Σελίδα 3 από 10 ΠρώτηΠρώτη 12345 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 21 έως 30 από 100

Θέμα: Επαναπρογραμματισμός εγκέφαλου

Rides
    0

Προεπιλογή

Βαγγελη οκ...συμφωνουμε οτι διαφωνουμε...απλα ενημερωτικα
    1)οταν ζεσταινεται το μοτερ σου επηρεαζεται ο χαρτης αβανς απο τον αισθητηρα θερμοκρασιας κινητηρα...αυτο υπαρχει απο το Ε36 Μ3 286...η ανεβασμενη θερμοκρασια περναει το αβανς σε χαμηλοτερα απο τα ιδανικα επιπεδα...αυτο ομως παρακαμπτεται...το εχω κανει και σε 335,οπως επισης εχω ενεργοποιησει και τα φαν του 335 νωριτερα μεσω εγκεφαλου ωστε να μην ανεβαινει η θερμοκρασια σε απανωτα ανοιγματα...και πεφτει το αβανς και η αποδοση...Ρωτα και τον καραφλα...θα στο πει και αυτος...
    2)αν τυχει και βρεθουμε απο κοντα,θα σου δειξω τις οδηγιες για ρεσετ ανταπτεισιον βαλιους οι οποιες λενε οτι χρειαζεται χρονος λειτουργιας ωστε ο εγκεφαλος να ερθει στο οποιο σημειο του εχουμε υποδειξει σε αβανς,χρονο ψεκασμου και οτιδηποτε αλλο...το να επανελθει ο εγκεφαλος σε εργοστασιακο επιπεδο και να παει χειροτερα οπως λες ειναι λιγο δυσκολο καθως οι εργοστασιακες τιμες εχουν αλλαχτει και δεν υφιστανται πλεον...Πιστευω εδω συμφωνουμε.
    3)και τωρα που το θυμηθηκα ακομα και το Ε30 Μ3 εχει αλλο χαρτη αβανς σε σχεση με την θερμοκρασια εισερχομενου αερα...επειδη ομως σχεδον κανενας δενηξερε σε ποιο σημειο της χαρτογραφησης ηταν αυτο,βαζαμε αντιστασεις στον αισθητηρα στο φιλτροκουτι και λεγαμε στον εγκεφαλο οτι εχει κρυο ενω ειχε ζεστη για να μην κοψει αβανς...
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη skandalis447 : 18-02-10 στις 23:09
    Understeer is when you hit the wall with the front of the car
    Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car.
    Horsepower is how fast you hit the wall,
    Torque is how far you take the wall with you.

Περιοχή
    ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ
    Rides
    1

Προεπιλογή

Να μπω σφηνα στην κουβεντα και να δηλωσω οτι ο Σουηδος δινει σαφεις οδηγειες μετα απο αλλαγη ecu κινητηρα για μια μεικτη βολτα ωστε να γινει ενα τυπικο adaptation πριν την παραδοση στον πελατη.
    Και αυτο ισχυει και για ecu αυτοματου κιβωτιου.
    Και οντως το αυτοκινητο παει καλυτερα
    Ειπα και γω να πω τη λαλακια μου!!!
    "ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΑΠ ΤΟΝ ΑΡΗ" (Τζιμακος)

Rides
    0

Προεπιλογή

Δημήτρη

Reset adaptation κάνεις από το gt1 ... και γίνεται ΑΜΕΣΩΣ

Το να παρακάψεις τον αισθητήρα θερμοκασίας γίνεται hardware-ικα ... και είναι πολύ επικίνδυνο ... αλλά οκ συμφωνώ ότι γίνεται ...ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ

Το ότι οι τιμές με τον καιρό προσεγγίζουν τις ΜΑΜΑ default και ΟΧΙ αυτές που δίνει ο προγραμματιστής όσον αφορά dme ΒΜW ... είναι ΚΑΤ'ΕΜΕ γεγονός ...

οι εργοστασιακές default τιμές ΔΕΝ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΠΟΤΕ !!!! ...

αυτό που κάνεις εσύ και ο κάθε προγραμματιστής είναι να δώσεις ΑΛΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΠΙ ΤΩΝ DEFAULT ΤΙΜΩΝ (για αυτό λέω παραμετρικός προγραμματισμος γίνεται ΜΟΝΟ) επί του οποίου θα δουλεύει το μοτέρ !!!

αλλά οκ τέσπα σε κουβέντα να βρισκόμαστε ... μακάρι το παιδί με το 320 να δει παραπάνω ιπποδύναμη με τον καιρό ... δε μου πέφτει λόγος ΕΙΔΙΚΑ μετά το βρισίδι που έφαγα !!! ... χαχαχαχαχαχα

τλμ μαν ...

Rides
    0

Προεπιλογή

Βαγγελακη εγω δεν σε εβρισα...οπως βλεπεις ενω θα μπορουσα να ειχα παρεξηγηθει αφου χωρις να εχουμε κατι προσωπικο αμφισβητεις την δουλεια μου,καθομαι και προσπαθω να εξηγησω τι ακριβως κανω χρονια τωρα...απο μονος σου λες οτι το τζι τι 1 κανει ρεσετ στις τιμες...μετα δεν εχεις διαβασει που λεει οτι χρειαζεται καποιο χρονο λειτουργιας να ξαναδιαβασει και να δουλεψει?επισης αν τυχει και βρεθουμε θα σου δειξω και την αλλαγη στα βανος...το θεμα ειναι να βρεις το σημειο στην χαρτογραφηση...
    το δικο σου αυτοκηνητο ειναι μια ξεχωριστη περιπτωση και για να ειμαι ειληκρινης δεν εχω ιδεα τι εχεις κανει...Δεν μπορω να γνωριζω τι κανει ο καθε ενας προγραματιστης ο οποιος σιγουρα μπορει να ειναι καλυτερος αλλα και χειροτερος απο εμενα...Τα λεμε φιλε,καλο βραδυ...
    επισης υπαρχει τροπος να αλλαξεις τις ντεφολτ τιμες του εγκεφαλου...ολα ειναι θεμα μηχανηματος και σοφτγουεαρ...
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη skandalis447 : 18-02-10 στις 23:22
    Understeer is when you hit the wall with the front of the car
    Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car.
    Horsepower is how fast you hit the wall,
    Torque is how far you take the wall with you.

Περιοχή
    Αθήνα, Κρυονέρι
    Rides
    1

Talking

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο bmw Εμφάνιση μηνυμάτων
    δε μου πέφτει λόγος ΕΙΔΙΚΑ μετά το βρισίδι που έφαγα !!!

Δανεικά είναι αυτά, σήμερα εσύ αύριο άλλος, χτες εγώ ...

Rides
    1

Προεπιλογή

Σε αυτό το τόπικ υπάρχουν δύο διαφορετικές απόψεις πάνω σε ένα τεχνικό ζήτημα, που έχει να κάνει με το πόσο άμεσα είναι τα αποτελέσματα ενός προγραμματισμού (αν κατάλαβα καλά). Εγώ δεν είμαι ειδικός πάνω στο θέμα και γι'αυτό δε μπορώ να πάρω θέση, ωστόσο πιστεύω ότι υπάρχουν πολλά άτομα από εδώ μέσα (είτε επαγγελματίες, είτε ιδιώτες που το κατέχουν) που μπορούν να εκφέρουν μια εμπεριστατωμένη άποψη και νομίζω ότι είναι καλό να το κάνουν, ώστε το θέμα αυτό να πάψει να είναι διάλογος μεταξύ των δύο συμφορουμιτών, αλλά πραγματική δημόσια συζήτηση, ώστε να καταλάβουμε και εμείς που δεν ξέρουμε από τέτοια θέματα, τι περίπου παίζει. Και εννοείται ότι το θέμα είναι πολύ συγκεκριμένο και προσωπικοί χαρακτηρισμοί δεν αρμόζουν. Περισσότερες απόψεις, πλουσιότερα και επαρκέστερα συμπεράσματα.

Περιμένω με ενδιαφέρον λοιπόν, ως άσχετος επί του θέματος, να μάθω κάποια πράγματα παραπάνω σχετικά με το ζήτημα προγραμματισμός. Όσοι συμφορουμίτες έχουν κάνει, είδαν αμέσως βελτίωση στο αυτοκίνητό τους, ή σταδιακή? Και από τι εξαρτάται (ατμόσφαιρα, τούρμπο, ιπποδύναμη κλπ)? Γιατί σε εμάς τους ατμοσφαιρικούς 4κύλινδρους, οι επιλογές είναι πολύ περιορισμένες και σε κάποια φάση σκεφτόμουν κι εγώ για πρόγραμμα, αλλά κάποιοι γνωστοί μου με απέτρεψαν λέγοντάς μου ότι τα αποτελέσματα θα ήταν κατώτερα των προσδοκιών μου (κάτω από 10-15 άλογα δηλαδή). Από τότε το άφησα, αλλά δεν ξέρω αν έκανα σωστά. Άβυσσος ο προγραμματισμός τελικά...
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Driver M : 18-02-10 στις 23:42
    the more people agree with me
    the more I think I'm wrong

Rides
    0

Προεπιλογή

Εγώ το ξέρω !!! ... ο Γιάννης περιμένει πότε θα πατήσει το πρόγραμμα να απογειωθεί !!!
    O Γιαννης φιλε δεν περιμενει κατι τετοιο....απλα εσυ κυκλοφορεις εδω μεσα σαν τουριστας και διαβαζεις μονο οτι θελεις, οποτε και δεν μπορεις η δεν θες να καταλαβεις οτι απλα κανω χιουμορ με φιλους..........(οχι με σενα).
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Nick bmwlover Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μακαρι να μπορεσω να τον πιουμε παρεα...

8. The Following 3 Users Say Thank You to Z4 DCT For This Useful Post:

scania124 (19-02-10), skandalis447 (19-02-10), Vasilis (19-02-10)

Rides
    0

Προεπιλογή

Δημήτρη

Reset adaptation κάνεις από το gt1 ... και γίνεται ΑΜΕΣΩΣ

Το να παρακάψεις τον αισθητήρα θερμοκασίας γίνεται hardware-ικα ... και είναι πολύ επικίνδυνο ... αλλά οκ συμφωνώ ότι γίνεται ...ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ

Το ότι οι τιμές με τον καιρό προσεγγίζουν τις ΜΑΜΑ default και ΟΧΙ αυτές που δίνει ο προγραμματιστής όσον αφορά dme ΒΜW ... είναι ΚΑΤ'ΕΜΕ γεγονός ...

οι εργοστασιακές default τιμές ΔΕΝ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΠΟΤΕ !!!! ...

αυτό που κάνεις εσύ και ο κάθε προγραμματιστής είναι να δώσεις ΑΛΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΠΙ ΤΩΝ DEFAULT ΤΙΜΩΝ (για αυτό λέω παραμετρικός προγραμματισμος γίνεται ΜΟΝΟ) επί του οποίου θα δουλεύει το μοτέρ !!!

αλλά οκ τέσπα σε κουβέντα να βρισκόμαστε ... μακάρι το παιδί με το 320 να δει παραπάνω ιπποδύναμη με τον καιρό ... δε μου πέφτει λόγος ΕΙΔΙΚΑ μετά το βρισίδι που έφαγα !!! ... χαχαχαχαχαχα

τλμ μαν ...

Τωρα οσο αφορα την ιπποδυναμη του 320......στο ξανα λεω υπαρχουν απειρα ποστ αν θες να ψαξεις που και εγω ο ιδιος εκθειαζω την αδυναμια του......ΧΙΟΥΜΟΡ ΤΟ ΛΕΝΕ ΕΥΑΓΓΕΛΕ!!!!
    Αν και το αμαξι μου μου αρεσει πολυ γι αυτο που μπορει να κανει σαν 320!......

Και κατι αλλο εσυ φωναζεις για το ανταπτεισον και τις παση φυσεως μετατροπες απο οσο εχω διαβασει εδω και αλλου.....αλλα αν θυμαμαι καλα τα εσκιζες τα ρουχα σου πριν παρεις το Μ3 για να πειραξεις..(τουρμπισεις-κομπρεσσαρεις) αυτο που ειχες....η κανω λαθος????
    Αν! λεω αν μπορεσω να τα βρω μεσα στο χαμο που εχει γινει στο αλλο φορουμ στο θεμα των ποστ....θα στα θυμισω (αν προλαβω να τα βρω και δεν χαθουν......)

Υ/Γ
    Αν οι μοδ θεωρουν οτι ειπα κατι προσβλητικο να το αφαιρεσουν.......αλλα και αυτο ενα επαγγελμα ειναι.....

Rides
    0

Προεπιλογή

Και για να μην ειμαι αχαριστος...καταλαβαινω οτι ο Βαγγελης δεν εχει κατι εναντιον μου και απλα θελει να με συμβουλεψει συμφωνα με τις δικες του γνωσεις........οκ αλλα.....υπαρχει σιγουρα καλυτερος τροπος....

Περιοχή
    Salonica City
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο stefanos_cool Εμφάνιση μηνυμάτων
    Δανεικά είναι αυτά, σήμερα εσύ αύριο άλλος, χτες εγώ ...

άψογος....

Σελίδα 3 από 10 ΠρώτηΠρώτη 12345 ... ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP