αφου λοιπον κατω απο 35 ειναι ευρυγωνιος.....κ ο δικος μου ειναι αυτος που ξεκιναει απο 18.....ποσο πιο ευρυγωνιο μπορω να παρω?
γιατι νομιζω οτι το 18-105 ειναι το ποσο κοντα κ ποσο μακρια μπορεις να τραβηξεις...κ δεν ειναι το κατα ποσο ευρυγωνιος ειναι
δεν εννοω οτι θελω makro....που καταλαβαινω οτι πρεπει να ναι λιγοτερο απο 18.......
λεω...μηπως κανουμε καποιο λαθος κ ειναι αλλο το χαρακτηριστικο των wide angle φακων?
...αυτο το χερακι εχει μονο σημασια!
δεν ανεφερα καπου οτι ο makro (που εκτος των αλλων ειναι κ πολυκαταστημα) , ειναι ευρυγωνιος....ειπα οτι ειναι για κοντινες ληψεις....!
ωστοσο φιλε χρηστο...πρεπει να υπαρχει ενα χαρακτηριστικο για τους wide lens ...κ νομιζω οτι δεν ειναι τα λιγοτερα mm!
σορρυ τοτε, εγω αυτο καταλαβα:
οι μακρο παντως ειναι συνηθως πενηνταρηδες ή και παραπανω και ειναι ειδικοι φακοι για close-up shots....
εχουν δηλαδη πολυ μικρο αρχικο focus point, ωστε να μπορεις να πλησιασεις πολυ κοντα στο αντικειμενο και να βγαλεις μια λεπτομερεια.
η τελευταια ειναι και η καλυτερη...
σωστες ολες οι παροιμίες τελικα...
Stefanos_Cool (08-02-10)
φανταζομαι...οτι αφου εχω φακο που ξεκινά από 18mm και φθάνει στα 105mm...θα υπαρχει φακος απο τα 105mm εως........για μακρινες ληψεις ....ετσι δεν ειναι...?
κ φυσικα θα ειναι πιο φθηνος απο εναν που θα καλυπτε ολο αυτο το πεδιο.....?
Εδώ https://www.pixmania.gr/gr/gr/92158/...400mm-f-4.html
Πανάκριβος όμως.
Να ξέρεις ότι μετά από μια ορισμένη τιμή ζοομ, για μένα πάνω από 8Χ, και αν το πλάνο είναι μακρυνό, τότε όλοι οι φακοί χάνουν, εξ αιτίας της διάχυσης της ατμόσφαιρας.
Για καλά αποτελέσματα σε τέτοιες συνθήκες φωτογράφισης, πρέπει η ατμόσφαιρα να είναι ενταλώς ξηρή, όπως οταν π.χ. φυσά Βαρδάρης εδώ.
Ζήσε το σήμερα. Για το αύριο δεν ξέρεις.
Vasilis (08-02-10)