Καλη είναι αρκει να γίνει σωστή μελέτη του χώρου.
Την ανοίγεις τον Οκτωβρη και την κλείνεις τέλος Απρίλη.Μόνο ετσι ειναι οικονομικό.
Δουλευει γυρω στους 40-45 βαθμους οχι παραπάνω γιατι τα πλακάκια θα ζωντανεψουν.
Δυο μεγάλα μείον για εμενα είναι οτι δεν πρέπει να κυκλοφορείς ξυπόλητος στο σπίτι και οτι ανεβάζει την "σκόνη" του πατωματος στο ενα μέτρο.Οτι χειρότερο εαν εχεις μικρά παιδιά.
[QUOTE=S8N;200051]Θα πρέπει να το δει τζακάς (jackass) προκειμένου ν' αποφανθεί αν παίρνει ή όχι μετατροπή. Θα γεμίσεις όμως μερεμέτια, καθώς τα ενεργειακά θερμαίνουν τον αέρα μέσω αεραγωγών. Μιλάμε για σωληνώσεις, σπασίματα, γυψοσανίδες κλπ. Εγώ δε θα το έκανα, αν και έχω βάλει ενεργειακό τζάκι σε σύγχρονο διαμέρισμα (ρετιρέ) με μόνωση και τα πάντα όλα και θερμαίνει ικανοποιητικότατα 69 τετραγωνικά σε έναν όροφο χωρίς κανένα επιπλέον σύστημα θέρμανσης!
Κοίτα μήπως μπορείς να βελτιώσεις την απόδοση του συστήματος θέρμανσης ή να μειώσεις κάπως τις απώλειες. Δυστυχώς αν μιλάμε για διαμέρισμα αυτό είναι πιο δύσκολο. Έχω μπει σε διαμέρισμα 150 τετραγωνικών με 2 κυκλώματα και 11 σώματα... Αυτός ό,τι και να κάνει, όσο μεγάλα σώματα και να βάλει δεν πρόκειται να ζεσταθεί ποτέ. Σημείωσε ότι αλλάζοντας τις θερμίδες των σωμάτων σε ένα διαμέρισμα αλλάζει και η κατανομή δαπανών.
Στο δικό μου έχω τα κλασσικά σώματα (επώνυμα, με αρκετά μεγάλο βαθμό απόδοσης) με σύγχρονο λέβητα και καυστήρα πετρελαίου. Χάρη στην πολύ καλή μόνωση και στον ισοσταθμιστή, καίω με βαρύ κρύο 100 lt την εβδομάδα χωρίς να κλείσω τον γενικό και με τον θερμοστάτη μονίμως στους 21 βαθμούς. Γενικά βγάζω όλο τον χειμώνα με 2000-2500 λίτρα. Για το μέγεθος του σπιτιού (μεζονέτα πανταχόθεν ελεύθερη στο έλεος των καιρικών φαινομένων) είναι απίστευτα καλά, τόσο που ακόμη και αέριο να έβαζα η απόσβεση θα γινόταν σε βάθος πολλών χρόνων (δεδομένων των παγίων, του κόστους σύνδεσης κλπ).
Κάθε περίπτωση όμως έχει τις ιδιαιτερότητές της. Αυτό που για μένα είναι συμφέρον, για ένα άλλο σπίτι χωρίς μόνωση και με δυσμενή προσανατολισμό ίσως είναι καταστροφικό οικονομικά.
Μια ακραία περίπτωση που θυμάμαι είναι μια τεράστια state-of-the art μεζονέτα στην Εκάλη (700 τετραγωνικά), η οποία έχει ενδοδαπέδια θέρμανση με λέβητα πετρελαίου, αντλία θερμότητας και ισοστάθμιση, επιπλέον κεντρικό κλιματισμό VRV με σύστημα αερισμού και BΕMS καθώς και θερμαινόμενη πισίνα. Ξοδεύει σε ενέργεια (πετρέλαιο, ρεύμα) όσο 4 πολυκατοικίες στα Γρεβενά. Εκείνος πρέπει να δει οπωσδήποτε κάτι σε φωτοβολταϊκά, ηλιακά, γεωθερμία κλπ.[quote]
Πρέπει να τα πούμε γι αυτο......
δεν ξερω,ρωραω.
υπαρχουν καποια συστηματα φωτοβολταικων που κοστιζουν στο 1000ρικο και ειναι για εξοχικα που εχουν μικρες απαιτησεις.
μια τετοια εγκατασταση με σκοπο να τροφοδοτουν δυο σωματα λαδιου πχ?η δυο κλιματιστικα?
παντα υπαρχει καποιος πιο μαγκας απο εμας....
S8N (07-10-11)
Eπειδη και εγω ψαχνομαι τις τελευταιες μερες να βελτιωσω και να ριξω το κοστος της θερμανσης του σπιτιου πηγα σε μια εταιρια να ρωτησω για ενεργειακο τζακι με λεβητα για να συνδεεται με τα σωματα του καλοριφερ.
Η τιμη που μου ειπαν ηταν 8.000για γκρεμισμα του δικου μου και κατασκευη νεου ενεργειακου τζακιου με λεβητα μιας και λογω διαστασεων δεν χωραει κασετινα στο δικο μου.
Απο την αλλη εβδομαδα θα παω και αλλου να ρωτησω.
Ψαχνω να βρω κατι πιο φτηνο,αν γνωριζει καποιος ας στειλει μηνυμα γιατι φετος θα υπαρξει προβλημα με το πετρελαιο στην πολυκατοικια,ειμαι ισοβιος διαχειριστης και εχω κουραστει να βαζω λεφτα απο την τσεπη μου και να ζεσταινονται και αλλοι που δεν πληρωνουν.
Τα ξυλα που ρωτησα εχουν 170 ευρω ο τονος,το πελλετ εχει 250 ευρω ο τονος και το πετρελαιο θα παει περιπου στα 1200 ο τονος.
Αρη τι ειναι ο ισοσταθμιστης;
Νίκο κόλλησε το μυαλό μου, αντισταθμιστής λέγεται. Είναι μια συσκευή η οποία πληροφορείται την εξωτερική θερμοκρασία και ρυθμίζει συνεχώς την θερμοκρασία του νερού στο λέβητα. Όταν η εξωτερική θερμοκρασία μειώνεται, η θερμοκρασία του νερού στα σώματα αυξάνεται τόσο ώστε η επιθυμητή θερμοκρασία του χώρου να παραμένει σταθερή αυτόματα χωρίς την παρέμβαση άλλου παράγοντα.
nikos-Mpacket (07-10-11)
Κανα 200άρι + τοποθέτηση, μπαίνει στην κεντρική (λεβητοστάσιο).
nikos-Mpacket (07-10-11)