπώλησης κατοικιών (οι Έλληνες είναι δεμένοι περισσότερο με την ακίνητη περιουσία τους), στον κατακερματισμό των οικοδομικών επιχειρήσεων που είναι μικρές, οικογενειακές εταιρείες χωρίς δανεισμό. Η αύξηση της ανεργίας, τα νέα περιοριστικά μέτρα και το κακό κλίμα στην ελληνική οικονομία οδηγούν σε μείωση τιμών 11% το γ ' τρίμηνο του 2012. Το μόνο ευχάριστο είναι ότι ο «πάτος του βαρελιού» της κτηματαγοράς φαίνεται να είναι το τέλος του 2014, δηλαδή θα κλείσουν σχεδόν εννέα χρόνια πτωτικής πορείας.
    Μέχρι τότε, πάντως, η ελληνική αγορά ακινήτων θα έχει διορθώσει σε ένα ποσοστό που σε ορισμένες περιοχές της χώρας θα ξεπεράσει το 50%. Δηλαδή ακίνητα που πωλούνταν 3.000 ευρώ/τ.μ. το 2006 - 2007 θα φτάσουν να πωλούνται ακόμη και 1.500 ευρώ/τ.μ. Φυσικά η πτώση των τιμών οφείλεται και στη μεγάλη πτώση της ζήτησης για νέες κατοικίες και στο απόθεμα απούλητων σπιτιών που προσεγγίζει τις 200.000. Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι το 2007 ο αριθμός των νέων κατοικιών που κατασκευάστηκαν έφτασαν τις 103.865, το 2010 κτίστηκαν σχεδόν οι μισές, δηλαδή 52.325 κατοικίες. Φέτος, με την ολοκλήρωση της χρονιάς μόλις που θα ξεπεράσουν τις 20.000 μονάδες καθώς μέχρι τον Ιούλιο είχαν κτιστεί 12.622 σπίτια.

Φορολόγηση
    Η υψηλή φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας είναι το βασικό πρόβλημα της αγοράς. Σύμφωνα με πρόσφατη ανάλυση της Alpha Bank, «η φορολόγηση της περιουσίας με όρους κατάσχεσης δεν πρόκειται να αντισταθμίσει την αδικία που υφίστανται οι συνεπείς φορολογούμενοι». Αναφορικά με τις τιμές των κατοικιών σε άλλες χώρες, η Fitch επισημαίνει ότι πτώση κάτω του 10% θα σημειωθεί σε Μεγάλη Βρετανία, Ολλανδία, Γαλλία και Βέλγιο, ενώ η Γερμανία θα συνεχίσει το ανοδικό ράλι, μια τάση που μπορεί να διατηρηθεί για την επόμενη 5ετία. Σε ΗΠΑ και Αυστραλία αναμένονται σταθεροποιητικές τάσεις.

Αδυναμία πρόσβασης στα στεγαστικά δάνεια
    Περισσότερες οικογένειες δεν θα μπορούν να πληρώσουν τις δόσεις των δανείων την επόμενη διετία.
    Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις για τη στεγαστική πίστη στην Ελλάδα καθώς η πρόσβαση σε νέα δάνεια είναι περιορισμένη, ενώ και τα επόμενα χρόνια η δυνατότητα πρόσβασης θα κινείται με πτωτικές τάσεις. Οι νέες περικοπές στα εισοδήματα και μια πιθανή αύξηση των επιτοκίων θα αντισταθμιστεί σε κάποιο βαθμό από την υποχώρηση στις τιμές.
    Ως προς τα επιτόκια, σύμφωνα με τα στοιχεία από το Σεπτέμβριο του 2012, διαμορφώνονται στο 3,3% για τα νέα δάνεια, τα οποία πλέον στην πλειονότητά τους είναι με κυμαινόμενο επιτόκιο. H Fitch εκτιμά ότι εντός του 2013 δεν θα σημειωθούν σημαντικές αλλαγές στα επιτόκια των στεγαστικών δανείων, τα οποία θα παραμείνουν και το νέο έτος σε χαμηλά επίπεδα.

Αδυναμία
    Πάντως το ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων, το οποίο ξεπερνά το 20% αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω την ερχόμενη διετία λόγω των μέτρων που καθιστούν αδύνατη την πληρωμή των δόσεων για χιλιάδες οικογένειες. Σε διεθνές επίπεδο φαίνεται να έχει βελτιωθεί η δυνατότητα εξυπηρέτησης των δανείων σε ΗΠΑ και Ιρλανδία, ενώ καλύτερη είναι η κατάσταση και σε Πορτογαλία και Ισπανία.
    Η Fitch διατηρεί χαμηλές τις εκτιμήσεις -μεταξύ 2% και 6% επί του συνόλου των δανείων- για τα δάνεια που δε θα εξυπηρετηθούν από τους δανειολήπτες τους εφέτος ειδικά για τους τις πιο ανεπτυγμένες αγορές της Ευρωζώνης και και την Αυστραλία. Οι δείκτες μη εξυπηρετούμενων δανείων είναι πιο χαμηλοί στις Κάτω Χώρες, τη Γερμανία, το Βέλγιο, τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Υψηλότερα είναι τα ποσοστά αθέτησης για Ιταλία, Πορτογαλία και Ισπανία.

Πηγή: Εφημερίδα «Ημερησία».

16. The Following 2 Users Say Thank You to Harisp For This Useful Post:

hades7 (09-01-13), nikos1400 (10-01-13)

Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο PANOS-E60 Εμφάνιση μηνυμάτων

ΕΛΚΑ - ΣΩΛΚ - ΓΕΚΤΕΡΝΑ.

review σε 12 μήνες.

Με τόσο βύσμα στην Ελλάδα..... του φούστη... θα γίνει αστραχάν!
    τούρμπο και πράσινα άλογα

Περιοχή
    salonica
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο hades7 Εμφάνιση μηνυμάτων
    αφορμη για αυτο το θρεντ ειναι καποιες σκεψεις που εκανα σχετικα με τι ειναι ευκαιρια στην ελλαδα του σημερα θα ηθελα να ακουσω και τις δικες σας αποψεις ειτε αφορουν σπιτια ειτε αυτοκινητα ειτε πωληση επιχειρησεων .μια ευκαιρια σημερα που την αντιλαμβανομαστε ως ευκαιρια ειναι πραγματικα ευκαιρια η φανταζει στα δικα μας ματια ως τετοια?
    παραθετω ενα παραδειγμα που ασφαλως δεν εχω καμια σχεση με αυτο δεν ειναι γνωστου μου ειναι ενα απλο παραδειγμα τυχαιο μιας που ετυχε να το παρακολουθω απο καιρο
    σπιτι 300τ.μ μαζι με οικοπεδο 615 μετρων(ετσι ειναι χωρισμενα τα οικοπεδα εκει) στον β τομεα σαρωνιδας(πανοραμα)..τιμη οικοπεδου μονο, αδιαπραγματευτη πριν 3 χρονια 350000 ευρω συν εκβραχισμοι τουλαχιστον 50000 ευρω συν κατασκευη οικοδομης .το ακινητο αυτο ξεκινησε καπου στα 1.350.000 ευρω αν θυμαμαι καλα πριν 2 χρονια και ηταν για εκεινη την εποχη η φυσιολογικη τιμη που αντιστοιχουσε στα σπιτια τετοιου βελινικους που εβγαιναν προς πωληση στην περιοχη.σταδικα η τιμη επεφτε και οταν το παρακολουθουσα ελεγα τοτε στα 700κατι ρε πστη μου 400000 εκανε το 2008 ενα νεοδμιτο κατοσταρι διαμερισμα στην καλλιθεα με γειτονες ολο τα καταλοιπα του σοβιετικου καθεστωτος και θεα τις απλομενες βρακες της απεναντι χλαπατσας δημοσιου υπαλληλου σε δεκο πως γινεται να μην παει να το χτυπησει κανεις ευκαιρια ειναι.... λοιπον το ακινητο εφτασε τελευταια τιμη να ζητειται 590000 και να μην το ακουμπαει κανεις εικαζω οτι τελικα θα πωληθει αν πωληθει στα 400000 και για αυτο εχω φθασει να αμφιβαλλω κιολας .θα το αγορασει δηλαδη καποιος πληρονωντας τοσο οσο το διαμερισμα που λεγαμε στην καλλιθεα
    σας παραθετω οτι προλαβα να βρω προχειρα απο τις διακημανσεις της τιμης του

https://www.spitogatos.gr/gr/%CF%80%...archListViewLD

πολύ απλή η ερώτηση σου άρη...απλά υπολόγισε πόσο θα σου κόστιζε να κάνεις ένα τέτοιο σπίτι απο την αρχή, και θα δείς αν είναι ευκαιρία ή όχι.

και το λέω αυτό, γιατί κάποιος ο οποίος έχει μισό χαρτί για αγορά σπιτιού, έτσι θα το υπολόγιζε. τι παίρνει απο έτοιμο, και τι θα μπορούσε να κάνει απο το μηδέν με τα ίδια λεφτά.

προσωπικά πιστεύω ότι με μισό μύριο, δύσκολα αγοράζεις τέτοιο οικόπεδο για να βγάλεις άδεια και να χτίσεις ένα τέτοιο πράγμα. αυτή είναι η δική μου γνώμη.
    sympether with chiefτης

/
    //Μ3 BORN ON THE RACETRACK TO LIVE IN THE STREETS

19. The Following 2 Users Say Thank You to Thomelef For This Useful Post:

hades7 (09-01-13), Leonidas_E39 (09-01-13)

Σελίδα 3 από 7 ΠρώτηΠρώτη 12345 ... ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP