Σελίδα 3 από 7 ΠρώτηΠρώτη 12345 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 21 έως 30 από 64

Θέμα: αστερας βουλιαγμενης

Περιοχή
    F.I.R. Αθηνών
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Thomelef Εμφάνιση μηνυμάτων
    στο άρθρο 99 δεν μπορεί να μπεί κάποιος που πάει ν'αγοράσει μια επιχείρηση.
    μπαινουν εταιρείες που λειτουργούν ήδη, και πάνε για φούντο. πως θα πτωχεύσει κάποιος που ακόμα σκέφτεται ν'αγοράσει.
    Θωμά για όταν θα την έχει αγοράσει εννοώ.
    Και στο 99 να μην την βάλει, το τί "κούρεμα" θα ζητήσει ένας Θεός το ξέρει...
    Έγινε κάτι τέτοιο στην Wind, της κινητής τηλεφωνίας την εταιρία εννοώ.
    Ξέρει κανείς τί ακριβώς κούρεμα επεδίωξε ο επενδυτής Σαουίρις στη Wind;
    Δεν ξέρω τί τελικά έγινε αλλά δεν μιλούσαν για χιλίαδες.

Θέλω να πώ οτι για τον Αστέρα σίγουρα υπάρχει "σχέδιο" του όποιου νέου επενδυτή, δεν θα κάτσει να πληρώσει τα χρέη που έχουν συσσωρευτεί, τουλάχιστον όχι στο σύνολό τους. Τις υπεραξίες όμως απο τα ακίνητα θα τις εκμεταλλευτεί στο έπακρο, εκεί είναι και το ζουμί.

Rides
    2

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο VanVIC Εμφάνιση μηνυμάτων

Θέλω να πώ οτι για τον Αστέρα σίγουρα υπάρχει "σχέδιο" του όποιου νέου επενδυτή, δεν θα κάτσει να πληρώσει τα χρέη που έχουν συσσωρευτεί, τουλάχιστον όχι στο σύνολό τους. Τις υπεραξίες όμως απο τα ακίνητα θα τις εκμεταλλευτεί στο έπακρο, εκεί είναι και το ζουμί.
    οριστε, δεν μπορεις να κρατηθεις. παλι αλλο θεμα ανοιγεις και μετα θα σε πιασει ξανα ο πονος για τα οφ τοπικ που ξεκινας παλι εσυ!

λογω παντελους αγνοιας μπερδευεις συνεχως ανομοια πραγματα.

η tim τοτε πουληθηκε απο την τελεκομ ιταλια σε δυο αμερικανικα επενδυτικα φαντς στο ποσο του 1,1 δισ. ευρω.
    τα φαντς αυτα αφου εκαναν καποιες κινησεις επειτα απο 2 χρονια (αν θυμαμαι) την πουλησαν στον σαουϊρις (που ειχε τον τηλεπικοινωνιακο ομιλο orascom και την ιταλικη wind) στο ποσο των 3,5 δισ. ευρω!!!
    ο αιγυπτιος αγορασε βαζοντας μετρητα τα 500 εκατομμυρια και τα υπολοιπα τα πηρε συναπτοντας ομολογιακο δανειο μεσω της ιδιας της wind hellas η οποια τοτε ειχε μια ετησια κερδοφορια της ταξεως των 450 εκ.

ουσιαστικα ο τυπος αγορασε τη wind με λ7 της wind (οπως καποτε ο κοσκωτας ειχε αγορασει την τραπεζα κρητης), το πλανο ελεγε οτι με τη συνεχη αυξηση των μεγεθων και της κερδοφοριας και με δεδομενο τις επενδυσεις που θα επρεπε να γινουν, η αποσβεση θα γινοταν σε 5-7 χρονια.

μετα ηρθε η κριση, ο πολεμος τιμων μεταξυ των εταιριων το πλανο επεσε εξω και η εταιρια δεν μπορουσε να πληρωσει τα δανεια που ειχε συναψει ο σαουϊρις για την αποκτηση της, παροτι συνεχισε να ειναι κερδοφορα.
    τοτε εγινε το πρωτο κουρεμα των ομολογιουχων χαμηλης εξασφαλισης.
    ουτε ετσι ομως το χρεος κατεστη βιωσικο, ετσι η εταιρια κατεληξε στα χερια των δανειστων της με μηδεν χρεος, οπου συνεχιζει και σημερα.

αυτα τα ολιγα και συνοπτικα περι wind για να μη λεμε πραγματα που δεν γνωριζουμε.

οσον αφορα τον αστερα εχουμε ξαναπει οτι η παραλια και τα ακινητα και οι εγκαταστασεις και ολα εχουν μονο θεωρητικη αποτιμηση διοτι η γη αυτη ΔΕΝ μπορει να αλλαξει χρηση.
    και ο εθνικος κηπος και το ζαπειο και ο λυκαβητος και η ακροπολη θα ειχε ανυπολογιστη αξια αν πουλιοταν για να γινουν οικοδομες μεσα, αυτο ομως δεν γινεται, δεν ειναι εφικτο.
    ετσι δεν υπαρχει εμπορικη αξια για αυτα τα ακινητα.
    ουτε για τον αστερα ουτε για κανενα αλλο.

τα ξενοδοχεια πωλουνται σαν ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ.
    και μαλιστα δεν πωλουνται, αλλα ενοικιαζονται για 49 χρονια, οπως συνεβη στο λαγονησι, την αραχωβα, το ναυπλιο και αλλου, που υπηρχε ξενια.

3. The Following 2 Users Say Thank You to Stathis For This Useful Post:

alexk (23-07-12), PANOS-E60 (23-07-12)

Περιοχή
    F.I.R. Αθηνών
    Rides
    1

Προεπιλογή

Βρήκα ένα σχετικό άρθρο για την περίπτωση του κουρέματος των χρεών της Wind, απο 3,2 δις σε 1,8 (περίπου 44%)
    https://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=209167
    Το οτι γίνεται πλήρης απαξίωση των εταιριών που ενδιφέρουν τους ξένους, το έχουμε καταλάβει. Οι τρόποι βέβαια είναι επιστημονικά επεξεργασμένοι ώστε η πώληση (το ξεπούλημα στην προκειμένη περίπτωση) να φανεί ως "λύτρωση".
    Είμαι υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων αλλά όχι κι έτσι...

Στο θέμα μας, το θέμα ξεκίνησε απο τον ninoX3 με ένα ερώτημα (ειρωνικό όπως εξήγησε αργότερα) περί ανταλλαγής, πιστεύει κανείς οτι υπάρχει σύγκριση στις συγκεκριμένες αξίες; με τον όποιο ισολογισμό στην κάθε περίπτωση.

Και για τις αξίες ανά τετραγωνικό μέτρο το έψαξα λίγο αλλά δεν βρήκα κάτι που να επιβεβαιώνει αυτό που έγραψα αρχικά για την αξία γής ανά τετρ.μέτρο στο Λαιμό Βουλιαγμένης. Ελπίζω να μην παρέσυρα κάποιον να τρέξει να αγοράσει.
    Ζητώ συγνώμη που δεν μπορώ να το αποδείξω, αλλά και για την ενδεχόμενη δημιουργία λανθασμένων εντυπώσεων. Δεν υπήρξε δόλος ασφαλώς.
    Παρά ταύτα, η συγκεκριμένη περιοχή φαίρεται (εμπορικά) να περιλαμβάνεται στο hit list αξιών real estate ανά την Ευρώπη.

Περιοχή
    N.Faliro
    Rides
    0

Προεπιλογή

Γιάννη δεν θα μπορούσα ποτέ εξισώσω την αξία του γαλάζιου παράδεισου με την πράσινη κόλαση.
    .
    Ειμαι εκπληκτη... Η πρασινη κολαση ειναι τα δεντρα της γερμανιας και γαλαζιος παραδεισος τα νερα της ελλαδας; Απο ποτε ενα μερος με πρασινο ειναι κολαση βρε παιδια,θα τρελαθω τελειως δηλαδη...Γι'αυτο εχουμε βαλει σκοπο εδω να τα καψουμε ολα για να φυγει η κολαση; Αντε λοιπον να φυγει το πρασινο να γεμισουμε νερο παντου μπας και πνιγουμε να ησυχασουμε.....Tragic!!!

Περιοχή
    salonica
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο sasabmw Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ειμαι εκπληκτη... Η πρασινη κολαση ειναι τα δεντρα της γερμανιας και γαλαζιος παραδεισος τα νερα της ελλαδας; Απο ποτε ενα μερος με πρασινο ειναι κολαση βρε παιδια,θα τρελαθω τελειως δηλαδη...Γι'αυτο εχουμε βαλει σκοπο εδω να τα καψουμε ολα για να φυγει η κολαση; Αντε λοιπον να φυγει το πρασινο να γεμισουμε νερο παντου μπας και πνιγουμε να ησυχασουμε.....Tragic!!!
    sorry...
    ξέρεις τι είναι το νίρμπουργκρινγκ? δεν έχεις ξανακούσει ποτέ δλδ τον όρο πράσινη κόλαση όταν θέμα συζήτησης είναι το ρινγκ?

βαγγέλη...όταν κάποιος πάει ν'αγοράσει μια εταιρεία, συνυπολογίζονται οι ζημιές, οι οφειλές, και ότι άλλο μπορεί να υπάρχει μέσα στον ισολογισμό της.
    αν οι υποχρεώσεις είναι μεγαλύτερες απο αυτές που μπορεί να καλύψει η ίδια (πράγμα που συμβαίνει σχεδόν πάντα, γιατί αν τα χρέη των εταιρειών που πωλιούνται ήταν βιώσιμα, τότε δεν θα μπαίνανε σε διαδικασία πώλησης...), τότε φυσικό και επόμενο είναι να υποτιμάται κατακόρυφα και η αξία της.
    πολύ απλά γιατί πρέπει οι υποχρεώσεις να βγούν απο τον καινούριο αγοραστή.
    τώρα...αν η καινούρια διοίκηση πέσει έξω απο το αρχικό της πλάνο, τότε ναι, μπορεί να ετοιμαστεί για την υπαγωγή της στο άρθρο 99, και οπουδήποτε αλλού ορίζει ο νόμος. το σίγουρο είναι πάντως, ότι κάτι τέτοιο δεν γίνεται μέσα σε ένα και δυο χρόνια...είναι πολύ μικρό το περιθώρειο, το οποίο καλύπτεται απο την κατάθεση κεφαλαίου, για το καινούριο ταμείο της εταιρείας, το οποίο ταμείο είναι σεβαστό, έτσι ώστε οι έχουν να λαβαίνουν, να είναι σίγουροι ότι η εταιρεία έχει κεφάλαια, και ότι μπορεί να ανταπεξέλθει στις ωφειλές της.
    sympether with chiefτης

/
    //Μ3 BORN ON THE RACETRACK TO LIVE IN THE STREETS

7. The Following User Says Thank You to Thomelef For This Useful Post:

alexk (23-07-12)

Περιοχή
    Μαρουσι
    Rides
    1

Προεπιλογή

πρασινη κολαση ειναι ονομασια που δοθηκε στο ring και ο περισσοτερος κοσμος ετσι το λεει.. και οχι χαρακτηρισμος απο τον van

9. The Following 2 Users Say Thank You to Nino For This Useful Post:

Thomelef (23-07-12), VanVIC (23-07-12)

Rides
    2

Προεπιλογή

τα εχει ξανακουσει ο αρης αυτα, απλα εκανε λογοπαιγνιο...

Περιοχή
    F.I.R. Αθηνών
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Thomelef Εμφάνιση μηνυμάτων
    sorry...
    βαγγέλη...όταν κάποιος πάει ν'αγοράσει μια εταιρεία, συνυπολογίζονται οι ζημιές, οι οφειλές, και ότι άλλο μπορεί να υπάρχει μέσα στον ισολογισμό ...
    Θωμά κάτι ξέρω απο Α.Ε. και επιχειρήσεις στην Ελλάδα γενικότερα, δεν είμαι υπάλληλος... και δόξα το Θεό οι σπουδές μου μου επιτρέπουν να διαβάσω έναν ισολογισμό και να καταλάβω...
    Απ΄την άλλη, επειδή είμαι απο μικρός στην αγορά και έχω δεί διάφορες φάσεις της, ξέρω οτι κι οι ισολογισμοί "ομορφαίνουν" ή παρουσιάζονται ως "εφίαλτες" κατά το δοκούν.
    Επίσης αυτή την εποχή επίκειται δικαστική απόφαση για "κούρεμα" χρέους πελάτου μας κατά 90% !!!
    Στην συγκεκριμένη περίπτωση γίνεται μέσω του άρθρου 99.
    Μιλάω για την αγορά ηλεκτρικών συσκευών, γνωστή επιχείρηση με έδρα τη Θεσσαλονίκη και κύκλο εργασιών γύρω στα 100 εκατομμύρια ευρώ.
    Αν και φαντάζομαι κατάλαβες για ποιά μιλάω, αν θές όνομα, PM.
    Το αντιλαμβάνεσαι το ποσοστό του κουρέματος;
    Άσε, έχει ξεφύγει το πράμα. Κάτσε να δείς με τον Αστέρα Βουλιαγμένης τί θα γίνει. 2/3 ανήκουν στην Εθνική και 1/3 στο κράτος, η αξία του αποτιμάται πάνω απο 1 δις και σημ τελευταία χρήση έγραψε ζημιές κάτι παραπάνω απο 1 εκαττομμύριο. Τί λές να γίνει;

Περιοχή
    ΛΑΡΙΣΑ
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Stathis Εμφάνιση μηνυμάτων
    τα εχει ξανακουσει ο αρης αυτα, απλα εκανε λογοπαιγνιο...
    Ποιος Αρης και ποιο λογοπαιγνιο????

Περιοχή
    βόλτες με το μάτζικ μπας
    Rides
    2

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο aristent Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ποιος Αρης και ποιο λογοπαιγνιο????
    Ή μήπως Βασίλης; Tα χω μπλέξει κ εγώ, όλο στην απέξω μας αφήνουν Άρη
    Κάποτε θα τα θυμόμαστε όλα αυτά και θα γελάμε.

14. The Following User Says Thank You to Ptboul For This Useful Post:

aristent (23-07-12)

Σελίδα 3 από 7 ΠρώτηΠρώτη 12345 ... ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP